Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Moja Tosia za 11 dni skończy 4 miesiące i waży 1,5 kg.

Jest moim pierwszym yorkiem i właściwie uczę się dopiero tej rasy...

Pochodzi z hodowli "Z Łęczyckiego Grodu". Ma energi więcej od moich wszystkich psów w domu :D

Posted

Pochodzi z hodowli "Z Łęczyckiego Grodu". Ma energi więcej od moich wszystkich psów w domu :D

Naszej Efi tatuś to Amarylis z Łęczyckiego Grodu :D

Posted

Kurcze tak patrze na ten wzrost jaki podajecie ja chyba źle to mierze bo przecież mój Jerry jest tutaj jednym z mniejszy jak nie najmniejszych yoreczków yyyhhhh. Co ja źle robię? :-? Moze podacie mi link gdzie jest to dobrze opisane jak to zmierzy tan kłąb :x

Posted

Naszej Efi tatuś to Amarylis z Łęczyckiego Grodu :D

Amerylis to pies mojej przyjaciółki!

Napisz mi cos o swoim yoreczku blizszego!

Amerylis jest cudny!

Posted

Ja dziś zważyłam i zmierzyłam Gofra i przeżyłam szok :o

Zaczynam poważnie się zastanawiać nad jego że tak powiem "yorkowością" :o

Posted

Nnikka Efi to Marcysia Sasankowa Banda. Jest po Amerylisie i Princessie Familu. Twoja przyjaciółka powinna mieć jej siostrę: Megan.

A Efi wdała się w tatusia. Jest prześliczna tylko jak to mówią sędziowie: troszeczkę przymała. Dlatego nie ma szans na zajmowanie czołowych miejsc na wystawach. A szkoda bo poza wzrostem 19 cm to wszystko ma jak najbardziej dobre - piękny jedwabisty włos, bardzo dobrze ukształtowaną głowę, ślicznie chodzi, cudownie nosi ogonek. No ale niestety jak Bozia dawała wzrost to Efi stała na górce :wink: :D

Nnikka a masz może jakieś zdjęcia swojego yoreczka i Amerylisa?

Posted

Bardzo się cieszę, że się w tym goszczu ludzi i yorków odnalazłyśmy... :D

Rozmawiałam z moja przyjaciółką, ze cały miot był malutki... Słuchaj my dopatrzyłysmy się, ze byłaś wczoraj na wystawie w Nowym Dworze Mazowiecki , szkoda, że się nie widziałyśmy.

Powiedz gdzie jedziesz to sie spotkamy i pogadamy!

Spróbuje wkleić tu zdjęcie Amerylisa ale nie wiem czy mi się uda... :D

_343865_n.jpg

Posted
Amerylis ma 5 lat i waży 1,9 kg...

A więc Efi to tatusia córunia :lol: - waży 1,7 kg

Gdzie jedziemy nie mam pojęcia. Może do Kielc się wybierzemy. Mam ochotę na Nową Rudę ale to trochę daleko. Kurczę szkoda, że się nie poznałyśmy. Ale może następnym razem.

Po wczorajszym naszym występie trochę mi skrzydła opadły :-?

Posted

Ty się nie przejmuj bo takie bywaja układy, ze ich biedny żuczek nie przeskoczy, pogadamy jak sie spotkamy.

My bedziemy napewno razem w Częstochowie za dwa tygodnie...

A Basia będzie jeszcze w Kielcach i Poznaniu.

• 4 weeks later...
Posted

A ja mam pytanie do osób, które się na tym znają ;) czy mój pies nie rośnie za szybko? W niedzielę skończył 12 tygodni, ważony był tydzień wcześniej i ważył wtedy już 1300 gram. Jak widzę inne mały yorki, to jego rówieśnicy są zawsze od niego mniejsi.

Muszkieter nie jest gruby, tylko już na długość się wyciąga. Nie zjada też zbyt dużo jedzenia, raptem parę razy udało mu się zjeść dzienną porcję, zawsze tak maksymalnie do 2/3 wcina. Nie marudzę, że rośnie, czy coś, tylko nie wiem, czy nie za szybko to wszystko. W końcu u ludzi za szybki wzrost łączy się z jakimiś tam problemami, mam nadzieję, że Muszki jest w normie :) A pytam na forum, bo wizyta u weterynarza dopiero za 1,5 tygodnia, a ja się tu zamartwiam.

I jeszcze takie pytanie: czy jak on teraz tak szybciutko rośnie, to czy skończy to swoje 'rośnięcie jak na drożdżach' wcześniej od innych piesków, czy po prostu będzie takim 'wielkoludkiem'?

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Posted

Hello!! Mój Oskarek jak trafił do Nas miał 7tyg i ważył koło 900g, dosyć szybko przybierł na wadze i teraz widac tego rezultaty, bo jest raczej z tych większych Yorków-ma dosyć wysokie łapeczki, Waży koło 4kg a jak go dobrze mierzyłam to waha się między 26-27cm

Posted

Mamusia ma jakieś 3,0 - 3,2 kg, tato prawie 3. A dziadków nie znam.

Teraz Muszkieter je drugie śniadanie - na pierwsze zjadł Royala, teraz uznał za stosowne zjeść mój plecak :]

Posted

Macie dobrze, że wasze yoreczki mają apetyt.. :cry:

Bo moja to taki niejadek... :cry: ciągle kręci na wszystko swoim małym czarnym noskiem... a ja nie wiem już co jej dawać...

Posted

NNikka to zupelnie tak jak nasza Efi. Ona je co drugi dzien. A jak juz cos zje to sa to takie ilosci co kot naplakal. Taka juz jej uroda. Efi to taka nasza mala krolewna. Za to Alpi za nia nadrabia :lol:

Posted

Oskarek w swoim szczenięcym wieku także był niejadkiem, ale od pewnego czasu się to zmieniło i raczej apetyt mu przyszedł, ale w dalszym ciągu nie na suche hihih

Oskarka mamusia wązyła też coś koło 3.2-3.5 i tatuś też w tych granicach, dziadków i inyych przedków nie znamy :)

• 2 weeks later...
Posted

Byłam dzisiaj z moim małym stworkiem u weterynarza na odrobaczeniu i się okazało, że to 'małe' wcale nie jest takie małe :D 3 miesiące skończył kilka dni temu i waży 1600 gram (co do grama ;) przybiera na wadze równo 10 dag tygodniowo (bo równo 3 tygodnie temu miał 1300 gram)), wet powiedziała, że rozwija się wzorcowo :)