Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

myszorcia napisał(a):
a co do miniaturek to uważam że mają bardzo słabiutki włos..przynajmniej te które widziałam..ostatnio mój weterynarz powiedział mi że prawdziwe yorki ważyły 6-8 kilo.. a teraz są krzyżówki.. a te miniaturki 1kg to już w ogóle odjazd.. i dlatego mają tyle problemów zdrowotnych

A u nas co do włosów jest na odwrót.
Aksa -"kundelek"york w standarcie ma mało i lichutkie te swoje włoski.:shake:
Tofik-malutki piesek z papierami ma za to piękny i gęsty włos:multi:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

mój pierwszy york co ważył 2,5 kg to miał ładny włos, nie osłabiony.. widać było włosie że zadbany jest... obecny szczeniaczek yorka (obecnie waży 1,8 kg a ma niecałe 3 miesiące więc będzie z tych większych) ma taką gęstą sierść... więc osobiście uważam że to zależy od osobnika...

Posted

Kaidar napisał(a):
obecny szczeniaczek yorka (obecnie waży 1,8 kg a ma niecałe 3 miesiące więc będzie z tych większych) ma taką gęstą sierść... więc osobiście uważam że to zależy od osobnika...

Waga nie ma tu nic do żeczy, moja sunia miałą 1500 jak miałą 3 miesiące i nagle staneła na wadze ,teraz jej waga wacha się między 2300-2350 bo dobrym utuczeniu;)

Posted

Yorki co do zasady rosną do 10 miesiąca:lol:
We wszystkich moich mądrych książkach-wzorzec rasy -do 3,1 kg
Nigdzie nie ma dolnej granicy.Myslę,że jest ona przede wszystkim racjonalna i ZDROWA!!:lol:

Posted

to mój ma 3 miesiące i waży 1,8 kg... i też z papierami.. a wygląda jakby więcej ważył bo ma gęstą sierść dlatego sprawia takie wrażenie

Posted

Na pewno,myslę,że te 10miesiecy to bardziej sie odnosi do wzrostu,a nie wagi...bo jak wiecej jedza to tyja,mniej np. po chorobie chudna;)Tolek od ponad roku utrzymuje 2,8kg:multi:Dla mnie i tak za chudy:shake:

Posted

syla929 napisał(a):
rosną do 10 miesiąca?
eh.. moja ma 3 miesiące i tydzień i wazy 2400;/
chyba troszkę za dużo..

oczywiście ma rodowód..

W sam raz:lol:Nie powinnas sie przejmowac jej waga,bo inne yorczki waza mniej ponad kilogram,to jest uwarunkowane genetycznie,a poza tym moze sie wiele jeszcze zmienic.To dopiero 3 miesiac:lol:Jesli maluszek sie dobrze rozwija i jest zdrowy to nie ma powodu do obaw.Ja bym sie cieszyla ta waga.Kontroluj jego wage w przyszlosci,a na pewno nie przekroczy tych wymaganych wzietych z kosmosu 3,1kg:eviltong::eviltong:

Posted

myszorcia napisał(a):
myślę że trudno jest dokładnie określić do kiedy rosną yorki:) to zależy:) mój york jest z tych większych na 5miesięcy i waży 3,2kg, ale obserwuje już od miesiąca że waga stanęła.. więc myślę że duzo większy nie urośnie:)

a co do miniaturek to uważam że mają bardzo słabiutki włos..przynajmniej te które widziałam..ostatnio mój weterynarz powiedział mi że prawdziwe yorki ważyły 6-8 kilo.. a teraz są krzyżówki.. a te miniaturki 1kg to już w ogóle odjazd.. i dlatego mają tyle problemów zdrowotnych

To prawda kiedys yorki ważyły 6-7kg,przodkowie naszych maleństw 3 kliowych

Posted

Cos jest na rzeczy, bo np. w UK widac duzo wieksze joraskowate niz polskie. Niby wzorzec KC tez ogranicza wage do 3,2 kg, ale jakies takie wyzsze, mniej delikatne sie wydaja.

Posted

karjo2 napisał(a):
Cos jest na rzeczy, bo np. w UK widac duzo wieksze joraskowate niz polskie. Niby wzorzec KC tez ogranicza wage do 3,2 kg, ale jakies takie wyzsze, mniej delikatne sie wydaja.

smikeszne sa te wyzsze,wydaja sie miec takie dluuuugie nogi,dluzsze niz nasze:)

Posted

karkakarka napisał(a):
Jofka czy Tolek ma założoną galerię ??
Chętnie bym pooglądała :lol:

A żeby było na temat - Tola ma 3 mieś i waży ok 1 kg :roll:

no i super:lol:
tak ma,adres podałam w Twojej galerii:loveu:

Posted

Wind napisał(a):
Mam pytanko, ile waza i jak duze sa Wasze yorki.
Moj ma obecnie 19 tygodni i wazy 1,8 kg.
I jeszcze jedna kwestia: do jakiego wieku rosna te male psiatka - czytalam gdzies, ze suczki do pierwszej cieczki a potem "meznieja".

Pozdrawiam

mój waży 2.9 kg i ma 7 miesięcy

• 2 weeks later...
Posted

moje kolejno: 2,2kg, 2,5kg, 3,2kg:)
wszystkie dorosłe.
co dziwne: ta najmniejsza była po największych rodzicach, ta największa- po najmniejszych. ta środkowa to nie wiem po jakich bo ich nie widziałam...
dwie z moich suczek rodziły. ta co waży 3,2kg urodziła 3 szczenięta. ta co waży 2,5kg- 6 :d
obecnie najmniejszy mój yorczek waży 300gram. suńka ma niecałe 5 tygodni, biega, warczy, jest jak laleczka!

Posted

pa-ttti napisał(a):
moje kolejno: 2,2kg, 2,5kg, 3,2kg:)
wszystkie dorosłe.
co dziwne: ta najmniejsza była po największych rodzicach, ta największa- po najmniejszych. ta środkowa to nie wiem po jakich bo ich nie widziałam...
dwie z moich suczek rodziły. ta co waży 3,2kg urodziła 3 szczenięta. ta co waży 2,5kg- 6 :d
obecnie najmniejszy mój yorczek waży 300gram. suńka ma niecałe 5 tygodni, biega, warczy, jest jak laleczka!

Gratulacje dla wszytskich pociech:loveu:
Wow! do dużo 6 szczeniaczków.Fajnie mieć na raz tyle bąbli:loveu::loveu:

Posted

dziękuję:D widziałam jaki sunia ma brzuchol pod koniec ciąży ale takiej ilości się nie spodziewałam. ona sama jest z licznego miotu(też 6). ale to taka mała sunia...jak urodziła 5 to się modliłam żeby już więcej nie było a jednak jeszcze jeden się pojawił:)