isabelle Posted August 31, 2004 Posted August 31, 2004 Jako, że nikt inny się nie dopisuje, podciągam wątek. Fleur ostatnio rośnie w przyśpieszonym tempie! :lol: Wyniki: wiek: 18 tyg. wzrost: 20 cm waga: 1,90 kg Quote
dorocia_sz Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 Moja Toycia właśnie skończyła 18 tygodni i waży 1,6 kg chociaż wygląda na zdrową "kluseczkę". Bardzo chciałabym dołączyć jej zdjęcie, ale niestety nic mi nie wychodzi. Bardzo proszę o pomoc, może ktoś mi to łatwo wytłumaczy. :D :D :D Quote
Wind Posted September 1, 2004 Author Posted September 1, 2004 dorocia, Przeczytaj "przyklejony" topik na tym dziale dotyczacy wklejania zdjecia "krok po kroku" a wszystko stanie sie jasne :-) pozdrawiam, Quote
bazylia Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 Pufik ostatnio nie rośnie... :roll: Waży zaledwie 2kg, a w kłębie ma 21cm. Przyzwyczaiłam się jednak do faktu, że jest z niego taka słodziutka kruszynka i w pełni to zaakceptowałam... Urośnie - ok, nie urośnie - też dobrze... Zawsze będę go tak samo kochać! :loveu: Quote
Wind Posted September 2, 2004 Author Posted September 2, 2004 Maja: 17 miesiecy, 2,6 kg i 24 cm w klebie :-) Quote
Sylvia Posted September 2, 2004 Posted September 2, 2004 Jestem nowa na forum, więc chcę wszystkich przywitać :D , mam pytanko jak myślicie ile będzie ważyła moja sunia kiedy będzie starsza ?? teraz ma 9 tygodni i waży 1,2 kg. Pozdrawiam. Sylwia i "mała Lucky" Quote
Wind Posted September 2, 2004 Author Posted September 2, 2004 Hej Sylvia, Nie jestesmy magikami ;) Twoj pies gdy dorosnie moze wazy 2 kg a moze tez 4 kg :lol: Cala tajemica tkwi w genach a nie w naszym gdybaniu ;) pozdrawiam, Quote
Sylvia Posted September 2, 2004 Posted September 2, 2004 :( wiem, ze nikt nie jest magikiem, ale chciałam zapytać czy może któryś z waszych piesków miał podobną wagę kiedy był w wieku 9 tyg, bo wydaje mi się, że jak na 9 tyg jest dość duża :fadein: Quote
bazylia Posted September 2, 2004 Posted September 2, 2004 czy może któryś z waszych piesków miał podobną wagę kiedy był w wieku 9 tyg W wieku 10 tygodni mój pies ważył 950g, teraz ma 7 miesięcy i 2kg wagi... Quote
tygrysek-kr Posted September 2, 2004 Posted September 2, 2004 Przyzwyczaiłam się jednak do faktu, że jest z niego taka słodziutka kruszynka i w pełni to zaakceptowałam... Urośnie - ok, nie urośnie - też dobrze... Zawsze będę go tak samo kochać! :loveu: Dokładnie tylko z mała różnicą Mój Jerruś waży 1,8kg, a mierzy 23cm. Także do grubasków i wielkoludów yorkowych nie należy :wink: Quote
Sylvia Posted September 3, 2004 Posted September 3, 2004 Dzięki Bazylia za odpowiedz, chciałam Ci powiedzieć, ze masz bardzo ładnego pieska, pewnie mój będzie ciut większy, ale co z tego i tak kochamy nasze pieski czy są duże czy małe one mają swój urok... ja już mam kota na punkcie swojego :D Quote
bazylia Posted September 3, 2004 Posted September 3, 2004 Dzięki Bazylia za odpowiedz, chciałam Ci powiedzieć, ze masz bardzo ładnego pieska, pewnie mój będzie ciut większy, ale co z tego i tak kochamy nasze pieski czy są duże czy małe one mają swój urok... ja już mam kota na punkcie swojego :D W imieniu Pufika dziękuję za komplement. A kiedy będziemy mieć okazję zobaczyć Twojego pupilka? Niecierpliwie czekam na zdjęcia! :wink: Quote
Wind Posted September 3, 2004 Author Posted September 3, 2004 bazylia, tygrysek, Pieski sa zazwyczaj mniejsze od suczek. Kojarzenie mniejszych psow z wiekszymi suczkami pozwala na utrzymanie rasy wagowo zgodnej ze wzorcem. Tak, ze psy o wadze 2 kg sa bardzo pozadane :-) pozdrawiam, Quote
tygrysek-kr Posted September 3, 2004 Posted September 3, 2004 bazylia, tygrysek,Tak, ze psy o wadze 2 kg sa bardzo pozadane :-) HURRA :multi: :wink: Quote
Sylvia Posted September 3, 2004 Posted September 3, 2004 Witam Zdjęcia Lucky są już w galeri :wink: Pozdrowienia Sylwia & Lucky Quote
scadia Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 No a ja ostatnio przypadkowo natknelam sie na pania, ktora ma slicznego yorka ( i w zasadzie to od nie zarazilam sie yorkofiolem ;) ) w kazdym razie jej reksio zawsze wydawal mi sie malenki (bo bylam przyzwyczajona do widoku ogromnego owczarka niemieckiego mojego brata). Jak juz wreszcie doczekalam sie mojego wlasnego malucha i przyzwyczailam sie do jego wygladu to spotkalam znowu pania z reksiem...i co? I Reksio wydal mi sie olbrzymi!!! Ale nie gruby, spasiony - wysportowany, duzy york z rodowodem! A teraz ciekawostka. Reksio wazy 5,5 kg!!! To chyba przegiecie jak na yorka...? I przypominam! Nie jest on gruby! Jest wyrosniety! A teraz inna ciekawostka. Reksio pochodzi z tej samej hodowli co moj Łobuz!!! I prawde mowiac przerazilam sie, ze Łobuz tez taki ogromny urosnie...przeciez yorki sa takie malutkie...! Quote
elena Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 Scadia, a możesz zdradzić z jakiej hodowli jest Twój Łobuziak??? Quote
scadia Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 Mysle, ze nie jest to zadna tajemnica :) POchodzi z Giszowca z hodowli Milagro Pani Kubicy :) Quote
Snoopy7 Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 Kochani zaszła pomyłka, otóż początkowo zważyłam Snoopcia na takiej łazienkowej wadze, a teraz spróbowałam dokładniejszą taką kuchenna i okazało się że Snoopy waży 2.1 kilo a nie tak jak wcześniej mówiłam 3 kilo :oops: . Wszystkich przepraszam za nie dokładność, łazienkowe ważą dokładnie ale od 5ciu kilo. pozdrawiam Agnieszka :lol: Quote
Skibi Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 Efi ma 14 miesięcy a wzrostu tylko 19 cm, o wadze już nie wspomnę - 1,7 kg. Ale nic na to nie możemy poradzić, bo ona jest strasznym niejadkiem. Baliśmy się, że ma psią anoreksję lecz vet stwierdził, że jest całkiem zdrowa i że ludzie też są grubsi i szczuplejśi. Troszkę nas to uspokoiło. Czy tu na forum tylko Efinka jest taka malutka? Quote
samanta Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 Rapsodia skończyła 9 miesięcy i waży 3,2 kg :P Quote
Snoopy7 Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 Samanta to czemu nic nie mówisz życzymy wszystkiego naj naj naj LEPSZEGO z okazji urodzinek :BIG: kochanej RAPSODJI Quote
bazylia Posted September 23, 2004 Posted September 23, 2004 Efekt dzisiejszego ważenia Pufika: wiek - 8 miesięcy waga - 2.3kg Pozdrawiamy serdecznie :hand: Quote
samanta Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 Samanta to czemu nic nie mówisz życzymy wszystkiego naj naj naj LEPSZEGO z okazji urodzinek :BIG: kochanej RAPSODJI Snoopy dzięki za życzenia ale Rabiś nie miała urodzinek w tym dniu :P Quote
Snoopy7 Posted September 24, 2004 Posted September 24, 2004 Oj to sorrki :oops: , ale i tak pozdrawiam Was, i życze miłych i słodkich snów :sleeping: :happy1: Quote
Recommended Posts