Aten@ Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 zamówiłam babci psu kolejny worek 8kg, tym razem z kurczakiem :) zapłaciłam całe 41zł, wysyłka kurierem gratis :D Quote
Ruselek Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Ja zamówiłem w sobotę 16kg, dzisiaj miało dojść i nadal nie widzę kuriera ... :mad: Quote
Aten@ Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 ja zamawiałam w poniedziałek i wczoraj był kurier :) Ruselek, a jak płaciłeś? jeśli robiłeś przelew w sobotę, a masz w innym banku konto, to nie ma szans, w poniedziałek po południu dopiero kasa została zaksięgowana, więc pewnie wysłali dopiero we wtorek. Ale to są moje przypuszczenia, sprawdź sobie może swoje konto u nich, tam będzie status zamówienia, na którym widać, o której mniej więcej i kiedy paczka została wysłana. Quote
Estera Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 dowiedziałam się, że small breed z jagnięciną ma gulki mniejsze od groszówki. Nie wiem ile mniejsze, ale jeśli nie dużo to będą w sam raz :) Jak dojdzie, sprobujemy, zjemy wszystko napisze jak smakuje :D Quote
Starbuck Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 W zeszłym tygodniu zamówiłam Adult Large, dostawa błyskawiczna i bardzo miły kontakt. Co do karmy: przede wszystkim granulki mogły by być trochę większe, karma ładnie pachnie i moje psy chętnie ją jedzą.Jednak po tygodniu karmienia nie mogę za wiele stwierdzić tylko tyle że poza jednym psiakiem(dostała rozwolnienia ale przyczyną może być też nowy gryzak-przysmak którego wcześniej nie jadła) kupy są ok. Wczoraj zamówiłam wersję dla seniora zobaczymy jak sie sprawdzi i co "powie" mój weteran:razz: Quote
Ruselek Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 [quote name='Aten@']ja zamawiałam w poniedziałek i wczoraj był kurier :) Ruselek, a jak płaciłeś? jeśli robiłeś przelew w sobotę, a masz w innym banku konto, to nie ma szans, w poniedziałek po południu dopiero kasa została zaksięgowana, więc pewnie wysłali dopiero we wtorek. Przelewem. Wczoraj paczka doszła rano:cool3: dowiedziałam się, że small breed z jagnięciną ma gulki mniejsze od groszówki. Nie wiem ile mniejsze, ale jeśli nie dużo to będą w sam raz :smile: Są mniejsze, 2-3 razy (mowa o karmie dla szczeniaczków). Diamond to jedyna karma jaką mój pies je z apetytem:crazyeye: zamurowało mnie trochę jak zobaczyłem te 16kg, trochę tego dużo a za jakieś 3-4 miesiące trzeba będzie zmienić pieskowi karmę dla dorosłych. Gratis dostałem smycz (nie taką dla psa:) ) i nie wiem jak to się nazywa, ale "takie coś" do zamykania paczki:p Quote
Squ Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Ruselek napisał(a):Gratis dostałem smycz (nie taką dla psa:) ) i nie wiem jak to się nazywa, ale "takie coś" do zamykania paczki:p Chyba wszystkim to dają :eviltong: Ja się skusiłam na promocyjnego seniora. Ja suka zje worek to napisze spostrzeżenia. Quote
Estera Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Wczoraj dotrała do mnie karma. Byłam przerażona :shock: Granulki są wielkości...połowy małego paznokcia :shock: Na szczęście mimo wszystko Diuna nie łyka, tylko jakimś cudem karmę gryzie :) No i zasmakowała jej :) nic więcej na razie powiedzieć nie mogę ;) Quote
Estera Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Diuna nadal karmę ładnie je no i gryzie ;) Nie je już z takim zapałem jak na początku, ale je, a to najważniejsze :) Kupy w normie, ładne, zwarte, 2 razy dziennie, nie za duże. Psisko się nie drapie, tylko łupież do końca nie zniknął... Quote
Agnes Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 jakiej klasy jest to karma? z ktorym karmami na naszym rynku mozna ja porownac? Quote
ktrebor Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Jeśli można używać takiego stwierdzenia, to karma z tzw. wyższej półki żywieniowej, można porównać do części karm Eagle Pack, czy też Chicken Soup. Quote
leszekpw Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Niestety nie zgodze sie z przedmowca. Diamond Natural nie mozna napewno usadowic na tej samej polce jakosciowej co Chicekn Soup i Eagle Pack. Sa to duzo lepsze jakosciowo karmy od Diamonda. Diamond plasuje sie mniej wiecej na podobnej półce jesli chodzi o jakosc co Acana czy ciut lepsza od Nutry Nuggets. Quote
an1a Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Czy ktoś karmi jeszcze tą karmą? :) Zastanawiam się nad Lamb&Rice, ale znowu te tłuszcze drobiowe... Quote
ceta Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 wiem że temat o diamondzie juz sie gdzieś przewinął. Ale mam pytanie typowo o skład. Na stronie polskiego dystrybutora skład diamond naturals dla szczeniaków duzych ras: Baranina, suszone jajko, mączka z baraniny, pełny niełuskany ryż brązowy, kasza perłowa, ryż biały, tłuszcz z kurczaka (konserwowany witaminą E), pulpa buraczana, naturalny zapach, siemię lniane, mączka z mięsa ryb, drożdże browarnicze, tłuszcz z łososia (źródło DHA), tiamina, L-karnityna, biotyna, kwas foliowy, wszystkie witaminy i minerały w formie chelatowej zalecane przez AAFCO w żywieniu psów. A skład tej samej karmy na stronie producenta: Lamb, lamb meal, egg product, cracked pearled barley, millet, ground rice, chicken fat (preserved with mixed tocopherols), potato protein, oatmeal, potatoes, tomato pomace, flaxseed, natural flavor, salmon oil (source of DHA), ocean fish meal, potassium chloride, choline chloride, dried chicory root, kelp, carrots, peas, apples, tomatoes, blueberries, spinach, dried skim milk, cranberry powder, rosemary extract, parsley flake, yucca schidigera extract, L-Carnitine, Enterococcus faecieum, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Saccharomyces cerevesiae fermentation solubles, dried Aspergillus oryzae fermentation extract, vitamin E supplement, iron proteinate, zinc proteinate, copper proteinate, ferrous sulfate, zinc sulfate, copper sulfate, potassium iodide, thiamine mononitrate, manganese proteinate, manganous oxide, ascorbic acid, vitamin A supplement, biotin, calcium pantothenate, manganese sulfate, sodium selenite, pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), vitamin B12 supplement, riboflavin, vitamin D supplement, folic acid. wiec cos tu nie tak. Wiem że czesto tłumaczenia polskie odbiegają od normy,ale żeby az tak. Wg tego co piszę amerykański producent to karma ta byłaby bardzo zblizona do holistycznej chs?? Dzis otrzymałam próbki tej karmy i skład w języku angielskim był z kolei bardziej zbliżony do tego w polskiej wersji, nic nie było o tych wszytskich prei probiotykach ani owocach. I komu tu wierzyć? Co jest prawdą? Quote
michau Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Mój labek wcina DN dla szczeniaków ras dużych. Ostatnio pochłania ją w błyskawicznym tempie. Jak na razie mogę się wypowiadać o niej w samych superlatywach, bo wszystko jest ok. Jestem też bardzo zadowolony ze sklepu, bo przesyłki są szybkie i za darmo. :crazyeye: Quote
Charly Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 chyba An1a tez to bede karmic. moj pies nie chce tego TOTW jeść:placz:. Nawet nie spojrzał. czy mozna gdzies dostac probki DN? Quote
Agnes Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Charly napisał(a):chyba An1a tez to bede karmic. moj pies nie chce tego TOTW jeść:placz:. Nawet nie spojrzał. czy mozna gdzies dostac probki DN? mozna ja dostalam caly karton DN;) ale dla nas za male granulki i poki co nie sprobowalam Quote
an1a Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Charly']chyba An1a tez to bede karmic. moj pies nie chce tego TOTW jeść:placz:. Nawet nie spojrzał. czy mozna gdzies dostac probki DN? Zadzwoń do nich/napisz i poproś o przesłanie próbek ;) ja dostalam caly karton DN;-) ale dla nas za male granulki i poki co nie sprobowalam ja też :evil_lol: też byłam na samym początku przerażona wielkością granulek, ale mój pies je normalnie gryzie, nie rzuca się na jedzenie i nie ma żadnych problemów. Quote
Talia Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Ja mam próbki DN l&r i lb. Jak na razie jeszcze nie próbowane, jak skończymy Eukanube to zobaczymy jak psisko będzie jadło. Charly, jak Ci przyślą próbki to naprawdę będzie co próbować. Ja dostałam po ok 5kg z rodzaju czyli razem ok 15kg (jeszcze ChS). Płaci się tylko za koszy przesyłki 20zł. Quote
Agnes Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Talia']Ja mam próbki DN l&r i lb. Jak na razie jeszcze nie próbowane, jak skończymy Eukanube to zobaczymy jak psisko będzie jadło. Charly, jak Ci przyślą próbki to naprawdę będzie co próbować. Ja dostałam po ok 5kg z rodzaju czyli razem ok 15kg (jeszcze ChS). Płaci się tylko za koszy przesyłki 20zł. a widzisz - ja dostalam mniej probek ale totalnie za darmo:eviltong: tak czy siak - caaaaly karton Quote
Charly Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 no fajnie. ale gdzie ja mam zadzwonic?:oops: od razu do dystrybutora czy jak? Quote
Agnes Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Charly napisał(a):no fajnie. ale gdzie ja mam zadzwonic?:oops: od razu do dystrybutora czy jak? na ich stronie jest telefon - dodzwonisz sie do bardzo milego Pana:lol:zapytasz o karme i poprosisz o probki (ja zawsze zaznacza darmowe) Quote
Charly Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 acha to juz wiem. rozmawialam z tym panem juz na gadu z powodu probek TOTW,ale nie mieli. Teraz napisałam na gadu z powodu tego DN lamb and rice. moze dostane probki. mam nadzieje, bo szczeze mowiac, albo karma wywoluje alergie albo mały nie je. szkoda, bo ToTW ma taki superrancki skład i podobno psy to wsuwają:( No nic, zobacze co ten pan mi odpowie Quote
Charly Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 pan nie odpisuje. Tzn. zdaje sobie sprawe, ze ma troche wiecej do roboty niz odpisywac Charly na gadu gadu, ale...prosze pana prosze mi odpisac:obrazic: Quote
Recommended Posts