Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='bayco']Proszę państwa, oto miś.
Miś jest bardzo grzeczny dziś,
Chętnie państwu łapę poda.
Nie chce podać? A to szkoda.

Jan Brzechwa

Mój maluszek ma 3.5 miesiąca i waży 1.3kg.
Uwielbiam ten wierszyk!!! Nauczyłam go moją Liszkę!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Wczoraj ważyłam Tolka, ma 1,7 kg. Myślicie,że to dużo??? Nie widać po nim, on jest taki malutki, ma brzuszek,ale taki jak szczeniaki, ale jest wg mnie chudy, ale porównująć wagi Waszych Misiów to on jest facet!!!

Posted

Mój Misio waży 1,7 kg i ma prawie 4 miesiące. Mam wrażenie,że jest za chudy biorąc pod uwage to,że wredota nie chce jeść swojego tylko cały dzień podjada i łapie to co udaje mu się wyżebrać od innych, a z drugiej strony ma takie brzuszysko. Sama nie wiem, proszę Was Dziewczyny ekspertki o opinię:razz::razz:

Guest Agata_B
Posted

1,7 to nie za dużo jak na 4 mies.
ale najgorzej nie jest ;]

Guest Agata_B
Posted

Ariedale napisał(a):
Cześć jestem tutaj nowa. Mój maluszek waży równo 2kg i ma 2 lata. Niestety taki tadek niejadek z niego.

No faktycznie. 2kg na 2 lata to bardzo mało.
"Jofka" napisał(a):
Dzięki Aga za odpowiedź!!!:lol::lol:

Prosze bardzo xD

Posted

Oj.. ja bym chciała , zeby Jessi miała te 2 kg .. chociaż wiecie - trzeba jeszcze odliczyć włosy bo te pół kilo pewnie ważą :eviltong: Jessi wydaje mi sie troszkę urosła, ale tylko minimalnie. Muszę isć do weta i od razu ją zważe.

Posted

witam serdecznie:)mam yorka -sunie, ma roczek i wazy 1,750kg, oczywiście jest z rodowodem i po dobrych rodzicach, czy jej waga jest dobra?, dodam ze nie jest chuda i jak mówi hodowca ma mocną kość lecz jest drobna,je tyle ile powinna(a nawet więcej) według skali karmy Royal,ma w kłębie 19cm.hmm czy jeszcze urośnie i nabierze na wadze?myśleliśmy o hodowli lecz jeśli jet z maleńka to pozostanie do kochania:)w książkach o tych pieskach różna jest definicja odpowiedniej wagi.pozdrawiam serdecznie Aneta

Guest Agata_B
Posted

Micia - twój yoreczek ma idealną wagę :)
W dorosłości będzie ważyła max 2,7-3,2 kg.
Yorki rosną średnio do 7 miesiąca życia.
Suczki mniej więcej do pierwszej cieczki. :)

aneta7778 -
bez urazy ale to malutkoo :(
Widać, że jest drobną sunią.
Może jeszcze troszkę nabierze, ale nie dużo .
Ps - Z jakiej hodowli jest twoja sunia? :)

Guest Agata_B
Posted

Tigrunia nie chcę Cię straszyć, ale jeżeli Jessi nie przytyje to nie bardzo będzie nadawać się na sukę hodowlaną :-(
Bo 1,7 kg to malutko...
Wiesz... urodzić, urodzi, ale może mieć trudności.

I gdzieś pisałaś że wystawy zaczynasz od przyszłego roku - radzę zacząć już "teraz", ona ma już pół roku, spokojnie mogłaby już startować w szczeniakach.
Naucz ją też że ktoś obcy może jej zaglądać do pysia, badać ząbki, bo na wystawach jest sprawdzane uzębienie...

Posted

Agata_B napisał(a):
Tigrunia nie chcę Cię straszyć, ale jeżeli Jessi nie przytyje to nie bardzo będzie nadawać się na sukę hodowlaną :-(
Bo 1,7 kg to malutko...
Wiesz... urodzić, urodzi, ale może mieć trudności.

I gdzieś pisałaś że wystawy zaczynasz od przyszłego roku - radzę zacząć już "teraz", ona ma już pół roku, spokojnie mogłaby już startować w szczeniakach.
Naucz ją też że ktoś obcy może jej zaglądać do pysia, badać ząbki, bo na wystawach jest sprawdzane uzębienie...

Agatko nie martw się , ja doskonale sobie zdaję z tego sprawę :) Nie musisz mnie szkolić bo ja o tym wszystkim wiem!
Nie wystawię jej teraz przede wszystkim dlatego, ze jej ząbki nie nadają się na wystawę! Tam gdzie ma kła mleczaka wyrósł jej stały a mleczak ni czorta wypaść nie chce wiec poczekamy jeszcze miesiac - jak nie wypadnie operacja! :placz:
Pierwsza wystawa jaka wchodzi w grę to luty - Bydgoszcz a jak nie to w kwietniu maxymalnie.
Myślisz, że planuję założyć hodowlę nie wiedząc co się dzieje na wystawie, co oceniają sędziowie?? Jakby tak było to kupiłabym suczkę z przodozgryzem na przykład! Naprawdę możesz spać spokojnie! Znam pojęcie i wystawy i suki hodowlanej! Nie martw sie :p

Posted

Tigrunia - z tego co wiem sędziowie nie czepiają się podwójnych kłów u szczeniaczkow yorka;)
Moja sunia (też Jessi:p) miała dwa rzędy kółw na pierwszej wystawie - sędzia powiedział tylko, że trzeba je usunąć, ja na to, że jestem umówiona za 2tyg i nie było żadnych problemów.

Posted

No niby nie powinni sie czepiać u szczeniaków, ale Jessi i tak nie jest jeszcze gotowa. Ja ją dostałam dość późno (miała prawie 4 m-ce) a hodowca nie uczył jej pozycji wystawowej :shake: Jesteśmy daleko w tyle. Już w sumie potrafi ładnie i grzecznie stać ale tylnych łapek nie chce odsunąć i za krótko stoi.
A co do ząbka - zauważyłam, ze delikatnie się rusza więc może wypadnie sam :multi:
I tak na razie nie ma zadnej wystawy w okolicy. Dopiero w lutym będzie w Bydgoszczy i jak dobrze pójdzie pojawię się na niej z moją panienką :lol:

Posted

Micia waży traz 2,5 kilo w wieku 6 miesięcy , jest bardzo szzuplutka ale ma długie łapki i jest smukła.Do kiedy rosną suczki i jaką wagę może osiągnąc Micia :)Pozdrawiamy

Guest Agata_B
Posted

Micia napisał(a):
Micia waży traz 2,5 kilo w wieku 6 miesięcy , jest bardzo szzuplutka ale ma długie łapki i jest smukła.Do kiedy roną suczki i jaką wagęmoże osiągnąc Micia :)Pozdrawiamy
Roną? :hmmmm:
Micia moze osiągnąc wagę max 3-3,5 kg ;)

Posted

Byłam ostatnio z Kiką obciąć pazurki u weta i jak zwykle chciałam ją zważyc. Doznałam szoku bo Kikusia waży tylko 1,35 :placz: Co prawda zjadla tyko baaaaardzo leciutkie sniadanko tego dnia ale i tak strasznie mało :-( Miałam nadzieje ze chociaz 1,7 bedzie miała, ale moze cos jeszcze przybierze po pierwszej cieczce :roll: