Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A uszka są klapniete , ale staja jak np ją ktoś woła... albo słócha cos.. to wtedy stają obydwa pionowo :)) Ale to jest tak że ktos ją zawoła , uszka do góry ... rzglądnie sie..., zobaczy... uszka w duł i biegnie..:)

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Patrząc na wasze pieski to mój ma nadwagę...
Ma 10 miesięcy.
Waży 3,00
Wysokość:15-16 cm (w kłębie)
Długość:22-24 cm

Chyba trzeba zastosować jakąś diete :)

Posted

edi,feti,gusia napisał(a):
Moja 14miesięczna Feti waży 2,4 i jest naprawdę mała z tym,że gruba!Jej młodsza koleżanka,11 miesięczna Gunia waży w tej chwili 1,70 i jest większa,ale chuda..A petyt nie ten,tylko z rączki...

Edytko,

Czy Gunia to córka Made in Bakarat? Przyrodnia siostra mojego Bazylka? Ciekawa jestem jak wygląda.

Posted

wiewiora napisał(a):
Patrząc na wasze pieski to mój ma nadwagę...
Ma 10 miesięcy.
Waży 3,00
Wysokość:15-16 cm (w kłębie)
Długość:22-24 cm

Chyba trzeba zastosować jakąś diete :)

To co ja mam powiedzieć o mojej Rissie?
5,5 miesiąca i waży 2,9...
A Tosia 14 miesiecy i 2,4...

Posted

[quote name='kinia_w']Wczoraj widziałam zjawisko. Piesek z wyglądu dokładnie jak York, tylko w powiększeniu, gdzieś tak 4 razy. Pogadałam chwilę z właścicielką, piesek waży 10 kg! A właścicielka patrząc na Muszkiego: a dlaczego go pani nie karmi? Pani od zawsze chciała taką miniaturkę? Bo ja nie i inaczej karmiłam i widzi pani, jak ślicznie wyrósł. Lekko mnie zszokowało i zastanawiam się, jakie to rasy zostały zmieszane, że wyszedł piękny giga-york (bo chyba nie da się aż tak powiększyć rasy? a może się da, nie znam się).

Mnie zaczepiła kiedyś pewna pani. Spytała ile waży mój piesek i stwierdziła, że to z pewnością miniaturka :lol: Zaczęłam zatem tłumaczyć, że York to York, nie ma czegoś takiego jak miniaturka! Owa pani nie chciała słuchać moich argumentów... Powiedziała, że się nie znam, a moj pies nie jest MODNY (w tym momencie zamurowało mnie i nie wiedziałam, co odpowiedzieć). Dodała, że MODA na miniaturowe Yorki dawno minęła, teraz w cenie są większe pieski. Ona o tym dobrze wie, bo sama sobie takiego sprawiła. Pies ma 3 miesiące i waży 5kg :lol: Machnęłam ręką i poszłam w drugą stronę...

Posted

Witajcie
dawno się nie odzywałam :oops: , ale już się poprawiam. Nikki jutro kończy 12 tygodni, ma 18-19 cm (trudno zmierzyć wiercioszka...) i wazy 1,2 kg. zdjęcia jeszcze dziś w galerii. :D

Posted

Wydaje mi się, że mają też podobny wyraz pyszczka. A oczka takie wnikliwe. Zstanawiam się właśnie ile Bazylek waży. Nie mam wagi (jesteśmy w trakcie przeprowadzki), ale wydaje mi się, ze coś koło 1,90 - 2 kg. Mam wrażenie, że ostanio urósł i zmężniał. Jakby nie było 10. września kończy roczek. To już dorosły facet. W najbliższym czasie porobię nowe zdjęcia. Jak narazie nie mogę znaleźć aparatu w tym całym bałaganie przeprowadzkowym. Hi, hi dobrze, że psa nie zgubiłam.

Posted

SwEet_LiLi napisał(a):
Witam dzis zmierzyłam moją LiLuNie...
Dzisiaj ma równe 10 Tygodni ,
Dł. 24-25 cm
Wys. 15 cm
Waga : 0,9 kg

Wtedy miezyłam ją na dłógość i wyskokość z główką tak mniej więcej... :)) bo sie ruszała... :))

A dzis LiLi ma równe 11 Tygodni
Dł. 22 cm ( bez główki)
Wys. 17-18 cm ( bez głowki )
Waga : 1,1 kg ( dokładnie taka , siedziała nieruchomo )

Posted

TangoBlue napisała:"A Sinda wazy bagatela, ponad 5 kilo, miala wazyc tak ok 3 :) Kosztowala tyle ile kosztuja yorki z hodowli Bakarat po dobrych rodzicach, ale mowi sie trudno."

A mój Minusik również waży ponad 5 kg ( 5,3) i ma 16 mieś., chociaż jego siostry są w wadze 3,8-4. Kochamy i nie oddalibyśmy za żadne skarby naszego urwisa.Był pierwszym ze szczeniaków jakiego wzięłam na ręce i tak zostało , nie chciałam żadnego innego tylko ten wspaniały czarny kłębuszek który lizał mnie po rękach i strasznie wspinał się na kolana.
Tak że TangoBlue nie jesteś sama z dużym Yorkiem.Pozdrawiam.Agnieszka.
Ps.Nie wiem czy poprawnie wstawiłam cytat.

Posted

Witajcie.Jestem tu nowa wiec na poczatku przywitam sie.Mam na imie Kasia i mam 12tygodniowego yorka o imieniu Abi.Moj maluszek wazy rowne 1600 wiec jest z tych wiekszych yorkow. :D Zastanawiam sie jaka bedzie jego waga w doroslym zyciu...
Pozdrawiam.

Posted

Witam wszystkich po wakacjach.
Moj Jimmy Jo ma w tej chwili 7 i pol miesiaca i wazy 3 kg.Ztego powodu nazywamy go Jimmy "czolg".
Jak myslicie czy jeszcze urosnie?
Moje pozostale psy sa male(2,5 i 2,1 kg.)-jimmy chyba troche za duzo urosl jak na moje oczekiwania.

Agnieszka i yorki :P

Posted

agnilale napisał(a):
Witam wszystkich po wakacjach.
Moj Jimmy Jo ma w tej chwili 7 i pol miesiaca i wazy 3 kg.Ztego powodu nazywamy go Jimmy "czolg".
Jak myslicie czy jeszcze urosnie?
Moje pozostale psy sa male(2,5 i 2,1 kg.)-jimmy chyba troche za duzo urosl jak na moje oczekiwania.

Agnieszka i yorki :P

Myślę, że on już nie urośnie w każdym razie nie znacząco.
Wiem, że jest moda na raczej małe samce ale Jimmy całkowicie mieści się we wzorcu czyli pomiedzy 2 kg. a 3,2 kg.
Bedzie go lepiej widać na ringu :wink:

Posted

agnilale napisał(a):
Dziekuje za slowa otuchy-tylko co na to jego przyszla zona,ktora wazy ok 2kg.
Czy bedzie problem z porodem?
Moze ktos ma takie doswiadczenia?

Agnieszka i yorki :lol:

Nie ma to znaczącego wpływu.
Powodzenia!

Posted

Dzieki-poniewaz w Turcji nie ma FCI to planuje szczeniaki juz jesienia.Wystawianie Jimmy'ego nie wiaze sie z rodowodem dla szczeniat-poniewaz on ma rodowod to jego szczeniaki automatycznie tez.
Ja staram sie dbac o niego tak jakby mial byc wystawiany.kto wie moze uda mi sie pokazac go w Polsce
Czy 10-11 miesieczny mlodzieniec moze byc ojcem?

Agnieszka :roll:

Posted

Dzieki-poniewaz w Turcji nie ma FCI to planuje szczeniaki juz jesienia.Wystawianie Jimmy'ego nie wiaze sie z rodowodem dla szczeniat-poniewarz on ma rodowod to jego szczeniaki automatycznie tez.
Ja staram sie dbac o niego tak jakby mial byc wystawiany.kto wie moze uda mi sie pokazac go w Polsce
Czy 10-11 miesieczny mlodzieniec moze byc ojcem?

Agnieszka

hmm radze poczytac regulaminy ZK www.zkwp.org.pl... bo pies jest w pełni dojrzały gdy ma ukończone 18 miesiecy... a poza tym uprawnienia :roll: 10 miesięczny pies to jeszcze w sumie szczeniak... wiec moim zdaniem nie ma co myśleć o rozmnażaniu........ :-?

pozdrawiam :fadein: