dzajf Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Ja Jestem Ciekawa Jakie Wymiary Ma Jessi ???? Quote
iberia Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 a Ibi ma 24 cm w kłebie i 28 długości a waży 2500g ( ma raczej długie nożki) Quote
Upiór Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 iberia napisał(a):a Ibi ma 24 cm w kłebie i 28 długości a waży 2500g ( ma raczej długie nożki) :crazyeye: popatrz... moja jest tylko o 2 cm większa od twojej, bo ma 25/29 cm, a wazy calym kilogramem więcej :crazyeye: widzicie jak to bywa? :lol: to i mowię, i juz dawno na tym forum mowilam, ze z wagi malo co zrozumiesz, potrzebne są dokladne wymiary i nie tylko wysokosci, a i dlugosci :razz: Quote
iberia Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 A Ibi wcale taka malutka nie jest na wystawie w Bydgoszczy w szczeniakach (różnca miedzy nimi była około 2 tygodni) była największa :) w naszej galerri można zobaczyć zdjęcia Quote
Upiór Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 iberia napisał(a):A Ibi wcale taka malutka nie jest na wystawie w Bydgoszczy w szczeniakach (różnca miedzy nimi była około 2 tygodni) była największa :) w naszej galerri można zobaczyć zdjęcia to ja tez nie uwazam, ze moja jest malutka, normalna yorczka i tyle, raczej przy większych, bo na Litwie często kto lubi kurduplow :shake: Boze, napatrzyli się durnych mod u jakiejs tam Britney Spears czy Paris Hilton :shake: IBI jest swietna, kolory ma takie, jak miala Jeannie w wieku Ibi, ciekawo jak wybarwi się, bo Jeannie jakos bardzo powoli, ale ona juz ma takie linie, tak juz bylo u niej rodzicow, dziadkow i ja tak chcialam, bo podoba mi się te ciemniutkie, ale stal tez podoba się, więc wybieralam między tym, a tym :) Quote
tigrunia Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 zetka73 napisał(a):To moja odpowiedz na twoja ocene mojego pas bo tez nic ci do nie go :) Ty przyszłas za ta skądś :) i śmiesz oceniać psy których nie widziałaś na oczy W dalszym ciągu nie wiem o co Ci chodzi bo powiedziałam tylko , że Nero jest dość spory jak na swój wiek - widocznie też Cie to martwi skoro odebrałaś to jako atak :-o dzajf napisał(a): a JAKIE JESSI MA WYMIARY????????????????? Jessi ma 21 cm w kłębie , dł 25 waży 2,1 kg kate8828 napisał(a): Dziewczyny nie kłóćcie sie, ma juz tego yorka bez rodowdu to jak go kocha to jest wszytko ok, Tigrunia a Ciebie podiwiam zawsze szacunek dla ludzi, którzy widza wady w swoim psie ( nie wiedziałam twojej suki ) ale napisałas wiec pisze ogolnie ze znaja ''wartość'' swojego psa i zdecydowali ze nie beda rozmnazac dla dobra rasy! wielki respekt! (szkoda że takich ludzi jest tak mało :placz:) A moj wazy 2,9. w zime do 3,2 dochodzac ma *rodowod*, no to york wyrosł nie :razz::diabloti: Bo ja nie widzę sensu w rozmnażaniu psa dla kasy :shake: Szczerze przyznam, że kupowałam Jessi pod wpływem emocji - straciłam bokserkę i musiałam mieć kogoś na jej miejsce bo w domu było tak pusto .. :-( Nie znałam się wtedy tak na rasie.. chciałam suczkę do hodowli - fakt - alle nie znałam wtedy tej rasy na tyle, żeby wybrać ładnego psiaka.. No i uparłam się na czarnulę i ona była jedyna czarna w okolicy :loveu: Kocham ją i będzie po prosu moją przytulanką :loveu::loveu: a nie suką do rozrodu :shake: Quote
ladyyork Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 tigrunia napisał(a):Jessi ma 21 cm w kłębie , dł 25 waży 2,1 kg Oj ja ja ci zazdroszcze ,ja mojej chyba palcem żarcie będe wpychać by przytyła, bo wogle nie przybiera na wadze:shake:, a ma przecież już 5 miesięcy i waży1750g:placz::placz::placz: Quote
tigrunia Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 ladyyork napisał(a):Oj ja ja ci zazdroszcze ,ja mojej chyba palcem żarcie będe wpychać by przytyła, bo wogle nie przybiera na wadze:shake:, a ma przecież już 5 miesięcy i waży1750g:placz::placz::placz: Nie martw sie, Jessi w tym wieku ważyła 1,5 kg ;) Quote
ladyyork Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 tigrunia napisał(a):Nie martw sie, Jessi w tym wieku ważyła 1,5 kg ;) Naprawde, a może chcesz mnie tylko pocieszyć - bo ja się naprawde martwie. Zaczne jej spowrotem gotować ryż z kurczaczkiem i ważywami , a odstawie mokrą animode, suchy royal na przekąske to moze przytyje. Quote
dzajf Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 lady twoja ineczka jest weksza od mojego dzajfa a wazy o ponad pol kilo mniej( dokladnie wagi dzajfa nie znam bo nie wazylam go od 2 tyg) takze jak to roznie bywa)) JESSI TEZ JEST WIEKSZA I TEZ WAZY MNIEJ) ALE JAKOS NIE WIDZE ZEBY MOJ BYŁ GRUBY, TAKZE SAMI ZOBACZCIE ZE NIE TYLKO WAGA SIE LICZY I NIE POWINNO SIE MOWIC ZE PIESEK BEDZIE DUZY LUB JEST PATRZAC TYLKO NA WAGE!!! Quote
tigrunia Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 ladyyork napisał(a):Naprawde, a może chcesz mnie tylko pocieszyć - bo ja się naprawde martwie. Zaczne jej spowrotem gotować ryż z kurczaczkiem i ważywami , a odstawie mokrą animode, suchy royal na przekąske to moze przytyje. Naprawde ;) A karmię ją tylko suchym Royalkiem :loveu: Quote
agasc Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Alisa - 20 cm w kłębie,długość-25 cm,waga 2,40 kg Lobelka-23cm w kłębie,długość-27cm,waga 2,60 kg obie panny są z pazdziernika 2006r. Quote
zetka73 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 tigrunia napisał(a):Nie martw sie, Jessi w tym wieku ważyła 1,5 kg ;) Dziewczyny wy pewnie kupiłyście Yorka " miniaturkę " :lol: czyli podróbkę :) :diabloti: nie ma sie czym chwalić ze mało ważą :) wszystkie źródła mianowicie podają ze york waży ok 3 kg a nie 2 :) z tego co sie orientowałam to Nero ursonie może jeszcze z 1 cm wzwyż z długości pewnie juz nic dlatego sie ciesze bo jest drobniutki i jak staje czasem kolo yorków troszkę starszych to jest taka odrobinka ze pytają mnie wszyscy czy to ta " miniaturka " ? :) Quote
dzajf Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 a moj wcale nie jest drobniutki - kawał małego chlopa z niego:PP jak go biore na raczki to czuje co biore, grube kosci ma i rozbudowany korpusik, oczywiscie ma tez ogonek, ktory tez swoje wazy;D( ten ogonek to zart) stad ta waga:) Quote
dzajf Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 a druga sprawa wg mnie dziewczynki agi sa jak najbardziej w normie bo wzorzec mowi ze od 2,5 do 3,2 kg :) 10 dkg utuczyc Alise i waga superrrr!!! Miniaturka u nas jest ponizej 2 kg!!!! i ponizej 20cm wys. w kłebie!!! Quote
agasc Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Postaramy się ,choć to nie jest takie proste :) One są jak iskierki,stale w ruchu :) Quote
kate8828 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 zetka73 napisał(a):Dziewczyny wy pewnie kupiłyście Yorka " miniaturkę " :lol: czyli podróbkę :) :diabloti: nie ma sie czym chwalić ze mało ważą :) wszystkie źródła mianowicie podają ze york waży ok 3 kg a nie 2 :) z tego co sie orientowałam to Nero ursonie może jeszcze z 1 cm wzwyż z długości pewnie juz nic dlatego sie ciesze bo jest drobniutki i jak staje czasem kolo yorków troszkę starszych to jest taka odrobinka ze pytają mnie wszyscy czy to ta " miniaturka " ? :) No nie do końca bo york nabiera masy do 2 lat... Tigrunia pisała ile wazyła suczka bedac szczenieciem i było to jak najbardziej wzorcowa prawidłowa masa... Wzorzec podaje wielkość -wage psa dorosłego, który juz nie rośnie czyli ok 2-3 letniego yorka tak na dobra sprawę. I napewno nie podróbkę, jeżeli juz sie spierać...to ty masz podróbke yorka w typie rasy czyli na dobra sprawe kundla który przypomina yorka :] Wiesz ja znam miniaturke 20 cm w kłebie o wadze 4kg a to tylko dlatego ze przekarmiony...ale włascicielowi sie nie da tego wytłumaczyc, pies wyglada jak chodzaca parowka i żal bierze jak sie na niego patrzy... Quote
klosia33 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Zetka,a ile zaplacilas za psiaczka?jesli mozna spytac?bo wczesniej tam czytalam ze nie kryjesz sie ile placilas itd....dlatego mam smialosc zapytac?czysta ciekawosc?strasznie mi sie podoba!!!!ja za moja slono zaplacilam.... Quote
zetka73 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 klosia33 napisał(a):Zetka,a ile zaplacilas za psiaczka?jesli mozna spytac?bo wczesniej tam czytalam ze nie kryjesz sie ile placilas itd....dlatego mam smialosc zapytac?czysta ciekawosc?strasznie mi sie podoba!!!!ja za moja slono zaplacilam.... zapłaciłam 1000 zł i tyle chciałam zapłacić bo wiedziałam od kogo biorę zaraz mnie tu zlinczują :) niektóre osoby odpowiadam od razu chciałam dać tyle za nierodowodowego i dałam :P Quote
klosia33 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 zetka73 napisał(a):zapłaciłam 1000 zł i tyle chciałam zapłacić bo wiedziałam od kogo biorę zaraz mnie tu zlinczują :) niektóre osoby odpowiadam od razu chciałam dać tyle za nierodowodowego i dałam :P no tyle chyba kosztuja!!!taki standarcik!!!od nas babeczka chciala 1300,bo miala jedna suczkie i 2 pieski!!!powiedziala ze taniej nie odda,utargowalam na 1200zl,byla najwieksza z miotu.ale jak ja wzielam na rece to nie moglam jej juz oddac,ona mnie tak lizala i trzesla sie!!!!nam rodowod jest nie potrzebny,bo po co,pieska dla Corci kupilismy,a Yorka dlatego bo nie uczulaPODOBNO,ja jestem alergikiem i na siersc uczulona!!!ale wiesz w ksiazeczce mam napisane,ze urodzila sie 9 listopada,ale mi ona na starsza wyglada i mleczaki juz jej wypadaja,mozliwe ze zanizyla wlascicielka date urodzenia>?a Nerowi kiedy zeby wypadly? Quote
zetka73 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Nero miał jakies 4 miesiące jak zaczeły wypadać jeszcze nie zmienil wszystkich siekacze juz dawno sa kly ida ale mleczne nie wypadły (pewnie czekac nas będzie zabieg ) ale sie nie spieszymy bo na dolnej szczece jeszcze wcale nie ida. trzonowe sie juz ruszają pomału i pewnie tez niebawem wypada ale to również indywidualna sprawa jak wcześnie i jak długo zmienia piesek zęby ale to juz nie w tym temacie bo robi sie spam :) Quote
klosia33 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 pewnie znowu mi zdjatko nie wyszlo!!!!no gula ze mnie i tyle.....POMOCY Quote
Upiór Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 zetka73 napisał(a):zapłaciłam 1000 zł 500... 1000... jutro moze juz będzie 1500 zl? po co ty oszukujesz? jak nie chcesz odpowiadac, to po co w ogole piszesz? Quote
madziasto4 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 A propos wypadania ząbków (jak już tak sobie offtopujemy:evil_lol: ), to przeciągajcie się z psiakami zabawkami, szmatkami- to bardzo pomaga wypadaniu ząbków :) Quote
zetka73 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Vici i Jeannie napisał(a):500... 1000... jutro moze juz będzie 1500 zl? po co ty oszukujesz? jak nie chcesz odpowiadac, to po co w ogole piszesz? nigdzie i nigdy nie napisałam ze zapłaciłam 500 zł to wy operujecie takimi kwotami i twierdzicie ze tyle sie płaci za nierodowodowe wiec ja nie zaprzeczałam Vici faktycznie i praktycznie zapłaciłam 1000 za 500 to u mnie w okolicy nie kupisz yorka nigdzie i pewnie w ogóle w Polsce wiec nie mogłam powiedziec ze 500 bo nikt by w to nie uwierzył chyba Quote
Recommended Posts