pysiulka86 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Yulka niestety nie widać tych fotek :( Quote
vikiii Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Jessi :loveu: wiek - 13 mies waga 2,7-2,8 kg (ostatnio nie sprawdzana:eviltong:) dług 26cm (od karku do ogonka):lol: oczywiście bez dł ogonka:evil_lol: wys 27cm :lol: Quote
ladyyork Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 vikiii napisał(a):Moja Jessi jak miała 3 mies ważyła 1,7 - tę wagę pamiętam, bo też myslałam, ze klopsik z niej będzie:eviltong::eviltong: A doszło do tego, ze ostatnio ją "tuczyłam" żeby trochę ciałka dostała - bo sama skóra i kości:cool3: Ona jest dość wysoka - jak ją jutro zmierzę to podam wymiarki:))))) Ostatnio ważyła 2,7-2,8kg No nie, ja tak się bałam ze mi przerośnie moja Ineczka wagw wzorca, bo w wieku 2,5 mieśiąca ważyłą ok 1500g, a teraz się boje że nie urośnie:cool3:- chociaż może przesadzm bo waży 1600g ale za to rośnie w góre ma 21cm w kłębie (skończyła 8 lutego 4 miesiące) Quote
Upiór Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 ladyyork napisał(a):No nie, ja tak się bałam ze mi przerośnie moja Ineczka wagw wzorca, bo w wieku 2,5 mieśiąca ważyłą ok 1500g, a teraz się boje że nie urośnie:cool3:- chociaż może przesadzm bo waży 1600g ale za to rośnie w góre ma 21cm w kłębie (skończyła 8 lutego 4 miesiące) to dziwnie, ze na wagę nie przybiera, moze za malo trochę dajesz jesc? bywa, ze ludzie jakos nie chcąco trochę za bardzo liczą kazdy kąseczek i trochę za malo karmią yorki, a przeciez poki rosnie, musi dobrze szczegolnie odzywiac się :cool3: Quote
ladyyork Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Vici i Jeannie napisał(a):to dziwnie, ze na wagę nie przybiera, moze za malo trochę dajesz jesc? bywa, ze ludzie jakos nie chcąco trochę za bardzo liczą kazdy kąseczek i trochę za malo karmią yorki, a przeciez poki rosnie, musi dobrze szczegolnie odzywiac się :cool3: No wiesz:angryy: cały czas ma suchom karme w misce i dostaje mięska z ważywami i ryżem, a może tak jak moja Lady będzie rosła narpiew - wzrost a waga minimalnie ,a potem dobierze na wadze?? Quote
Upiór Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 ladyyork napisał(a):No wiesz:angryy: cały czas ma suchom karme w misce i dostaje mięska z ważywami i ryżem, a może tak jak moja Lady będzie rosła narpiew - wzrost a waga minimalnie ,a potem dobierze na wadze?? ty nie gniewaj się tylko :p ja po prostu mowię, ze naprawdę duzo kto nie dokarmia... przeciez cie nie znam osobiscie, to i zapytalam :lol: ale wiesz, bywa w takim przypadku jak twoj jeszcze druga sprawa, ze jak jedzenie zawsze lezy w misce, pieska one jakby i nie interesuje, trza dawac tylko tyle, ile trza na ten raz, a resztę zabierac, wtedy pies będzie wiedzial, ze jak jest czas i jest podane mu jedzenie, to trza jesc, bo potem nie będzie :eviltong: w taki sposob piesek tak nie wypieszcza się co do jedzenia ;) Quote
ladyyork Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Moja lady też była tak karmina i wyrósł z niej york o pięknej wadze 2850g:loveu: maże by Inka była w tej wadze, jednak chyba nici z moich mażeń:-( Inka Lady Quote
vikiii Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Śliczne psiaki:loveu: Te zdjęcia są aktualne? Przypomnij - w jaki wieku są Twoje sunie - na zdjęciach;) Quote
ladyyork Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Zdięcia są aktualne , zrobione kilkanaście dni temu:loveu: Moja Inka ma 4,5 miesiąca, a lady przeszło 2 lata:loveu: Quote
Upiór Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 oops, a ja pomyslalam, ze Lady tez szczeniaczek, taka niziutka... :oops: i wlosek krotki :lol: nie rosnie, czy strzyzecie? Quote
ladyyork Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Lady ma ok 22-23 cm w kłębie i waży obecnie coś 2850g, zaś Inka 20-21cm i waży obecnie 1600g - co do wzrostu różnicz niewielka ale do wagi kolosalna. Obciełam ją bo nie miałam ją zamiaru wystawiać:shake:, teraz żałuje bo włos już nie ten:cool3:,chociaż jak byłam kiedyś znią na wystawie to pewien hodowca spytał mnie się czemu jej nie wystawiam bo jest bardzo ładna i kolory ma przepiękne :loveu:(Przestrzegam wszystkim przed jednorazowym obcięciem, gdyż niszczymy w ten sposób włos- zmienia się jego struktura). Quote
Upiór Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 hm... ja tez parękrotnie slyszalam, ze tak niszczy się struktura, ale więcej ludzi mowili, ze jak raz lepszy odrasta :lol: ach, te tajemnicze yoreczki :evil_lol: Quote
Estera Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 ladyyork- chciałam napisać, że Twoja Inka jest bardzo podobna do mojej Szyszki, a tu się okazuje, że to miotowe siostry :razz: Quote
skarbie85 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Hej. Moja Myszka ma 7 miesięcy. Wazy 3.1 kg :cool3: Ma 30 cm. dlugosci ( od karku i bez ogonka oczywiscie) I wysoka na 25 cm. Taki grubasek nam urósł, ale nigdy nie bylo z nia problemów z jedzonkiem. http://img147.imageshack.us/img147/7175/113zo2.jpg http://img255.imageshack.us/img255/3706/116xn5.jpg Quote
Jofka Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Ladyyork Twoje sunie są cudne!...jeszcze trzymasz je w takiej zagrodzie?:razz: Quote
Jofka Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='skarbie85']Hej. Moja Myszka ma 7 miesięcy. Wazy 3.1 kg :cool3: Ma 30 cm. dlugosci ( od karku i bez ogonka oczywiscie) I wysoka na 25 cm. Taki grubasek nam urósł, ale nigdy nie bylo z nia problemów z jedzonkiem. http://img147.imageshack.us/img147/7175/113zo2.jpg to jest w wieku Tolka,który waży 2,5...oj tam grubasek, po prostu nie anorektyczka:lol::lol:....ja mam problem z jedzonkiem suchym,ktorego nie lubi,a tak poza tym to łakomczuch. RC mieszam z Animondą. Quote
skarbie85 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 My nie mamy problemów z jedzonkiem. Mycha wcina RC bez niczego, po zatym od czasu do czasu pucha z kurczakiem, bo z królikiem jej nie smakuje :lol: No i z indykiem jak ma dobry humor to też wejdzie :lol: Quote
ladyyork Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='Estera']ladyyork- chciałam napisać, że Twoja Inka jest bardzo podobna do mojej Szyszki, a tu się okazuje, że to miotowe siostry :razz: To żle , moja Inka jest z 8 pażdziernika z przydomkiem Z kociego dworu mama Inki to SUSZKA z Kociego Dworu tata Inki to JASKIER Takor "Krawa" jEŻELI TO SIOSTRY TO SUPER:loveu: Jofka - Ladyyork Twoje sunie są cudne!...jeszcze trzymasz je w takiej zagrodzie?:razz: W JAKIEJ ZAGRODZIE:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: O CZYM TY MÓWISZ Quote
Estera Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='ladyyork']To żle , moja Inka jest z 8 pażdziernika z przydomkiem Z kociego dworu mama Inki to SUSZKA z Kociego Dworu tata Inki to JASKIER Takor "Krawa" jEŻELI TO SIOSTRY TO SUPER:loveu: dlaczego źle? Szyszka w domu jest tak wołana w rodowodzie jest ISMENA z Kociego Dworu :) Mama to Suszka a tata Jaskier :razz: urodziła się 8 października, tylko do nas trafiła dużo, dużo póżniej :) Ważyłam dzisiaj Szyszolca, całe 2,5 kg żywego psa :evil_lol: Quote
ladyyork Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Estera napisał(a):dlaczego źle? Szyszka w domu jest tak wołana w rodowodzie jest ISMENA z Kociego Dworu :) Mama to Suszka a tata Jaskier :razz: urodziła się 8 października, tylko do nas trafiła dużo, dużo póżniej :) Ważyłam dzisiaj Szyszolca, całe 2,5 kg żywego psa :evil_lol: Oj żle mnie zrozumiałaś chciałam powiedzieć że się ciesze:loveu: i tak szczeże zazdroszcze że twoja ma taką wage bo ja dzisiaj moją ważyłam i ma 1700g chyba jakiś chuderlak z niej rośnie bo ma21 cm w kłębie:crazyeye: Quote
Estera Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Ja chciałam dużą suczkę i od razu powiedziałam o tym hodowcy :) Szczeniak zostal "dobrany" idealnie :loveu: Quote
ladyyork Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Estera napisał(a):Ja chciałam dużą suczkę i od razu powiedziałam o tym hodowcy :) Szczeniak zostal "dobrany" idealnie :loveu: Ja też mówiła że chce o wadze docelowej 2800-3000g ale cóż, ryzyk fizyk czasami urośnie czsami nie. Spodziewała się że będzie większa jednak w pewnym momęcie staneła na wadze ,a teraz bardzo powoli tyje Quote
Estera Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 ladyyork napisał(a): Jofka - Ladyyork Twoje sunie są cudne!...jeszcze trzymasz je w takiej zagrodzie?:razz: W JAKIEJ ZAGRODZIE:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: O CZYM TY MÓWISZPewnie o tym co widać na 2 zdjęciu Inki.. co to jest? Quote
Recommended Posts