ladyyork Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ten kojec jest w moim salonie dla królika by nie siedział cały czas w klatce:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Moje pytanie dlaczego miałabym je w kojcu trzymać ??:lying::lying::lying: Quote
Estera Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 1. może nie jestem modem w tym dziale- ale proszę o nienadużywanie emotikon, o wiele lepiej czyta się posty bez ich nadmiaru. 2. nie wiem po co. Dlatego pytałam. Quote
Estera Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Ale nie tak, że w ogóle nie :evil_lol: Tylko bez przesady ;) Quote
Magda Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 hihi:evil_lol: Ja bym chętnie obejrzała zdjęcia małej Szyszki:razz: EDIT Znalazłam Quote
Estera Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Magda_Miki napisał(a):hihi:evil_lol: Ja bym chętnie obejrzała zdjęcia małej Szyszki:razz: EDIT ZnalazłamMagda ja przepraszam, że tak wpadłam z innego działu i się rządzę :diabloti: Quote
Magda Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Estera napisał(a):Magda ja przepraszam, że tak wpadłam z innego działu i się rządzę :diabloti: Ależ ja się nie gniewam:eviltong: Róbta co chceta byle dobrze. Quote
Estera Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Mierzyłam dzisiaj Szyszkę- ma 29 cm długości i 27 cm wysokości :cool3: Chyba, że coś mi źle wyszło :cool3: Quote
dzajf Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 ladyyork napisał(a):Oj żle mnie zrozumiałaś chciałam powiedzieć że się ciesze:loveu: i tak szczeże zazdroszcze że twoja ma taką wage bo ja dzisiaj moją ważyłam i ma 1700g chyba jakiś chuderlak z niej rośnie bo ma21 cm w kłębie:crazyeye: lady czytam o twojej Ineczce i moj dżajf ur sie 13 pazdiernika czyli 5 dni po twojej ineczce, ma 19 cm wys w kłebie i 1800 :)) ciekawa jestem jakie nam Yoreczki wyrosna beda śledzic twoja modelkę:PP pozdrawiam Ania i Dżajf:D Quote
ladyyork Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Estera napisał(a):Mierzyłam dzisiaj Szyszkę- ma 29 cm długości i 27 cm wysokości :cool3: Chyba, że coś mi źle wyszło :cool3: No Estera nie żartuj nie może być aż tak duża chyba że z głową mieżyłaś, a nie w kłębie. Moja ma pi razy oko 21 w kłębie i 23 długości od kłębu do nasady ogona i tylko 1600 wagi. Jednak znalazłąm przyczyne że nie tyje i już od jutra musi zacząć przybywać:loveu: no to już niedługo dogoni wagowo twoją:diabloti: Quote
Estera Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 ladyyork napisał(a):No Estera nie żartuj nie może być aż tak duża chyba że z głową mieżyłaś, a nie w kłębie. Moja ma pi razy oko 21 w kłębie i 23 długości od kłębu do nasady ogona i tylko 1600 wagi. Jednak znalazłąm przyczyne że nie tyje i już od jutra musi zacząć przybywać:loveu: no to już niedługo dogoni wagowo twoją:diabloti:Oczywiście, że źle mierzyłam :angryy: Długość 26 cm, wysokośc 23 cm :eviltong: No tak pi razy oko, bo ona się wierci :eviltong: Jak ją trzymam to siostra nie umie mierzyc, jak ja mierzę to siostra nie umie trzymać :lol: A jaka przyczyna nie tycia? :razz: Szyszka dzisiaj 2,6, tyje, tyje :loveu: Quote
ladyyork Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Była 5 razy odrobaczana i wszystko wyglądało że jest ok, a dostawała różne środki nawet te na płucniaki. Dzisiaj dałam jej jeszcze inną tabletke którą dostałam od weta i trafiony zatopiony ta działa na te wstrętne robale. Już tak się bardzo martwiłam że nie przybiera więcnażucałam troche sfoje zdanie wetowi i kazałam dawać różne środki odrobaczające i udało się. Od dziś zaczynamy tyć:loveu: Quote
Estera Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Ojojku biedna Inka. Ja Szyszę odrobaczam dopiero w piątek :cool3: Zobaczymy co tam z niej wyjdzie...albo i nie wyjdzie :cool3: Mam nadzieję, że nie wyjdzie, bo Szyszka ładnie przybiera na wadze :) A przy okazji odrobaczę całe towarzystwo :evil_lol: Quote
ladyyork Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Estera napisał(a):Ojojku biedna Inka. Ja Szyszę odrobaczam dopiero w piątek :cool3: Zobaczymy co tam z niej wyjdzie...albo i nie wyjdzie :cool3: Mam nadzieję, że nie wyjdzie, bo Szyszka ładnie przybiera na wadze :) A przy okazji odrobaczę całe towarzystwo :evil_lol: No biedactwo moje cierpi pewnie, bo prawdopodobnie przez robaki tak kaszle. Twoja napewno nie ma , ale odrobaczyć trzeba;) i całe toważycho również Quote
AmiX Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 ladyyork napisał(a):No biedactwo moje cierpi pewnie, bo prawdopodobnie przez robaki tak kaszle. Twoja napewno nie ma , ale odrobaczyć trzeba;) i całe toważycho również Dlaczego przez robaki kaszle?? Ale mnie zaskoczyłaś pierwszy raz o tym słysze:oops: Quote
ladyyork Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Daje wm linka o tych pasożytach i o kaszlu wywołanego przez nie. Ja też byłam zaskoczona:crazyeye::crazyeye::crazyeye: http://therios.strefa.pl/porady/toxocara_canis.html Quote
Kasiko Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Mój niejadek ma 22 tygodnie i wazy 1.300. Po ostatnim odrobaczaniu jadł bardzo ładnie a teraz znowu grymasi :shake: Quote
Upiór Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Kasiko napisał(a):Mój niejadek ma 22 tygodnie i wazy 1.300. Po ostatnim odrobaczaniu jadł bardzo ładnie a teraz znowu grymasi :shake: to moze znow czas na odrobaczenie? Quote
Kasiko Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 2 tygodnie temu był odrobaczany, pani vet powiedziała, że to taki typ, niejadek i już Quote
Upiór Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 dziewczyny, mam pytanie: jak prawidlowo piesek mierza się w klębie? ja dzis jakos pomyslalam, ze zawsze mierzylam tak przez cialo psa, a nie tak jak mierzy się czlowiek przy slupie na przyklad stojąc... a roznica wielka: jak postawilam kolo scianki i zdjęlam miarkę, to Jeannie ma tylko 25 cm w klębie, a tak jak od ziemi przez cialo do klębu mierzę to 28 cm. To ile ona naprawdę mierzy u mnie? :roll: Quote
ladyyork Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Mamy teraz nad czym myśleć, to żeczywiście pytanie intrygujące , ja zawsze mierzyłam linijką bo jest sztywna (pewnie też żle) Quote
dzajf Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 ja mierzę nastepujaco: stawiam dżajfa pod sciana, przykladam mu ksiazke ze sztywna okladka na grzbiecie , nastepnie robie linie ponizej od wewn strony ksiazki i odmierzam miarka od samej ziemi do lini:) i moj ma tak piec razy okolo 18-19 cm:D Quote
dzajf Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 iVici jak mierzylas przez cialo psa??? bo tego nie znalam a jest to ciekawe:) Quote
dzajf Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 wydaje mi sie Vici ze twoja ma 25 cm wysokosci w kłębie:) takze taka w sam raz :D Quote
Upiór Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 dzajf napisał(a):wydaje mi sie Vici ze twoja ma 25 cm wysokosci w kłębie:) takze taka w sam raz :D zdaję się wtedy ze tak :loveu: ale... :-( juz nie jest ona kompaktyczna, bo od konca karku do ogona ma 29 cm, za dluga wtedy jest :-( Quote
Recommended Posts