Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moje psy które nic a nic w domu nie niszczą zżarły mi dziś rodowody:crazyeye: :placz: - Byłam dziś w związku jednej suce wbić hodowlanke, wróciłam do domu położyłam teczke na ławe (w teczce było 5 rodowodów) i wyszłam do sklepu. Kiedy wróciłam wszystko było w strzępach:placz: Nie wiem nawet który wpadł na tak genialny pomysł:placz: Nie mam nawet ksero:placz:
Czy na duplikat będe czekać tak samo długo jak na pierwszy rodowód???:placz: I ile kosztuje duplikat:placz: Wogóle jak to sie załatwia?

Posted

arima napisał(a):
Moje psy które nic a nic w domu nie niszczą zżarły mi dziś rodowody:crazyeye: :placz: - Byłam dziś w związku jednej suce wbić hodowlanke, wróciłam do domu położyłam teczke na ławe (w teczce było 5 rodowodów) i wyszłam do sklepu. Kiedy wróciłam wszystko było w strzępach:placz: Nie wiem nawet który wpadł na tak genialny pomysł:placz: Nie mam nawet ksero:placz:
Czy na duplikat będe czekać tak samo długo jak na pierwszy rodowód???:placz: I ile kosztuje duplikat:placz: Wogóle jak to sie załatwia?

WSPÓŁCZUJĘ!!!!!! Ale rodowody duplikaty się wyrabia w związku bez problemu, koleżanka czekała 2 tygodnie, natomiast pomyśl sobie że to TYLKO rodowody :) Moi znajomi mają dwa leonbergery, mąż był w pracy, żona wróciła do domu z pracy, wyprowadziła psy, zamknęła je w mieszkaniu, wróciła po godzinie ze sklepu - a tu z wersalki została tylko drewniana dolna skrzynia na pościel!!!!! I róg meblościanki też był smaczny :)
Także nie martw się, rodowody da się od nowa wyrobić ;)

Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego na drodze biurokracji!!

Posted

:crazyeye: Dorosłe to zrobiły???:crazyeye:
Dzięki za odpowiedz, tylko, że nasz związek przez 2 tygodnie zamknięty:placz: No i koszty ciekawe jakie będą:mad:

Posted

Jedna suka miala 2 lata a druga 3,5 roku :)
Nie pamiętam jak koleżanka płaciła ale wydaje mi się, ze koszt był taki sam jak normalnego rodowodu, bez dodatkowych oplat za czlonkowstwo itp.
Pozdrawiam - TRZYMAJ SIĘ!!

Posted

Nie martw sie!!! Napewno wszystko da sie załatwic, moze ktos okaze serce i przyspieszy sprawe.
A swoja droga psy chyba stwierdziły ze maja dosc wystaw itp itd i napewno o hodowli nie chca myslec (a ta pancia coś tu wbija im) a teraz beda lezec i sie byczyc caly dzien to zezarły rodowody i z głowy :lol:
kiedys bedziesz siez tego smiac jak juz bedzie wszystko pozałatwiane!
Trzymaj sie!

Posted

Moja poprzednia suka wyciagnęła sobie kiedyś z torebki portfel. Zjadła dowód osobisty, prawo jazdy, kilka kart kredytowych, plastikowe karty płatnicze. Dokumenty trzeba było wyrabiać na nowo. Kart rabatowych używam do dziś. I zawsze się dziwnie na mnie patrzą, że daję jakieś takie pomięte, bez rogu itp. :evil_lol:

Posted

Zamach na swoje pochodzenie ;) a poważnie - mojego Tzeta pies kiedyś pobgryzał okładkę (na szczęście plastikowa była) od indeksu :) do wewnątrz się nie zdążył dobrać