Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nadrobilam moje male zaleglosci w tym watku, i tez nie wydaje mi sie ze pies czlowieka to york... Moja znajoma kupila tez psa bez rodowodu ktory mial byc yorkiem i jak zobaczyli moja Dejzii to odrazu wiedzieli o co chodzi... Ich psiak ma taka siersc jak foksterier zachowuje sie tez jak foksterier i pysk tez ma foksteriera tyle tylko ze jest czarny i maly... Dodam ze kupilii go z allegro pod Wawa za 8 stow. Dodam jeszcze ze jak kupowalam mojego brzdaca to byla malo podobna do siostry pokaze Wam :)

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

naimax napisał(a):
Zdecydowanie tak. Zauwaz ze pies ktorego pokazujesz ma tez nieco srebrnego koloru a Twoj ma tylko czarny i rudy (wydaje mi sieze jezeli ma 5 miesiecy to chociaz troszeczke powinno byc widac jak sie wybarwia), Twoja sunia znacznie rozni sie pyskiem od yorkow na moj gust jest za dlugi... Nie jestem znawca ze zwiazku kynologicznego, ale poprostu widac. Widze ze chcialbys abysmy Ci powiedzieli ze Twoja Zuza to w 100% york, przeciez skoro kupiles psa bez rodowodu to co Ci tak naprawde zalezy czy to jest york czy nie, nie kupiles psa tylko do kochania?

wiesz długi pyszczek może byc tez spowodowany wada zgryzu co u yorków bez rodowodu jest bardzo czeste... :cool1:

Posted

Zdecydowanie tak. Zauwaz ze pies ktorego pokazujesz ma tez nieco srebrnego koloru a Twoj ma tylko czarny i rudy (wydaje mi sieze jezeli ma 5 miesiecy to chociaz troszeczke powinno byc widac jak sie wybarwia), Twoja sunia znacznie rozni sie pyskiem od yorkow na moj gust jest za dlugi... Nie jestem znawca ze zwiazku kynologicznego, ale poprostu widac. Widze ze chcialbys abysmy Ci powiedzieli ze Twoja Zuza to w 100% york, przeciez skoro kupiles psa bez rodowodu to co Ci tak naprawde zalezy czy to jest york czy nie, nie kupiles psa tylko do kochania?

Posted

Mała Rita napisał(a):
wiesz długi pyszczek może byc tez spowodowany wada zgryzu co u yorków bez rodowodu jest bardzo czeste... :cool1:

o tym nie mialam pojecia :)

Posted

Heh..ale o czym ta rozmowa? Jeżeli jakikolwiek York nie posiada metryczki, to nie jest Yorkiem, jest pieskiem w typie Yorka, podobnym do Yorka, etc! Ale Yorkiem nie jest! O czym tu dyskutować? York Wind mógł tak wyglądać nieyorkowato z miliona przyczyn - mogł byc osłabiony, mógł mieć genetycznie słaby włos, ale miał papier - to był Yorkshirre terrier. No chyba żeby ktoś zadał sobie trud podłożenia szczeniaka pod papier, ale nie sądzę żeby Wind dała sie tak zrobić. Ale dla mnie po prostu to szczeniak o słabym włosnie i tyle, bo poza tym wygląda jak najbardziej yorkowato.
A w moim avatarze - dwa Yorki czy nie Yorki? Który rodowodowy, a który w typie? :roll: Podpowiem - ten większy, jaśniejszy to pies w typie, bez papierów. Łudząco podobny do Yorka prawda? Właściwie jest bardziej yorkowaty niż ten drugi, z hodowli, metryczkowy! Ale papieru nie ma- nie ma dyskusji...

Posted

[quote name='mTa']
[link usunięty]
czy yorki mogą być całe czarne?:crazyeye:

No i to ogloszenie udowadnia ze taki york z allegro i nie tylko nie jest nawet ''w typie'' yorka i tyle... Moim zdaniem york ''w typie'' moze byc jezeli np oboje rodzicow bylo z rodowodem lub pies tych z rodowodem mialo innego szczeniaka z matka ktora tez byla po rodowodowych yorkach, ale jezeli ''york'' nawet nie przypomina yorka to co to za york lub york ''w typie''

Posted

W ogóle to nie ładnie obgadywać psa gdy nie ma na forum jego właściciela. Człowiek, Twój piesek wygląda bardziej jak west o maści yorka. Nawet włos ma gęsty, jakby szorstki zamiast lejącego.

Posted

York też powiniem mieć gęsty włos,nikt tu nikogo nie obgaduje.Poza tym fotka też nie do końca przedstawia wygląd rzeczywisty.Te dwa pieski są do siebie podobne i tyle.A to że york Człowieka jest bez rodowodu to daje wielu osobom pole do popisu,że nie york,że west,że sznaucer.A to chyba nieładnie.Ta sunia też może wyrosnąć na ładnego yorka,nie da się tego przewidzieć;)

Posted

jolisia34 napisał(a):
York też powiniem mieć gęsty włos,nikt tu nikogo nie obgaduje.Poza tym fotka też nie do końca przedstawia wygląd rzeczywisty.Te dwa pieski są do siebie podobne i tyle.A to że york Człowieka jest bez rodowodu to daje wielu osobom pole do popisu,że nie york,że west,że sznaucer.A to chyba nieładnie.Ta sunia też może wyrosnąć na ładnego yorka,nie da się tego przewidzieć;)

No to może zaprosimy tutaj jakiegoś hodowcę yorków, niech się wypowie.:eviltong:

Posted

Co tu ma się wyjaśniać?Trzeba by było wziąć jakiegoś sedziego kynologicznego aby zobaczył sunię i to na żywo :evil_lol: Nie sądzę aby inaczej mógłby ktoś wyjaśnić tę sprawę :shake: Można sobie tylko gdybać ;)

• 2 weeks later...
Posted

Byłam dziś z Neli na szczepieniu,mała przybrała na wadze od czasu pobytu w klinice 225g.Cieszymy się bo wetka powiedziała że jest dobrze i że teraz to powino być tylko lepiej.Na włoski zamówiła mi biotyne,ale nie Biotiderm,tu inaczej się to nazywa,a ma ten sam skład i działanie.Włoski na łepolku ,które ,jej się przeżadziły po przejściach,powinny jej się zagęścić po tym preparacie,no i przednie łapulki też ładnie obrosną (wygolili jej w klinice).:loveu::multi:

Posted

megi333 napisał(a):
Moja Maja ma 14 tygodni waży obecnie 750 gram... Czytając Wasze odpowiedzi zastanawiam się ile będzie ważyć gdy będzie "dorosła"...

Raczej nie bedzie ważyć więcej niż 1.50kg:-(
Mój Tosiek ważył 750gr jak miał 10 tyg a teraz w wieky 9 miesięcy waży 1.560kg

Posted

Gosia2406 napisał(a):
Neli ma 16 tygodni i waży 625g,raczej nie zanosi się na to żeby osiągneła standardową wage i wzrost.Pisząc standardową,miałam na myśli przeciętną wagę i wzrost Yorków.

Powinnaś sie cieszyć gdy dobije do półtorakilograma:-(