Jump to content
Dogomania

Borys w typie Pit bulla pojechał do nowego domku ! Powodzenia ! ;)

Recommended Posts

Posted

Borys jest PIĘKNY. Zupełnie nie przypomina tego sfrustrowanego psa ze schroniska.
Mam nadzieję, że nowi opiekunowie staną na wysokości zadania i pokochają go z całego serca.
Borysku życzę Ci szczęścia!!!!

PS> Czy on chodzi na kolczatce czy łańcuszku?
Zwykłe obroże też zdają egzamin...

• Replies 454
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na wizycie siedziałam prawie 2 godziny, kilkakrotnie poruszałam temat sprzętu (normalna obroża i normalna smycz, linka 20 m i adresówki), przez telefon też mówiłam ale widać odnośnie kolczatki Pani jest niereformowalna

nawet w umowie jest zapis o kolczatce ... Karolina możesz zadzwonić do Pani i porozmawiać na temat zakupu obroży ?

on nawet w domu podczas jedzenia ma ją na szyi ... łapy opadają

Posted

fioneczka napisał(a):
na wizycie siedziałam prawie 2 godziny, kilkakrotnie poruszałam temat sprzętu (normalna obroża i normalna smycz, linka 20 m i adresówki), przez telefon też mówiłam ale widać odnośnie kolczatki Pani jest niereformowalna

nawet w umowie jest zapis o kolczatce ... Karolina możesz zadzwonić do Pani i porozmawiać na temat zakupu obroży ?

on nawet w domu podczas jedzenia ma ją na szyi ... łapy opadają

może pani łapy odpadną jak kiedyś nieopacznie wsadzi je pod kolczatkę :diabloti:

ja rozumię kolczatka w wyjatkowych sytuacjach ale żeby pies miał to coś cały czas :shock: myślę , ze Karolina nie może a MUSI na pani wymóc zakup normalnego osprzętu dla psa

Posted

Kochane, dzięki, że jesteście tego samego zdania. Bałam się, że mnie zlinczujecie.
To jest bez sensu. Tyle pracy nad psem, trudu i pieniędzy, a tu nagle kolczatka... :(
Jeśli pies ciągnie, to można użyć obroży uzdowej zapiętej razem z obróżką, albo szelek treningowych. (np.Trixie)
Ale przecież Borys chyba nie ciągnie na smyczy...
O co chodzi??? W jakim celu ma założoną kolczatkę?

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/198872-Borys-w-typie-Pit-bulla-pojecha%C5%82-do-nowego-domku-!-Powodzenia-!-)?p=17532973&viewfull=1#post17532973 to jest wzór umowy podpisanej przez Panią - zobowiązania nowego właściciela pkt 2 "Nie stosować przemocy fizycznej ani innych form dręczenia i znęcania się oraz nie wywoływać zachowań agresywnych. Nie stosować kolczatki"

pozwoliłam sobie zadzwonić do Pani i "wyjaśniłam" że podpisując umowę zobowiązała się do nie stosowania przemocy wobec Borysa - do końca tygodnia dałam czas na zakup obroży, identyfikatora i linki

Karolina proszę abyś skontaktowała się z kimś z tamtych okolic i umówiła wizytę po adopcyjną celem sprawdzenia czy Borys posiada obrożę, smycz (nie łańcuszek, bo z tej rączki to wiór zostanie jak mocniej szarpnie), identyfikator, linkę i kaganiec

Posted

fioneczka napisał(a):
http://www.dogomania.pl/threads/198872-Borys-w-typie-Pit-bulla-pojecha%C5%82-do-nowego-domku-!-Powodzenia-!-)?p=17532973&viewfull=1#post17532973 to jest wzór umowy podpisanej przez Panią - zobowiązania nowego właściciela pkt 2 "Nie stosować przemocy fizycznej ani innych form dręczenia i znęcania się oraz nie wywoływać zachowań agresywnych. Nie stosować kolczatki"

pozwoliłam sobie zadzwonić do Pani i "wyjaśniłam" że podpisując umowę zobowiązała się do nie stosowania przemocy wobec Borysa - do końca tygodnia dałam czas na zakup obroży, identyfikatora i linki

Karolina proszę abyś skontaktowała się z kimś z tamtych okolic i umówiła wizytę po adopcyjną celem sprawdzenia czy Borys posiada obrożę, smycz (nie łańcuszek, bo z tej rączki to wiór zostanie jak mocniej szarpnie), identyfikator, linkę i kaganiec

Również kontaktowałam się z panią - napisała, że obroża już została zmieniona. Mam nadzieję, że tak jest...
Postaram się kogoś znaleźć.

Posted

Karolcia_ko5 napisał(a):
Również kontaktowałam się z panią - napisała, że obroża już została zmieniona. Mam nadzieję, że tak jest...
Postaram się kogoś znaleźć.

fioneczka napisał(a):

Całe szczęście. Bo nie mogłam spokojnie spać. Jesteście wspaniałe, że tak szybko zadziałałyście.:loveu:

Posted

Lena2009 napisał(a):
dopiero dzisiaj zobaczyłam że Borysek ma już dom, mam nadzieję że na zawsze, 20,-zł. które zostały przekazuję na Krawca

Czy stałą deklarację też przenosisz? Bo tak zrozumiałam posta i chciałabym się upewnić.

Posted

czy wizyta została "załatwiona" ?
Karolina czy Borys ma kupioną obrożę i adresatkę ?

czy w umowie, Pan Marek dopisał obowiązek czipowania w terminie do 30 dni od adopcji? - ja umowy nie widziałam

Posted

fioneczka napisał(a):
czy wizyta została "załatwiona" ?
Karolina czy Borys ma kupioną obrożę i adresatkę ?

Też miałam o to pytać. Ja mogę zapytać jedną dogomaniaczkę, czy mogłaby przeprowadzić wizytę poadopcyjną.

Posted

winter7 napisał(a):
Też miałam o to pytać. Ja mogę zapytać jedną dogomaniaczkę, czy mogłaby przeprowadzić wizytę poadopcyjną.

Spytaj, ja pisałam do dwóch ciotek i cisza :(.. Czas leci.. A ja mam troszkę przed szkołą na głowie.
Nie wiem kto jeszcze jest z tamtych okolic...

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

fioneczka napisał(a):
no i jak tam Karolciu wiedzie się w nowym domku Boryskowi ?
zaczipowany już ? ... obrożę ma ?

oj dużo czasu minęło , prawie miesiąc a tu nawet słowa w temacie ....

Posted

Nie miałam dostępu do neta, czasu i sił by się tym zająć . . ale z problemów nikomu tłumaczyć się nie muszę.
Więc dziś się zmobilizowałam. Napisałam do kolejnych paru osób, ponieważ poprzednio nikt nie odp. w sprawie Borysa i czekam na odzew.

Posted

Karolcia_ko5 napisał(a):
Odpisała mi jedna osoba, więc wizyta się odbędzie, pewnie po wszystkich świętych.

super a kto pojedzie ?

masz kontakt z państwem ? może jakieś zdjęcia podsyłali ?

Posted

fioneczka napisał(a):
super a kto pojedzie ?

masz kontakt z państwem ? może jakieś zdjęcia podsyłali ?

To asiek.l-g z Gryfowa Śląskiego, to dość blisko. Czekam na potwierdzenie, ma do mnie zadzwonić omówić szczegóły.
Zdjęć nie mam. Pisałam do właścicieli, ale cisza, więc po świętach zadzwonie, by nie zawracać głowy w te dni.

• 2 weeks later...
Posted

witam, własnie skończyłam czytac wątek Boryska, widzą że to troche pilne jest aby tam pojechać wiec wymiksowalam sie z wyjazdu do wrocławia na szkolenie i wzielam dwa dni wolnego, i jutro albo w czwartek pojade do Lubania. za godzinke przedzwonie do Pani i sie umówie. Juz teraz zobowiązuje sie do co paro miesiecznego odwiedzania Boryska. Musze sprawdzic czy został zaczipowany i wziąść numer, czy ma obroze, adresówke, normalna smycz no i co z ta kolczatką, o co mam jeszcze pytac podpowiadajcie.