Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Micia napisał(a):
A ja znowu słyszałam ze Yorki najwięcej rosną do pól roku i ze Micia będzie góra 3,2 kilo ważyła jak teraz wazy 2,5 kilo i od miesiąc już waga nie rośnie.Pozdrawiam

Toro miał 5,5 miesiąca i ważył 2,3 kg. Teraz, mając 1 rok i 3 miesiące waży około 4 kg (plus/minus, bo obecnie waży 3,7kg, a kilka miesięcy temu ważył 4,1)

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

kate8828 napisał(a):
Jak pół roczny szczeniak waży 2,5 kilo to ok 4 może ważyc dorosła, troszke sporo bo wzorzec mowi że waga wzorowa to do 3.0 kg
Ale skoro to suczka w typie rasy to coż sie dziwić-> nie ciagnijmy tego tematu nie ma po co psuć kolejnego tematu. Ważne zeby wam sprawiała radość niezaleznie czy bedzie miała 3 czy 5 kg :)

no wiesz co :roll:
moja jak byla 4 miesięcy juz wazyla 2,1 kg, to nie widzę powodu tak straszyc czlowieka jak ty :roll:
pol roku to juz duzy york, bywa i tak ze od tego czasu i nie rosnie juz w ogole :roll: moze tylko gdzies okolo 1,5 roku tylko jako dajrzaly pies przytyc 200 gr, no i będzie 2,7 kg :roll:

Posted

madziasto4 napisał(a):
Toro miał 5,5 miesiąca i ważył 2,3 kg. Teraz, mając 1 i 3 miesiące waży około 4 kg (plus/minus, bo obecnie waży 3,7kg, a kilka miesięcy temu ważył 4,1)

fakt, bywa i tak :cool1:
to dlatego mając jeszcze mlodziutkiego psa, nigdy nie trzeba martwic się na zapas i pytac się jaki on będzie, bo ludzie nie Bogowie, nie wiedzą i tyle :cool1:

Posted

No widzisz .. Kinci York 2 m-ce młodszy i waży tylko 40 dag mniej .. Ja myślę, że Twoja psina już dużo nie urośnie. Moja Jessi ma 7 m-cy i przez 3 m-ce przytyla moze z 30-40 dag. obecnie wazy jakies 1,8-1,9 kg

Posted

Ja b niepokoję się wagą mojego Rufiego.15 grudnia skończy 3 miesiące i waży 84 dkg.Jest ogólnie niejadkiem,muszę go bardzo zachecać do zjedzenia porcyjki co 2-3 godź.Starałam się prześledzić watek z wagą Waszych piesków.W sumie wychodzi na to,że jest to sprawa bardzo osobliwa i nie ma reguły jakie rozmiary uzyska w przyszłości.

Oto mój skarbek:loveu:

Posted

[quote name='jolisia34']Ja b niepokoję się wagą mojego Rufiego.15 grudnia skończy 3 miesiące i waży 84 dkg.Jest ogólnie niejadkiem,muszę go bardzo zachecać do zjedzenia porcyjki co 2-3 godź.Starałam się prześledzić watek z wagą Waszych piesków.W sumie wychodzi na to,że jest to sprawa bardzo osobliwa i nie ma reguły jakie rozmiary uzyska w przyszłości.

http://img149.imageshack.us/img149/2828/20071207172yk8.jpg

Oto mój skarbek:loveu:

fakt, to wszystko jest bardzo indywidualne, ale jak 3 mies. i tylko taka waga, to będzie miniaturka :roll:

Posted

Kurczę,chociaż 2 kg żeby miał.Choć niektóre miniaturki są śliczne,nie przepadam za nimi zbytnio.Ale nie nie ma co martwić się na zapas.Zaczął troszke lepiej jeść,rozkręcił sie już w nowym domku.Mam nadzieję,że będzie fajny chłopaczek!!!

Posted

jolisia34 napisał(a):
Kurczę,chociaż 2 kg żeby miał.Choć niektóre miniaturki są śliczne,nie przepadam za nimi zbytnio.Ale nie nie ma co martwić się na zapas.Zaczął troszke lepiej jeść,rozkręcił sie już w nowym domku.Mam nadzieję,że będzie fajny chłopaczek!!!

ile czytam ten forum, tyle spotykam się z opiniami, ze jak będzie jadl, to będzie rosl... logicznie moze tak byc, ale ja jakos myslę, ze jednak waga jest przeznaczona genetycznie, trza patrzec jakie bylo rodzice, dziadki itd. Jak ma się dokumenty, to mniej więcej mozna ustalic tą wagę, a jak nie, to tylko loteria :roll:

Posted

Vici i Jeannie napisał(a):
ile czytam ten forum, tyle spotykam się z opiniami, ze jak będzie jadl, to będzie rosl... logicznie moze tak byc, ale ja jakos myslę, ze jednak waga jest przeznaczona genetycznie, trza patrzec jakie bylo rodzice, dziadki itd. Jak ma się dokumenty, to mniej więcej mozna ustalic tą wagę, a jak nie, to tylko loteria :roll:

Też mi sie tak wydaje .. Hodowcy mojej Jessi powiedzieli, ze to zależy od tego ile bedzie jadła jaka urośnie ale coś mi sie nie wydaje, zeby to była prawda. Teraz ona waży niecałe 2 kg. Widziałam jej rodziców. Jej tata dośc mały pewnie nei ważył 2 kg ale mama to chyba olbrzym był !! Na moje oko do 5 kg mogła dochodzić nawet!! :crazyeye: więc wydaje mi się , ze nie ma reguły .. no chyba, ze w tatusia się wdała :evil_lol:

Posted

Vici i Jeannie napisał(a):

Ruffi ma rodowód i ja widziałam jego rodziców.Nie były to miniaturki,normalne yorki biewery,około 3 kg.Zresztą jest tu na forum spororo yoreczków z rodowodem,po normalnej wielkości rodzicach(dla mnie norma to od 2.5 do 3 kg) a psinki jako dorosłe mają po 1.5kg.:lol:

Posted

jolisia34 napisał(a):
Ruffi ma rodowód i ja widziałam jego rodziców.Nie były to miniaturki,normalne yorki biewery,około 3 kg.Zresztą jest tu na forum spororo yoreczków z rodowodem,po normalnej wielkości rodzicach(dla mnie norma to od 2.5 do 3 kg) a psinki jako dorosłe mają po 1.5kg.:lol:

to mowię, zapomnialas dziadlow ;) sunia mojej kolezanki jest dosc wielka, a zobaczylabys jej mamusię i tatusia, kurduple mozna tak powiedziec ;) natomiast jaka babcia :razz: - taka sama jak i wnuczka :cool1: i wnuczka z kolorow i tak z w ogole jest do babci podobna...

a wiecie dlaczego robi się takie tak powiem: bzdury :roll: bo mi się to nie podoba :shake:
bo hodowcy, tzn. moja kolezanka i jej mama, wziąly tą swoją "babcię", jak ona jeszcze byla u nich jedyna i znalezli jej dosc malego kawalera :roll: urodzilo się dwie sunie jedna jak mama, druga jak tatus. Ta jak mama jeszcze nie miala dzieci, bo ludzie ją kupili nie dla wystaw, chociaz ona obiecująco wygląda, a ta druga, ktora jest mala i podobna na tatusia urodzila jeden miot, no i jedna corka wyszla za mamę większa 3 razy :roll: chociaz ojciec tez byl maly, no bo podbierali wedlug suni mamy... ale geny zrobily swoje i corka wdala się na babcię :p

Posted

a natomiast moja Jeannie ma mamę taką jak i Jeannie, a ojciec byl tylko trochę mniejszy, a nie jakis tam specjalnie podebrany miniaturka :-o dlatego ja widzialam, ze Jeannie będzie taka, jak ja i chcę, taka większa, bo jej dziadkow nie widzialam, ale ze zdjęc widac i mowili mi, ze nie są malutkie

Posted

tigrunia napisał(a):
Być może wszystkie Jessiki dbaja o figurę :evil_lol:

Ale Jessi od Viki chyba se za bardzo to do serca wziela :evil_lol:
U niej chyba nawet kregi w kregoslupie mozna policzyc :roll:
Wiem, bo widzialam :razz:
I zostalam wycalowana :loveu: