Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Takie 2 a nawet 3 razy wieksze to ja juz widywalam... Raz u weta widze takie zarosniete dziwo, wyglada to jak york ale wzrostem to jak spaniel. no i pani mowi ze rosl rosl az do ok 10 kg dobil. ale zapuszczony biedak az szkoda bylo patrzec

Posted

A ja dzisiaj przezyłam ciekawe soptkanie:) Bylam u weta z Beresiem na ostatnim szczepieinu (uffffffff - w końcu........) i spotakałam kolezanke ze szkoły podstawowej tez z yorkiem. Sunia jest prześliczna naprawde, byłam zachwycona! A wazy uwaga uwaga, wazy.........6 kilo!!! W zyciu nie sadziłam ze taki piesek moze byc ładny. Zawsze mi sie wydawało ze biedni ci własciciele, tacy oszukani. No i ta sunia nie bya ładna - była piękna! Załowałam ze nie miałam aparatu, pokazałabym na forum. Nie mogłam od niej oczu oderwać. Nie miałabym nic przeciwko gdyby Berek taki był w przyszłości.

Posted

6 kg to też dużo :-?
Ale nikt nie mówi, że duże yorki są brzydkie, są ładne, tylko takie... no... niewzorcowe i za duże jak na yorka :roll: Wszędzie mówi się, pisze, że york powienien ważyć do 3,5 kg, ale teraz jak się spotyka tyle yorków, to to nie ma sensu :roll: No chyba, że wystawowe naprawdę się mieszczą w takich granicach.

Posted

Yorkie napisał(a):
6 kg to też dużo :-?
Ale nikt nie mówi, że duże yorki są brzydkie, są ładne, tylko takie... no... niewzorcowe i za duże jak na yorka :roll: Wszędzie mówi się, pisze, że york powienien ważyć do 3,5 kg, ale teraz jak się spotyka tyle yorków, to to nie ma sensu :roll: No chyba, że wystawowe naprawdę się mieszczą w takich granicach.

No właśnie tez tak myślałam. Ale ona naprawde była prześliczna, w życiu bym nie przypuszczała, ze az tak:loveu:

Posted

U mojej mamy w bloku mieszka yorek sporawej wielkosci, wyglada na minimum 5 kilo. Ale za to mowi ze ma taki sliczny blyszczacy 'wystawowy' wlos jak malo. Tylko waga nie wystawowa.

Posted

Hania:) napisał(a):
No właśnie tez tak myślałam. Ale ona naprawde była prześliczna, w życiu bym nie przypuszczała, ze az tak:loveu:

Bo zwykle te większe yorki są ładniejsze, mniejsze wyglądają jak wytrzeszcze :-? Oczywiście nie mówię o wszystkich, tylko przeważnie tak jest. Mała Cori Koregry jest śliczna, a taka malutka :loveu:

Posted

SilverYorkie napisał(a):
U mojej mamy w bloku mieszka yorek sporawej wielkosci, wyglada na minimum 5 kilo. Ale za to mowi ze ma taki sliczny blyszczacy 'wystawowy' wlos jak malo. Tylko waga nie wystawowa.

Waga wystawowa , tro teraz zaleta jak sie widzi na ringach takie wielkie yorki. Malenstwa sa odsyłane , że za małe. moj Napoleonek ma 2.kg i ledwo przeszedł wystawy. Wygrywaly takie 2-3 razy wieksze

Posted

Yorkie napisał(a):
Bo zwykle te większe yorki są ładniejsze, mniejsze wyglądają jak wytrzeszcze :-? Oczywiście nie mówię o wszystkich, tylko przeważnie tak jest. Mała Cori Koregry jest śliczna, a taka malutka :loveu:

A można wiedzieć ile Cori ma cm i ile waży ?:eviltong:

Posted

Yorkie napisał(a):

dziękuję
Pegaza napisał(a):
A można wiedzieć ile Cori ma cm i ile waży ?:eviltong:

gdzieś już wypisałam jej wszystkie wymiary poszukam chyba ze ktoś pamięta gdzie to było :lol:

Posted

Dzięki Koregra za odpowiedż :lol:
a moja ma
a ok 26 cm
b ok 16 cm
c ok 21 cm
d ok13 cm
e ok 33 cm
f ok 8 cm
g ok 8 cm
tak mi wychodzilo z miarki ale wiadomo ze pies się rusza nie da sie tak dokładnie wymierzyć :eviltong:
waga 2,20
wysokość ok.20cm

Posted

PositiveThought napisał(a):
aż wstydzę się podawać, bo mój to taki wielkolud...
prawie 30 cm w kłębie! o_O

Coś czuje w kosciach ze moj tez takowy bedzie:) Witaj w klubie.......:multi:

• 4 months later...
Posted

A ja powiem tak...dziwią mnie ludzie, którzy mówią, że yorki o większej wadze są "wielkoludami", "gigantami"...no z jednej strony maja rację- porównując ten typ yorków do tych miniaturek to rzeczywiście maja prawo je tak nazywać ale z drugiiej strony- pierwsze yorki jak mówi historia osiagały wagę 6-7 kg i jskoś nikt ich nie nazywał "olbrzymami", a teraz...w mojej miejscowości modne stały sie ostatnio miniaturki i zdarza mi się, że właściciel takiego maleństwa spotykając mojego Maxa na ulicy pyta się mnie, czy to oby napewno york, bo taki jakiś duży...szlag mnie wtedy trafia, bo przecież 3,2 kg (Maksik ostatnio schudł...nie wiem czy to po fryzjerze, czy dzięki długaśnym wędrówkom i podróżom) to wzorcowa waga a taki jegomość z takich pytaniem do mnie wypala...Ja naprawdę nie mam nic przeciwko miniaturkom yorków, są śliczne, kochane... tylko czasem denerwujea mnie to, że porównując do nich te większe yorki raptem można spotkać się z niemiła opinią...Pozdrawiam!!!

Posted

ja nad Morzem nie wytrzymywałam jak widziałam niektore yorki tak niepoprawnych w typie psow to dawno nie widziałam...do paru podeszłam ludzi pytajac co to za rasa bo niedowierzałam w odpowiedź...krzywa linia grzbietu, wyrosniete na chudych łapach, małe na grubych łapach, kolorystycznie prawie żaden nie pasował do wzorca...i waga i rozmiarami tez mało który:placz: :-( :placz:

co ludzie zrobili z yorkami ...:(

Kaprys waży 3.2 ma 25 cm w kłebie idealnie we wzorzec:cool3: (moj kochany 6cio latek ;) )( w wieku młodości wazył 2,7-2,9 po skończeniu 4lat nabrał 3.2 i to mu sie utrzymuje

Joasya jak dla mnie może być ;) duże pieski sa 2razy zdrowsze od przykórczonych miniaturek

Posted

Kate masz racje. Pracuje w weekendy w Mielnie na stoisku i przez weekend zdążyłam naliczyć 11 yorków, które mnie minęły. Tylko 2 z nich były naprawdę śliczne. Takie wzorcowe. Reszta to karykatury yorków. Małe, karłowate, o włosie nie wspominając.

Co ta moda potrafi zrobić z psami:shake: