zetka73 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Neruś stanął z wagą bo już od jakiegoś czasu nie przybywa nic wczoraj ważył znowu 2800 g Quote
as-ania Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 zetka73 napisał(a):Neruś stanął z wagą bo już od jakiegoś czasu nie przybywa nic wczoraj ważył znowu 2800 g No i jest yorkiem idealnym :lol: Moja rosnie i rośnie ..jutro ją zważę u rodziców...ale mam nadzieję że już przystopuje ;) Quote
ladyyork Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 as-ania napisał(a):No i jest yorkiem idealnym :lol: Moja rosnie i rośnie ..jutro ją zważę u rodziców...ale mam nadzieję że już przystopuje ;) :placz::placz::placz: ja chciałam by moja Inusia była o takiej wadze, a ten mały skurczybyk strajk na rośnięcie użądził i waży 1750g:angryy: Quote
Upiór Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 ladyyork napisał(a)::placz::placz::placz: ja chciałam by moja Inusia była o takiej wadze, a ten mały skurczybyk strajk na rośnięcie użądził i waży 1750g:angryy: no... malowato jakos... no moze jakos 2 kg osiagnie? Quote
ladyyork Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Vici i Jeannie napisał(a):no... malowato jakos... no moze jakos 2 kg osiagnie? coooooooooo:crazyeye::crazyeye::crazyeye: MAM NADZIEJE ŻE PRZYNAJMIEJ 2200G BO NIE JEST TAKA MALUTKA MA 23 CM CHYBA W KŁĘBIE Quote
Estera Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 ladyyork- a czym ją karmisz? Je chętnie i nie przybiera na wadze, czy w ogóle kręci nosem? Quote
ladyyork Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Niestety wogle kręci nosem, a karmie ją royalem york junior kurczakiem gotowanym dostanie czasami gerberka ,jogórtu czy srea białego. Nie chce żadnych smakołyków wydaje mi się chuda jak patyk:placz: Quote
Estera Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 ladyyork może jej to nie smakuje? Moja Diuna (cocker spaniel) też jak była młoda wyglądała jak patyk, nie chciała nic jeść. Ważyła 7-8 kilo , a powinna minimum 10. Z Diuną przetestowałam całe mnuuustwo karm, od RC poprzez Eukanuby, PPP, Ariony, Bosche aż do Acany i to jest strzałem w 10. Wcześniejsze jej albo nie smakowały, albo sierść nie ta, albo kupy nie te. Diuna obecnie waży ok 13 kg i muszę ją odchudzić :D może warto spróbować jakiejś innej karmy, a nie trzymać się tylko i wyłącznie RC? Ja w ogóle do Royala nie jestem przekonana. Szyszka zjadła to co dostała od hodowcy, ale też średnio jej to podchodziło. Obecnie jest na Acanie junior i jej służy. Do smaku podaję olej z pestek winogron- dobrze robi na sierść i skórę, a psy się prześcigają która szybciej wyliże :cool3: Co do smakołyków to nie wiem co Ci poradzić... Kurczaka samego czy ryż i warzywka też dajesz? Może to wszystko gotuj w jednym garnku, aby poprzechodziło mięskiem? może zamistas kurczaka indyka, albo inne mięsko? Może jogurt owocowy? Może szyneczki trochę na smaka :cool3: nie jestem zwolenniczką konserw psich, ale skoro to taki nie jadek to i z tym spróbuj? Wybór jest spory ;) Quote
ladyyork Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Już códa robiłam jedynie chyba jeszcze karmy nie zmieniłam zobacz jaki huderlak z mojej małej:placz: Quote
Estera Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Ona w ogóle malutka jest, nie to co Szyszka :cool3: Może warto spróbować innej karmy? Quote
Aga76 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 ladyyork napisał(a):Już códa robiłam jedynie chyba jeszcze karmy nie zmieniłam Myślę, że warto spróbować, świat nie kończy się na RC. Moja młodsza niuńka dostawała weterynaryjną karmę Puppy RC i zupełnie jej nie służyła. Estera napisał(a): Może warto spróbować innej karmy? Dokładnie :thumbs: Quote
as-ania Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 ladyyork napisał(a)::placz::placz::placz: ja chciałam by moja Inusia była o takiej wadze, a ten mały skurczybyk strajk na rośnięcie użądził i waży 1750g:angryy: Ale co za dużo to też nie dobrze...;) Właśnie zważyłam swoją 3,5 miesięczną yoreczkę i wyszło 2.600. Taki mały czołg... Ps. A zastanawiam się (teoretycznie) jaka waga (ponad normę) u yorka jest dyskwalifikująca na wystawie i czy jak to wogóle jest....? pozdrawiam Quote
Fibi Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 suczka ladyyork wyglada bardzo dobrze, wcale nie jest za chuda, jest akurat. Jak psu nie smakuje sucha karma, zreszta sie nie dziwie, pelna konserwantow, robiona z odpadkow-niezaleznie od marki i jej ceny, to polecam przejsc na mieso drobiowe, gotowane jarzyny, jajeczka przepiorcze surowe dodawane do posilku, bialy twarog itp, itd. Dla pieska bedzie zdrowiej i smaczniej. Oczywiscie do roku uzupelniamy dowmowe jedzonko fosforanem wapnia stosownie do wagi pieska. Quote
Upiór Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 ladyyork napisał(a):Już códa robiłam jedynie chyba jeszcze karmy nie zmieniłam zobacz jaki huderlak z mojej małej:placz: sprobojcie karme ORIJEN, ona ma duzo bialkow i nie posiada zboz, to jest karma holistyczna, jest naprawde bardzo dobra, tylko jest taka sprawa, ze nie wszystkim ona pasuje, bo nasze psy w wiekszosci sa przyzwyczajone do zboz... no ale sprobowac mozesz, nie raz czytalam, ze chudelki przytyly na tej karmie as-ania napisał(a):Ale co za dużo to też nie dobrze...;) Właśnie zważyłam swoją 3,5 miesięczną yoreczkę i wyszło 2.600. Taki mały czołg... Ps. A zastanawiam się (teoretycznie) jaka waga (ponad normę) u yorka jest dyskwalifikująca na wystawie i czy jak to wogóle jest....? pozdrawiam to przeciez nikt tych yorkow tam nie wazy :lol: jak piesek jest proporcjonalny, ladny to jest ok, nie ma o co martwic sie Fibi napisał(a):suczka ladyyork wyglada bardzo dobrze, wcale nie jest za chuda, jest akurat. Jak psu nie smakuje sucha karma, zreszta sie nie dziwie, pelna konserwantow, robiona z odpadkow-niezaleznie od marki i jej ceny, to polecam przejsc na mieso drobiowe, gotowane jarzyny, jajeczka przepiorcze surowe dodawane do posilku, bialy twarog itp, itd. Dla pieska bedzie zdrowiej i smaczniej. Oczywiscie do roku uzupelniamy dowmowe jedzonko fosforanem wapnia stosownie do wagi pieska. no, nareszcie jeszcze jakis czlowiek, ktory madrze gada o jedzeniu :multi: Quote
Aga76 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Vici i Jeannie napisał(a):no, nareszcie jeszcze jakis czlowiek, ktory madrze gada o jedzeniu :multi: Kwestia, jak zawsze do miłej dyskusji :loveu: Quote
Estera Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Vici i Jeannie napisał(a):no, nareszcie jeszcze jakis czlowiek, ktory madrze gada o jedzeniu :multi: no tak, bo ja to same bzdury napisałam :diabloti: Quote
Upiór Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Estera napisał(a):no tak, bo ja to same bzdury napisałam :diabloti: kazdy ma swoja racje :cool3: ja podzialam racje Fibi, a nie twoja :lol: ale nawet z Fibi nie zgadzam sie calkowicie, tylko uwazam, ze ona juz mowi lepiej ;) i zawsze powtarzam, tylko czas pokazy kto tak naprawde mial racje :p Quote
ladyyork Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 as-ania napisał(a):Ale co za dużo to też nie dobrze...;) Właśnie zważyłam swoją 3,5 miesięczną yoreczkę i wyszło 2.600. Taki mały czołg... Ps. A zastanawiam się (teoretycznie) jaka waga (ponad normę) u yorka jest dyskwalifikująca na wystawie i czy jak to wogóle jest....? pozdrawiam Moja Ineczka :loveu:przytyła właśnie dzisiaj ją ważyłam i w ciągu 5 dni przytyła 100g:crazyeye: czyli teraz 1850g:multi::multi::multi: Moje maleństwo kochane może jednak przekroczy wage 2000g wkońcu ma tylko 6,5 miesiąca;) Quote
Chefrenek Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Vici i Jeannie napisał(a):sprobojcie karme ORIJEN, ona ma duzo bialkow i nie posiada zboz, to jest karma holistyczna, jest naprawde bardzo dobra, tylko jest taka sprawa, ze nie wszystkim ona pasuje, bo nasze psy w wiekszosci sa przyzwyczajone do zboz... no ale sprobowac mozesz, nie raz czytalam, ze chudelki przytyly na tej karmie :grin::grin::grin::grin: Quote
Upiór Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 ladyyork napisał(a):Moja Ineczka :loveu:przytyła właśnie dzisiaj ją ważyłam i w ciągu 5 dni przytyła 100g:crazyeye: czyli teraz 1850g:multi::multi::multi: Moje maleństwo kochane może jednak przekroczy wage 2000g wkońcu ma tylko 6,5 miesiąca;) fajnie, tak i dalej :D Chefrenek napisał(a)::grin::grin::grin::grin: :flop: :flop: :flop: P.S. pierwszy raz widze moderatora, zachowujacego tak dziecinnie i nie madrze... :) Quote
Chefrenek Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Oj, Vici po prostu twoje posty rozweselają mi ten pochmurny dzień. Quote
Upiór Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Chefrenek napisał(a):Oj, Vici po prostu twoje posty rozweselają mi ten pochmurny dzień. to umotywowaj swoj post, smiac sie i duren potrafi, a madrze napisac - nie kazdy :cool3: Quote
Chefrenek Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Vici i Jeannie napisał(a):madrze napisac - nie kazdy :cool3: Dokładnie. Krytykujesz karmy a polecasz Orijena. Brak konsekwencji w twoim postępowaniu i "radzeniu". Quote
Fibi Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Chefrenek napisał(a):Dokładnie. Krytykujesz karmy a polecasz Orijena. Brak konsekwencji w twoim postępowaniu i "radzeniu". Chefrenek, ale sie czepiasz. Poniewaz Ladyyork woli najwyrazniej dawac gotowa karme, tak sie przynajmniej domyslamy, to Vici dala przyklad karmy, ktora moze byc lepsza dla pieska od RC, a ze wogole nie jest za karmieniem gotowymi karmami-to sie zupelnie z wczesniejsza wypowiedzia nie klóci. Moderator nie powinien swoja postawa prowokowac innych. Milego dnia! Quote
Visenna Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Hmmm..moj mały chudzielec wcale nie chce przytyc na Orijenie. Quote
Recommended Posts