pingwinek=] Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 a moja sunia to kawal słonicy xd nie wiem jakim cudem( bo nie widac tego po niej) ale wazy 4,5 kg teraz jak bedzie jeszcze w ciazy to ja juz nie wiem co to z nia bedzie :D Quote
Patikujek Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 ważył 4,7 a teraz po ostrzyżeniu koło 4,3-4,5 zapewne, bo w sumie nie był jeszcze aż tak zarośnięty:) Ale nie wiem, jak będę w najbliższym czasie koło lecznicy przechodzić to wejdę żeby go zważyć:) Quote
Upiór Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 dzajf napisał(a):ale tu cichutko:( yorki juz nie rosną :lol: Quote
as-ania Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 ooooo przepraszam, mój rośnie!!!:mad:;) i to jak jakiś dog! trzy dni temu skończyła 3 miesiące i waży.... 2.2 - 2.3 kg - taka z niej klucha :lol: przez miesiąc przytyła ponad 70 dkg. jest wielka dopóki nie zamoczę jej w kąpieli, mokra jest kruszynką. Bardzo bym ją chciała zmierzyć ale jest taka ruchliwa że nie mogę sobie poradzić. pozdrawiam Quote
ladyyork Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 chyba zgadłaś bo moja to mikrob 1800g 22 cm w kłębie i 25cm długa mam nadzieje że przybędzie jeszcze przynajmniej z 500g zanim stanie Quote
Lilu Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Oj, dawno nas tu nie było. Moja Lilu ma już grubo ponad dwa latka. Jest dużym psem i była sterylizowana jeszcze jako szczeniak (wiadomo, wtedy suczki są masywniejszej budowy). Niestety ma też nadwagę i obecnie jest na diecie - karma Eukanuba dla grubasków. Jej waga to 5 kg i mamy co najmniej 1 kg do zrzucenia:( Ale jak pamiętam to bardzo szybko przybierała na wadze, tak jak Twój piesek As-aniu. Gdzieś we wcześniejszych postach jest dokładnie opisany jej wzrost. Quote
as-ania Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Lilu napisał(a):poniżej jest waga mojego psa w trakcie rozwoju 11 tyg -- 1500 gr 13 tyg -- 1800 gr 18 tygodni 2,50 kg 23 tyg -- 2900 gr 6 miesięcy -- 3 kg Lilu skończyła roczek i waży, bagatela, -- 4.5 kg.!!! Znalazłam ! moja jest jeszcze większa 2 mce (około 9 tyg) - 1,5 kg i teraz ponad 13 tyg - 2,3 kg! ciekawe jak to się dalej potoczy...w tej chwili jest już większa od swojego taty, a do mamusi ma 1 kilogram! pączuś :loveu: Quote
Upiór Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Lilu napisał(a):Oj, dawno nas tu nie było. Moja Lilu ma już grubo ponad dwa latka. Jest dużym psem i była sterylizowana jeszcze jako szczeniak (wiadomo, wtedy suczki są masywniejszej budowy). Niestety ma też nadwagę i obecnie jest na diecie - karma Eukanuba dla grubasków. Jej waga to 5 kg i mamy co najmniej 1 kg do zrzucenia:( Ale jak pamiętam to bardzo szybko przybierała na wadze, tak jak Twój piesek As-aniu. Gdzieś we wcześniejszych postach jest dokładnie opisany jej wzrost. ale ona nie wygląda na duzą :roll: lub tak ladnie wyszlo ci ją sfotografowac i schowac wielkosc :lol: moze po prostu jest gruba... to naprawdę karm ją mniej i tyle, daj więcej ruchu... bo nadwaga jest przede wszystkim zla na stawy... moja kolezanka ma bardzo malutkiego yorka, ktory wazy 2,9 kg :-o bo jest na tyle gruby, okrągly jak beczka... to jak zeskakiwal z kanapy polamal sobie dwie tylne lapki i myslęze przez tą nadwagę... Quote
dzajf Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 moje malenstwo tez rosnie:))) wymiary okolo 21 cm wys, 23 długi:D (+,- 1 cm) bo sie kreci wiercipieta:)))) waga w wieku 19 tyg- 1,8 5 mies-2,2 ( jak dobrze pamiatam), 6 miesiecy bez tyg 2,8kg:DDD szczerze mowiac to nie wiem gdzie on te kilogramki chowa bo naprawde jest malutki:DD, ale brzuszek ma noi rozbudowany korpusik, poza tym ogonek dlugi:PPP Quote
zetka73 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Moj Nero skończy jutro 6 miesięcy i wazy 2,800 kg w dalszym ciągu ale jest tłuściutki :) Quote
pysiulka86 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Wczoraj byłam z Kika u weta, mysłałam ze przybrała na wadze chociaz troszke i strasznie sie rozczarowałam bo za 3 dni kończy roczek a wazy tylko 1,4 kg :placz: Quote
Upiór Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 dzajf napisał(a):moje malenstwo tez rosnie:))) wymiary okolo 21 cm wys, 23 długi:D (+,- 1 cm) bo sie kreci wiercipieta:)))) waga w wieku 19 tyg- 1,8 5 mies-2,2 ( jak dobrze pamiatam), 6 miesiecy bez tyg 2,8kg:DDD szczerze mowiac to nie wiem gdzie on te kilogramki chowa bo naprawde jest malutki:DD, ale brzuszek ma noi rozbudowany korpusik, poza tym ogonek dlugi:PPP zetka73 napisał(a):Moj Nero skończy jutro 6 miesięcy i wazy 2,800 kg w dalszym ciągu ale jest tłuściutki :) naprawdę, gdzie one te kilogramy w siebie wlozyli, wedlug wymiarow ich nie widac :lol: moze oklamują was i wagę :lol: ;) Quote
ladyyork Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 pysiulka86 napisał(a):Wczoraj byłam z Kika u weta, mysłałam ze przybrała na wadze chociaz troszke i strasznie sie rozczarowałam bo za 3 dni kończy roczek a wazy tylko 1,4 kg :placz: Łał:crazyeye::crazyeye::crazyeye: To ja powinnam się cieszyć że moja ma pół roczku i waży 1750g a ciągle narzekam że za mało jednak mam nadzieje że przytyje jeszcze z 500g minimum Quote
Patikujek Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 pysiulka ale ty masz maleństwo w domu, życzę ci żeby troszkę wagi jeszcze nabrała:) Quote
pysiulka86 Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Apetyt ma i to całkiem niezły po piewszej cieczce, tylko szkoda ze na wadze tego nie widac :( Ale na szczescie nie choruje, prawidłowo sie rozwija, więc nie martwie sie na zapas :) A i wczoraj zjadła nawet ćme co uszkodziła sobie skrzydełko, nawet nie zdązyłam machnąc ręką a juz znalazła sie w tej małej paszczy :evil_lol: Quote
Patikujek Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 a mogę ją sobie od ciebie wypożyczyć, ja tak strasznie ciem nie lubię:wrrrrr, to może Kikunia by mi w domu wyżarła je wszystkie:) (bo zrobiło się cieplej i wlatują mendy przez okno:shake:) Quote
pysiulka86 Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 No to moze by przybrała troche na wadze po takim zbilansowanym posiłku :evil_lol: Quote
Upiór Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 dzajf napisał(a):i znowu cichutko:) to ty pisz ;) duzo u kogo pieski juz nie rosna, wiec nie zmieniaja sie :lol: Quote
dzajf Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 a moj przybiera na wadze i rosnie wiecej przybiera niz rosnie:) poza tym dzajfika w ubieglym tyg wykastrowalam, operacja sie udala:) zamiast moj bodyguard sie wyciszyc to teraz szaleje ze dwoch:DDD Quote
Upiór Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 dzajf napisał(a):a moj przybiera na wadze i rosnie wiecej przybiera niz rosnie:) poza tym dzajfika w ubieglym tyg wykastrowalam, operacja sie udala:) zamiast moj bodyguard sie wyciszyc to teraz szaleje ze dwoch:DDD a on nie za mlody na kastrowanie??? przeciez on jeszcze nawet rosnie... moim zdaniem pospieszyliscie... ile juz jemu miesiecy? kiedy fotke wstawisz? Quote
dzajf Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 on ma skonczone 6 miesiecy fotke wkleilam wczesniej- nap ze ma za duuze uszka::lol: taki maly nietoperzyk z niego- kastruje sie nawet szczeniaki wiec mysle ze nie jest za mlody:) poza tym lepiej teraz niz pozniej jakby poczul poped:p( slowa weterynarza) Quote
ladyyork Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Mam nadzieje że moja jeszcze przybędzie na wadze bo małpiszon kochany wogle nie chce jeść:placz: Quote
Recommended Posts