arima Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Moje psy które nic a nic w domu nie niszczą zżarły mi dziś rodowody:crazyeye: :placz: - Byłam dziś w związku jednej suce wbić hodowlanke, wróciłam do domu położyłam teczke na ławe (w teczce było 5 rodowodów) i wyszłam do sklepu. Kiedy wróciłam wszystko było w strzępach:placz: Nie wiem nawet który wpadł na tak genialny pomysł:placz: Nie mam nawet ksero:placz: Czy na duplikat będe czekać tak samo długo jak na pierwszy rodowód???:placz: I ile kosztuje duplikat:placz: Wogóle jak to sie załatwia? Quote
amberek Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 arima napisał(a):Moje psy które nic a nic w domu nie niszczą zżarły mi dziś rodowody:crazyeye: :placz: - Byłam dziś w związku jednej suce wbić hodowlanke, wróciłam do domu położyłam teczke na ławe (w teczce było 5 rodowodów) i wyszłam do sklepu. Kiedy wróciłam wszystko było w strzępach:placz: Nie wiem nawet który wpadł na tak genialny pomysł:placz: Nie mam nawet ksero:placz: Czy na duplikat będe czekać tak samo długo jak na pierwszy rodowód???:placz: I ile kosztuje duplikat:placz: Wogóle jak to sie załatwia? WSPÓŁCZUJĘ!!!!!! Ale rodowody duplikaty się wyrabia w związku bez problemu, koleżanka czekała 2 tygodnie, natomiast pomyśl sobie że to TYLKO rodowody :) Moi znajomi mają dwa leonbergery, mąż był w pracy, żona wróciła do domu z pracy, wyprowadziła psy, zamknęła je w mieszkaniu, wróciła po godzinie ze sklepu - a tu z wersalki została tylko drewniana dolna skrzynia na pościel!!!!! I róg meblościanki też był smaczny :) Także nie martw się, rodowody da się od nowa wyrobić ;) Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego na drodze biurokracji!! Quote
arima Posted August 9, 2006 Author Posted August 9, 2006 :crazyeye: Dorosłe to zrobiły???:crazyeye: Dzięki za odpowiedz, tylko, że nasz związek przez 2 tygodnie zamknięty:placz: No i koszty ciekawe jakie będą:mad: Quote
amberek Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Jedna suka miala 2 lata a druga 3,5 roku :) Nie pamiętam jak koleżanka płaciła ale wydaje mi się, ze koszt był taki sam jak normalnego rodowodu, bez dodatkowych oplat za czlonkowstwo itp. Pozdrawiam - TRZYMAJ SIĘ!! Quote
julita104 Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Nie martw sie!!! Napewno wszystko da sie załatwic, moze ktos okaze serce i przyspieszy sprawe. A swoja droga psy chyba stwierdziły ze maja dosc wystaw itp itd i napewno o hodowli nie chca myslec (a ta pancia coś tu wbija im) a teraz beda lezec i sie byczyc caly dzien to zezarły rodowody i z głowy :lol: kiedys bedziesz siez tego smiac jak juz bedzie wszystko pozałatwiane! Trzymaj sie! Quote
Elitesse Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 ja za duplikat placilam tyle co za rodowod - 36 zl jesli dobrze pamietam Quote
arima Posted August 12, 2006 Author Posted August 12, 2006 Ło matko x 5:roll: A długo czekałaś??? Quote
SuperGosia Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Arima, nie martw sie - to sa papiery do odzyskania! Sunia mojej kolezanki ostatnio wszamala ksiazeczke szczepien :cool3: , innej dziewczynie pies pobawil sie banknotem 100 zl. Quote
arima Posted August 12, 2006 Author Posted August 12, 2006 No tak , wkońcu mnie też musiało dopaść:lol: Po 5 latach nieniszczenia:mad: Quote
moth Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Moja poprzednia suka wyciagnęła sobie kiedyś z torebki portfel. Zjadła dowód osobisty, prawo jazdy, kilka kart kredytowych, plastikowe karty płatnicze. Dokumenty trzeba było wyrabiać na nowo. Kart rabatowych używam do dziś. I zawsze się dziwnie na mnie patrzą, że daję jakieś takie pomięte, bez rogu itp. :evil_lol: Quote
grallinka Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 a moze mialy dosc wystaw i postanowily cos z tym zrobic?:cool1::lol: Quote
arima Posted August 12, 2006 Author Posted August 12, 2006 Moth może zazdroszczą- myślą, że tak często ich używasz, że sie zniszczyły:lol: grallinka nic z tego:diabloti: Quote
rebellia Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Zamach na swoje pochodzenie ;) a poważnie - mojego Tzeta pies kiedyś pobgryzał okładkę (na szczęście plastikowa była) od indeksu :) do wewnątrz się nie zdążył dobrać Quote
puli Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 No,a jak importowany pies zeżre rodowód wydany w innym kraju?! Quote
arima Posted August 13, 2006 Author Posted August 13, 2006 To dopiero pewnie jest problem:roll: rebellia a duplikat indexu można dostać???:lol: Quote
rebellia Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Niestety dają nowy i trzeba zapłacić :diabloti: Quote
Recommended Posts