ladyyork Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 To waga super by była bo nie chciałabm mikro yoreczka:evil_lol:, chciałam yoreczke na wystawy. Będe znią jeżdziła i wystawiała może kiedyś się spotkamy:p Quote
Jofka Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Kupiłam dzisiaj znowu karmę dla juniorów RC,bo 500g dla yorków junior u mnie zooshopie kosztowalo 22 zl!!!:crazyeye::-o troche szok.....za to kupiłam mu kg!!!!!.....taka cena przez to,że takie małe opakowania...szok aha i to bez puszki Quote
iberia Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Strasznie drogo.U nas bez puszki 0,5kg. dla Yorka kosztuje 17zł.Ale po tym jak kupiliśmy Royalka dla szczeniąt małych ras już nie kupimy tej dla Yorka.Ta jest o wiele lepsza.Tamta to tylko chyba takie naciąganie dla kasy bo strasznie droga jest a nasza Majeczka wcale za bardzo nie chciała jej jeść a tą sprząta z miski. Quote
tigrunia Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Ja chyba tez wróce do tej dla wszystkich psiaków.. Myślę, ze rewelacji w tej nowej nie ma :shake: Chociaz juz Jessi sie do niej przyzwyczaiła i je normalnie to ja nie moge sie przyzwyczaic :p Quote
Jofka Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 >.Niunia.<;9222281 napisał(a):Strasznie drogo.U nas bez puszki 0,5kg. dla Yorka kosztuje 17zł.Ale po tym jak kupiliśmy Royalka dla szczeniąt małych ras już nie kupimy tej dla Yorka.Ta jest o wiele lepsza.Tamta to tylko chyba takie naciąganie dla kasy bo strasznie droga jest a nasza Majeczka wcale za bardzo nie chciała jej jeść a tą sprząta z miski. Właśnie moja mama sie a propos tego pytała naszego weta i ona powiedziała,że to się w składzie nie różni od tego dla juniorow tylko ksztaltem i ze to jest naciaganie, mama mowila,ze niby przeczytala,ze to dobre na wlos itp, a wet na to,że przeciez nawet dla ludzi nie ma skladniku cud na wlosy,albo ktos ma slabe albo nie i nawet szampony maski itp nie pomagaja..takze my pozostaniemy przy zwyklym juniorze, a po 10 miesiacach musze chyba zmienic bo te junior ma za duza wartosc energetyczna dla doroslych psow.... Quote
ladyyork Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Ja mam teraz yorka juniora w promocji 20zł dwie karmy półkilowe + torba podróżna na karme:eviltong: Quote
iberia Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 To nie promocja takie starterki czyli dwie karmy po 0,5kg. w takiej torebce to u nas cały czas są!Ja takie właśnie kupuje bo wychodzi taniej. Quote
iberia Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 To znaczy kupowałam bo zmieniliśmy na Royalka dla szczeniąt małych ras! Quote
Neva Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Agata_B napisał(a):Wydaje mi się że suczka nie powinna przekroczyć wagi 2,9 kg. Ale zależy jak szybko i ile będzie przybierała na wadze :) Za kilka miesięcy będzie można dokładniej sprecyzowac jej wagę jaką być może osiągnie w dorosłości ;) Suczka i 3- 3.5 kg , to całkiem przyzwoity york Quote
Jofka Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 ja taki zestaw z torba moge kupic tylko u weta....i tam sa 2 po 0,5 kg ksiazeczki i ta torba oraz wet dorzuca sporo próbek....ostatnio np. dostalam dla doroslych yorkow pare i hillsa Quote
ladyyork Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Mam również yorka w takich opakowaniach 2*0,5kg po 20zł Promocja tak mi to przedstawił przedstawiciel firmy royal. Quote
aneta7778 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 witam,maja sunia ma niedawno skonaczony 1 rok i wazy 1,8 -1,9 (wiem ze jest to niewiele) no ale nie jest ona strasznie szczupła je duzo , i na dodatek jak hodowczyni ostatnio stwierdzila ze ma dosyc grubą budowe kości a energi tyle ze hoho,jest po prostu niziutka, własnie wybiera m sie na wystaw do głogowa z moim wyzlem i sie zastanawiam czy "oplaca" sie ja zapisaywac (z racji na wage) gdzies czytałam ze jesli suka nie ma przynajmniej 2 kg to nie powinna miec młodych czy to prawda?? Quote
vikiii Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 aneta7778 napisał(a):witam,maja sunia ma niedawno skonaczony 1 rok i wazy 1,8 -1,9 (wiem ze jest to niewiele) no ale nie jest ona strasznie szczupła je duzo , i na dodatek jak hodowczyni ostatnio stwierdzila ze ma dosyc grubą budowe kości a energi tyle ze hoho,jest po prostu niziutka, własnie wybiera m sie na wystaw do głogowa z moim wyzlem i sie zastanawiam czy "oplaca" sie ja zapisaywac (z racji na wage) gdzies czytałam ze jesli suka nie ma przynajmniej 2 kg to nie powinna miec młodych czy to prawda?? Na wystawie ważyć Ci psa nie będą, ale z tego co pamiętam wzorzec mówi 2,5 -3,5kg Dlatego wg mnie taka maluśka sunia do hodowli nie powinna być przeznaczona. Tu już nie chodzi o wagę, ale o zdrowie przyszłej mamuśki. Wiem, że są dopuszczane jeszcze mniejsze yorkusie, ale...... Quote
Guest Agata_B Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 aneta7778 napisał(a):witam,maja sunia ma niedawno skonaczony 1 rok i wazy 1,8 -1,9 (wiem ze jest to niewiele) no ale nie jest ona strasznie szczupła je duzo , i na dodatek jak hodowczyni ostatnio stwierdzila ze ma dosyc grubą budowe kości a energi tyle ze hoho,jest po prostu niziutka, własnie wybiera m sie na wystaw do głogowa z moim wyzlem i sie zastanawiam czy "oplaca" sie ja zapisaywac (z racji na wage) gdzies czytałam ze jesli suka nie ma przynajmniej 2 kg to nie powinna miec młodych czy to prawda?? Nie to nie prawda. Jeżeli jest w dobrej kondycji to owszem, szczenięta mieć może. Ale należy starannie dobrać reproduktora. Na forum jest kilka osób które mają małe suczki, miały szczenięta, żyją i mają się dobrze. Pozdrawiam Quote
vikiii Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Agata_B napisał(a):Nie to nie prawda. Jeżeli jest w dobrej kondycji to owszem, szczenięta mieć może. Ale należy starannie dobrać reproduktora. Na forum jest kilka osób które mają małe suczki, miały szczenięta, żyją i mają się dobrze. Pozdrawiam ok Ale... z tego co zrozumiałam aneta7778 ma sunię z papierami, chce ją wystawiać, czyli....zrobić hodowlankę. Więc jeśli chce mieć szczeniaczki to niech ją wystawa i zobaczy co sędziowie powiedzą. Jak uda się maludzie zrobić hodowlankę, to szczeniaczki będą miały udokumentowanych rodziców. A jeśli dopuści sunię bo.....można..... to będzie następny miot yorków bez papierów, szczeniaczki znowu będą rozmnażane bez papierów....potem jakiś kundelek się przyplącze i.....znowu "yorki".....a potem mamy w schronisku bidule!!!!! Może mam czarne myśli, ale bardzo często tak bywa!!! Więc jeśli ktoś ma psa z rodowodem nie namawiajmy go do rozmnażania bo....."są osoby, które mają małe suczki, miały szczenięta............" Tylko namawiajmy do tego, by zrobił hodowlankę, potem przemyślał wszystkie za i przeciw dopuszczeniu suni i ....dopiero wtedy czekał na szczeniaczki. Quote
aneta7778 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 akurat ja wyznaje zasadne rasowy=rodowodowy:), i nie zamierzam dopuszczac ani jednej ani drugiej suni jesli nie zdobedą odpowiednich papierów,tez sadze ze kundeków jest juz o wiele za duzo, a przedewszytkim nie chce narazac mojej malej ślicznotki:) Quote
Upiór Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 vikiii napisał(a):ok Ale... z tego co zrozumiałam aneta7778 ma sunię z papierami, chce ją wystawiać, czyli....zrobić hodowlankę. Więc jeśli chce mieć szczeniaczki to niech ją wystawa i zobaczy co sędziowie powiedzą. Jak uda się maludzie zrobić hodowlankę, to szczeniaczki będą miały udokumentowanych rodziców. A jeśli dopuści sunię bo.....można..... to będzie następny miot yorków bez papierów, szczeniaczki znowu będą rozmnażane bez papierów....potem jakiś kundelek się przyplącze i.....znowu "yorki".....a potem mamy w schronisku bidule!!!!! Może mam czarne myśli, ale bardzo często tak bywa!!! Więc jeśli ktoś ma psa z rodowodem nie namawiajmy go do rozmnażania bo....."są osoby, które mają małe suczki, miały szczenięta............" Tylko namawiajmy do tego, by zrobił hodowlankę, potem przemyślał wszystkie za i przeciw dopuszczeniu suni i ....dopiero wtedy czekał na szczeniaczki. zuch jestes, tez tak uwazam Quote
ladyyork Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Zaczyna mnie to przerażać moja jest u mnie 3,5 tygodnia a przytyła już 400g. Urodziła się8 pażdziernika i właśnie dzisiaj ją ważyłam ma 1500g:-o, tyje jagby przez rok póżniej miała nie dostać jedzenia:evil_lol: Quote
Upiór Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 [quote name='ladyyork']Zaczyna mnie to przerażać moja jest u mnie 3,5 tygodnia a przytyła już 400g. Urodziła się8 pażdziernika i właśnie dzisiaj ją ważyłam ma 1500g:-o, tyje jagby przez rok póżniej miała nie dostać jedzenia:evil_lol: a jaki ma wiek? Quote
ladyyork Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Moja malutka ma 14 tygodni, ok16-17 cm w kłębie i 1500g wagi:loveu: Quote
Guest Agata_B Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Czyli będzie miała do 30cm, i do 3,5 kg ;] Quote
ladyyork Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Mam jeszcze cichom nadzieje że nie przekroczy 3 kg;) Códa czasami bywają Quote
Upiór Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 ladyyork napisał(a):Moja malutka ma 14 tygodni, ok16-17 cm w kłębie i 1500g wagi:loveu: moja podobnie gdzies wazyla, to teraz ma 27,5 cm w klębie :multi: Quote
ladyyork Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 A tak z ciekawoći ile twoja teraz waży??:lol: Quote
Upiór Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 ladyyork napisał(a):A tak z ciekawoći ile twoja teraz waży??:lol: jak dawniej warzylam to bylo 3,5 kg, ale wtedy chorowala, miala twardy brzuch, suche jedzenie jej szkodzilo... a teraz juz najadla się mięsa, bo odzywiam ją naturalnie, więc calkowicie malo mi zjada, to myslę, ze moze wazyc 3,4, czy nawet 3,3 kg. Trza będzie kiedys zwazyc, tylko nie wiem czy wyjdzie prędzej niz wiosną na szczepieniu u weta :lol: Quote
Recommended Posts