Julian Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Piękny...,młody....,z rodowodem....,o wyjątkowym charakterze, wpatrzony w człowieka, zrównoważony psi skab. ży Szwajcarski Pies Pasterki o imieniu Łysy. Oczy z wdziecznością wodzace za człowiekiem,nastawiony uroczy pysk do głaskania,miziaj mnie ,przytul i nie przestawaj. Lubi się bawić,ładnie stróżuje,śmiesznie biega,zgadza się z innymi psami,delikatnie trąca nosem i podaje łapę ,prosząc o zainteresowanie człowieka. Ale to za mało do szczęscia Łysego....!!! Przeszłośc nie była łaskawa dla tego fantastycznego psa. Nie uratował go rodowód przed nieodpowiedzialnym opiekunem.Brak wiedzy o zdrowiu i predyspozycji rasy,brak odpowiedniego traktowania , wyżywienia i ostatecznie porzucenie psa...,psa już chorego,.....potrzebujacego pomocy,....oczekującego pomocy od człowieka....bezskutecznie..... Duży vel Łysy otrzymał pomoc z Portalu Wielbicieli Ras Szwajcarskich http://www.szwajcary.com/viewtopic.php?f=151&t=7154 Psa zdiagnozowano w Klinice Weterynaryjnej w Bohuminie.Stwierdzono dysplazję i wykonano zabieg na prawym stawie biodrowym.Operacja przeszła pomyślnie i Łysy jest na rekonwalescencji.Zabieg zapewniu mu możliwość funkcjonowania,możliwość cieszenia się życiem i dawania radości innym. Duży vel Łysy szuka domu ,opiekuna ,który zapewni mu miłość,bezpieczeństwo i otoczy go opieką. Potrzebuje adopcji przemyślanej, odpowiedzialnej ,ponieważ w swoim 4 letnim życiu już wiele przeszedł. Pies przebywa w domu tymczasowym w miejscowości Olza. Kontakt w sprawie adopcji :602665877 lub jwlaborjola@gmail.com [video=youtube;OhhBPilE7ZU]http://www.youtube.com/watch?v=OhhBPilE7ZU[/video] Quote
paoiii Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Pamiętam go jeszcze z kwarantanny w schroniski, PIĘKNY PIES!!! Quote
abero Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 A ja go spotkałam jeszcze, jak wyjeżdżał do DT. Niesamowity pieszczoch i przytulak. Ładuje ten swój wielki łeb pod rękę człowiekowi i patrzy znacząco w oczy :-) Quote
Julian Posted December 26, 2010 Author Posted December 26, 2010 Tak,tak! Teraz odpowiedzialny dom i będzie miał wszystko jak potrzeba! Quote
ani@ Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 BTW bardzo ładne allegro! Trzymam kciuki za Dużego mocno zaciśnięte Quote
Julian Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 Dziękuję!;) Kciuki bardzo potrzebne. Quote
Ulaa Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Widziałam go jeszcze na kwarantannie... Był tak okropnie smutny i zrezygnowany :( Dziekuję, że Mu pomogliście!! Quote
ani@ Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Widzę że szykuje się fajny domek dla Twojego Dużego Julian :p Trzymam kciuki mocno zaciśnięte! Pamiętaj, że też mieszkam niedaleko Wa-wy... ;) ..... od strony południowej ;) Quote
ani@ Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Kciuki puściłam bo Łysy już u swoich! Brawo Julian! Quote
Recommended Posts