dominika.95 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 rzeczywiście waga yorka to chyba we włosach się skupia;DD haha mój ma 9 miesięcy i niecałe 3 kg. 2,95 czy jakoś tak. ale też chyba się wybierzemy do ffryzjera bo jak na dworze jest 22 stopnie a on już sapie, a słoneczko go nagrzewa bo cały czarny. Quote
mTa Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 no kurcze we włosach:D bo moja gazela to żylasta jest starsznie;D w sensie nabita przez mięśnie;) i waży aż tyle:D Quote
duszek01 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 ***Paulina*** napisał(a):Kati ma już 10 miesięcy i 2,5 kg:loveu::loveu::loveu: idealnie:loveu: Quote
syla929 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 moja ma 7 tygodni i 1,20kg, czy to za duzo? byla najwieksza w miocie. Quote
vikiii Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 syla929 napisał(a):moja ma 7 tygodni i 1,20kg, czy to za duzo? byla najwieksza w miocie. Szczeniaki mojej Jessi w wieku 7,5 tyg ważyły od 890-1300. Czyli podobnie jak Twoja mała - a maludy powinny osiągnąć dorosłą wagę 2,8-3,5kg Mam tylko pytanie - dlaczego kupiłaś 7tyg szczenie? Szczeniaczek powinien odejść do nowego domku najwcześniej jak ukończy 8tyg. Jak ma 7 tyg to najczęściej jest jeszcze w okresie kwarantanny poszczepiennej (jeśli oczywiście hodowca zaszczepił maluchy a nie tylko wkleił naklejkę .... bo dogadał się z wetem......):mad: Quote
syla929 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 tak, został zaszczepiony 29,04- parwowiroza, nosówka, zakaźne zapalenie watroby, kaszel psi + 3tydz,5,tydz - odrobaczanie to kiedy mam się udać na kolejne szczepienie? Nie wiem dlaczego tak, ale Pani mówla, że do odbioru po 30 kw. ale z maluchem jest wszystko ok Quote
Just_York Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Mój ma rok i 4 miesiące,a waży prawie 5 kilo :-| I w związku z tym mam pytanie.Czy tak duża waga wyklucza go z wystaw? Nie jest gruby,tylko po prostu duży.Nie kupiłam go z zamiarem wystawiania,jednak z czasem zaczęło mi się to podobać i zaczęłam się zastanawiać nad wystawieniem Arbiego,ale waga psiaka spędza mi sen z powiek,że tak powiem. Quote
paulina15 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 witam wszystkich jestem tutaj pierwszy raz :lol: jestem szczesliwa wlascicielka 4 miesiecznego yorka bez rodowodu ( nie ubolewam nad tym) moj dyzio wazy 2kg dlugosci ma 26cm a wysokosci 22cm jest uroczy zabawny i bardzo sie slucha nie lubi tylko kokardek straca je lapkami uparciuch jeden :lol: ma yle energi ze moj dalmatynczyk alba przy nim wysiada a jak gryzie i kopie w poscili hehe :eviltong: jedno uszko mu juz stoi pracujemy nad drugim bo cos leniwe jest:placz: ale i tak jest cudny :loveu: 21 maja jestesmy umowieni na wizyte u fryzjera bo ma tyle wlosow ze mu jest juz goraco :shake: i meczy sie biedaczek a jak wasze maluchy zdrowe?? mam nadzieje ze tak pozdrawiam wszystkich yorkomanow i nietylko buziaki paulina Quote
Princess_York Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Just York - gdzieś czytałam, że 3.5 to maximum wagi i wyższa waga niestety go dyskwalifikuje. Trochę głupio bo z tych '' większych '' Piesków mogą być super wyniki z wystaw:p. Quote
Princess_York Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Mnie jakoś nie przeszkadza pies z rodowodem czy bez to i tak przyjaciel na połowe życia i on zawsze będzie prawdziwym przyjacielem ;). Najważniejsze że yorczek zdrowy i skory do zabawy , a twój napewno jest skoro dalmatyńczyk wysiada:evil_lol:. Niech się chowa dobrze i niech będzie zdrowym yorkopodobnym Yorkasem :p . Ps.Ta waga mnie troszkę przeraża:lol: Quote
paulina15 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 ja slyszalam ze yorki w wieku 4 miesiecy powinny wazyc od 1.5 do 2 kg ja sie nie matwie jego waga jego rodzice nie byli maluchami mama 2.9 tatus 3kg wiec moj maly tez moze taki byc hehe. liczy sie dla mnie to zeby byl zdrowy i zeby wysrosl z niego piekny yoreczek hehe:loveu: Quote
donia_12 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Mój York (9 tyg) obecnie waży 600gram... Ogólnie jest bardzo kochany,malutki,ale zdrowy!! bo wszyscy piszą,że chorują takie maleństwa itd... Wszyscy się nim zachwycają ,ale nie o to mi chodzi... Jak sądzicie ile może ważyć jak będzie już dorosły ? Dodam ,że jest oczywiście po małych rodzicach... pozdrawiam Quote
donia_12 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Aha jeszcze chciałam napisać ,że jest on od hodowcy . a prawidłowa masa tych psów waha się od 1,6-3,0 kg... Pies który waży 5 kg to na pewno nie jest York ... Quote
donia_12 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 1500zł ,ale posiada rodowód także myślę,że to jest najważniejsze... Quote
Skibka Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 donia_12 Wydaje mi się, że będzie malutki, bo moja yorkopodobna psinka w wieku 9 tyg. miała 1.2kg a teraz jest już dorosła i waży 2.2kg.. Quote
paulina15 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 ciekawe ile moj bedzie wazyc jak teraz wazy 2kg majac skonczone 4 miesiace :crazyeye: Quote
aska_b1 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 paulina15 to on wcale nie będzie duży. Moja rosła do 5 czy 6 miesięcy i od tamtego czasu stoi w miejscu. Quote
paulina15 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 to nawet sie ciesze wydaje mi sie ze on juz stana w miejscu i tylko zmeznieje chcialabym zeby wazy 2,5 - 2,7 byloby fajnie takiw sam raz ale i tak bede go kochac:loveu: Quote
dysia-u Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 moja ma 2,5 roku i waży 3,300. Tyyyyyle kg miłości :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
meja Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Mój Elmiś za klika dni skończy 4 m-ce i waży 1,80kg. Ile jeszcze może urosnąć? Jak go wybierałam to nie patrzyłam na wielkość (a był najmniejszy z miotu:-() i liczyłam się z tym, że duży nie będzie. Ale mam nadzieję, że przeskoczy 2:crazyeye: Quote
ladyyork Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 meja napisał(a):Mój Elmiś za klika dni skończy 4 m-ce i waży 1,80kg. Ile jeszcze może urosnąć? Jak go wybierałam to nie patrzyłam na wielkość (a był najmniejszy z miotu:-() i liczyłam się z tym, że duży nie będzie. Ale mam nadzieję, że przeskoczy 2:crazyeye: To czy piesek będzie dózy to indywidualna sprawa moja miała 4 miesiące i maiła 1,50kg ,aż się bałąm że jak będzie rosła w takim tępie to będzie za dóza ,a póżniej nażekałam że jest mała,ciągle trując hodowce,obecnie ma 2.350 i nie zamieniłabym jej za nic,choć mogła by być większa.Jednak są psy które w jej wieku mniej ważyły a obecnie to kolosy nie yorki;) Quote
vikiii Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 ladyyork napisał(a):To czy piesek będzie dózy to indywidualna sprawa moja miała 4 miesiące i maiła 1,50kg ,aż się bałąm że jak będzie rosła w takim tępie to będzie za dóza ,a póżniej nażekałam że jest mała,ciągle trując hodowce,obecnie ma 2.350 i nie zamieniłabym jej za nic,choć mogła by być większa.Jednak są psy które w jej wieku mniej ważyły a obecnie to kolosy nie yorki;) Masz rację w 100% Ja niedawno odchowałam szczeniaczki po Jessi i .... psiak który urodził się naprawdę dużo większy od rodzeństwa na dzień dzisiejszy (jak mi piszą nowi właściciele) jest drugi od końca z wagą i wzrostem. Natomiast sunia, która po urodzeniu była druga od końca (czyli mała) waży najwięcej! Zresztą z tą wagą było podobnie u Jessi - w wieku 12tyg ważyła 1,7kg! W wieku 6 mies.....2,4 i.... stanęła na 2,8-2,9. Dopiero teraz po ciąży przybrała do 3.2-3,4 - ale wdaje mi się, że niedługo zgubi tłuszczyk, bo do momentu oddania szczeniaczków jadła nie dość że swoją porcję, to.... podjadała maluchom:roll: Quote
paulina15 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 jak myslicie czy moj 4 miesieczny 2 kg cudowny psiaczek wazy normalnie czy troche za duzo jak na swoj wiek?? Quote
Recommended Posts