Sara_i_Aris Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Strasznie malutka? :-? To pomyśl, że mój już taki będzie na zawsze :placz: Chciałabym, żeby był trochę większy :placz: Quote
angie i kuba Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 jak na razie to Fibi jeszcze troszku brakuje do rozmiarów Ariska, ale dobrze by było jakby go troszeczke przerosła :p Quote
Sara_i_Aris Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 No na pewno będzie lepiej, większe yorki są super :loveu: Gdzieś tak jak mają 2,5-3 kg, wzrostu 25, to mi się takie podobają :loveu: A Fibi ma jeszcze czas ;) Quote
daria1 Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Rosa nabierała ciała gdzieś do 8-9 m-cy.Teraz waży 2,2 kg. Quote
Pepik Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Moj piesek wazy ok 2.7 kg, tak mu sie uroslo od 0.7 kg w wieku 10 tygodni, 'gigancik' moj :loveu: Quote
koregra Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Nie no to bardzo fajna waga. Tu bywają i takie dwa razy większe ;) Quote
Pepik Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Takie 2 a nawet 3 razy wieksze to ja juz widywalam... Raz u weta widze takie zarosniete dziwo, wyglada to jak york ale wzrostem to jak spaniel. no i pani mowi ze rosl rosl az do ok 10 kg dobil. ale zapuszczony biedak az szkoda bylo patrzec Quote
angie i kuba Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 no i tak jak przewidywałam - 2 kg moje maleństwo waży :p zaledwie 10 dkg w 3 tyg przybrała :-o coraz wolniej już rośnie :shake: Quote
Libra Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Moja Gabi jutro skończy 15 tygodni i waży 1,70 kg. Przybiera średnio 10 dag/tydzień. Quote
Hania:) Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 A ja dzisiaj przezyłam ciekawe soptkanie:) Bylam u weta z Beresiem na ostatnim szczepieinu (uffffffff - w końcu........) i spotakałam kolezanke ze szkoły podstawowej tez z yorkiem. Sunia jest prześliczna naprawde, byłam zachwycona! A wazy uwaga uwaga, wazy.........6 kilo!!! W zyciu nie sadziłam ze taki piesek moze byc ładny. Zawsze mi sie wydawało ze biedni ci własciciele, tacy oszukani. No i ta sunia nie bya ładna - była piękna! Załowałam ze nie miałam aparatu, pokazałabym na forum. Nie mogłam od niej oczu oderwać. Nie miałabym nic przeciwko gdyby Berek taki był w przyszłości. Quote
Sara_i_Aris Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 6 kg to też dużo :-? Ale nikt nie mówi, że duże yorki są brzydkie, są ładne, tylko takie... no... niewzorcowe i za duże jak na yorka :roll: Wszędzie mówi się, pisze, że york powienien ważyć do 3,5 kg, ale teraz jak się spotyka tyle yorków, to to nie ma sensu :roll: No chyba, że wystawowe naprawdę się mieszczą w takich granicach. Quote
pingwinek=] Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 a my wazymy 3,6 kg -caly czas sie to zmienia, ostatnio taka chudzina z niej byla- wygladala jak ostatnia bidula- ale co zrobic jak ona ma nastroje, raz nie je raz je-jak jej sie podoba xp Quote
Hania:) Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Yorkie napisał(a):6 kg to też dużo :-? Ale nikt nie mówi, że duże yorki są brzydkie, są ładne, tylko takie... no... niewzorcowe i za duże jak na yorka :roll: Wszędzie mówi się, pisze, że york powienien ważyć do 3,5 kg, ale teraz jak się spotyka tyle yorków, to to nie ma sensu :roll: No chyba, że wystawowe naprawdę się mieszczą w takich granicach. No właśnie tez tak myślałam. Ale ona naprawde była prześliczna, w życiu bym nie przypuszczała, ze az tak:loveu: Quote
Pepik Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 U mojej mamy w bloku mieszka yorek sporawej wielkosci, wyglada na minimum 5 kilo. Ale za to mowi ze ma taki sliczny blyszczacy 'wystawowy' wlos jak malo. Tylko waga nie wystawowa. Quote
Sara_i_Aris Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Hania:) napisał(a):No właśnie tez tak myślałam. Ale ona naprawde była prześliczna, w życiu bym nie przypuszczała, ze az tak:loveu: Bo zwykle te większe yorki są ładniejsze, mniejsze wyglądają jak wytrzeszcze :-? Oczywiście nie mówię o wszystkich, tylko przeważnie tak jest. Mała Cori Koregry jest śliczna, a taka malutka :loveu: Quote
Neva Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 SilverYorkie napisał(a):U mojej mamy w bloku mieszka yorek sporawej wielkosci, wyglada na minimum 5 kilo. Ale za to mowi ze ma taki sliczny blyszczacy 'wystawowy' wlos jak malo. Tylko waga nie wystawowa. Waga wystawowa , tro teraz zaleta jak sie widzi na ringach takie wielkie yorki. Malenstwa sa odsyłane , że za małe. moj Napoleonek ma 2.kg i ledwo przeszedł wystawy. Wygrywaly takie 2-3 razy wieksze Quote
Pegaza Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Yorkie napisał(a):Bo zwykle te większe yorki są ładniejsze, mniejsze wyglądają jak wytrzeszcze :-? Oczywiście nie mówię o wszystkich, tylko przeważnie tak jest. Mała Cori Koregry jest śliczna, a taka malutka :loveu: A można wiedzieć ile Cori ma cm i ile waży ?:eviltong: Quote
koregra Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Yorkie napisał(a):Bo zwykle te większe yorki są ładniejsze, mniejsze wyglądają jak wytrzeszcze :-? Oczywiście nie mówię o wszystkich, tylko przeważnie tak jest. Mała Cori Koregry jest śliczna, a taka malutka :loveu: dziękuję Pegaza napisał(a):A można wiedzieć ile Cori ma cm i ile waży ?:eviltong: gdzieś już wypisałam jej wszystkie wymiary poszukam chyba ze ktoś pamięta gdzie to było :lol: Quote
koregra Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Co do wymiarów To wg tego wzornika http://www.dogfashion.pl/mierzyc1.html bo już się rożnych opini naczytałam co jest czym to Cori ma a = 20 b = ok. 14 c = 15 d = szkoda podawac :eviltong: e = 24 f = ciężko mi zwymiarować g = też cięzko wysokość w kłębie ok. 15 cm waga w porywach sięga 1,5 kg Quote
Pegaza Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Dzięki Koregra za odpowiedż :lol: a moja ma a ok 26 cm b ok 16 cm c ok 21 cm d ok13 cm e ok 33 cm f ok 8 cm g ok 8 cm tak mi wychodzilo z miarki ale wiadomo ze pies się rusza nie da sie tak dokładnie wymierzyć :eviltong: waga 2,20 wysokość ok.20cm Quote
Hania:) Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 PositiveThought napisał(a):aż wstydzę się podawać, bo mój to taki wielkolud... prawie 30 cm w kłębie! o_O Coś czuje w kosciach ze moj tez takowy bedzie:) Witaj w klubie.......:multi: Quote
joasya Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Witam wszystkich! Mój Ewi ma 16 tyg i waży 2,05 kg czy uważacie że to dużo? :lol: Quote
Kasia&Max Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 A ja powiem tak...dziwią mnie ludzie, którzy mówią, że yorki o większej wadze są "wielkoludami", "gigantami"...no z jednej strony maja rację- porównując ten typ yorków do tych miniaturek to rzeczywiście maja prawo je tak nazywać ale z drugiiej strony- pierwsze yorki jak mówi historia osiagały wagę 6-7 kg i jskoś nikt ich nie nazywał "olbrzymami", a teraz...w mojej miejscowości modne stały sie ostatnio miniaturki i zdarza mi się, że właściciel takiego maleństwa spotykając mojego Maxa na ulicy pyta się mnie, czy to oby napewno york, bo taki jakiś duży...szlag mnie wtedy trafia, bo przecież 3,2 kg (Maksik ostatnio schudł...nie wiem czy to po fryzjerze, czy dzięki długaśnym wędrówkom i podróżom) to wzorcowa waga a taki jegomość z takich pytaniem do mnie wypala...Ja naprawdę nie mam nic przeciwko miniaturkom yorków, są śliczne, kochane... tylko czasem denerwujea mnie to, że porównując do nich te większe yorki raptem można spotkać się z niemiła opinią...Pozdrawiam!!! Quote
kate8828 Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 ja nad Morzem nie wytrzymywałam jak widziałam niektore yorki tak niepoprawnych w typie psow to dawno nie widziałam...do paru podeszłam ludzi pytajac co to za rasa bo niedowierzałam w odpowiedź...krzywa linia grzbietu, wyrosniete na chudych łapach, małe na grubych łapach, kolorystycznie prawie żaden nie pasował do wzorca...i waga i rozmiarami tez mało który:placz: :-( :placz: co ludzie zrobili z yorkami ...:( Kaprys waży 3.2 ma 25 cm w kłebie idealnie we wzorzec:cool3: (moj kochany 6cio latek ;) )( w wieku młodości wazył 2,7-2,9 po skończeniu 4lat nabrał 3.2 i to mu sie utrzymuje Joasya jak dla mnie może być ;) duże pieski sa 2razy zdrowsze od przykórczonych miniaturek Quote
Magda Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Kate masz racje. Pracuje w weekendy w Mielnie na stoisku i przez weekend zdążyłam naliczyć 11 yorków, które mnie minęły. Tylko 2 z nich były naprawdę śliczne. Takie wzorcowe. Reszta to karykatury yorków. Małe, karłowate, o włosie nie wspominając. Co ta moda potrafi zrobić z psami:shake: Quote
Recommended Posts