Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja FiFi skończyła 3 miesiące, a waży już 1,650 :roll:. To chyba dużo??
Jka myślicie jaką wagę może osiągnąć? Ma rodowód i chciałabym aby była suczką hodowlaną :)

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

wiesz Sara, mój przedwczoraj skończył 5 miesięcy i waży około 3,5 kg... zależy wszystko po jakich rodzicach jest i jak będzie karmiona.. poza tym waga to też indywidualna sprawa psiaka... jeden może mało ważyć a inny będzie ważył dużo.. ciężko jest określić jaką psiak może osiągnąć wagę..

Posted

tego nie da się określić w tak młodym wieku... mój ma 5 miesięcy i waży 3,5 kg.. w tak młodym można tylko gdybać... waga zależy jak go karmić będziesz i po rodzicach (jak ważą np 3,5 kg i matka tyle i ojciec tyle to prawdopodobnie tyle MOŻE!! ważyć)..

Posted

Natalia&Lola napisał(a):
Ile według Was będzie ważył ostatecznie? Teraz ma 3,5msc i 0,65kg.

nie powiem dokładnie, ale kilka już piesków się u nas wychowało:) mi sie wydaje że będzie malutki, maksymalnie do 2kg.

Posted

sara211 napisał(a):
Moja FiFi skończyła 3 miesiące, a waży już 1,650 :roll:. To chyba dużo??
Jka myślicie jaką wagę może osiągnąć? Ma rodowód i chciałabym aby była suczką hodowlaną :)

Myślę,że trochę ponat 3 -3,2-3,3kg;)Witamy na forum:mdrmed:
Natalia&Lola napisał(a):
Ile według Was będzie ważył ostatecznie? Teraz ma 3,5msc i 0,65kg.

Myślę , że około 2 kilo ;):razz:

Posted

Mój maluch w wieku 12 tygodni był ważony przy okazji ostatniego szczepienia i ważył 1,2 kg. W tej chwili ma 15 tygodni i z tego, co zauważyłam, rośnie bardzo szybko, nie wiem ile w tej chwili waży ale nie zdziwiłabym się gdyby do 2kg dobijał. Jak myślicie, duże toto może urosnąć? Nie planuję go wystawiać, pytam, bom ciekawa ile będę miała do kochania :)

Posted

mój tak samo szybko na wadze przybierał.. w ciągu tygodnia potrafił nawet 1 kg przytyć... ale teraz widzę że jego waga już stanęła... nie je tyle jak na początku więc i waga nie wzrasta...

Posted

Moja ma praktycznie pol roku i niecałe 3,600kg.
Przez miesiąc przybrała 200gr. Waga już prawie unormowana. Wiecej niż kolejne 200 nie powinna ważyc.
O kilka dag za dużo, no ale trudno, może jeszcze zgubi.

Posted

no mam nadzieję że mój też zgubi... bo jest miesiąc młodszy od twojej a waży tyle samo co twoja (około).. jak będę z nim u weta to koniecznie poproszę go żeby Maxa zważył..

Posted

Kurka, Wasze psy są takiej normalnej wagi. Mój ma te 3,5msc a jesgo waga jest czasem 3x mniejsza od Waszych psiaków....
Rodzice nie byli mali, a on chyba za wielki nie będzie. Teraz chyba już waży więcej niż te 0,63kg. Bo czuje w ręku, że jest cięższy.
Moj poprzedni york w wieku 4msc ważył 1,5kg. I w wieku 2lat była maleńka.

Posted

Moja po cieczce jeszcze rosła... Jak miała 10tygodni ważyła 480 gram, jako roczna sunia 2,9-3kg, później miała 2 urojone ciąże i przytyła do 4ech kilo, a po ciąży jak urodziła maluchy to schudła znowu i waży 3,3kg:p

Posted

Mój Tofik ma 3 miesiące i 6 dni (równe 14 tyg) :roll: na dzień dzisiejszy jego waga to 1,3kg ;] myślę, że jest ok. Jego rodzice ważyli ok 2kg.
Jak myślicie ile będzie ważył mój piesek jak dorośnie? ;)
Dodam, że karmiony jest karmą Royal dla szczeniaków w porcji 50gr na dzień, choć on zawsze zostawi troche w misce ;P
Piesek uroczy, skory do zabaw i gryzienia wszystkiego i wszystkich :D

A oto jego zdj.:

http://img4.imageshack.us/img4/5410/030909a.jpg
robione wczoraj ;]
http://img268.imageshack.us/img268/5359/beztytuuqc.jpg
a to z miesiąc temu ;]

Posted

przytnij mu włosy na uszach na 1/3 wysokości bo ma spore i mu zaraz klapną.
co do wyglądu to jest bardzo ładny, a co do wagi: będzie malutki o to się nie martw:) pewnie w granicach 2kg.

Posted

syla929 napisał(a):
Moja ma praktycznie pol roku i niecałe 3,600kg.
Przez miesiąc przybrała 200gr. Waga już prawie unormowana. Wiecej niż kolejne 200 nie powinna ważyc.
O kilka dag za dużo, no ale trudno, może jeszcze zgubi.

moja od półrocznej maluch do wagi stałej urosła o około 1kg bo mając 6miesięcy ważyła 1,9-2kg, a docelowo później jak miała ponad rok ~3kg...
A kiedyś jeden weterynarz, jeszcze w Łodzi, powiedział mi, że na karmie Royal to się wyciąga 150% z Yorka...;p

A ktoś sie może orientuje ile powinny ważyć 3 tygodniowe szczeniaczki, żeby docelowo ważyły ~3kg?
Bo mam 2 normalne i 1 taką baaardzo maluteńką, chyba po tatusiu, który waży 1,2kg, a ma prawie 3 lata już...