matiz91 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [FONT=Book Antiqua]Moja Tosia w poniedziałek skończy 10 tygodni, przed chwilą ją ważyłem [/FONT][FONT=Book Antiqua]i ma 1kg i 100gram. Ile gdzieś będzie miała jak dorośnie ? :eviltong: Chciałbym, żeby tak do 3kg :P Teraz powoli przechodzimy na RC dla Yorków (Junior) i dostaję dawkę 60g na dzień podzieloną na 4 porcje po 15g, do tego połowę tabletki wapna bo tak polecił Vet żeby jej uszka stanęły bo już się podnoszą. Czy wszystko jest ok ? Proszę o odpowiedzi. [/FONT] Quote
pa-ttti Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Twoja sunia będzie ważyła około 2,2kg. chyba że ją przypasiesz to wtedy więcej:) ale będzie malutka:) mam kilka suczek i na podstawie ich wagi szczenięcej i dorosłej tak to oceniam. wycinasz jej włoski z końcówek uszu? wtedy szybciej staną:) Quote
syla929 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 a da rade "odchudzic" Yorka? w jaki sposob? zeby szata na tym nie ucierpiala. Quote
pa-ttti Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 o jakimś specjalnym odchudzaniu to chyba nie ma mowy-nie można przecież głodzic zwierzaka. sprobuj dawac mu niskokaloryczna karme w zaleconych na opakowaniu dawkach( np royal canin dla psow otyłych- do kupienia tylko u weta). niskokalorycznych karm jest wiele ale ja np. pedigree bym nie polecała bo nie ma tam prawie skl mineralnych, a miesa zaledwie 4% z tego co pamietam... Poza tym spacery, jakis wiekszy ruch niż zawsze- daj sie psiakowi wybiegac:) Quote
Natalia&Lola Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Moja Inka była ważona w nd u weterynarza i powiedział, że jest za gruba (za bardzo ją utuczyli w domu rodzinnym). Ma 8 tygodni i waga 940gram. I widać po niej, że kluska:) Ciekawe ile będzie ważyła gdy będzie dorosłą dziewczynką. Quote
ladyyork Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='matiz91'][FONT=Book Antiqua]Moja Tosia w poniedziałek skończy 10 tygodni, przed chwilą ją ważyłem [/FONT][FONT=Book Antiqua]i ma 1kg i 100gram. Ile gdzieś będzie miała jak dorośnie ? :eviltong: Chciałbym, żeby tak do 3kg :P[/FONT] [FONT=Book Antiqua]Teraz powoli przechodzimy na RC dla Yorków (Junior) i dostaję dawkę 60g na dzień podzieloną na 4 porcje po 15g, do tego połowę tabletki wapna bo tak polecił Vet żeby jej uszka stanęły bo już się podnoszą. Czy wszystko jest ok ? Proszę o odpowiedzi. [/FONT] Masz za duże wymagania co do tych 3 kilogramów:loveu: tak jak już pisano wyżej sunia będzie miała ok 2200-2300g a jak dociągnie do 2500g to by był chyba cód. Z uszkami narazie nie ma się co martwić ,wystarczy że będziesz je podklejała i systematycznie ścinała włos na nich;) Quote
matiz91 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='ladyyork']Masz za duże wymagania co do tych 3 kilogramów:loveu: tak jak już pisano wyżej sunia będzie miała ok 2200-2300g a jak dociągnie do 2500g to by był chyba cud. Z uszkami na razie nie ma się co martwić ,wystarczy że będziesz je podklejała i systematycznie ścinała włos na nich;)[/QUOTE] To bardzo dobrze, że będzie tyle miała.. :multi: Przestraszyłem się bo ciocia ma Yorka i jak miał 10 tygodni to ważył 50dag i teraz ma 1.8kg, a moja ma 10 tyg i ponad kilo to myślałem, że będzie miała z 5 kg jak dorośnie.. heheh.. A co do uszu to vet powiedział, że podetniemy jak nie będą stały w wieku 3 mcy. Quote
karkakarka Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 A moja tola na 3 miesiące tj 12 tygodni ważyła 850g teraz ma 7,5 mies i waży 2,200 :lol: Quote
ladyyork Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='matiz91']To bardzo dobrze, że będzie tyle miała.. :multi: Przestraszyłem się bo ciocia ma Yorka i jak miał 10 tygodni to ważył 50dag i teraz ma 1.8kg, a moja ma 10 tyg i ponad kilo to myślałem, że będzie miała z 5 kg jak dorośnie.. heheh.. A co do uszu to vet powiedział, że podetniemy jak nie będą stały w wieku 3 mcy.[/QUOTE] Co:crazyeye: czy ten wet na głowe upadł:angryy:. Podcinanie uszu psom jest karalne, wystarczy że będziesz goliła psu uszka od wewnątrz i zewnątrz ,podawała wapno lub taki preparat z siarczanem chondroityny oraz trza kleić uszka. Podawaj też wszystkie smakołyki bielone wapnem. Jeżeli szczenie ma choć najmniejszą tendencje do stania uszek to staną przy takiej pomocy, a jezeli nie to poco szczenie krzywdzić dla swojego widzimisie:confused: Quote
amica12 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Witamy wszystkich jesteśmy nowe na forum,chciałam miłośnikom piesków przedstawić mojegą diabliczkę SISI ma 13 tyg.waży 1400 15cm w kłębie i 18 długości SISI jest suczką w typie yorka postaram sie wkleić fotke ale mam tylko jak miała 9 tyg Quote
matiz91 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='ladyyork']Co:crazyeye: czy ten wet na głowe upadł:angryy:. Podcinanie uszu psom jest karalne, wystarczy że będziesz goliła psu uszka od wewnątrz i zewnątrz ,podawała wapno lub taki preparat z siarczanem chondroityny oraz trza kleić uszka. Podawaj też wszystkie smakołyki bielone wapnem. Jeżeli szczenie ma choć najmniejszą tendencje do stania uszek to staną przy takiej pomocy, a jezeli nie to poco szczenie krzywdzić dla swojego widzimisie:confused:[/QUOTE] :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: O Matko Boska ! Źle mnie zrozumiałaś.. Mi nie chodziło o podcinanie uszu tylko włosów na uszach !!! Jeśli miałbym wybierać między krzywdą psa a tym czy stoją mu uszy czy nie no to chyba wiadomo co bym wybrał.. Jedno ucho już w połowie stoi.. Podaje jej wapno.. I w poniedziałek owinę ją w ręczniczek i sam troszkę podetnę włosy na uszach .. :p Aha.. i jestem płci męskiej :P Pozdrawiam Quote
ladyyork Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='matiz91']:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Aha.. i jestem płci męskiej :P Pozdrawiam[/QUOTE] Oj przepraszam:oops:, a z uszkami idz do fryzjera niech maszynką wygoli z obu stron. Grosze zapłacisz , a to będzie najlepsze;),w każdym bądz razie lepsze niż podcinanie samemu:lol: i dające lepsze i szybsze efekty. Quote
matiz91 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Nic się nie stało :D Dziś troszkę podciąłem sam i takie są efekty: :cool1: Quote
ladyyork Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Nie obraź się chłopie ,ale nie najlepiej ci to wyszło,weź jeszcze obetnij włoski po kształcie ucha tak by 1/3 cześć ucha od góry nie miałą włosów ,ani wewnątrz ,ani zewnąt, ani po bokach( wtedy utwoży taki trujkąt;) Quote
Natalia&Lola Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Inka gdy przyszła do mojego domu (tydzień temu) miała klapnięte uszy, otrzygłam całe sama w domu. Teraz po tych kilku dniach stoją, jednak nie są jeszcze takie sztywne. Nie potrzebne było klejenie, wystarczyło ostrzyżenie. Quote
Yorkomanka Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Mój oduś ma 5,5 miecha 23cm w kłębie i 1,800kg ladyyork uszy w moim wykonaniu nie wyglądają lepiej:evil_lol: jedno jest mniej więcej trójkątne ale drugie okrągłe:evil_lol: nie muszę cyba mówić że oba są krzywe:cool1: Quote
ladyyork Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Yorkomanka']Mój oduś ma 5,5 miecha 23cm w kłębie i 1,800kg ladyyork uszy w moim wykonaniu nie wyglądają lepiej:evil_lol: jedno jest mniej więcej trójkątne ale drugie okrągłe:evil_lol: nie muszę cyba mówić że oba są krzywe:cool1: No cóż wszystkiego się trza nauczyć i do wprawy w tym czymś dojść:lol:, ja jestem mondrala :evil_lol:bo robie to na co dzień (jestem gromerem:eviltong:), ale ten co nie robi tego ma prawo żle zrobić;) ,ja próbuje tylko pomóc. Quote
matiz91 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Hmm .. Wiem, że mi nie wyszło :D Ale ona tak się wierciła i złościła, że nie zdążyłem wszystkiego zrobić a nie chciałem jej już dalej męczyć.. Niech ma jak ma.. Musi poczekać na wizytę u fryzjera ! :P Ale jedno uszko już stoi.. ( ładniej to wygląda niż na zdjęciu co wcześniej dałem :cool3: ) Quote
sonia. Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 witam po raz pierwszy moja Sonia ma 9tyg a jej obecna waga to 700g jak sądzicie jaką wagę może osiągnąć? pozdr Quote
Natalia&Lola Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 My dostaliśmy info od hodowcy Bondzika, że jego bracia ważą ponad 2 kg. Bondek około 1kg... Powiedziała, że on jest o wiele mniejszy o niższy niż bracia. Quote
Connected Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Pewnie to pytanie już gdzieś było. Więc z góry przepraszam. Jaka powinna być prawidłowa waga szczenięcia i rodziców ? Quote
amica12 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 sisi 15 tyg czyli 3,5 mc waga-1700 wzrost 16 w kłębie długość 19 Quote
Natalia&Lola Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Tak jak już Ci pisała Princess_York, różne są szczeniaki. U mnie Bodzik ma 6msc i waży około 1kg, a Inka ma 3msc i jej waga to też około 1kg. Która jest prawidłowa? Mi weterynarz powiedział, że trzeba czuć u psa kostki, ocywiście nie może to być jakaś chudzina. Hodowczyni Bondzika stwierdziła, że szczeniak może być grubszy. A inny wet stwierdził, że lepiej aby szczeniak nie był gruby bo potem będzie mu ciężko z nadwagą..... Wg mnie musisz sama ocenić czy szczeniak wygląda zdrowo i czy nie jest za chudy. Quote
Dog&york Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Wow to moja dama będzie chyba spora ? 7 tyg i 85 dkg Quote
Recommended Posts