Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

czekamy zniecierpliwieni, coś długo tych wieści nie ma... trochę czasu juz minęło, chyba się coś ruszyło?...
Lanę widać nadal w zakładce psów do adopcji na stronie schroniska.

• 2 weeks later...
Posted

Nie wiem na jakim etapie są sprawy adopcyjne Lany, liczę, że Domik coś napisze :user:.

Mam ostatnie zdjęcia Lany z jej ulubioną opiekunką:
(ulubiona opiekunka - w razie sprzeciwu na umieszczenie zdjęć w całości proszę krzyczeć :scream_3:, usunę je lub powycinam )

Posted

Lana nabrała masy ciała, ma piękne, puszyste futro. Jedynie nie zmieniło się to, że nadal ciągnie na smyczy, potrzeba niesamowitej siły by ją utrzymać i za nią nadążyć. Podczas ostatniego spaceru, w którym towarzyszyłam, nagle coś "strzeliło", karolinazg2 sprawdziła smycz, była cała, poszłyśmy dalej. Za chwilę okazało się skąd był ten trzask - Lanie odpięła się obroża :onfire:, błyskawicznie skorzystała z wolności i dosłownie wystrzeliła przed siebie. Odbiegła ok. 10 metrów, na wołanie Karoliny zatrzymała się .... i cała w podskokach, radosna przybiegła z powrotem :crazyeye: a ja już martwiłam się, że do wieczora będziemy ganiać za nią po lesie :evil_lol:.

Posted

Moze za wcześnie się cieszyć, ale skopiuję priv z fb

Tak jak napisałam w wydarzeniu z chęcią wezmę Lanę i zapewnię jej kochający domek. Kocham zwierzęta i będę kochać Lanę.
I na pewno jej nie oddam, ani nie pozwolę zrobić krzywdy.
Jak wyglądają dalsze kwestie by móc zabrać sunię? :)

Oczywiście odpisałam przed chwilką, czekam na dalsze informacje.
Pani martwiła się tylko tym, ze mieszka w bloku. Ja z Nalą spędziłam 10 lat na 40 m2. Bo przecież do szczęścia psa nie metraż jest najważniejszy.

EDIT:
Ciąg dalszy...

Mam rolki, uwielbiam chodzić na spacery, po lesie, nad wodą, jeździć na sankach więc z chęcią będę to robiła z kompanką. :) Na pewno sobie poradzimy! :) Mam 26 lat i jestem odpowiedzialna i żadnemu zwierzęciu nie dałabym zrobić krzywdy dlatego nawet z tymi najmniejszymi jeżdżę do weterynarza i ratuję im życie, zresztą zarówno jak jak i Mama czy chłopak więc gwarantuję, że będzie w dobrych rękach.
W obecnej chwili nie pracuję więc jestem w domu cały czas tak więc będziemy miały dużo czasu na zakumplowanie się i zbudowanie zaufania. :)))
Jeśli chodzi o sierść to mój poprzedni piesek Spaniel też jej trochę gubił, no i króliki, plus trochę moich włosów, damy radę! :)
Jak Lana zachowuje się do innych zwierzątek mam na myśli np. króliczka? :) Mam nadzieję, że staną się najlepszymi przyjaciółkami. :)
Czy Lana urodziła się w schronisku, że mimo iż chciała uciec to później do niego wróciła?
Ja mieszkam w Warszawie, ******** . Zapraszam. :)
Oczywiście będę na bieżąco informować jak Lana się czuje i jak się jej podoba, plus zdjęcia.
Jeśli chodzi o transport to ja mogę samochodem po Lanę przyjechać, czy tak byłoby dobrze czy transport powinien się inaczej odbywać?

CZY TO NIE SEN???

Posted

Zostałam poproszona przez wolontariuszke Domik abym w jej imieniu poprosiła aby pani chętna na lane się z nią skontaktowała [FONT=MS Shell Dlg 2]domisia.o@gmail.com[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Domi wtedy poda namiary na fundacje, która zajmowała się szukaniem Lanie domu[/FONT]