Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

'pingwinek= napisał(a):
;3619341']fakt, ale chyba coraz wiecej jest tych "wiekszych" yorkow, nie ? ;)
co nie zmienia fakotw ze sa jeszcze milosnicy 1 kg(- moja Lilu wazyla 1 kg jak miala 8 tyg ^^)

Moj rowniez w wieku ok 8 tyg wazyl 1kg, ale teraz to piesek z krwi i kosci :lol: ma 4.5 na liczniku :loveu: :loveu: :loveu:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mynia napisał(a):
prawie 8 miesiecy, i jest raczej mały (niski, krótkie łapsie ma)...

Eh, to może jeszcze przytyć... mój ma już 2 lata i żeby przytył, to musiałabym w niego siłą wciskać jedzenie ;) A wszędzie krąży przekonanie, że yorki to łakomczuchy :evil_lol:

Posted

haha, mój też nie chce jeść... kręci nochem na wszystko, nawet gotowane (po kilku dniach mu sie nudzi)... jadłby tylko puszki... ale na to sie nie dam namówic :)

Posted

Moja Cori 1,4 :-( Je puszki inaczej potrafi sie głodzić przez 5 dni :mad: a na to juz nie pozwole. I to tylko jeden rodzaj Belcando wołowina innych nie tknie. Zawsze coś jej jeszcze dorzucę dodatkowo, ale mimo wszystko już nie przybiera na wadze:-(

Posted

Ja miałam to samo z suchym.. nie jadł i już! To zaczęłam gotować... moja radość a psi apetyt trwał 5 dni! A potem powtórka z rozrywki, koniec... Marudzenie i kręcenie nochem... To wróciłam do suchego i cos tam zawsze sobie poskubie... Ale entuzjazmem do michy nie pała :) Co innego puszeczka albo nasze... Oj to pysiol sie nie zamyka...

Posted

'pingwinek= napisał(a):
;3621076']Liluni nudzi sie wszystko oprocz lodow i wszystkiego tego co my jemy x;p

Aris nie wiem czy przepada za lodami, ale za tym co jemy- owszem :D Tylko, że tego nie dostaje :shake:
[quote name='koregra']Moja Cori 1,4 :-( Je puszki inaczej potrafi sie głodzić przez 5 dni :mad: a na to juz nie pozwole. I to tylko jeden rodzaj Belcando wołowina innych nie tknie. Zawsze coś jej jeszcze dorzucę dodatkowo, ale mimo wszystko już nie przybiera na wadze:-(
Ja mojemu mieszam mokrą karmę z suchą, bo po samej mokrej ma biegunkę :oops: A samej suchej nie tknie, chyba, że jest naprawdę głodny :roll:
Ale maluśko waży :-o

Posted

Rosa dawniej też nie lubiła suchej karmy musiałam jej mieszać z mokrą bo inaczej nie chciała jeść.Zamiast się stresować :angryy: postanowiłam konsekwentnie sypać jej suche i nic poza tym,żadnego żebrania przy stole itp.Było to bardzo trudne ponieważ mój mąż i córka mieli w zwyczaju jej ukradkiem coś pod stołem przemycać.Ale postawiłam na swoim i przestali a Rosa szczęśliwie chrupie Royala:multi:.Czasem dostanie coś innego ale przede wszystkim bazuję na suchej karmie,którą dostaje 2 razy dziennie.I jest raczej nieduża waży około 2,2kg.Koregra ale twoja sunia to naprawdę maleństwo.Jest śliczna:loveu:

Posted

A u nas tydzien temu zaczal sie strajk przeciw Royalowi dla yorkow:mad: Pewnego dnia micha zostala pelna od rana do wieczora... Postanowilam kupic inna karme (nie pamietam nazwy, ale dla mnie liczyl sie zapach i ogolny wyglad). Miki wcina jakby jadl suche pierwszy raz w zyciu. Ma ogromny apetyt, je po kilka razy dziennie w malych ilosciach i do tego szybki matablolizm:lol: Widac, ze przybiera powoli na wadze i pewnie dobije do 3,1kg:multi:
Mamy tez nowy sposob jedzenia, gdy grymasi:evil_lol:

Posted

Goldenmanka napisał(a):
Magda jaki sposób ? Może też wykorzystam ?? :P

Mialam nakrecony filmik, ale byl kiepskiej jakosci:eviltong: Rzucam jedzeniem z kuchni do przedpokoju (oczywiscie tylko wtedy, gdy za malo zje). Miki musi pobiec i zjesc:evil_lol: My zadowoleni, ze pies duzo je, Miki zadowolony, ze moze pobiegac i jednoczesnie sie naje:diabloti:

Posted

[quote name='Magda_Miki']Mialam nakrecony filmik, ale byl kiepskiej jakosci:eviltong: Rzucam jedzeniem z kuchni do przedpokoju (oczywiscie tylko wtedy, gdy za malo zje). Miki musi pobiec i zjesc:evil_lol: My zadowoleni, ze pies duzo je, Miki zadowolony, ze moze pobiegac i jednoczesnie sie naje:diabloti:

Hahaha my robimy tak samo :evil_lol:

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar']Hahaha my robimy tak samo :evil_lol:

No to przybij lape:bluepaw:
Taki sposob jest o wiele lepszy:evil_lol: Jesc i spalac za jednym razem

Posted

[quote name='madziasto4']To wychodzi tak, jakby nic nie zjadł :niewiem: :evil_lol: :evil_lol:

Czepialska:eviltong: Jest w klasie biologicznej i sie wymadrza:diabloti:

[quote name='Daga_i_Oskar']A masz przybije Ci :bluepaw: :lol:

A jak!

Posted

Magda_Miki napisał(a):
Mialam nakrecony filmik, ale byl kiepskiej jakosci:eviltong: Rzucam jedzeniem z kuchni do przedpokoju (oczywiscie tylko wtedy, gdy za malo zje). Miki musi pobiec i zjesc:evil_lol: My zadowoleni, ze pies duzo je, Miki zadowolony, ze moze pobiegac i jednoczesnie sie naje:diabloti:

My robimy podobnie... jak jest głodny, a porcję puszki zje, to rzucam mu jedzonko i niby się bawię, po pewnym czasie zaczyna jeść i wystarczy, że tylko dam mu z ręki ;) Ale z miski to nie tknie, władca wszechświata :diabloti:

Posted

[quote name='Yorkie']My robimy podobnie... jak jest głodny, a porcję puszki zje, to rzucam mu jedzonko i niby się bawię, po pewnym czasie zaczyna jeść i wystarczy, że tylko dam mu z ręki ;) Ale z miski to nie tknie, władca wszechświata :diabloti:

Mój z miski tez nie, bo ona chyba gryzie, ale z reki ja ma ochote to suche zje, nawet jak to samo suche połoze na ziemie to od razu odchodzi :evil_lol:

Posted

[quote name='Yorkie']My robimy podobnie... jak jest głodny, a porcję puszki zje, to rzucam mu jedzonko i niby się bawię, po pewnym czasie zaczyna jeść i wystarczy, że tylko dam mu z ręki ;) Ale z miski to nie tknie, władca wszechświata :diabloti:

No to ladnie robimy. A podobno nie wolno rzucac jedzeniem:lol:

[quote name='Daga_i_Oskar']Mój z miski tez nie, bo ona chyba gryzie, ale z reki ja ma ochote to suche zje, nawet jak to samo suche połoze na ziemie to od razu odchodzi :evil_lol:

Ale sie krol z niego zrobil:evil_lol: