tigrunia Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Juustii czy Twój piesek aby na pewno waży tyle ile podałaś ? Na tym pierwszym zdjęciu wygląda całkiem sporo .. Cirilla888 napisał(a): A ktoś sie może orientuje ile powinny ważyć 3 tygodniowe szczeniaczki, żeby docelowo ważyły ~3kg? Bo mam 2 normalne i 1 taką baaardzo maluteńką, chyba po tatusiu, który waży 1,2kg, a ma prawie 3 lata już... Napisz ile ważą szczylki .. Quote
moniczkaa86 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 [quote name='Kaidar']no ja rodzice ważyli około 2 kg to i on powinien gdzieś tyle ważyć.. ewentualnie te pół kilograma więcej.. Ewentualnie te pół kg mniej... :eviltong: Rodzice mojej Fibi ważyli w okolicach 2 kg a ona sama 1,5kg ;) Quote
Juustii Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 [quote name='tigrunia']Juustii czy Twój piesek aby na pewno waży tyle ile podałaś ? Na tym pierwszym zdjęciu wygląda całkiem sporo .. na 100% tyle waży ;] dziś był na wadze u weterynarza :D na mojej także tyle wyskakuje ;] heheh na 1 zdjęciu wygląda na grubaska bo zdj robione z wielkiego przybliżenia :D hmm tak myśle od kiedy można iść z pieskiem do fryzjera? bo wydaje mi się, że pora mojemu urwisowi przyciąć włoski szczególnie na uszkach :) pozdrawiam :eviltong: Quote
Kaidar Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 [quote name='moniczkaa86']Ewentualnie te pół kg mniej... :eviltong: Rodzice mojej Fibi ważyli w okolicach 2 kg a ona sama 1,5kg ;) jak pół kg różnicy jest w te czy wewte to jeszcze nie jest aż tak źle.. gorzej by było gdyby różnica sięgała 1 kg i wyżej... ja jakoś dojść do fryzjera nie mogę więc Maxa sama ciachnęłam Quote
Juustii Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 hehe ja mojemu Tofikowi chyba bym sama nie umiała przyciąć włosków bo on nie potrafi usiedzieć na miejscu :lol: Quote
Cirilla888 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 tigrunia napisał(a):...... Napisz ile ważą szczylki .. Właśnie mi przyszła waga elektroniczna, niestety nie działająca, więc muszę ją zebrać się i wymienić... A pytam, bo pójdę kupię inną a tą odeślę i nie wiem ile powinny ważyć, żeby móc w miarę przewidzieć ich docelową wagę... Ta najmniejszamieści sie bez problemów w dłoni cała, a tamte na dłoni(damskiej, niedużej żeby nie było) się zawiesza, ale ile by mogły ważyć docelowo nie wiem... ps. Jak tu wkleić zdjęcie z pliku nie z neta, to bym przesłała malucha... Quote
Kaidar Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Juustii napisał(a):hehe ja mojemu Tofikowi chyba bym sama nie umiała przyciąć włosków bo on nie potrafi usiedzieć na miejscu :lol: mój też nie siedzi w miejscu ale doszłam do takiej wprawy że radzę sobie... Cirilla jak piszesz posta to nad tekstem jest ikonka z górami i kółkiem i jak na niego klikniesz to będziesz mogła adres linka Quote
Cirilla888 Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 [quote name='Kaidar']mój też nie siedzi w miejscu ale doszłam do takiej wprawy że radzę sobie... Cirilla jak piszesz posta to nad tekstem jest ikonka z górami i kółkiem i jak na niego klikniesz to będziesz mogła adres linka Nie mam linków, tylko pliki na kompie... ale już znalazłam jo sobie poradzić tylko napiszcie, czy działają:eviltong: http://img504.imageshack.us/img504/2421/04092009168.jpg http://img245.imageshack.us/img245/4095/dsc00151u.jpg To drugie zdjęcie to chłopak(ten większy) Quote
Kaidar Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 działają :) ja mam zdjęcia swojego na stronie www... Quote
Cirilla888 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 To jak Wam się wydaje, na ile kg powinny wyrosnąć te maluchy, skoro na tych zdjęciach miały na pierwszym 14dni, a na drugim jakoś 8-10 dni? Quote
Juustii Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Kaidar napisał(a):mój też nie siedzi w miejscu ale doszłam do takiej wprawy że radzę sobie... Może podasz jakiś sposób jak to robisz? Bo ja z moim urwisem sobie po prostu nie umiem poradzić :oops: :lol: Quote
Kaidar Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 trochę podniosłam na niego głos ale tak że nie krzyknęłam i jak mocno się wiercił to baaaardzo leciutkiego klaspa dostał.. uspokoił się.. szybko go obstrzygłam i za to że grzecznie i spokojnie siedział dostał kawałeczek czekolady dla psów.. od tamtej pory grzecznie siedzi Quote
justynaw Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Witam wiec moze ja napisze cos o mojej Toskani Toska pochodzi z Siedlc ur.16.06.2009 obecnie wazy 1582g Moje kochanie Quote
Juustii Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Kaidar napisał(a):trochę podniosłam na niego głos ale tak że nie krzyknęłam i jak mocno się wiercił to baaaardzo leciutkiego klaspa dostał.. uspokoił się.. szybko go obstrzygłam i za to że grzecznie i spokojnie siedział dostał kawałeczek czekolady dla psów.. od tamtej pory grzecznie siedzi Dziękuje ;) spróbuje może metody z nagrodą smakołykiem :lol::cool3: Quote
Kaidar Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 polecam... swojego smakołykami nauczyłam załatwiać się na dworze... i spróbuj też go dużo chwalić jak będzie grzeczny Quote
:::Formulnik::: Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Ile mają wzrostu w kłębie wasze yorki? Quote
Kaidar Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 nie wiem ile ma.. nigdy go nie mierzyłam.. mój jest z tych większych i waży 3,7 kg.. Quote
eve86 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Kaidar napisał(a):nie wiem ile ma.. nigdy go nie mierzyłam.. mój jest z tych większych i waży 3,7 kg.. Mój waży troszke mniej ale juz nie rośnie :) Quote
Balbina. Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Kaidar napisał(a):trochę podniosłam na niego głos ale tak że nie krzyknęłam i jak mocno się wiercił to baaaardzo leciutkiego klaspa dostał.. uspokoił się.. szybko go obstrzygłam i za to że grzecznie i spokojnie siedział dostał kawałeczek czekolady dla psów.. od tamtej pory grzecznie siedzi Ja mojemu wczoraj włosy na uszach i przy oczkach ciachałam :cool3:całkiem nieżle wyszło...A na tyle uszek też mam obciąć czy tylko po bokach i te co wchodzą w uszyska ? Quote
Kaidar Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 ja mojemu troszkę przycinam końcówki... Quote
pycia Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 :::Formulnik::: napisał(a):Ile mają wzrostu w kłębie wasze yorki? Moja ma gdzieś około 18 cm...:crazyeye: Quote
sisulka Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 hej dziewczyny-jestem tu nowa,mam małego pieska-nie do końca yorka:oops: mogę z wami poklikać:lol: Quote
ladyyork Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 sisulka napisał(a):hej dziewczyny-jestem tu nowa,mam małego pieska-nie do końca yorka:oops: mogę z wami poklikać:lol: Pewnie przecież cię nikt z tąd nie wyrzuci, a napewno z przyjemnością pogada Quote
sisulka Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 mój piesek nie jest czystej rasy york-mama york a tato nieznany-więc tak do końca nie wiem co z niej wyrośnie:lol: jedno jest pewne -jest to wspaniały piesek,i nie da sie go nie kochać. teraz ma ponad 9 tygodni. waży prawie 2 kg :roll:(straszny z niej łakomczuch) wzrostu ma ok 17 cm mam nadzieje ze zaraz nie posypią się na mnie wyzwiska za to że mam takiego pieska:roll: Quote
Recommended Posts