Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aha..no to moj jest troche spasiony. Ale niefajnie ze zmienili w dół, to tylko sprzyja tym skarlalym "miniaturom" pogarbionym...wg mnie powinni rozszerzac w górę, do tego 3,6, 37 własnie, a wyeliminowac te kilowe psiaki. No ale to oni są spece

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Tu chodzi o psiaki rodowodowe ,a pies wazący 1kg na wystawie nie ma zadnych szans,co za tym idzie nie zdobedzie uprawnien hodowlanych!Dla mnie waga 4 kg i powyzej to tez stanowczo za duzo dla Yorka.

Posted

Boshe jeżeli chcecie yorki w wersji max to proponuję
przerzucić się na Australian Silky Terrier :eviltong:
ja tam wole małe Yorki nie lubię wielkich :shake:
dla mnie Vasyl jest super jeśli chodzi o wielkość :cool3:
po prostu idealny :loveu:

Guest Agata_B
Posted

Dla mnie ideał to ok 2,6-3,1 kg. Nie przepadam za "miniaturami" ...tzn kocham wszystkie yorki, ale takie małe to mają częsciej problemy zdrowotne itd. Ale to nie jest reguła ;)

Posted

[quote name='Agata_B']Dla mnie ideał to ok 2,6-3,1 kg. Nie przepadam za "miniaturami" ...tzn kocham wszystkie yorki, ale takie małe to mają częsciej problemy zdrowotne itd. Ale to nie jest reguła ;)

teraz mi powiedz co masz na myśli mówiąc "miniaturka" :diabloti:

Posted

a podali powod zmienienia wzrorca?
hm...no to papa z ringow te wielkoludy ktore napewno 3.1 nie waża a sa takie spore yory...hehe to moj sie juz we wzorcu nie mieści...przechodzimy na diete żeby schudnąc 100gram i bedzie idealnie

Guest Agata_B
Posted

[quote name='nane']

teraz mi powiedz co masz na myśli mówiąc "miniaturka" :diabloti:

Malutki york. Np 1,7 kg - to maleństwo.
Chociaż wiem, że miniaturki nie istnieją, tak potocznie się mówi na małe yorki.

Posted

[quote name='Agata_B']Malutki york. Np 1,7 kg - to maleństwo.
Chociaż wiem, że miniaturki nie istnieją, tak potocznie się mówi na małe yorki.

Jest Yorkshire Terrier który waży 1,7kg i wygląda jak normalny York tylko, że jest chudy a są też takie które mają mały wzrost i ważą 1,7kg
Tanya ma 8 miesięcy i waży 1,5kg jakoś nie widzę żeby było z nią coś nie tak :crazyeye:
jest normalnym Yorkiem który biega, skacze i nie jest garbata jest po prostu mniejszą wersją Yorkshire Terriera i o dziwo wiedziałam, że będzie takij wielkości bo zarówno tatuś jak i mamusia mają wagę 2,20kg

to tak jak z ludźmi wg waszej opinii osoba która mierzy 1,80 cm jest zdrowsza od tej która ma np. 1,55cm :lol: raczej nie sądzę :cool1:
WSZYSTKO MUSI BYĆ W GRANICACH ROZSĄDKU ;)

Guest Agata_B
Posted

No tak.
PS. Nie porównuj psa z człowiekiem :roll:

Posted

[quote name='Agata_B']No tak.
PS. Nie porównuj psa z człowiekiem :roll:

dlaczego mam nie porównywać ???
w końcu ludzie tak jak psy to zwierzęta w dodatku SSAKI :evil_lol:
do wszystkiego trzeba podchodzić z umiarem
rozmnażanie tak małej suki a choroby genetyczne to dwie różne sprawy ale widzę, że większość z was nie widzi różnicy :shake:
zresztą z tego co wiem to Fiona Renaty (duszek01) waży 1,5kg i jakoś nie ma z nią problemów zdrowotnych :eviltong:

• 2 months later...
Posted

Megula napisał(a):
Aaa!! Zwazylam Megi!! :crazyeye: Nie moge w to uwierzyc.. jeszcze chyba miesiac temu wazyla 2,80 a teraz ma 3,25!! :crazyeye: :oops:

Będzie jej cieplej :wink:

Posted

duszek01 napisał(a):
fakt moja Fiona ma ponad dwa lata, wazy 1,5 kg i jeste okazem zdrowia!

jak jest z prawdziwej hodowli, to moze i tak, ale kto ma takich kurduplow z pseodohodwli, to często meldują się u lekarzy:roll:

• 2 weeks later...
Posted

Fiona jest z Lazurytu a to bardzo dobra hodowla!! Żałuję, że nie kupiłam tam pieska ale nie mogłam się za nic w świecie dodzwonić do P.Andżeliki . Tylko z jej mama rozmawiałam ale ona wiedziała , że jest tylko suczka 3,5 m-ca i nic wiecej. Kazała mi dzwonić później albo na komórke.. komórki nikt nie odbierał a Pani Andżeliki nigdy w domu nie było :( Więc szukałam w innych hodowlach no i mam moją Jessi :) Teraz już bym jej za nic w swiecie nie zamieniła , ale hodowla Pani Andżeliki wydaje mi się lepsza od tej gdzie ja kupiłam Jessi

A wracając do tematu.. Jessi waży cały czas 1,5 kg od 2-ch miesięcy . Myślicie, ze to dobrze ?? Ma już prawie pół roku

Posted

Alex i Suzi jak dawno Cie tutaj nie było :placz: Fajnie ze zajrzalas :) Bardzo mi przykro z powodu Suzi :(, ale ciesze sie ze masz nowa malutka pocieche, trzymaj sie cieplo :Rose:

Posted

Alex_i_Suzi napisał(a):
Nutka wazy 1,1kg, 1 listopada skonczyla 6 miesiecy.
Tigrunia mamy suczki w podobnym wieku :)

Nie miałam okazji Cię wcześniej poznac choć fotki kojarze :p
przykro mi z powodu Suzi
życze pociechy z nowej suczki Nutki:p
pzdr

Posted

Witam jestem tu nowa.Mam na imię Magda i mam suczke 5 miesięczną Micie.Wazy 2,2 i jest bardzo szzuplutka ale długa i wysoka.Od 3 tygodni nie przybiera na wadze.Ile może ważyc w przyszłości?:lol:Pozdrawiam

Posted

Proszę państwa, oto miś.
Miś jest bardzo grzeczny dziś,
Chętnie państwu łapę poda.
Nie chce podać? A to szkoda.

Jan Brzechwa

Mój maluszek ma 3.5 miesiąca i waży 1.3kg.