Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

juz dostałam odpowiedz. dostanę:multi::multi: 5 kg DN oraz 5 kgNutra Gold Holistic z rybą bodajze (salmon to chyba ryba?) za 20 zl. czyli razem 10 kg. Bardzo sie ciesze:multi:, bo troche trzeba pokarmic, zeby stwierdzic jak psiak reaguje.

Na razie mały zastrajkowal. Od wczorajszej proby podania TOTW nie je ani tego ani Boscha- wiem dlaczego; dosmaczyłam mu te TOTW mielonym:evil_lol:
I teraz trzymie sobie wolne miejsce w brzuszku:evil_lol:

szkoda:shake: taki ładny sklad ma ta TOTW. moze sie jeszcze przekona kiedys

Posted

Charly napisał(a):
juz dostałam odpowiedz. dostanę:multi::multi: 5 kg DN oraz 5 kgNutra Gold Holistic z rybą bodajze (salmon to chyba ryba?) za 20 zl.

hm...a ta Nutra Gold to tez na ich stronie?

Posted

Agnes napisał(a):

nie wiem nie patrzałam. pytałam przez gadu. nawet nie wiem co to takiego. ciekawe. bardzo sie ciesze:)

Posted

Agnes napisał(a):

U nich na str jest tylko Nutra Gold Breeders Bag, zresztą bardzo fajna karma, ale tylko z kurakiem ona jest...
A chyba każda NG w tej chwili ma formułę holistyczną.

Posted

Tak mają tą Nutrę, pan mi o niej mówił jak z nim rozmawiałam o alergii swojego psa. Nie pamiętam dokładnie ceny worka, ale ok. 200zł.

Posted

wow. to fajnie ze moge tego poprobowac. tylko na stronie tego nie znalazlam. Poderjrzewam,ze maly bedzie jednak chetniej jadl ta z jagnieciem. alergicznie pewnie obie beda odpowiednie. ale zobaczymy:)

Posted

Charly napisał(a):
nie wiem nie patrzałam. pytałam przez gadu. nawet nie wiem co to takiego. ciekawe. bardzo sie ciesze:)

o ile wiem jest to DOBRA karma;)
ale cena - no coz...jak to holistyczna karma, wysoka;)
trudno

Posted

Talia napisał(a):
Ta nutra kosztuje zazwyczaj w granicach 200zł. Jest to dobra karma, dawka dzienna raczej nie b. niska.

golda kojarze z innych sklepow
ale dla nas za droga - mam zbyt duzego psa na takie jedzenie ;)

Posted

ale dla nas za droga - mam zbyt duzego psa na takie jedzenie

Nie ma to jak wchłanianie 15kg miesięcznie :D Jak dla mnie Diamond ma niskie dawkowanie, mój pies przez ostatni okres przymusowo zmniejszonej dawki ruchu jadł 300g dziennie, waży 45kg.

Posted

an1a napisał(a):
Nie ma to jak wchłanianie 15kg miesięcznie :D Jak dla mnie Diamond ma niskie dawkowanie, mój pies przez ostatni okres przymusowo zmniejszonej dawki ruchu jadł 300g dziennie, waży 45kg.

pocieszę Cię bo moje 7 kg je okolo 200-250 suchego dziennie:crazyeye::evil_lol:
Nie jest gruby, zwykly kundelek..:crazyeye::crazyeye:

Posted

Charly napisał(a):
pocieszę Cię bo moje 7 kg je okolo 200-250 suchego dziennie:crazyeye::evil_lol:
Nie jest gruby, zwykly kundelek..:crazyeye::crazyeye:

o maj gad... dlaczego aż tyle??
Moja suka 28 kg pracująca je 250-300 gr TOTW... jest szczuplutka, taka jak powinna być!

Posted

nie wiem czemu tyle je. jak był na BARFie jadl 2 razy wiecej niz powinien, ale nie takie ilosci. suchego zawsze pozeral tyle. nie mam pojecia. tasiemcow nie ma. jest zdrow w sumie. tak ma:roll:

ps. ale odkad w misce jest tylko TOTW to się zmieniło.na dzis zero jak na razie. wczoraj w nocy zjadl cala swoja porcje. Ale od dzis znow strajkuje. Wieczorem pewnie znowu zje ze smakiem. mysle ze po prostu dawałam mu tak jak sie domagal, a nie potrzebuje tyle wcale. choc gruby nie jest. czuc mu zebra.

my jestesmy min. 3 godziny, przewaznie 4-5 (na weekendy 6) na dworze. moze dlatego:roll:

Posted

an1a napisał(a):

15 kg moze nie ale wiekszosc karm starcza na ciut ponad miesiac (15 kg worek)
jedyna eukanuba jest na dluzej:eviltong:
ale to nawet przy niskim dawkowaniu 200 zl za worek...za duzo

Posted

Agnes napisał(a):
15 kg moze nie ale wiekszosc karm starcza na ciut ponad miesiac (15 kg worek)
jedyna eukanuba jest na dluzej:eviltong:
ale to nawet przy niskim dawkowaniu 200 zl za worek...za duzo

Mój jadł Acanę z łososiem i 15kg było na równo miesiąc, teraz miał na miesiąc 9kg worek Diamonda... Też przy Acanie miał w zimie zmniejszoną dawkę ruchu (ah te sesje w szkole :D ) i nawet nie przytył przy normalnych dawkach.
Na Diamondzie zaczął tyć i zmniejszyłam dawki.
A ceny... Diamond 18kg/129zł, Acana 190zł/15kg...

Posted

an1a napisał(a):
Mój jadł Acanę z łososiem i 15kg było na równo miesiąc, teraz miał na miesiąc 9kg worek Diamonda... Też przy Acanie miał w zimie zmniejszoną dawkę ruchu (ah te sesje w szkole :D ) i nawet nie przytył przy normalnych dawkach.
Na Diamondzie zaczął tyć i zmniejszyłam dawki.
A ceny... Diamond 18kg/129zł, Acana 190zł/15kg...

diamond jest tani
mi raczej o nutre gold chodzilo
chociaz na stronie widzialam tylko opcje dla hodowcow - do takich jestem z gory uprzedzona i nie kupuje

Posted

Charly napisał(a):

ps. ale odkad w misce jest tylko TOTW to się zmieniło.na dzis zero jak na razie. wczoraj w nocy zjadl cala swoja porcje. Ale od dzis znow strajkuje. Wieczorem pewnie znowu zje ze smakiem. mysle ze po prostu dawałam mu tak jak sie domagal, a nie potrzebuje tyle wcale. choc gruby nie jest. czuc mu zebra.

my jestesmy min. 3 godziny, przewaznie 4-5 (na weekendy 6) na dworze. moze dlatego:roll:

A może on nie strajkuje tylko jest po prostu najedzony...?! :)

Posted

no raczej nie:lol:2 dni nie jadl prawie nic(!), bo chcialam go "zmusic" i nie mialam nic innego. Dzis rano kupiłam boscha z rybka i wcina az sie uszy trzęsą:lol:

Posted

Talia napisał(a):
Charly czy to jest ten bosch co ma podzial na granulki (rybki i takie zwykłe)?

no:) rózne kształty tam są. rybki i takie kulki:evil_lol:

Posted

wracając do DN:) musze powiedziec, ze jeszcze nei doszla, a juz jestem pozytywnie zaskoczona pełna profesją. Monitoring przesyłki na maila...fju fju...Nie tak jak w innych sklepach internetowych. czekasz 100 lat na przesylke (przewanie 10 dni). nie wiesz nic gdzie jest.. a tu takie cuda:evil_lol:

Posted

Charly napisał(a):
wracając do DN:) musze powiedziec, ze jeszcze nei doszla, a juz jestem pozytywnie zaskoczona pełna profesją. Monitoring przesyłki na maila...fju fju...Nie tak jak w innych sklepach internetowych. czekasz 100 lat na przesylke (przewanie 10 dni). nie wiesz nic gdzie jest.. a tu takie cuda:evil_lol:

kiepsko trafialas ;)
ja nigdy nie czekalam na karme dluzej niz 2 dni - bo jak zamowilam wieczorem to ciezko, zeby bylo nastepnego dnia:eviltong:

Posted

Doszlo DN i doszla ta holistyczna karma z ryba z NG i ....mały po prostu wariuje na punkcie obu karm:crazyeye:

hm...teraz nie wiem, od ktorej zaczac testowanie, ktora lepiej przyswaja hm:evil_lol:

(mnie osobiscie hehe podoba sie bardziej ta holistyczna karma, bo

- ma ladne zielone opakowanie;)
-bardzo estetyczne owalne kulki;)
-ładnie przyjemnie pachnie rybka, ale naprawde przyjemnie:)

Jednak pan ze sklepu polecil mi jako karme podstawowa DN:)

Mój TZ mówi, ze w Stanach DN to dobra i znana marka. W takim razie zaczne z DN:)

...wiecie jak...osiołkowi w żłoby dano..

Posted

zostałam doinformowana, ze NG holistic z rybką nie zaleca sie dawac jako karme podstawową/nie dłużej niż 3 miesiące. Jest czyms w rodzaju odczulacza dla psow z alergia, po czym mozna przejsc na DN z lamb. W takim razie zaczniemy od rybki a potem przejde na DN.