Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wykrywka napisał(a):
:crazyeye: nie podoba mi się ton wypowiedzi :shake: i ... te ciągłe przepychanki. Nic tu po mnie, zrobiłam o co mnie poproszono i znikam z wątku, nigdy nie wiadomo co zostanie potraktowanie jako mieszanie się. Trzymam kciuki za powodzenie w znalezieniu domu dla Lany, poczekam z ponownym odwiedzeniem wątku do czasu konieczności zmiany tytułu. Wystarczy Pw i tytuł będzie zmieniony.

akurat nie pisalam o Tobie, ton byl zwykly- informujacy, nie wiem co sobie wyobrazilas.
Ale tak to jest na forach ze jesli napisze sie cos co nie jest po czyjejs mysli to zaraz sobie wyobraza nie wiadomo co. Normalnie najzwyczajniej w swiecie mam prawo nie chciec zeby ktos sie mieszal bo gorsza bieda z tego moze wyjsc. Sama widzisz co sie dzieje juz w tej chwili. Niepotrzebny balagan. Nikomu nie ublizam ani nie obrazam nikogo w przeciwienstwie do carominy czy peli ktore pisza cuda wianki na nasz serwis a w szczegolnosci na radovan2. I jeszcze oburzenie ze powinno sie pomagac za darmo. Tyle ze ja wiem ile kosztuje mnie miesiecznie paliwo jak jezdze na interwencje za swoja kase (jestem inspektorem) a mieszkam w malym miescie - od 200-300 zl w zaleznosci od miesiaca. Do tego zdaza mi sie kupowac karme za swoje. A radovan mieszka w duzym miescie i robi mase wizyt i w miescie i poza miastem i nie zawsze prosi o kase na paliwo. Nie wiem co w tym dziwnego - wydac kase na paliwo czy np. kupic dzieciom cos co potrzebuja do szkoly bo miesiac wczesniej sie wydalo na paliwo na wizyty(podaje tak przykladowo).
Juz pomijam podejrzenia ze radovan ukradla by dom Lanie dla innego psa.
Chyba nie trzeba tego komentowac.
Mam tylko nadzieje ze domek znajdzie sie szybko bo wiem od mojej mamy, ktora jest wolontariuszka tego wlasnie schroniska ze sunia zle znosi schron.

Posted

Dziewczyny!
JESTEM W SZOKU.
Rozmawiałam dziś z oboma strona, i może nie powinnam się mieszać jako osoba trzecia ale patrzeć nie mogę na to co widzę.
Po pierwsze Radovan2 NIGDY nie napisała takiej wiadomości, przecież widać że ktoś korzystał z jej konta, co Ania podkreśliła w rozmowie telefonicznej.
Po drugie zbyt gwałtownie działacie, zbyt szybko padają słowa pełne obrażania się nawzajem.
Liczy się to że pies jest w schronie, a wy jako dwie Fundacje powinniście się wspierać i działać w porozumieniu.
Nie macie pięciu lat, nie zachowujcie się jakbyście tyle miały. Wyjaśnijcie to sobie w końcu, skończcie spory i zacznijcie wreszcie od nowa.
Psy liczą na was, nie na to że będziecie się kłóciły.

Posted

arwenHA napisał(a):
Nikomu nie ublizam ani nie obrazam nikogo w przeciwienstwie do carominy czy peli ktore pisza cuda wianki na nasz serwis a w szczegolnosci na radovan2.

Pokazałam tylko cześć obelg, z podpisem HA, a Ty piszesz, ze to my kogoś obrażamy? Dostawałam pw od Radovan, co potrafię udowodnić. Nikt z konta Radovan nie korzystał. Ona sama wklejała wiadomości. Wiem to bo napisała tez od siebie o kosztach. Jestem tu na zaproszenie osób,którym los Lany nie jest obojętny. Nikt nie może nam zabraniać szukać dla niej domu. Pomoc potrzebującemu psu jest ludzkim obowiązkiem i potrzebą serca, wynika też wprost z prawa. Na PW dam Ci maila do prawnika zajmującego się sprawami sforahusky, jeśli chcesz to sobie z nim kontynuuj dyskusję. I przekonuj go do zaniechaniu udzielania przez nas pomocy bezdomnemu psu.
EOT

Posted

Nie mogę na to patrzeć, czuję że mój post został całkowicie Zignorowany, naprawdę.
ROZMAWIAŁAM Z ANIĄ, która nie miała powodu by mnie Kłamać Justynko...
Błagam was, dajcie spokój, wyjaśnijcie sobie...
I naprawdę, Jeśli Ania miała by prosić o jakiekolwiek pieniądze to tylko i wyłącznie pewnie za paliwo, poznałam ją na tyle by wiedzieć że to dobra dziewczyna.
Swoją drogą, w wiadomościach kopiowanych jest dopisek "Saryel" co poświadcza o tym że nie Ania pisała wiadomości, jeśli je kopiowała nie znaczy że je popiera, a teraz kupmy się na szukaniu suce domu,ok?
Ah, i PS: Nie jestem po niczyjej stronie w tej sprawie, a jeśli już to po stronie psa.

Posted

[quote name='arwenHA']Lana jest oglaszana na mnie na www.huskyadopcje.pl i chcialabym zeby nikt mi sie do tego nie mieszal. Faith masz wielkie serce ale chyba zbyt latwo dajesz sie wmanipulowac w czyjes wypowiedzi. Dla nas liczy sie dobro psa i to jest najwazniejsze.

po mnie też tu nic...zajrzę tu, kiedy sunia znajdzie dom, skoro arwenHA sama wszystko robi, ogłasza, szuka,to na nic tutaj moja pomoc. To ja tutaj zwołałam wszystkich, bo los tej suni nie był dla mnie obojętnie, bo czytałam, że schronisko znosi fatalnie! Widzę, że na marne.... skoro te Wasze fundacje chcą wszystko robić same, to na co pomoc innych? ...... Jak mówiłam, zajrzę tu, kiedy wykrywka zmieni tytuł.

Posted

Jetrel jak widzisz niektorzy czytaja wybiorczo i zamiast skupic sie na tym co sluszne doszukuja sie tylko czegos miedzy wierszami.
Ja jestem wdzieczna za kazda pomoc ale rozsadna a nie na wariackich papierach, wiem ze ludzie chca dobrze ale tak jak widac na zalaczonym obrazku mozna wiecej szkody narobic. Skoro jedna osoba sie czyms zajmuje to moze lepiej zostawic jej dzialanie a jesli przy okazji komus innemu sie uda znalezc dom to ok ale osoba ktora prowadzi adopcje powinna kierowac dalej sprawa - czyli zalatwic sprawdzenie domku, ankiete i cala reszta. Nie uwazacie?
Caromina ja czytalam wasze pw i tam sie sama nie popisalas a tu wkleilas tylko wybiorczo informacje. Sayrel byla wyjatkowo grzeczna dla Ciebie po tym co jej napisalas.
Ja naprawde nie mam ochoty sie z wami szarpac, robie swoja robote i tyle. Moim priorytetem jest znalezc psom dom i to jest najwazniejsze. Nie obchodza mnie wasze antypatie.

Posted

witam..znam Lanę bardzo dobrze..jestem u niej każdego dnia...jest wspaniała ,uparta ale bardzo potrzebuje ciepła.Troszkę sie wyciszyła ale na dniach będzie musiała być w kojcu ponownie.:(trochę czytam co pisaliscie i nie podobają mi się jakieś przepychanki.Bo jesteście tu żeby pomóc Lanie..a nie się sprzeczać.Wy się szarpiecie a ona potrzebuje domku bardzo szybko...

Posted

Ludzie!!! Czytajcie ze zrozumieniem! ArwenHA nic nie pisze, że nie macie pomagać tylko, żeby do niej przesyłać info jak się znajdzie ktoś, żeby mogła sprawdzić!!
Już nie zwracajcie uwagi na przepychanki, tylko psem się zajmijcie, proszę!

Posted

[quote name='caromina']"radovan2

Odp: Witaj
[SIZE="4"]Sayrel: doskonale wiesz o co mi chodzi i przestan zgrywac kretynke"
HUSKY ADOPCJE

Gdzie tu masz : radovan 2 ???

Dobrze wiesz , że to Sayrel pisała z konta radovan2 bo ta ją oto poprosiła

Powiem tak : do tej pory uważałam Wasze przepychanki za bardziej osobiste , ale teraz straciłam do Ciebie reszte szacunku , Caromina

Posted

[quote name='Domik']lana ma domek
:iloveyou:
Napisz coś więcej...
:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:
nie wiem jak swoją radość wyrazić...

:bigcool::Cool!:

Posted

Nie wiem nic więcej ;) W niedzielę dowiem się więcej, chyba, że kto inny dowie się wcześniej. Wiem, że domek jest w ZG i mimo opowiedzenia całej historii Lany i jej wyczynów, pani się zdecydowała.

Posted

Domik napisał(a):
Nie wiem nic więcej ;) W niedzielę dowiem się więcej, chyba, że kto inny dowie się wcześniej. Wiem, że domek jest w ZG i mimo opowiedzenia całej historii Lany i jej wyczynów, pani się zdecydowała.

super! Szczęśliwy finał sprawy (przynajmniej obeszło się bez tych ankiet i innych sporów ze strony ludzi od huskych). Bardzo się cieszę! :B-fly::smilecol:

Posted

Dokładnie, Lana ma dom, młodzi ludzie z Zielonej Górze, mieli już styczność z huskowatymi, będzie mieszkała w domu, żadnych kojców etc.
W niedziele planujemy wizytę poadopcyjną więc napiszę więcej.

Posted

chodziło tylko o suczkę a nie o kłótnie .. suczka ma dom a wy sobie możecie zarezerwować sale gdzie możecie pobić sie jak bokserki.. naprawdę żenujące ze osoby które powinny zająć się pomocą dla psów zajmują sie kto jest lepszy w ... gębie....powodzenia sunio...a jeśli chodzi o ta wizytę nie przesadzajcie bo może ktoś was skontrolować co wy robicie..i nie bedzie ulgowych ... a na marginesie widze zenie interesował was, osoby które założyły ten watek los tej biednej zastraszonej suczki... mam pytanie do osoby ktorej nie zalezalo na znalezieniu domu dla suczki... mianowicie . ta suczka która prawdopodobnie cierpiała na choroba zwana klaustrofobia .... jezeli wiesz co to za choroba choć śmiem wątpić po twoim zachowaniu......nie byla twoja ulubiona suczka której chciałabyś poszukać domku? .............. jeszcze cos jezeli posiada schronisko w którym pracujesz czy jesteś wolontariuszka psy husky załóż im watek osobny na pewno znajda dom wcześniej czy później...... i daj znac na priw ze taki watek istnieje poniewaz psom trzeba pomagac nie kłócić sie.................. zaloz rowniez zdjecia psow husky które masz do adopcji... co powyżej w której części tego wątku napisałaś.... czekamy

Posted

Aldira, nie wiem o co ci chodzi... Wykrywka, tylko została poproszona o założenie wątek i nie musi nic tutaj prowadzić! Huskopodobne psiaki ze schronu mają swój wątek, a wizyta poadopcyjna musi być szybko, żeby ich sprawdzić, a potem następna moim zdaniem.

Posted

witam,

Nasi pracownicy byli na wizycie poadopcyjnej i wszystko jest w porządku, Lana mieszka w domku, ma ogród i co najważniejsze sprawia wrażenie szczęśliwej :)

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='canis_16']Niestety mam żle wieści Lana w ostatnim czasie wróciła do schroniska.[/QUOTE]
kurrrr...:angryy::angryy::angryy::mad: Dlaczego ?! Jestem taka .. wkurzona! Żeby Ci ludzie tak się pojawili na forum, to bym im tyłki sprała.. chyba, że mieli jakiś meeeeeeeeega ważny powód (na co się chyba nie zanosi..) :placz::placz:

Posted

bannerek FOR Lana... :)

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/198925-Dogomaniacy-prosz%C4%99-pom%C3%B3%C5%BCmy-haszczce-Lanie-by-%C5%9Bmier%C4%87-nie-by%C5%82a-alternatyw%C4%85-dla-wolno%C5%9Bci"][IMG]http://img843.imageshack.us/img843/2739/lanan.jpg[/IMG][/URL]