Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 593
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tajga znów próbuje ustawiać chłopaków w boksie...nie odważyła się zaczynać z Lobo to dała po nosie Serwusowi...psiak ma znak pod okiem po kontakcie z koleżanką...oj,Tajga,Tajga...była wczoraj ze mną na spacerku...prosi o głaski i lubi być głaskana jako pierwsza...wpycha nos jak głaszczemy Serwusa...

Posted

toyota nie będę się wypowiadać, bo ja sunię tylko ze zdjęć znam. Napisałam tak, gdyby ktoś chciał sunię w takim wieku wziąć do domku na stałe. Tajga kiepsko znosi pobyt w schronie. Wcześniej było jeszcze gorzej. Romka to osoba, która wie jak jest.
Z tego co ja widziałam to sunia nie wygląda na staruszkę:)

Posted

Dziewczyny napiszcie mi czy ona by się nadawała do takiego domu:

Pan w Warszawie, ratownik WOPR-u, miał owczarki, zakochany w rasie, 3 m-e w roku na Mazurach , duże mieszkanie, szuka towarzysza -dorosłej suki.

Czy ona jest aktywna i całkowicie sprawna ? Czy odnajdzie się w mieszkaniu ?

I napiszcie mi coś o niej, czy jest otwarta, przyjacielska, czy raczej trzeba zdobyć jej zaufanie ? Myślę, że umie chodzić na smyczy ?
Jak w tej chwili z jej kondycją ? Wydaje mi się, że wygląda nieco lepiej i trochę przybrała na wadze ? Odpiszcie jak najszybciej !

Posted

toyota napisał(a):
Dziewczyny napiszcie mi czy ona by się nadawała do takiego domu:

Pan w Warszawie, ratownik WOPR-u, miał owczarki, zakochany w rasie, 3 m-e w roku na Mazurach , duże mieszkanie, szuka towarzysza -dorosłej suki.

Czy ona jest aktywna i całkowicie sprawna ? Czy odnajdzie się w mieszkaniu ?

I napiszcie mi coś o niej, czy jest otwarta, przyjacielska, czy raczej trzeba zdobyć jej zaufanie ? Myślę, że umie chodzić na smyczy ?
Jak w tej chwili z jej kondycją ? Wydaje mi się, że wygląda nieco lepiej i trochę przybrała na wadze ? Odpiszcie jak najszybciej !

Tak,tak,tak Tajga jest zdrowa,trzeba zdobyć jej zaufanie a wtedy jest psem jednego człowieka,ma dosć dominujący charakter w stosunku do innych zwierząt(była jedynym psem starszych państwa,oczkiem w głowie).Jak już pozna ludzi,tak jak nas wolontariuszy zaufa,lubi byc głaskana,sama o to prosi,jest zazdrosna o okazywane uczucia innym psom.Jeszcze nie jest radosna jak inne psy ,które znają nas dłużej(to widac na zdjęciach,raczej chmurna jest)ale uwielbia spacerki i wtedy jej pychol jest zadowolony.Kondycyjnie super ale nie ciągnie na spacerach,jest sprawna,wysterylizowana...i bardzo potrzebuje domu...bardzo.Odnajdzie się wszędzie,gdzie ktos okaże jej uczucie,jako pies (6-letni!!!)jest już psem spokojnym,więc na powrót pana z pracy będzie spokojnie czekać.No i te wakacje na działce.Marzę o takim domu dla Tajgi...