Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

sisulka napisał(a):
mój piesek nie jest czystej rasy york-mama york a tato nieznany-więc tak do końca nie wiem co z niej wyrośnie:lol:
mam nadzieje ze zaraz nie posypią się na mnie wyzwiska za to że mam takiego pieska:roll:

My na forum potępiamy psełdohodowców którzy celowo kryją , a nie ludzi którym sunia uciekła i wróciła pokryta nieznanym pieskiem:lol: . No cóż zdaża się.

Posted

Witam wszystkich na forum. moj maluszek Mango ma 10 tyg i wazy 451 gram. niestety za pozno wyczytalam na temat rodowodu u psiaka, myslalam ze chodzi tylko o wystawy i hodowle, dlatego nie zwracalam na to uwagi przy kupnie..dlatego Mango to moj kochany 'zkundlony' york ;)

Posted

Witam ponownie:smile:
Zdobyłam wreszcie dzisiaj wagę, taką jaką chciałam:multi:
I zważyłam maluchy. Starsza dziewczyna i chłopak ważą po 600g, a mniejsza dziewczynka 400g. Mają teraz 4tygodnie... Ktoś jest w stanie z doświadczenia powiedzieć ile mogą w przybliżeniu ważyć w dorosłości? Bo ludzie tylko o to pytają ile będzie ważyć itd. a jak sie mówi, że tego nie da się na pewno powiedzieć to chociaż około chcą...a ja nie wiem...

Posted

Cirilla888 napisał(a):
Witam ponownie:smile:
Zdobyłam wreszcie dzisiaj wagę, taką jaką chciałam:multi:
I zważyłam maluchy. Starsza dziewczyna i chłopak ważą po 600g, a mniejsza dziewczynka 400g. Mają teraz 4tygodnie... Ktoś jest w stanie z doświadczenia powiedzieć ile mogą w przybliżeniu ważyć w dorosłości? Bo ludzie tylko o to pytają ile będzie ważyć itd. a jak sie mówi, że tego nie da się na pewno powiedzieć to chociaż około chcą...a ja nie wiem...

O ja cię, to moje niektóre ważą 210g a jutro kończą tydzień:crazyeye:

Posted

ladyyork napisał(a):
O ja cię, to moje niektóre ważą 210g a jutro kończą tydzień:crazyeye:

A ile ważyli ich rodzice, że teraz mają już po 210g?

Czyli znaczy,że tyle co moje szczuniaczki mają to nie jest dużo? Tylko ile mogą ważyć...? W sumie mamusia ważyła najpierw 3,3kg, później miała 2 urojone ciąże i przytyła po nich do 4kg.Później została dopuszczona z "poważnym facetem" 1,2kg i mamy maluszki:)

Posted

Cirilla888 napisał(a):
A ile ważyli ich rodzice, że teraz mają już po 210g?

Moja Ineczka waży 2100-2200g a tatuś maluszków jest porównywalny do niej;) ciekawa jestem ile będą miały wagi moje szkraby jak dorosną, rozpiętość wagi między maluchami jest 120-210g.

Posted

A to ja już zupełnie nie wiem... okaże się z resztą za kilka tygodni, bo wtedy już bardziej można określić przyszłą wilkość szczeniaczka... A Twoje te "większe" maluchy zawsze mogły po dzidkach pójść wielkością i przerosnąć rodziców, ale to i tak nie duża różnica zapewne będzie... Moje już ząbków dostają i w sumie najpierw ważyły więcej, później schudły i później znowu przybrały...

ps. czy masz w miocie sunie? i ile ona/e waży/ą? tak dla porównania pytam;p

Posted

Witam!
Moj Benio ma 4 miesiace i waży 1,7.
Zastanawiam sie, kiedy powinny wypadac zabki?
I poradzcie, prosze jak nauczyc go załatwiac sie na dworze.
Załatwia się gdzie popadnie.
Jestesmy na spacerze godzine, poczym on wbiega do domu i sie zalatwia.

Posted

Aguska-witamy na forum.Ząbki powinny wypadać koło 5 miesiąca(tak bylo w naszym przypadku)A co do nauki czystości to myślę,że najlepszym sposobem będzie chwalenie,nagradzanie smakołykami (oczywiście wtedy kiedy załatwi się na dworzu:lol:)Napisz coś więcej o psiaku;););)

Posted

Benia obiecałam mojemu synkowi juz dwa leta temu, jakos nie mogłam sie zdecydowac, bo wiedziałam ile to obowiazku.
Jednak w koncu dałam sie przekonac.
Kupiliśmy go w lecznicy koło Kepic, maja tam mała hodowle.
Benio nie ma rodowodu, choc teraz załuje.
Powinnam wejsc na forum przed zakupem i poczytac.
Ale mowi sie trudno.
Benio jest bardzo zywy i probuje nami rzadzic.
Domaga sie swojego szczekaniem i gryzieniem.
Probujemy to eliminowac.
Nie lubi za bardzo suchej karmy, woli miesko z marchewka.
Poza tym to nasze oczko w głowie.

Posted

ja miałam yorka bez rodowodu i nie żałuję że nie miał.. bo był bardzo kochany...

swojego obecnego yorka zważyłam i aż się przeraziłam... 4,5kg w wieku 6 miesięcy i to w ciągu tygodnia tyle przybrał.. ale wiem czemu.. bo miał lekkie rozwolnienie i wet mu dał zastrzyk żeby się nie odwadniał i zastrzyk na wzmocnienie.. i to po tych zastrzykach tak przybrał.. teraz rano tylko je i potem na wieczór dostaje troszkę.. w ciągu dnia nie jest dokarmiany i widać że lepiej już mu jest...

Posted

Kaidar-to strasznie durzo jak na 6 miesięcy:crazyeye:Mój ważył wtedy 2.6 a teraz i tak do 3.o doszedl:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Pewnie przy 3.1 się zatrzyma,mam taką nadzieję:razz:Twój psiak jest z rodowodem?

Posted

Moja niunia ma 4 miesiące i waży ok. 2kg. Niestety nie znam dokladnej wagi, bo ostatnio jej nie ważyłam. Jak narazie spokojnie przybiera na wadze bez żadnych dużych skoków w górę. Mam nadzieję że do 3 kg będzie dociągnie ;)

Posted

Balbina12 napisał(a):
Kaidar-to strasznie durzo jak na 6 miesięcy:crazyeye:Mój ważył wtedy 2.6 a teraz i tak do 3.o doszedl:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Pewnie przy 3.1 się zatrzyma,mam taką nadzieję:razz:Twój psiak jest z rodowodem?

no ma rodowód.. ale tak jak pisałam to od zastrzyku przeciwko odwodnieniu mu tak waga skoczyła... po zastrzyku strasznie mu apetyt wzrósł... wujek był u weta z tym i kazał kupić karmę Light (przy okazji jakiej to firmy??).. no i dajemy mu teraz tylko raz dziennie jedzenie... niech schudnie...