Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja sunia Roxy obecnie ma 1 rok i 2 miesiące, jest bardzo malutka- wszyscy to mówią ale waży 2,5 kg.... :razz: Taki mały żarłok:loveu:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kochani genetyki nie przeskoczycie. Jesli pies miał małych rodziców sam bedzie mały jesli pochodził z tych wiekszych nie bedzie 1,5 kg kuleczką. Kupując szczeniaka już możemy mniej więcej ocenić jaki bedzie widząc mamę i znając lub widząc tatę....
Dobra kondycja i zdrowie psa najważniejsze.
Moja też szkieletor ale kondychę ma rewelacyjną, daję jej poprostu bardziej energetyczne żarcie i cieszę się że nic jej nie dolega :) no i.... przestałam ją ważyć :)

Posted

gusia78 napisał(a):
Moja Effi w wieku 9 tyg ważyła 1,50 a ile teraz dokładnie waży (12 tyg ma) to dowiem się w pon jak będziemy u weta.

No to spora z niej kluska :cool3::loveu:

Posted

ewa2909 napisał(a):
TOFIK 5 miesiecy.
Waga 1420gram
Wzrost 17cm
Dlugosc 18cm

Oj Toficzek chudzinka :loveu::loveu::evil_lol:

Posted

Agata_B napisał(a):
Oj Toficzek chudzinka :loveu::loveu::evil_lol:

Nie jest wcale taki chudziutki,zeberka sa gorzej wyczowane niz u Aksy a z niej kawal kobitkiTylko ze on taki niziutki i krociutki

Posted

Agata_B napisał(a):
No to spora z niej kluska :cool3::loveu:

Masz rację, bo Efulka była największa z całego miotu.Taka słodziutka kluseczka z niej. ciekawe ile ędzie ważyć jak będzie dorosła?
:loveu::loveu::cool3:

Posted

gusia78 napisał(a):
Masz rację, bo Efulka była największa z całego miotu.Taka słodziutka kluseczka z niej. ciekawe ile ędzie ważyć jak będzie dorosła?
:loveu::loveu::cool3:
Hmm chyba coś około 3-3,5kg;)
Trudno powiedzieć :cool3:

Posted

Agata_B napisał(a):
Hmm chyba coś około 3-3,5kg;)
Trudno powiedzieć :cool3:

Też tak myślałam i chodowca też mówił że będzie większa, ale dla mnie najważniejsze że zdrowa jest.:loveu:

Posted

gusia78 napisał(a):
Też tak myślałam i chodowca też mówił że będzie większa, ale dla mnie najważniejsze że zdrowa jest.:loveu:

Mój Fidek w wieku 10 tygodni ważył ok. 1 kg... Dziś ma 6 miesięcy i waży 3,5 kg :loveu: spory chłopczyk z niego :loveu:

Posted

Aj tam przejmujecie sie za bardzo tą wagą waszych piesków :p
Ja sobie powiedziałam, że jak kiedykolwiek będe miała yorka (a w to wątpie) to nie będe go ciągle ważyła heheheh.

Posted

ee ja tam się nie przejmuję, urósł ile trzeba, je ile trzeba, jest zdrowy, w pełni sił - nic więcej sie nie liczy, nawet nie wiem ile teraz waży:diabloti:
A wiem tylko wtedy gdy mi wet go wrzuca na wagę kontrolnie.

Posted

martyska napisał(a):
A moja Nikusia w wieku 13 tyg. waży ok. 1,8kg. Czy to nie za dużo? dodam że jej mama waży 3 kg a tata ok. 2,6kg

Sporo.:diabloti:

Posted

martyska napisał(a):
To co z moją? Na co ona wyrośnie skoro już jest taka duża?

Trudno powiedzieć, bo niektóre pieski nie przybierają na wadze już w wieku 4,5 - 6mies a niektóre tyją do 9-10mies.
Zakładając ze twoja przestanie przybierać na wadze w wieku ok 7mies to powinna miec jakies 4 może do 5 kg w dorosłosci(ok rok).