Ramona Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Mój Figaro był wczoraj na odrobaczaniu i od razu wage sprawdzałam wiec wazy 1420 :multi: Quote
Jofka Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Toleczek ma ponad 5 miesięcy a waży troszeczkę ponad 2 kg...ale i tak chudy jest:loveu: Quote
Upiór Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Patrycja78 napisał(a):Franek ma 4 miesiace i wazy ok 2,2kg - moze byc? mnie to idealna waga, taka byla moja Jeannie, a teraz wazy gdzies 3,3 kg, bo jakos schudla mi ostatnio, teraz jest taka jak sarenka :loveu: Quote
ladyyork Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Moja Inka ma obecnie 11tygodni i waży troche ponad kilogram , będzie miała super wage bo licze na jakieś 2500-2600g. Mam nadzieje że tak będzie:loveu:. Wiecie miałam wybór sunia tydzień starsza od mojej ważyła coś ok 560g, ja powiedziałam nawet się nie zastanawiając że chce większą!! Małe yorki takie kilogramowe lub troche wyżej niż kilogram odbiegają od wzorca ,a co ważniejsze często są chorowite i mają nie zrośnięte ciemiączka dlatego zastanówmy się czasami jak kupjemy psiaka i nie mówmy chce takiego malutkiego który ma kilo lub troszke więcej bo to my ludzie doprowadziliśmy do tego że handlaże rozmnażają takie maluszki nie patrząc na to że są chorowite lub że sunia przy porodzie zdechnie:placz: wiadomo są klijęci na maluchy to trzeba rozmnażać:angryy: Quote
Moonek Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Wiecie, była u mnie klientka z z dwuletnią sunią ważącą autentycznie 800g. Kiedy najpierw przychodziła bez pieska i tylko o nim opowiadała, myślałam,że przesadza coś. Ale, zobaczyłam ją któregoś dnia, od razu postawiłyśmy małą na wagę. NIECAłE 900G! Głowka mniejsza chyba niż piłeczka pingpongowa, łapeczki, jak mój mały palec u dłoni. Wiecie, że miałam stracha ją dotykać, taka porcelana. Oczka zaropiałe, zlękniona taka, że nawet na minutę nie ustała na podłodze(tylko na rączkach wyłącznie), nie mówiąc już o jakimś zainteresowaniu czy zabawie z Sammi. Babeczka mówi, że właściwie nie przestaje się trzęść. Strasznie mi się żal zrobiło tej suni, bo pomyślałm, że ona chyba nie jest szczęśliwa(może się mylę, ale takie sprawiała wrażenie). :( Quote
Jofka Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Aż trudno w taką wagę uwierzyć!!:crazyeye::crazyeye: Tolek mi się wydaje taki kruszynka mały chudy, a podczas kąpieli to normalny szczur,a waży 2,2kg. Myślisz,że właścicielka go niedokarmia?? Quote
tigrunia Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Jofka napisał(a):Aż trudno w taką wagę uwierzyć!!:crazyeye::crazyeye: Tolek mi się wydaje taki kruszynka mały chudy, a podczas kąpieli to normalny szczur,a waży 2,2kg. Myślisz,że właścicielka go niedokarmia?? Karmienie raczej nie ma na to wpływu :shake: Musiała mieć bardzo małych rodziców i tyle .. tylko geny decydują o wielkości psiaka w przyszłości Quote
Moonek Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Nieee, co do karmiena nie mam wątpliwości. Kupuje u mnie tylko royala dla niej i cesary, nie szczędzi kasy. Ma tez inne zwierzaki, na prawdę je kocha. Tak sobie myślę, najprościej, jak można, że to po porostu karzełek z całym bagażem chorób towarzzyszących . A skąd taka? No coż, wszyscy wiemy, z bezmyślnego powielania tych niedobrych genów w imię "osiągnięć hodowlanych". Ehhhh...:(( Quote
ladyyork Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Masz racje, ale te osiągnięcia do niczego dobrego nie prowadzom:shake:. Wiecie przecież że moja ma małe i znajoma mojej siostry zrezygnowała z kupna odemnie szczeniaka gdy się dowiedziała że waga jego będzie 2300-2600g bo dla niej to już jest gigant, a ja osobiście jak teraz drugom kupowałam sunie to szukałam by waga średnia była właśnie taka jak wyżej napisałam.Trzeba tempić przekonania że jak jest mniejszy to owiele ładniejszy bo to nie prawda, a te mniejsze o wiele częściej chorują Quote
Jofka Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 tigrunia napisał(a):Karmienie raczej nie ma na to wpływu :shake: Musiała mieć bardzo małych rodziców i tyle .. tylko geny decydują o wielkości psiaka w przyszłości Geny na pewno,ale może w szale tej "lekkości i maleńkości yorków" ludzie też wpadają na pomysły niedostatecznego karmienia....:-(?? Szkoda takich piesków...nie rozumiem ludzi,którzy z takich kruszynek*bo 2,5kg) to przecież kruszynka,robią minimini kruszynki,a ludzie to kupują....:shake: Quote
vikiii Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 jak geny przekazyane to ok zresztą często w miotach jest maluda - która nawet super karmiona wyrośnie na maluśkiego psiaka ale..... ludzie są straszni dla kasy - byle był mniejszy ...głodzą psiaki a nawet słyszałam, że wódkę dają szczeniaczkom żeby zachamować ich wzrost:angryy::placz: Quote
tigrunia Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 vikiii napisał(a):jak geny przekazyane to ok zresztą często w miotach jest maluda - która nawet super karmiona wyrośnie na maluśkiego psiaka ale..... ludzie są straszni dla kasy - byle był mniejszy ...głodzą psiaki a nawet słyszałam, że wódkę dają szczeniaczkom żeby zachamować ich wzrost:angryy::placz: Też słyszałam o wódce.. to straszne :shake: Quote
iberia Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 To straszne co ludzie potrafią zrobić.My się bardzo cieszymy z tego że nasza Majeczka dobrze rośnie i przybiera na wadze.Ma 10 tygodni i waży 1,3kg. Quote
Jofka Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 >.Niunia.<;9153164 napisał(a):To straszne co ludzie potrafią zrobić.My się bardzo cieszymy z tego że nasza Majeczka dobrze rośnie i przybiera na wadze.Ma 10 tygodni i waży 1,3kg. Szok!!! Kasa kasa i kasa to się dla nich liczy,a takie kruszynki cierpią, przecież vódka nie tylko hamuje wzrost....:shake::-(:mad: Quote
tigrunia Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 >.Niunia.<;9153164 napisał(a):To straszne co ludzie potrafią zrobić.My się bardzo cieszymy z tego że nasza Majeczka dobrze rośnie i przybiera na wadze.Ma 10 tygodni i waży 1,3kg. Ma bardzo dobrą wagę :) Pokazuj nam maleństwo częsciej :loveu: Quote
ladyyork Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Dzisiaj zważyłąm moją Inke ma prawie 11tygodni i waży 1200g:multi:mam nadzieje że osiągnie wage 2500-2600g:loveu:moje słoneczko Quote
Upiór Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Moonek napisał(a):Wiecie, była u mnie klientka z z dwuletnią sunią ważącą autentycznie 800g. Kiedy najpierw przychodziła bez pieska i tylko o nim opowiadała, myślałam,że przesadza coś. Ale, zobaczyłam ją któregoś dnia, od razu postawiłyśmy małą na wagę. NIECAłE 900G! Głowka mniejsza chyba niż piłeczka pingpongowa, łapeczki, jak mój mały palec u dłoni. Wiecie, że miałam stracha ją dotykać, taka porcelana. Oczka zaropiałe, zlękniona taka, że nawet na minutę nie ustała na podłodze(tylko na rączkach wyłącznie), nie mówiąc już o jakimś zainteresowaniu czy zabawie z Sammi. Babeczka mówi, że właściwie nie przestaje się trzęść. Strasznie mi się żal zrobiło tej suni, bo pomyślałm, że ona chyba nie jest szczęśliwa(może się mylę, ale takie sprawiała wrażenie). :( to straszne, czlowiek, to jednak bardzo zle stworzenie, ze za wszelką cenę wyrabia cos takiego... Quote
Micia Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Micia dzisiaj skończyła 7 miesięcy i waży 2,7 kilograma.Jest szczupła ale o długich nogach.Myślicie że dużo jeszcze urośnie i ile będzie ważyć??? Quote
ladyyork Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Wiesz twoja sunia będzie miała wage ok 3000g jednak już urosnąć nie powinna tylko w masie nabierze.Moja zaczeła nabierać w mase dopiero ok2roku a tak trzymała się w wadze ok 2500g nabrała masy do 2700g a po porodzie przybrała jeszcze 300g. Musisz mieć piękną sunie i wystawowej wadze:loveu: Quote
Jofka Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Micia napisał(a):Micia dzisiaj skończyła 7 miesięcy i waży 2,7 kilograma.Jest szczupła ale o długich nogach.Myślicie że dużo jeszcze urośnie i ile będzie ważyć??? Przeczytałam w mojej mądrej książce,że psy ras "toy" rosna do 7 miesiecy wlasnie!!! Quote
Upiór Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Micia napisał(a):Micia dzisiaj skończyła 7 miesięcy i waży 2,7 kilograma.Jest szczupła ale o długich nogach.Myślicie że dużo jeszcze urośnie i ile będzie ważyć??? myslę, ze ma dobrą wagę i będzie jak najbardziej standardowa :p Quote
ladyyork Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Jak myślicie a moja ile będzie miała ma 12 tygodni i 1300g wagi jak będzie w wadze 2500-3000g będe szczęśliwa:loveu: Quote
Guest Agata_B Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Wydaje mi się że suczka nie powinna przekroczyć wagi 2,9 kg. Ale zależy jak szybko i ile będzie przybierała na wadze :) Za kilka miesięcy będzie można dokładniej sprecyzowac jej wagę jaką być może osiągnie w dorosłości ;) Quote
tigrunia Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Agatko.. dawno Cię nie było .. Co porabiałaś ? Quote
Recommended Posts