Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój Fidek jak go odebraliśmy z hodowli w wieku 8 tygodni ważył ok. 1 kg, potem z dnia na dzień przybierał na wadze ogromnie, w wieku 4 miesiecy ważył już ok. 3 kilo :), teraz ma 6 miesiecy i waży ok. 3,8 kg :loveu: jest spory ale śliczny!!!

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mała Rita napisał(a):
Mój Fidek jak go odebraliśmy z hodowli w wieku 8 tygodni ważył ok. 1 kg, potem z dnia na dzień przybierał na wadze ogromnie, w wieku 4 miesiecy ważył już ok. 3 kilo :), teraz ma 6 miesiecy i waży ok. 3,8 kg :loveu: jest spory ale śliczny!!!

Sporo, ale i tak jest ładny- jak każdy york, czy mały czy też duży...

Posted

***Paulina*** napisał(a):
A ja myślę, że nie będzie tak źle... a tak w ogóle to te pieski nawet jak są duże to są tak samo śliczne i kochane... I yorki rosną najwięcej do 4 miesiąca a potem to już niewiele...

Do 4 msc? Oj nie... 4 msc to jeszcze malutki szczeniaczek.. na pewno conajmniej do 5-6m.;) potem to juz tylko kilkanascie dekagramow:P

Posted

Agata_B napisał(a):
Do 4 msc? Oj nie... 4 msc to jeszcze malutki szczeniaczek.. na pewno conajmniej do 5-6m.;) potem to juz tylko kilkanascie dekagramow:P

Kiedy kopowaliśmy Scoobiego miał 5 miesięcy i ważył 2 kg. Po 5 miesiącu urósł jeszcze do 3,5 kg. Więc ja myślę, że trochę dłużej ;)

Posted

***Paulina*** napisał(a):
Twój piesek to miniaturka???

Nie ma czegoś takiego jak york miniaturka !!! Są to skarłowaciałe pieski . Mój Luluś jest prawdziwym Yorkshire terrierem :) . Luluś ma rodowód a jego tata , trójkrotny champion Polski , waży coś koło 2,1 kg , tak więc Lulek będzie raczej jego wagi . pozdrawiam

Posted

A moja Ineczka waży 2100g , mam nadzieje że jeszcze przez zime i
w czasie wiosennej cieczki ciałka przybierze:loveu:. Może osiągnie wagę 2300g - było by códownie.
Yorki rosną gdzieś do 8 miesiąca ale to nie oznacza że nie przybierają pózniej na wadze Jagódka&Uzi, przeciez jeszcze po oresie dojrzewania nabierają masy mięśniowej i moze to trwać aż do 2 roku np;
moja sunia jak miała rok wazyła 2200g była drobniutka jak niewiem ale nie mała jak skończyła 1,5 roku przybrałą do 2600g i się rozbudowała klatka piersiowa nogi i wygląda teraz jak prawdziwy york a nie huderlak, dlatego mam nadzieje że moja Inka też tak zrobi i przybieże jeszcze choć wiem że do takiej wagi nie ma szans:placz: a szkoda,bo jak dla mnie to waga idealna dla suni

Posted

kamila.m napisał(a):
Nie ma czegoś takiego jak york miniaturka !!! Są to skarłowaciałe pieski . Mój Luluś jest prawdziwym Yorkshire terrierem :) . Luluś ma rodowód a jego tata , trójkrotny champion Polski , waży coś koło 2,1 kg , tak więc Lulek będzie raczej jego wagi . pozdrawiam

MASZ NADZIEJE ZE DOJDZIE DO WAGI 2 KG?
JA RACZEJ STRACILAM JUZ NADZIEJE NA TO.
MOJ TOFIK STRASZNIE PO MALU PRZYBIERA NA WADZE.
ROWNIEZ JEST Z RODOWODEM I RODZICE MIELI WAGE OK 2 KG.

Posted

martyska napisał(a):
A moja Nikusia w wieku 13 tyg. waży ok. 1,8kg. Czy to nie za dużo? dodam że jej mama waży 3 kg a tata ok. 2,6kg

Moja Effi też podobnie waży bo ma ok 12 tygodni i waży 1,55 i jej rodzice ważą podobnie do rodziców twojej małej, może to sporo, może nie niewiem! Hodowca do którego kupowałam małą mówił że będzie ważyć od 3 do 3,50 kg.:loveu:

Posted

ewa2909 napisał(a):
MASZ NADZIEJE ZE DOJDZIE DO WAGI 2 KG?
JA RACZEJ STRACILAM JUZ NADZIEJE NA TO.
MOJ TOFIK STRASZNIE PO MALU PRZYBIERA NA WADZE.
ROWNIEZ JEST Z RODOWODEM I RODZICE MIELI WAGE OK 2 KG.

Proszę nie krzycz na mnie:smile:, myślę, że nasze pieski mają jeszcze czas podrosnąć. Luluś ma dopiero cztery miesiące, będzie mężniał jeszcze przez cztery kolejne . Właśnie ważyliśmy Lulka i waży 1300g. Wierze, że z naszych chłopaków wyrosną wspaniałe i dorodne psiaczki. Pozdrawiam:multi:

Posted

kamila.m napisał(a):
Proszę nie krzycz na mnie:smile:, myślę, że nasze pieski mają jeszcze czas podrosnąć. Luluś ma dopiero cztery miesiące, będzie mężniał jeszcze przez cztery kolejne . Właśnie ważyliśmy Lulka i waży 1300g. Wierze, że z naszych chłopaków wyrosną wspaniałe i dorodne psiaczki. Pozdrawiam:multi:

Kamilko ja wcale nie krzycze.
Ja rowniez mam nadzieje ze nasze siulki przebija tę magiczną 2:evil_lol:
Ja kocham :loveu:wiekrze yorkaski,takie jak moja starsza panienka:loveu:

Posted

Ja powiem wam tak bardzo bardzo szczerze.. że zawsze mówiłam:
''Te większe lepsze, jest co przytulać, przynajmniej czuć że coś masz na rękach'' :wink:
A jak pojechałam nad morze, do Białogóry i spotkałam tam mnóstwo yorków.. dosłownie na kazdym kroku, to jak porównałam te 3,5kg i 2-2,5kg .. to te 2-2,5 lepsze bez porównania :loveu:
Chociaż uwierzcie mi, ze wolałabym mieć 4kg yorka niż wcale ;)
Nie zależy mi na wadze psa, wzroście.. ale gdybym miała sobie wybrać to wybrałabym takiego, który bedzie miał do 2,5-2,8kg w dorosłości :wink:

Posted

daria1 napisał(a):
A ja myślę że nieważna waga i inne parametry.Najważniejsze jest by stworzyć dobrą relację pies-człowiek i nic innego się nie liczy.

No jasne... ale jak tu już jest ten wątek o wadze i wzroscie to o tym gadamy :lol:

Posted

[LEFT]Pewnie ja tak tylko od siebie parę groszy wtrąciłam.
W sumie to waga chyba z wiekiem niestety się zmienia ( na plus..)Rosa skończyła w lipcu 3 lata i coś mi się wydaje że panienka przytyła.Miałam pomysł na sterylkę ale boję się jeszcze bardziej że przytyje.Teraz waży około 3 kg
[/LEFT]

Posted

Właśnie jesteśmy po pierwszym ważeniu, Palomka w wieku 5 miesięcy waży 1,6 kg. Mam nadzieję ,że to jest dobra waga dla suni , która docelowo ma podobno (po rodzicach) ważyć dobrze ponad 2 kg. Palomka jest dość wysoka - 25 cm, długa - 30 cm
Jak porosły wasze Yoreczki ,które ważyły w takim wieku tyle samo?
Czy powinnam ją troszkę podtuczyć dając np.większe porcje karmy :roll:?

Pozdrowionka

Posted

slawi napisał(a):
Właśnie jesteśmy po pierwszym ważeniu, Palomka w wieku 5 miesięcy waży 1,6 kg. Mam nadzieję ,że to jest dobra waga dla suni , która docelowo ma podobno (po rodzicach) ważyć dobrze ponad 2 kg. Palomka jest dość wysoka - 25 cm, długa - 30 cm
Jak porosły wasze Yoreczki ,które ważyły w takim wieku tyle samo?
Czy powinnam ją troszkę podtuczyć dając np.większe porcje karmy :roll:?

Pozdrowionka

U mnie Tofik ma 5 i pół miesiaca i waży niestety jeszcze mniej niż Twoja Paloma.1.480kg.Przez ostatnie 3 tyg przytył tylko 7 deko.
Ale jest przy tym bardzo malutki
wysokości ma 17cm
długosci 19cm.
i tu tez nistety nic sie juz nie zmienia:-(.
Dodam ze jedzonko ma cały czas w miseczce