Mała Rita Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Mój Fidek jak go odebraliśmy z hodowli w wieku 8 tygodni ważył ok. 1 kg, potem z dnia na dzień przybierał na wadze ogromnie, w wieku 4 miesiecy ważył już ok. 3 kilo :), teraz ma 6 miesiecy i waży ok. 3,8 kg :loveu: jest spory ale śliczny!!! Quote
***Paulina*** Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Mała Rita napisał(a):Mój Fidek jak go odebraliśmy z hodowli w wieku 8 tygodni ważył ok. 1 kg, potem z dnia na dzień przybierał na wadze ogromnie, w wieku 4 miesiecy ważył już ok. 3 kilo :), teraz ma 6 miesiecy i waży ok. 3,8 kg :loveu: jest spory ale śliczny!!! Sporo, ale i tak jest ładny- jak każdy york, czy mały czy też duży... Quote
Guest Agata_B Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 ***Paulina*** napisał(a):A ja myślę, że nie będzie tak źle... a tak w ogóle to te pieski nawet jak są duże to są tak samo śliczne i kochane... I yorki rosną najwięcej do 4 miesiąca a potem to już niewiele... Do 4 msc? Oj nie... 4 msc to jeszcze malutki szczeniaczek.. na pewno conajmniej do 5-6m.;) potem to juz tylko kilkanascie dekagramow:P Quote
Jagódka&Uzi Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 yorki osiagają swoje docelowe rozmiary ok 6 miesiąca, potem już niewiele się zmienia. Quote
kamila.m Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 A mój Luluś waży 1,2 kg , wczoraj skończył 4 miesiące . Filigranowy chłopak:loveu: Quote
chemicalo Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Agata_B napisał(a):Do 4 msc? Oj nie... 4 msc to jeszcze malutki szczeniaczek.. na pewno conajmniej do 5-6m.;) potem to juz tylko kilkanascie dekagramow:P Kiedy kopowaliśmy Scoobiego miał 5 miesięcy i ważył 2 kg. Po 5 miesiącu urósł jeszcze do 3,5 kg. Więc ja myślę, że trochę dłużej ;) Quote
Aga76 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Małe jest piękne i duże też jest piękne, a Fidek jest booski Quote
***Paulina*** Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 kamila.m napisał(a):A mój Luluś waży 1,2 kg , wczoraj skończył 4 miesiące . Filigranowy chłopak:loveu: Twój piesek to miniaturka??? Quote
Mała Rita Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Aga76 napisał(a):Małe jest piękne i duże też jest piękne, a Fidek jest booski Aguś :oops: Quote
kamila.m Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 ***Paulina*** napisał(a):Twój piesek to miniaturka??? Nie ma czegoś takiego jak york miniaturka !!! Są to skarłowaciałe pieski . Mój Luluś jest prawdziwym Yorkshire terrierem :) . Luluś ma rodowód a jego tata , trójkrotny champion Polski , waży coś koło 2,1 kg , tak więc Lulek będzie raczej jego wagi . pozdrawiam Quote
ladyyork Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 A moja Ineczka waży 2100g , mam nadzieje że jeszcze przez zime i w czasie wiosennej cieczki ciałka przybierze:loveu:. Może osiągnie wagę 2300g - było by códownie. Yorki rosną gdzieś do 8 miesiąca ale to nie oznacza że nie przybierają pózniej na wadze Jagódka&Uzi, przeciez jeszcze po oresie dojrzewania nabierają masy mięśniowej i moze to trwać aż do 2 roku np; moja sunia jak miała rok wazyła 2200g była drobniutka jak niewiem ale nie mała jak skończyła 1,5 roku przybrałą do 2600g i się rozbudowała klatka piersiowa nogi i wygląda teraz jak prawdziwy york a nie huderlak, dlatego mam nadzieje że moja Inka też tak zrobi i przybieże jeszcze choć wiem że do takiej wagi nie ma szans:placz: a szkoda,bo jak dla mnie to waga idealna dla suni Quote
ewa2909 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 kamila.m napisał(a):Nie ma czegoś takiego jak york miniaturka !!! Są to skarłowaciałe pieski . Mój Luluś jest prawdziwym Yorkshire terrierem :) . Luluś ma rodowód a jego tata , trójkrotny champion Polski , waży coś koło 2,1 kg , tak więc Lulek będzie raczej jego wagi . pozdrawiam MASZ NADZIEJE ZE DOJDZIE DO WAGI 2 KG? JA RACZEJ STRACILAM JUZ NADZIEJE NA TO. MOJ TOFIK STRASZNIE PO MALU PRZYBIERA NA WADZE. ROWNIEZ JEST Z RODOWODEM I RODZICE MIELI WAGE OK 2 KG. Quote
gusia78 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 martyska napisał(a):A moja Nikusia w wieku 13 tyg. waży ok. 1,8kg. Czy to nie za dużo? dodam że jej mama waży 3 kg a tata ok. 2,6kg Moja Effi też podobnie waży bo ma ok 12 tygodni i waży 1,55 i jej rodzice ważą podobnie do rodziców twojej małej, może to sporo, może nie niewiem! Hodowca do którego kupowałam małą mówił że będzie ważyć od 3 do 3,50 kg.:loveu: Quote
kamila.m Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 ewa2909 napisał(a):MASZ NADZIEJE ZE DOJDZIE DO WAGI 2 KG? JA RACZEJ STRACILAM JUZ NADZIEJE NA TO. MOJ TOFIK STRASZNIE PO MALU PRZYBIERA NA WADZE. ROWNIEZ JEST Z RODOWODEM I RODZICE MIELI WAGE OK 2 KG. Proszę nie krzycz na mnie:smile:, myślę, że nasze pieski mają jeszcze czas podrosnąć. Luluś ma dopiero cztery miesiące, będzie mężniał jeszcze przez cztery kolejne . Właśnie ważyliśmy Lulka i waży 1300g. Wierze, że z naszych chłopaków wyrosną wspaniałe i dorodne psiaczki. Pozdrawiam:multi: Quote
ewa2909 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 kamila.m napisał(a):Proszę nie krzycz na mnie:smile:, myślę, że nasze pieski mają jeszcze czas podrosnąć. Luluś ma dopiero cztery miesiące, będzie mężniał jeszcze przez cztery kolejne . Właśnie ważyliśmy Lulka i waży 1300g. Wierze, że z naszych chłopaków wyrosną wspaniałe i dorodne psiaczki. Pozdrawiam:multi: Kamilko ja wcale nie krzycze. Ja rowniez mam nadzieje ze nasze siulki przebija tę magiczną 2:evil_lol: Ja kocham :loveu:wiekrze yorkaski,takie jak moja starsza panienka:loveu: Quote
Guest Agata_B Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Ja powiem wam tak bardzo bardzo szczerze.. że zawsze mówiłam: ''Te większe lepsze, jest co przytulać, przynajmniej czuć że coś masz na rękach'' :wink: A jak pojechałam nad morze, do Białogóry i spotkałam tam mnóstwo yorków.. dosłownie na kazdym kroku, to jak porównałam te 3,5kg i 2-2,5kg .. to te 2-2,5 lepsze bez porównania :loveu: Chociaż uwierzcie mi, ze wolałabym mieć 4kg yorka niż wcale ;) Nie zależy mi na wadze psa, wzroście.. ale gdybym miała sobie wybrać to wybrałabym takiego, który bedzie miał do 2,5-2,8kg w dorosłości :wink: Quote
daria1 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [LEFT]A ja myślę że nieważna waga i inne parametry.Najważniejsze jest by stworzyć dobrą relację pies-człowiek i nic innego się nie liczy. [/LEFT] Quote
Guest Agata_B Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 daria1 napisał(a):A ja myślę że nieważna waga i inne parametry.Najważniejsze jest by stworzyć dobrą relację pies-człowiek i nic innego się nie liczy. No jasne... ale jak tu już jest ten wątek o wadze i wzroscie to o tym gadamy :lol: Quote
daria1 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [LEFT]Pewnie ja tak tylko od siebie parę groszy wtrąciłam. W sumie to waga chyba z wiekiem niestety się zmienia ( na plus..)Rosa skończyła w lipcu 3 lata i coś mi się wydaje że panienka przytyła.Miałam pomysł na sterylkę ale boję się jeszcze bardziej że przytyje.Teraz waży około 3 kg [/LEFT] Quote
slawi Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Właśnie jesteśmy po pierwszym ważeniu, Palomka w wieku 5 miesięcy waży 1,6 kg. Mam nadzieję ,że to jest dobra waga dla suni , która docelowo ma podobno (po rodzicach) ważyć dobrze ponad 2 kg. Palomka jest dość wysoka - 25 cm, długa - 30 cm Jak porosły wasze Yoreczki ,które ważyły w takim wieku tyle samo? Czy powinnam ją troszkę podtuczyć dając np.większe porcje karmy :roll:? Pozdrowionka Quote
ewa2909 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 slawi napisał(a):Właśnie jesteśmy po pierwszym ważeniu, Palomka w wieku 5 miesięcy waży 1,6 kg. Mam nadzieję ,że to jest dobra waga dla suni , która docelowo ma podobno (po rodzicach) ważyć dobrze ponad 2 kg. Palomka jest dość wysoka - 25 cm, długa - 30 cm Jak porosły wasze Yoreczki ,które ważyły w takim wieku tyle samo? Czy powinnam ją troszkę podtuczyć dając np.większe porcje karmy :roll:? Pozdrowionka U mnie Tofik ma 5 i pół miesiaca i waży niestety jeszcze mniej niż Twoja Paloma.1.480kg.Przez ostatnie 3 tyg przytył tylko 7 deko. Ale jest przy tym bardzo malutki wysokości ma 17cm długosci 19cm. i tu tez nistety nic sie juz nie zmienia:-(. Dodam ze jedzonko ma cały czas w miseczce Quote
M&M&O&I Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 mój Irysek (8 lat będzie miał w grudniu) cały czas ma ok. 5kg :) i jak spotykamy na spacere te 2-3kg to Irys wygląda jak mutant hihi Quote
chemicalo Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Słuchajcie, ile może ważyć w dorosłym życiu york, który w wieku 2 miesięcy ma 1 kg? Quote
danani Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Mój ważył 0,95kg jak miał 9 tygodni-obecnie 2,90kg. Niezmiennie od 2 lat :lol: Quote
Recommended Posts