Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chce Wam pokazac pieska i nim powiem kim on jest i skad chcialabym zasiegnac Waszej opini piesek ten ma 8 miesiecy i wazy 3,100. zobaczcie go! Czy to wedlug Was jest york??

http://images6.fotosik.pl/228/1f9580d5bd13690d.jpg

http://images6.fotosik.pl/228/bd8aa8d7b4316468.jpg

http://images6.fotosik.pl/228/257917d898cd02c9.jpg

http://images6.fotosik.pl/228/c91c7da7f91894ba.jpg

http://images6.fotosik.pl/228/cc69ee7af991c62f.jpg

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Moj 2 york tez wyglada podobnie jak ten wczesniej pokazany tylko jest o 1/3 krotszy Poszukam fotki i Wam pokaze!mam bardzo duzo fotek obu pieskow Teraz suchsza wersja

Posted

Napisał ladyyork
Wiesz nic nie można określić nawet jak poda wage i wzrost np. moja sunie w wieku 3 miesięcy ważyła 1,50kg a teraz ma prawie 8 miesięcy i waży 1,9 kg znam tez pieska najmniejszego z miotu który zapowiadał się na psiaka 2,2-2,6 kg a już waży ponad 3kg ma 7 miesięcy (zaznacze że jego rodzice są ok bo mama 2,6kg , a tata 1,8 kg)
o wadze i wzroście psa można coś powiedzieć dopiero w 6-7 miesiąca

Dokladnie Mila nie mozna nic powiedziec jak sie nie wie jakie pies dziedziczy geny po swoich rodzicach i dziadkach! W tym wypadku piszesz o swoim wnuku , czyli moim psie ktorego kupilam u Ciebie prawda?Piszesz o psie jakiego pokazalam wczesniej bo to wlasnie jest ten pies ktory mial miec ok 2,600 i jest po Twojej suni Laydusi! Piesek przerosl na dlugosc i wielkosc ma duze uszy, glowe i jest podobny do jamnika zreszta nie tylko oj jego rodzenstwo tez!

Posted

bascha.p czy jak brałas pieska to widziałas ojca?
Ten piesek to faktycznie York,ale ma tak jak piszesz zbyt dlugi tułów,troszke za duzo wazy no i kufa długa:roll:
Chyba niestety dobor reproduktora byl niezbyt trafiony:shake:.Moim zdaniem powinno się przemyslec krycie, a nie na odwal:roll:Oczywiscie geny tez robią swoje:roll:

Posted

\Nie , nie widzialm ojca tylko matke. ,tatus ponoc dosc wysoki w lapkach choc wazacy 1800.Laydy nie jest za krotka.Faktycznie dobor partnerow nie byl za bardzo trafny wtym wypadku Reszta rodzenstwa tez jest podobna sa tylko mniejsze ale tak samo dlugie!
dodam moze ze bardzo kocham tego psa i to tak bardzo jak on mnie! Mam jeszcze 2 inne psy. yorka + szetlanda!

Posted

A to moja RYszarda Lwie Serce ;-)

w wieku 6 miesięcy (przegoniła tate i dogoniła mamusię a co będzie to nie wiem, bo jesze przez ostatni miesiąc urosła 30 dag)
Ale będąc na wystawie w Krakowie widziałam kilka większych od niej Yorków
piekny rozczochraniec, prawda?

Posted

moja Piksi wygląda podobnie jak twój piesek na mokrych fotkach:eviltong:
tez taka długa i niestety chudziutka:roll:
chcę ją podtuczyć bo normalnie ja nie wiem...
nie wiem ile waży moja dokładnie ale z 3 kg będzie chyba
zreszta ja zwaze moze jtr? ;p

• 2 weeks later...
Posted

Witam, jestem tu nowa, pieska (mam nadzieję że yorka - bo nie z rodowodem) mam od 10 dni, Yeti ma 8 ygodni. Nie wiem ile waży, ale pytanie mam następujące: co to jest ta wielkość w kłębie?

Posted

Witam, jestem tu nowa, pieska (mam nadzieję że yorka - bo nie z rodowodem) mam od 10 dni, Yeti ma 8 ygodni. Nie wiem ile waży, ale pytanie mam następujące: co to jest ta wielkość w kłębie?

Posted

A czy 15 cm w kłębie to dużo czy mało jak na 8 tygodniowego pieska? :???:
Niestety nie wiem ile waży bo nie mam na razie możliwości zważenia Yetiego, moja waga ma 0,5 kg rozrzutu wiec to chyba byłoby bez sensu ważyć go na niej. W czwartek idziemy do weta to wtedy może go zważymy.

Posted

Moim zdaniem dość sporo. Moja Ruby (dorosła 2,85 kg a więc waga super) miała 15 cm jak ja odbierałam w 12 tyg zycia. Ale na Twoim miejscu bym sie cieszyła, bo lepiej mieć yorczka większego niż za małego.
A w sumei to ze teraz ma 15 cm nie wyrokuje ze bedzie olbrzymem, czesto najmniejsze pieski z miotu wyrastaja na wieksze psy niz ich miotowe wieksze rodzenstwo. Więc nie ma gwarancji :)

Guest Agata_B
Posted

arba1 napisał(a):
A czy 15 cm w kłębie to dużo czy mało jak na 8 tygodniowego pieska? :???:
Niestety nie wiem ile waży bo nie mam na razie możliwości zważenia Yetiego, moja waga ma 0,5 kg rozrzutu wiec to chyba byłoby bez sensu ważyć go na niej. W czwartek idziemy do weta to wtedy może go zważymy.

Zgadzam sie z ulą.p , wydaje mi sie że to dosc duzo.
Ale ja wole te wieksze yorki :loveu:

Posted

No to mój chyba trochę urośnie, 8 ,5 tygodnia, 15 cm w kłębie i prawie 1 kg wagi - duży z niego chłopiec.Jak go kupowałam to chciałam żeby był mały ale po przeczytaniu waszych postów na temat "miniaturek" to cieszę się że bedzie taki chyba w miarę normalny.