Upiór Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 dzasta napisał(a):O qrcze to mój mały ma 8 tygodni ( jeszcze jest w hodowli ) i waży 1100 gram czy to dużo jak na ten wiek ? spoko, lepiej troszenkę większy niz karliczek. Jak normalna hodowla to i piesek będzie dobry i ladny. Patrz na rodzicow, na dziadkow, jezeli są normalne i ci się podoba, to gdzie problem? Dziecko tez będzie ladne :lol: Quote
Aga76 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 dzasta napisał(a):Mój mały ma 8 tygodni ( jeszcze jest w hodowli ) i waży 1100 gram czy to dużo jak na ten wiek ? To na pewno nie jest dużo, raczej można powiedzieć, że to normalna waga jak na ten wiek. Quote
Chefrenek Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Vici i Jeannie napisał(a):jaka karlikowata, dziwnie wygląda :shake: Moim zdaniem jest prześliczna.:loveu: Quote
dzasta Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Vici i Jeannie napisał(a):spoko, lepiej troszenkę większy niz karliczek. Jak normalna hodowla to i piesek będzie dobry i ladny. Patrz na rodzicow, na dziadkow, jezeli są normalne i ci się podoba, to gdzie problem? Dziecko tez będzie ladne :lol: Vici i Jeannie ja nie widzę nigdzie problemu to było pytanie odnośnie tego czy ta waga jest ok bo jak dla mnie tak i nawet sie już doczekać nie mogę jak wyściskam moje 1100 gran szczęścia a nawet więcej gram bo w ciągu 2 tygodni na pewno przybierze jeszcze na wadze :loveu: Aga76 napisał(a):To na pewno nie jest dużo, raczej można powiedzieć, że to normalna waga jak na ten wiek. Aga76 dziękuje za odpowiedź to mój pierwszy York i dlatego pytam. Quote
Upiór Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 dzasta napisał(a):Vici i Jeannie ja nie widzę nigdzie problemu to było pytanie odnośnie tego czy ta waga jest ok bo jak dla mnie tak i nawet sie już doczekać nie mogę jak wyściskam moje 1100 gran szczęścia a nawet więcej gram bo w ciągu 2 tygodni na pewno przybierze jeszcze na wadze :loveu: a to dobrze, bo ja juz przestraszylam się, ze ty chcesz malenstwa, kilogramowego jako doroslego, i jak dowiedzialas się o wadze swojego przyszlego szczeniaka, to od niego odmowisz się. A tam co ty widzialas na zdjęciu te 1,300 kg, to zgrozo :shake: nie powinno byc takich psow, pies jest psem, a nie liliputem :lol: Quote
Patikujek Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 No trzeba przyznać to była kruszynka a nie piesek, ale śliczna:loveu: jednak ja bym się bała takie maleństwo mieć Quote
hara Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Ten "karlikowaty" o "zgrozo" pies to moja kochana sunia. Czekalam wiele miesiecy zanim sie urodzi, sama ja wybralam i nadalam imie. Ma bardzo dobre pochodzenie, zdrowych rodzicow, dziadkow , wielokrotnych championow!!! Wlasnie te yorki z linii francuskiej urzekly mnie, krotkie kufki, ladne glowki, proporcjonalne. Biorac ja z hodowli wiedzialam ze bedzie drobna i nie do hodowli (czytaj do rozrodu co rok) ale nie na tym mi zalezy. Podobaja mi sie bardziej drobniejsze yorki od tych przerosnietych. Sunia jest zdrowa, aktywna i nie do zdarcia na kilkugodzinnych spacerach po lesie czy nad woda. Proponuje zajrzec do wzorca....nie ma dolnej granicy, jest za to gorna!!! "Pies jest psem" Vici??? A co myslisz o chihuahua??? to juz nie pies? Ocena sedziego: "mala, proporcjonalna suczka, bardzo dobra anatomia, dobry ruch, dobra szata, dobrze prezentowana, ocena wybitnie obiecujaca"-uwazam, ze nie jest zle..... to byla jej pierwsza wystawa, byla przestraszona i nie bardzo rozumiala co sie wokol dzieje. Pozdrawiam Cie Patikujek :-) Quote
hara Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 A poza tym jest szczuplutkim niejadkiem... ma to chyba po mnie :-) Quote
Guest Agata_B Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Hara nie przejmuj się tymi nie miłymi komentarzami :) Wg mnie sunia jest urocza :) Najważniejsze ze zdrowa. Pozdrawiam i życzę sukcesow wystawowych. Quote
Aga76 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 dzasta napisał(a): Aga76 dziękuje za odpowiedź to mój pierwszy York i dlatego pytam. Moja niuńka przy odbiorze ważyła całkiem podobnie, a teraz (mając 13 miesięcy) ma 2,70 kg. hara napisał(a): Sunia jest zdrowa, aktywna i nie do zdarcia na kilkugodzinnych spacerach po lesie czy nad woda. Ocena sedziego: "mala, proporcjonalna suczka, bardzo dobra anatomia, dobry ruch, dobra szata, dobrze prezentowana, ocena wybitnie obiecujaca" Najważniejsze, że zdrowa :loveu: Gratuluję tak dobrej oceny. Quote
pingwinek=] Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 A moje wszystkie pieseczki ważą po kolei tak: 4,1kg i 18 dag, 15 dag, 14 dag, 12 dag, 11 dag i znów 15 dag :) Quote
Estera Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 A moje :evil_lol: 3,2 kg 6,6 kg 13,2 kg 30 dag 28 dag Quote
GosiaFr Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 hej a ja mam pytanie - byłam dziś u hodowcy - przepiękne szczęnieta - Pani mi powiedziała, że piesek którego oglądałam będzie ważył ok 3kg - teraz ma 10 tyg i duży jest .. koleżanka ma sunię z tego miotu i jest prawie o połowe mniejsza . Ja jestem laikiem - i pytam - bo myślałm, że psy są mniejsze a suczki większe ?? proszę o podpowiedz. Psy z rodowodem. I teraz przyglądam sie jeg uszom - jest jedno zdjęcie w internecie i jak sobie przypomnę - to on ( ten co mnie ujął najbardziej - taka pierdołka siedziała - bidula - tylko patrzył) miał bardzo blisko głowy - nie takie "uszate" ... jakby ktoś je przyciął za bardzo - tak to wygląda ..- tak też może być? wiem, że nie można linków wklejać .... jak ktoś by chciał mi pomóc to podam - bardzo proszę Bardzo was prosze o pomoc .... i tak go pewnie kupię - ale jeżeli coś jest nie tak - to wolę wiedzieć przed kupnem i nie płacic olbrzymich pieniędzy - tylko z panią porozmawiać - no mówie wam - taka pierołka :) mała Quote
vikiii Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 GosiaFr napisał(a):hej a ja mam pytanie - byłam dziś u hodowcy - przepiękne szczęnieta - Pani mi powiedziała, że piesek którego oglądałam będzie ważył ok 3kg - teraz ma 10 tyg i duży jest .. koleżanka ma sunię z tego miotu i jest prawie o połowe mniejsza . Ja jestem laikiem - i pytam - bo myślałm, że psy są mniejsze a suczki większe ?? proszę o podpowiedz. Psy z rodowodem. I teraz przyglądam sie jeg uszom - jest jedno zdjęcie w internecie i jak sobie przypomnę - to on ( ten co mnie ujął najbardziej - taka pierdołka siedziała - bidula - tylko patrzył) miał bardzo blisko głowy - nie takie "uszate" ... jakby ktoś je przyciął za bardzo - tak to wygląda ..- tak też może być? wiem, że nie można linków wklejać .... jak ktoś by chciał mi pomóc to podam - bardzo proszę Bardzo was prosze o pomoc .... i tak go pewnie kupię - ale jeżeli coś jest nie tak - to wolę wiedzieć przed kupnem i nie płacic olbrzymich pieniędzy - tylko z panią porozmawiać - no mówie wam - taka pierołka :) mała :lol: Hej:) Czy twoje maleństwo będzie miało rodowód? W tej rasie jest różnie - nie ma nigdzie powiedziane, że pieski mają być mniejsze czy większe od suczek. Podana jest tylko górna granica wagi zarówno dla suń i psiaków. Twoja upatrzona kruszyna ma 10 tyg - jaka jest jego waga i wzrost? Dopiero jak podasz te dane będzie można określić mniej więcej jaki bedzie psiak jak dorośnie. A z uszolkami - jak nie pokażesz zdjęcia to nic nie pomożemy. Quote
ladyyork Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 vikiii napisał(a)::lol: Hej:) Czy twoje maleństwo będzie miało rodowód? W tej rasie jest różnie - nie ma nigdzie powiedziane, że pieski mają być mniejsze czy większe od suczek. Podana jest tylko górna granica wagi zarówno dla suń i psiaków. Twoja upatrzona kruszyna ma 10 tyg - jaka jest jego waga i wzrost? Dopiero jak podasz te dane będzie można określić mniej więcej jaki bedzie psiak jak dorośnie. A z uszolkami - jak nie pokażesz zdjęcia to nic nie pomożemy. Wiesz nic nie można określić nawet jak poda wage i wzrost np. moja sunie w wieku 3 miesięcy ważyła 1,50kg a teraz ma prawie 8 miesięcy i waży 1,9 kg znam tez pieska najmniejszego z miotu który zapowiadał się na psiaka 2,2-2,6 kg a już waży ponad 3kg ma 7 miesięcy (zaznacze że jego rodzice są ok bo mama 2,6kg , a tata 1,8 kg) o wadze i wzroście psa można coś powiedzieć dopiero w 6-7 miesiącu Quote
vikiii Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 ladyyork napisał(a):Wiesz nic nie można określić nawet jak poda wage i wzrost np. moja sunie w wieku 3 miesięcy ważyła 1,50kg a teraz ma prawie 8 miesięcy i waży 1,9 kg znam tez pieska najmniejszego z miotu który zapowiadał się na psiaka 2,2-2,6 kg a już waży ponad 3kg ma 7 miesięcy (zaznacze że jego rodzice są ok bo mama 2,6kg , a tata 1,8 kg) o wadze i wzroście psa można coś powiedzieć dopiero w 6-7 miesiącu Tylko ... pytanie - czy ten piesek ma rodowód? Z rodowodu można sprawdzić jacy byli dziadkowie - może wdał się właśnie w dziadków, a nie w rodziców? Więc.... ja zaryzykuję i podam przybliżoną wagę Twojej suni w wieku 12 mies ok? :pWg mnie osiągnie wagę ok 2,5 kg. Jak skończy rok to powiesz czy się pomyliłam;) Jestem ciekawa, czy moje przewidywania się sprawdzą:lol: Quote
Skibka Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 vikiii napisał(a): Więc.... ja zaryzykuję i podam przybliżoną wagę Twojej suni w wieku 12 mies ok? :pWg mnie osiągnie wagę ok 2,5 kg. Jak skończy rok to powiesz czy się pomyliłam;) Jestem ciekawa, czy moje przewidywania się sprawdzą:lol: A czy mogłabyś przewidzieć przybliżoną wagę mojego yorka? 9 czerwca skończy 8 miesięcy i waży teraz 1,92kg :evil_lol: Quote
ladyyork Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Jak moja Ineczka osiągnie 2500g to będe:multi::multi::multi:, a też ma 8 miesięcy (skończy na początku czerwca) i waży 1900g Quote
GosiaFr Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 :) dzięki - tak piesek ma rodowód. Dzięki za odpowiedz Wagę podała mi hodowczyni - wygląda na dużego :) co do uszek - nie wiem czy nie dostane nagany :) i czy mogę zdjęcie wkleić ... to ten z prawej największy - skradł mi serce -nawet jak bedzie wygladał na wielkiego yorasa :) to chyba tez go wezmę hyhyha http://d.ale.gratka.pl/g2/o/73/1a/90/1245207_1_d41d_d.jpeg poza tym - Pani ma chyba 3 suczki - bo ma jedne przpiekne szczenieta 3 m-czne , 10 tyg i 8 tyg . Quote
Guest Agata_B Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Ucholkami sie nie przejmuj;) Podkleisz, kupisz jakiś wapń i staną:) Suńka śliczna.:p Quote
GosiaFr Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 piesio :) jeżeli dobrze pamiętam to Shiloh - jakoś tak :) może być większy - mój mąz 200 cm i prawie 130 kilo :)i synek rok i 13,5 kilo :) hyhhy to york musi być duży nie :).a za "uszka" dzieki ... bo panikuje :) Quote
ewa2909 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Toficzek w wieku 10 tyg wazy tylko 750gram.Z tego co tutaj czytam to raczej nie bedzie mial wiecej jak 2 kilo.A przyzwyczajona jestem do tych wiekrzycz bo moj pierwszy york to kawal baby i wazy 3.5 kg. Quote
Recommended Posts