Visenna Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Aha..no to moj jest troche spasiony. Ale niefajnie ze zmienili w dół, to tylko sprzyja tym skarlalym "miniaturom" pogarbionym...wg mnie powinni rozszerzac w górę, do tego 3,6, 37 własnie, a wyeliminowac te kilowe psiaki. No ale to oni są spece Quote
duszek01 Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Tu chodzi o psiaki rodowodowe ,a pies wazący 1kg na wystawie nie ma zadnych szans,co za tym idzie nie zdobedzie uprawnien hodowlanych!Dla mnie waga 4 kg i powyzej to tez stanowczo za duzo dla Yorka. Quote
Magda Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Dla mnie waga max 3,2-3,3kg jest super. Jest co potrzymać i ładniej się prezentuje:cool3: Quote
nane Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Boshe jeżeli chcecie yorki w wersji max to proponuję przerzucić się na Australian Silky Terrier :eviltong: ja tam wole małe Yorki nie lubię wielkich :shake: dla mnie Vasyl jest super jeśli chodzi o wielkość :cool3: po prostu idealny :loveu: Quote
duszek01 Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 zgadzam sie z Nane,tylko ze mój ideał to moja Mersedes,waga 2,5 kg Quote
Guest Agata_B Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Dla mnie ideał to ok 2,6-3,1 kg. Nie przepadam za "miniaturami" ...tzn kocham wszystkie yorki, ale takie małe to mają częsciej problemy zdrowotne itd. Ale to nie jest reguła ;) Quote
nane Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [quote name='Agata_B']Dla mnie ideał to ok 2,6-3,1 kg. Nie przepadam za "miniaturami" ...tzn kocham wszystkie yorki, ale takie małe to mają częsciej problemy zdrowotne itd. Ale to nie jest reguła ;) teraz mi powiedz co masz na myśli mówiąc "miniaturka" :diabloti: Quote
kate8828 Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 a podali powod zmienienia wzrorca? hm...no to papa z ringow te wielkoludy ktore napewno 3.1 nie waża a sa takie spore yory...hehe to moj sie juz we wzorcu nie mieści...przechodzimy na diete żeby schudnąc 100gram i bedzie idealnie Quote
Guest Agata_B Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [quote name='nane']teraz mi powiedz co masz na myśli mówiąc "miniaturka" :diabloti: Malutki york. Np 1,7 kg - to maleństwo. Chociaż wiem, że miniaturki nie istnieją, tak potocznie się mówi na małe yorki. Quote
nane Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [quote name='Agata_B']Malutki york. Np 1,7 kg - to maleństwo. Chociaż wiem, że miniaturki nie istnieją, tak potocznie się mówi na małe yorki. Jest Yorkshire Terrier który waży 1,7kg i wygląda jak normalny York tylko, że jest chudy a są też takie które mają mały wzrost i ważą 1,7kg Tanya ma 8 miesięcy i waży 1,5kg jakoś nie widzę żeby było z nią coś nie tak :crazyeye: jest normalnym Yorkiem który biega, skacze i nie jest garbata jest po prostu mniejszą wersją Yorkshire Terriera i o dziwo wiedziałam, że będzie takij wielkości bo zarówno tatuś jak i mamusia mają wagę 2,20kg to tak jak z ludźmi wg waszej opinii osoba która mierzy 1,80 cm jest zdrowsza od tej która ma np. 1,55cm :lol: raczej nie sądzę :cool1: WSZYSTKO MUSI BYĆ W GRANICACH ROZSĄDKU ;) Quote
Guest Agata_B Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 No tak. PS. Nie porównuj psa z człowiekiem :roll: Quote
nane Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [quote name='Agata_B']No tak. PS. Nie porównuj psa z człowiekiem :roll: dlaczego mam nie porównywać ??? w końcu ludzie tak jak psy to zwierzęta w dodatku SSAKI :evil_lol: do wszystkiego trzeba podchodzić z umiarem rozmnażanie tak małej suki a choroby genetyczne to dwie różne sprawy ale widzę, że większość z was nie widzi różnicy :shake: zresztą z tego co wiem to Fiona Renaty (duszek01) waży 1,5kg i jakoś nie ma z nią problemów zdrowotnych :eviltong: Quote
duszek01 Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 fakt moja Fiona ma ponad dwa lata, wazy 1,5 kg i jeste okazem zdrowia! Quote
Megula Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Aaa!! Zwazylam Megi!! :crazyeye: Nie moge w to uwierzyc.. jeszcze chyba miesiac temu wazyla 2,80 a teraz ma 3,25!! :crazyeye: :oops: Quote
Aga76 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Megula napisał(a):Aaa!! Zwazylam Megi!! :crazyeye: Nie moge w to uwierzyc.. jeszcze chyba miesiac temu wazyla 2,80 a teraz ma 3,25!! :crazyeye: :oops: Będzie jej cieplej :wink: Quote
Upiór Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 duszek01 napisał(a):fakt moja Fiona ma ponad dwa lata, wazy 1,5 kg i jeste okazem zdrowia! jak jest z prawdziwej hodowli, to moze i tak, ale kto ma takich kurduplow z pseodohodwli, to często meldują się u lekarzy:roll: Quote
tigrunia Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Fiona jest z Lazurytu a to bardzo dobra hodowla!! Żałuję, że nie kupiłam tam pieska ale nie mogłam się za nic w świecie dodzwonić do P.Andżeliki . Tylko z jej mama rozmawiałam ale ona wiedziała , że jest tylko suczka 3,5 m-ca i nic wiecej. Kazała mi dzwonić później albo na komórke.. komórki nikt nie odbierał a Pani Andżeliki nigdy w domu nie było :( Więc szukałam w innych hodowlach no i mam moją Jessi :) Teraz już bym jej za nic w swiecie nie zamieniła , ale hodowla Pani Andżeliki wydaje mi się lepsza od tej gdzie ja kupiłam Jessi A wracając do tematu.. Jessi waży cały czas 1,5 kg od 2-ch miesięcy . Myślicie, ze to dobrze ?? Ma już prawie pół roku Quote
Alex_i_Suzi Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Nutka wazy 1,1kg, 1 listopada skonczyla 6 miesiecy. Tigrunia mamy suczki w podobnym wieku :) Quote
tigrunia Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 No .. Twoja jest 6 dni starsza :loveu: Quote
Megula Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Alex i Suzi jak dawno Cie tutaj nie było :placz: Fajnie ze zajrzalas :) Bardzo mi przykro z powodu Suzi :(, ale ciesze sie ze masz nowa malutka pocieche, trzymaj sie cieplo :Rose: Quote
Pegaza Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Alex_i_Suzi napisał(a):Nutka wazy 1,1kg, 1 listopada skonczyla 6 miesiecy. Tigrunia mamy suczki w podobnym wieku :) Nie miałam okazji Cię wcześniej poznac choć fotki kojarze :p przykro mi z powodu Suzi życze pociechy z nowej suczki Nutki:p pzdr Quote
Micia Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Witam jestem tu nowa.Mam na imię Magda i mam suczke 5 miesięczną Micie.Wazy 2,2 i jest bardzo szzuplutka ale długa i wysoka.Od 3 tygodni nie przybiera na wadze.Ile może ważyc w przyszłości?:lol:Pozdrawiam Quote
pompeo Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Proszę państwa, oto miś. Miś jest bardzo grzeczny dziś, Chętnie państwu łapę poda. Nie chce podać? A to szkoda. Jan Brzechwa Mój maluszek ma 3.5 miesiąca i waży 1.3kg. Quote
Recommended Posts