Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rzeczywiście waga yorka to chyba we włosach się skupia;DD haha
mój ma 9 miesięcy i niecałe 3 kg. 2,95 czy jakoś tak. ale też chyba się wybierzemy do ffryzjera bo jak na dworze jest 22 stopnie a on już sapie, a słoneczko go nagrzewa bo cały czarny.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
Posted

syla929 napisał(a):
moja ma 7 tygodni i 1,20kg, czy to za duzo? byla najwieksza w miocie.

Szczeniaki mojej Jessi w wieku 7,5 tyg ważyły od 890-1300.
Czyli podobnie jak Twoja mała - a maludy powinny osiągnąć dorosłą wagę 2,8-3,5kg

Mam tylko pytanie - dlaczego kupiłaś 7tyg szczenie?
Szczeniaczek powinien odejść do nowego domku najwcześniej jak ukończy 8tyg.
Jak ma 7 tyg to najczęściej jest jeszcze w okresie kwarantanny poszczepiennej (jeśli oczywiście hodowca zaszczepił maluchy a nie tylko wkleił naklejkę .... bo dogadał się z wetem......):mad:

Posted

tak, został zaszczepiony
29,04- parwowiroza, nosówka, zakaźne zapalenie watroby, kaszel psi +
3tydz,5,tydz - odrobaczanie

to kiedy mam się udać na kolejne szczepienie?

Nie wiem dlaczego tak, ale Pani mówla, że do odbioru po 30 kw.

ale z maluchem jest wszystko ok

Posted

Mój ma rok i 4 miesiące,a waży prawie 5 kilo :-| I w związku z tym mam pytanie.Czy tak duża waga wyklucza go z wystaw? Nie jest gruby,tylko po prostu duży.Nie kupiłam go z zamiarem wystawiania,jednak z czasem zaczęło mi się to podobać i zaczęłam się zastanawiać nad wystawieniem Arbiego,ale waga psiaka spędza mi sen z powiek,że tak powiem.

Posted

witam wszystkich jestem tutaj pierwszy raz :lol: jestem szczesliwa wlascicielka 4 miesiecznego yorka bez rodowodu ( nie ubolewam nad tym) moj dyzio wazy 2kg dlugosci ma 26cm a wysokosci 22cm jest uroczy zabawny i bardzo sie slucha nie lubi tylko kokardek straca je lapkami uparciuch jeden :lol: ma yle energi ze moj dalmatynczyk alba przy nim wysiada a jak gryzie i kopie w poscili hehe :eviltong: jedno uszko mu juz stoi pracujemy nad drugim bo cos leniwe jest:placz: ale i tak jest cudny :loveu: 21 maja jestesmy umowieni na wizyte u fryzjera bo ma tyle wlosow ze mu jest juz goraco :shake: i meczy sie biedaczek a jak wasze maluchy zdrowe?? mam nadzieje ze tak pozdrawiam wszystkich yorkomanow i nietylko buziaki paulina

Posted

Mnie jakoś nie przeszkadza pies z rodowodem czy bez to i tak przyjaciel na połowe życia i on zawsze będzie prawdziwym przyjacielem ;).
Najważniejsze że yorczek zdrowy i skory do zabawy , a twój napewno jest skoro dalmatyńczyk wysiada:evil_lol:.
Niech się chowa dobrze i niech będzie zdrowym yorkopodobnym Yorkasem :p .
Ps.Ta waga mnie troszkę przeraża:lol:

Posted

ja slyszalam ze yorki w wieku 4 miesiecy powinny wazyc od 1.5 do 2 kg ja sie nie matwie jego waga jego rodzice nie byli maluchami mama 2.9 tatus 3kg wiec moj maly tez moze taki byc hehe. liczy sie dla mnie to zeby byl zdrowy i zeby wysrosl z niego piekny yoreczek hehe:loveu:

Posted

Mój York (9 tyg) obecnie waży 600gram...
Ogólnie jest bardzo kochany,malutki,ale zdrowy!!
bo wszyscy piszą,że chorują takie maleństwa itd...
Wszyscy się nim zachwycają ,ale nie o to mi chodzi...
Jak sądzicie ile może ważyć jak będzie już dorosły ?
Dodam ,że jest oczywiście po małych rodzicach... pozdrawiam

Posted

Aha jeszcze chciałam napisać ,że jest on od hodowcy .
a prawidłowa masa tych psów waha się od 1,6-3,0 kg... Pies który waży 5 kg to na pewno nie jest York ...

Posted

to nawet sie ciesze wydaje mi sie ze on juz stana w miejscu i tylko zmeznieje chcialabym zeby wazy 2,5 - 2,7 byloby fajnie takiw sam raz ale i tak bede go kochac:loveu:

Posted

Mój Elmiś za klika dni skończy 4 m-ce i waży 1,80kg. Ile jeszcze może urosnąć? Jak go wybierałam to nie patrzyłam na wielkość (a był najmniejszy z miotu:-() i liczyłam się z tym, że duży nie będzie. Ale mam nadzieję, że przeskoczy 2:crazyeye:

Posted

meja napisał(a):
Mój Elmiś za klika dni skończy 4 m-ce i waży 1,80kg. Ile jeszcze może urosnąć? Jak go wybierałam to nie patrzyłam na wielkość (a był najmniejszy z miotu:-() i liczyłam się z tym, że duży nie będzie. Ale mam nadzieję, że przeskoczy 2:crazyeye:

To czy piesek będzie dózy to indywidualna sprawa moja miała 4 miesiące i maiła 1,50kg ,aż się bałąm że jak będzie rosła w takim tępie to będzie za dóza ,a póżniej nażekałam że jest mała,ciągle trując hodowce,obecnie ma 2.350 i nie zamieniłabym jej za nic,choć mogła by być większa.Jednak są psy które w jej wieku mniej ważyły a obecnie to kolosy nie yorki;)

Posted

ladyyork napisał(a):
To czy piesek będzie dózy to indywidualna sprawa moja miała 4 miesiące i maiła 1,50kg ,aż się bałąm że jak będzie rosła w takim tępie to będzie za dóza ,a póżniej nażekałam że jest mała,ciągle trując hodowce,obecnie ma 2.350 i nie zamieniłabym jej za nic,choć mogła by być większa.Jednak są psy które w jej wieku mniej ważyły a obecnie to kolosy nie yorki;)

Masz rację w 100%
Ja niedawno odchowałam szczeniaczki po Jessi i .... psiak który urodził się naprawdę dużo większy od rodzeństwa na dzień dzisiejszy (jak mi piszą nowi właściciele) jest drugi od końca z wagą i wzrostem. Natomiast sunia, która po urodzeniu była druga od końca (czyli mała) waży najwięcej!

Zresztą z tą wagą było podobnie u Jessi - w wieku 12tyg ważyła 1,7kg! W wieku 6 mies.....2,4 i.... stanęła na 2,8-2,9. Dopiero teraz po ciąży przybrała do 3.2-3,4 - ale wdaje mi się, że niedługo zgubi tłuszczyk, bo do momentu oddania szczeniaczków jadła nie dość że swoją porcję, to.... podjadała maluchom:roll: