Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzasta napisał(a):
O qrcze to mój mały ma 8 tygodni ( jeszcze jest w hodowli ) i waży 1100 gram czy to dużo jak na ten wiek ?

spoko, lepiej troszenkę większy niz karliczek. Jak normalna hodowla to i piesek będzie dobry i ladny. Patrz na rodzicow, na dziadkow, jezeli są normalne i ci się podoba, to gdzie problem? Dziecko tez będzie ladne :lol:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

dzasta napisał(a):
Mój mały ma 8 tygodni ( jeszcze jest w hodowli ) i waży 1100 gram czy to dużo jak na ten wiek ?

To na pewno nie jest dużo, raczej można powiedzieć, że to normalna waga jak na ten wiek.

Posted

Vici i Jeannie napisał(a):
spoko, lepiej troszenkę większy niz karliczek. Jak normalna hodowla to i piesek będzie dobry i ladny. Patrz na rodzicow, na dziadkow, jezeli są normalne i ci się podoba, to gdzie problem? Dziecko tez będzie ladne :lol:

Vici i Jeannie ja nie widzę nigdzie problemu to było pytanie odnośnie tego czy ta waga jest ok bo jak dla mnie tak i nawet sie już doczekać nie mogę jak wyściskam moje 1100 gran szczęścia a nawet więcej gram bo w ciągu 2 tygodni na pewno przybierze jeszcze na wadze :loveu:

Aga76 napisał(a):
To na pewno nie jest dużo, raczej można powiedzieć, że to normalna waga jak na ten wiek.

Aga76 dziękuje za odpowiedź to mój pierwszy York i dlatego pytam.

Posted

dzasta napisał(a):
Vici i Jeannie ja nie widzę nigdzie problemu to było pytanie odnośnie tego czy ta waga jest ok bo jak dla mnie tak i nawet sie już doczekać nie mogę jak wyściskam moje 1100 gran szczęścia a nawet więcej gram bo w ciągu 2 tygodni na pewno przybierze jeszcze na wadze :loveu:

a to dobrze, bo ja juz przestraszylam się, ze ty chcesz malenstwa, kilogramowego jako doroslego, i jak dowiedzialas się o wadze swojego przyszlego szczeniaka, to od niego odmowisz się.
A tam co ty widzialas na zdjęciu te 1,300 kg, to zgrozo :shake: nie powinno byc takich psow, pies jest psem, a nie liliputem :lol:

Posted

Ten "karlikowaty" o "zgrozo" pies to moja kochana sunia. Czekalam wiele miesiecy zanim sie urodzi, sama ja wybralam i nadalam imie. Ma bardzo dobre pochodzenie, zdrowych rodzicow, dziadkow , wielokrotnych championow!!! Wlasnie te yorki z linii francuskiej urzekly mnie, krotkie kufki, ladne glowki, proporcjonalne. Biorac ja z hodowli wiedzialam ze bedzie drobna i nie do hodowli (czytaj do rozrodu co rok) ale nie na tym mi zalezy. Podobaja mi sie bardziej drobniejsze yorki od tych przerosnietych. Sunia jest zdrowa, aktywna i nie do zdarcia na kilkugodzinnych spacerach po lesie czy nad woda.
Proponuje zajrzec do wzorca....nie ma dolnej granicy, jest za to gorna!!!

"Pies jest psem" Vici??? A co myslisz o chihuahua??? to juz nie pies?

Ocena sedziego: "mala, proporcjonalna suczka, bardzo dobra anatomia, dobry ruch, dobra szata, dobrze prezentowana, ocena wybitnie obiecujaca"-uwazam, ze nie jest zle..... to byla jej pierwsza wystawa, byla przestraszona i nie bardzo rozumiala co sie wokol dzieje.

Pozdrawiam Cie Patikujek :-)

Guest Agata_B
Posted

Hara nie przejmuj się tymi nie miłymi komentarzami :)
Wg mnie sunia jest urocza :) Najważniejsze ze zdrowa.

Pozdrawiam i życzę sukcesow wystawowych.

Posted

dzasta napisał(a):

Aga76 dziękuje za odpowiedź to mój pierwszy York i dlatego pytam.

Moja niuńka przy odbiorze ważyła całkiem podobnie, a teraz (mając 13 miesięcy) ma 2,70 kg.

hara napisał(a):

Sunia jest zdrowa, aktywna i nie do zdarcia na kilkugodzinnych spacerach po lesie czy nad woda.

Ocena sedziego: "mala, proporcjonalna suczka, bardzo dobra anatomia, dobry ruch, dobra szata, dobrze prezentowana, ocena wybitnie obiecujaca"

Najważniejsze, że zdrowa :loveu:
Gratuluję tak dobrej oceny.

Posted

hej a ja mam pytanie - byłam dziś u hodowcy - przepiękne szczęnieta - Pani mi powiedziała, że piesek którego oglądałam będzie ważył ok 3kg - teraz ma 10 tyg i duży jest .. koleżanka ma sunię z tego miotu i jest prawie o połowe mniejsza . Ja jestem laikiem - i pytam - bo myślałm, że psy są mniejsze a suczki większe ?? proszę o podpowiedz. Psy z rodowodem. I teraz przyglądam sie jeg uszom - jest jedno zdjęcie w internecie i jak sobie przypomnę - to on ( ten co mnie ujął najbardziej - taka pierdołka siedziała - bidula - tylko patrzył) miał bardzo blisko głowy - nie takie "uszate" ... jakby ktoś je przyciął za bardzo - tak to wygląda ..- tak też może być? wiem, że nie można linków wklejać .... jak ktoś by chciał mi pomóc to podam - bardzo proszę
Bardzo was prosze o pomoc .... i tak go pewnie kupię - ale jeżeli coś jest nie tak - to wolę wiedzieć przed kupnem i nie płacic olbrzymich pieniędzy - tylko z panią porozmawiać - no mówie wam - taka pierołka :) mała

Posted

GosiaFr napisał(a):
hej a ja mam pytanie - byłam dziś u hodowcy - przepiękne szczęnieta - Pani mi powiedziała, że piesek którego oglądałam będzie ważył ok 3kg - teraz ma 10 tyg i duży jest .. koleżanka ma sunię z tego miotu i jest prawie o połowe mniejsza . Ja jestem laikiem - i pytam - bo myślałm, że psy są mniejsze a suczki większe ?? proszę o podpowiedz. Psy z rodowodem. I teraz przyglądam sie jeg uszom - jest jedno zdjęcie w internecie i jak sobie przypomnę - to on ( ten co mnie ujął najbardziej - taka pierdołka siedziała - bidula - tylko patrzył) miał bardzo blisko głowy - nie takie "uszate" ... jakby ktoś je przyciął za bardzo - tak to wygląda ..- tak też może być? wiem, że nie można linków wklejać .... jak ktoś by chciał mi pomóc to podam - bardzo proszę
Bardzo was prosze o pomoc .... i tak go pewnie kupię - ale jeżeli coś jest nie tak - to wolę wiedzieć przed kupnem i nie płacic olbrzymich pieniędzy - tylko z panią porozmawiać - no mówie wam - taka pierołka :) mała

:lol:
Hej:)
Czy twoje maleństwo będzie miało rodowód?
W tej rasie jest różnie - nie ma nigdzie powiedziane, że pieski mają być mniejsze czy większe od suczek. Podana jest tylko górna granica wagi zarówno dla suń i psiaków.
Twoja upatrzona kruszyna ma 10 tyg - jaka jest jego waga i wzrost? Dopiero jak podasz te dane będzie można określić mniej więcej jaki bedzie psiak jak dorośnie.
A z uszolkami - jak nie pokażesz zdjęcia to nic nie pomożemy.

Posted

vikiii napisał(a):
:lol:
Hej:)
Czy twoje maleństwo będzie miało rodowód?
W tej rasie jest różnie - nie ma nigdzie powiedziane, że pieski mają być mniejsze czy większe od suczek. Podana jest tylko górna granica wagi zarówno dla suń i psiaków.
Twoja upatrzona kruszyna ma 10 tyg - jaka jest jego waga i wzrost? Dopiero jak podasz te dane będzie można określić mniej więcej jaki bedzie psiak jak dorośnie.
A z uszolkami - jak nie pokażesz zdjęcia to nic nie pomożemy.

Wiesz nic nie można określić nawet jak poda wage i wzrost np. moja sunie w wieku 3 miesięcy ważyła 1,50kg a teraz ma prawie 8 miesięcy i waży 1,9 kg znam tez pieska najmniejszego z miotu który zapowiadał się na psiaka 2,2-2,6 kg a już waży ponad 3kg ma 7 miesięcy (zaznacze że jego rodzice są ok bo mama 2,6kg , a tata 1,8 kg)
o wadze i wzroście psa można coś powiedzieć dopiero w 6-7 miesiącu

Posted

ladyyork napisał(a):
Wiesz nic nie można określić nawet jak poda wage i wzrost np. moja sunie w wieku 3 miesięcy ważyła 1,50kg a teraz ma prawie 8 miesięcy i waży 1,9 kg znam tez pieska najmniejszego z miotu który zapowiadał się na psiaka 2,2-2,6 kg a już waży ponad 3kg ma 7 miesięcy (zaznacze że jego rodzice są ok bo mama 2,6kg , a tata 1,8 kg)
o wadze i wzroście psa można coś powiedzieć dopiero w 6-7 miesiącu

Tylko ... pytanie - czy ten piesek ma rodowód? Z rodowodu można sprawdzić jacy byli dziadkowie - może wdał się właśnie w dziadków, a nie w rodziców?
Więc.... ja zaryzykuję i podam przybliżoną wagę Twojej suni w wieku 12 mies ok? :pWg mnie osiągnie wagę ok 2,5 kg. Jak skończy rok to powiesz czy się pomyliłam;) Jestem ciekawa, czy moje przewidywania się sprawdzą:lol:

Posted

vikiii napisał(a):

Więc.... ja zaryzykuję i podam przybliżoną wagę Twojej suni w wieku 12 mies ok? :pWg mnie osiągnie wagę ok 2,5 kg. Jak skończy rok to powiesz czy się pomyliłam;) Jestem ciekawa, czy moje przewidywania się sprawdzą:lol:

A czy mogłabyś przewidzieć przybliżoną wagę mojego yorka?
9 czerwca skończy 8 miesięcy i waży teraz 1,92kg :evil_lol:

Posted

:) dzięki - tak piesek ma rodowód. Dzięki za odpowiedz
Wagę podała mi hodowczyni - wygląda na dużego :)
co do uszek - nie wiem czy nie dostane nagany :) i czy mogę zdjęcie wkleić ...
to ten z prawej największy - skradł mi serce -nawet jak bedzie wygladał na wielkiego yorasa :) to chyba tez go wezmę hyhyha http://d.ale.gratka.pl/g2/o/73/1a/90/1245207_1_d41d_d.jpeg
poza tym - Pani ma chyba 3 suczki - bo ma jedne przpiekne szczenieta 3 m-czne , 10 tyg i 8 tyg .

Guest Agata_B
Posted

Ucholkami sie nie przejmuj;) Podkleisz, kupisz jakiś wapń i staną:)
Suńka śliczna.:p

Posted

piesio :) jeżeli dobrze pamiętam to Shiloh - jakoś tak :) może być większy - mój mąz 200 cm i prawie 130 kilo :)i synek rok i 13,5 kilo :) hyhhy to york musi być duży nie :).a za "uszka" dzieki ... bo panikuje :)

• 4 weeks later...
Posted

Toficzek w wieku 10 tyg wazy tylko 750gram.Z tego co tutaj czytam to raczej nie bedzie mial wiecej jak 2 kilo.A przyzwyczajona jestem do tych wiekrzycz bo moj pierwszy york to kawal baby i wazy 3.5 kg.