Jump to content
Dogomania

Borys w typie Pit bulla pojechał do nowego domku ! Powodzenia ! ;)

Recommended Posts

• Replies 454
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Karolcia_ko5 napisał(a):
Wizyta w domku odbędzie się w niedzielę. Na pewno zdam relacje.

A już myślałam, że znajdę wpis - Borysek ma wspaniały dom :)
Dobra, już nie zapeszam :eviltong:

Czekamy z niecierpliwością. Oby to był TEN domek.

Posted

co prawda napisałam PW ale i tutaj napiszę

wizytę w niedzielę zrobię

jeśli wizyta wypadnie pomyślnie to tak jak na PW pisałam nie będę w stanie pojechać do Marka żeby wziąć Borysa i zawieźć go do domu, na chwilę obecną jest to dla mnie niewykonalne czasowo nawet w weekendy
Marek bierze chyba 1 zł za km to wyszłoby ok 130 zł bo z Opolna do Lubania głównymi drogami w dwie str, chyba że pojechałby przez te mniej uczęszczane to ok 100 km w dwie str

jednak moje zdanie jest takie, że pies to nie pizza z dostawą do domu tym bardziej że odległość nie jest duża

Państwo (jeśli wizyta wypadnie ok) mogliby się zorganizować i znaleźć kogoś znajomego, który pojedzie z nimi po Borysa do Marka, mogliby przy odbierze psa otrzymać kilka "instrukcji" jak postępować, dowiedzieliby się czegoś o psie

Jeśli z tym jest problem możesz poprosić Marka o dowiezienie Borysa ale niech Państwo pokryją koszt transportu.

Czy Borys jest zaczipowany?

Posted

fioneczka napisał(a):
co prawda napisałam PW ale i tutaj napiszę

wizytę w niedzielę zrobię

jeśli wizyta wypadnie pomyślnie to tak jak na PW pisałam nie będę w stanie pojechać do Marka żeby wziąć Borysa i zawieźć go do domu, na chwilę obecną jest to dla mnie niewykonalne czasowo nawet w weekendy
Marek bierze chyba 1 zł za km to wyszłoby ok 130 zł bo z Opolna do Lubania głównymi drogami w dwie str, chyba że pojechałby przez te mniej uczęszczane to ok 100 km w dwie str

jednak moje zdanie jest takie, że pies to nie pizza z dostawą do domu tym bardziej że odległość nie jest duża

Państwo (jeśli wizyta wypadnie ok) mogliby się zorganizować i znaleźć kogoś znajomego, który pojedzie z nimi po Borysa do Marka, mogliby przy odbierze psa otrzymać kilka "instrukcji" jak postępować, dowiedzieliby się czegoś o psie

Jeśli z tym jest problem możesz poprosić Marka o dowiezienie Borysa ale niech Państwo pokryją koszt transportu.

Czy Borys jest zaczipowany?

Jestem tego samego zdania. Borys to wyzwanie. Jego edukacja się nie zakończyła i powinna trwać każdego dnia. Byłoby dobrze gdyby wiedzieli też, że mają w sparcie od pana Marka i z kazdym problemem mogą dzwonić. Ale według mnie powinni sami udać się do Bogatyni i zaznajomić się z wychowaniem Borysa. Powiedz im, że to dla dobra wszystkich. I bezpieczeństwa.

Buziaki

Posted

w dniu wczorajszym tak jak było to umówione odbyła się wizyta przed adopcyjna

wszystko wydaje się być ok

jedyne zastrzeżenie z mojej strony to fakt, że Pani została poinformowana że może odebrać psa jeszcze w dniu wizyty jeśli wypadnie ona pomyślnie
Pani chciała jeszcze wczoraj odebrać Borysa
pomysł ten byl nie do zaakceptowania zarówno przeze mnie jak i Pana Marka

Pani wraz z resztą rodziny ma udać się do Pana Marka (po uprzednim ustaleniu, plany są na dziś) celem odbycia spotkania adopcyjno/szkoleniowego, podpisania umowy i odbioru Borysa

Oczywiście decydujący głos będzie miał Pan Marek biorąc pod uwagę relacje pomiędzy Borysem i nową rodziną, stosunek psa do nich i odwrotnie itd ... jesli wszystko pójdzie ok umowa zostanie podpisana

W dniu wczorajszym Pani otrzymała na mail umowę "do wglądu" celem zapoznania się z jej warunkami - Pani umowę akceptuje

Posted

umowa wygląda tak:

UMOWA ADOPCYJNA PSA

zawarta w dniu …..................... w Bogatyni woj. dolnośląskie,
pomiędzy:

Karolina ................
adres zamieszkania:
dowód osobisty seria i nr
telefon kontaktowy:
zwanadalej opiekunem tymczasowym,

działająca w imieniu: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie
ul. Gajowa 7a, 62-510 Konin ,

a

.....................................
adres zamieszkania: ...........................
adres zameldowania: .........................
dowód osobisty seria i nr .................. , Pesel ..........................
telefon kontaktowy................... , e-mail ..............................
zwana dalej opiekunem stałym,
która wyraża chęć przyjęcia psa pod stałą opiekę w formie ADOPCJI.

Umowa adopcyjna dotyczy psa w typie Amstaff /Pitbull o danych:
Imię: Borys
Umaszczenie: biało-czarny
Nr czip: …...........................................
Kastracja: tak
Zachowanie: nie wykazuje zachowań agresywnych w stosunku do ludzi, nie toleruje innych zwierząt, pies bardzo skoczny, bez trudu pokonujący wysokie przeszkody, w przeszłości problematyczne zachowanie związane z maniakalnym chwytaniem w pysk smyczy, patyków itp. - na chwilę obecną problem został wyeliminowany

Opiekun stały Pani
zobowiązuje się zapewnić godne warunki utrzymania, które składają się na:

• Zapewnieniu psiej karmy/pożywienia w odpowiedniej ilości dla wieku, wagi,ruchu, stanu zdrowia psa oraz stały dostęp do wody pitnej
    • Zapewnieniu opieki weterynaryjnej, szczepień przeciwko wściekliźnie - zgodnie z obowiązującym prawem dla miejsca zamieszkania, chorobom zakaźnym oraz regularne odrobaczanie z odnotowaniem w książeczce zdrowia psa
    • Zapewnieniu co najmniej 3 spacerów w ciągu doby.

Opiekun stały Pani ...................
zobowiązuje się:

1. Nie umieszczać psa w budzie i na łańcuchu.
  2. Nie stosować przemocy fizycznej ani innych form dręczenia i znęcania się oraz nie wywoływać zachowań agresywnych. Nie stosować kolczatki.

1. Powiadomić natychmiast dotychczasowego opiekuna tymczasowego o zaginięciu psa lub jego ciężkiej chorobie.
  2. W przypadku problemów uzasadnionych* natychmiast zwrócić psa do dotychczasowego opiekuna tymczasowego lub miejsca przez niego wskazanego.
  3. W przypadku śmierci zwierzęcia powiadomić o tym fakcie natychmiast, dotychczasowego opiekuna tymczasowego.
  4. Umożliwić kontrolę po adopcyjną dotychczasowemu opiekunowi tymczasowemu, osobom go reprezentującym lub pracownikom TOZ.
  5. Powiadomić dotychczasowego opiekuna tymczasowego o każdorazowej zmianie adresu zamieszkania bądź numeru telefonu.
  6. Zakupić identyfikator dla psa (tzw. adresówka) i zamieścić w niej informację: imię psa, adres i numer telefonu właściciela, kaganiec fizjologiczny oraz linkę treningową (ok 15-20 metrów), która będzie używana podczas spacerów na otwartym terenie.
  7. Pozostać w kontakcie z dotychczasowym opiekunem tymczasowym.
  8. W przypadku problemów zwrócić się natychmiast po poradę szkoleniową do Pana Marka Młodzińskiego posiadającego uprawnienia w zakresie tresury i terapii zachowań psów, bądź innego szkoleniowca posiadającego kwalifikacje zawodowe z zakresu tresury i terapii zachowań zwierząt.
  9. Dokonać czipowania psa w terminie 30 dni od dnia adopcji w wybranym przez siebie gabinecie weterynaryjnym oraz przesłanie potwierdzenia dokonania w/w zabiegu dotychczasowemu opiekunowi tymczasowemu

Pies nie może zostać odsprzedany bądź przekazany osobom trzecim.

W przypadku powrotu psa do dotychczasowego opiekuna tymczasowego z przyczyn innych niżeli przyczyny uzasadnione*, pies zostanie umieszczony w płatnym hotelu dla zwierząt lub w tzw. domu tymczasowym, na koszt Pani …..................

W przypadku stwierdzenia rażącego zaniedbania zwierzęcia ze strony opiekuna stałegoPani ….................., a tym samym narażenie go na utratę zdrowia lub życia, pies zostanie odebrany, natomiast sprawa zaniedbania zostanie zgłoszona do organów ścigania.
W powyższym przypadku Pani …..........pokryje całkowite koszty utrzymania psa w domu tymczasowym lub hotelu dla zwierząt do chwili znalezienia zwierzęciu nowego opiekuna stałego.

Akceptuję warunki umowy

...................................................
opiekun stały , czytelny podpis

...................................................
opiekun tymczasowy

* problemy uzasadnione
utrata miejsca zamieszkania
choroba uniemożliwiająca dalsze sprawowanie opieki nad zwierzęciem

Pies zostaje przekazany nowemu właścicielowi Pani …..................w dniu podpisania umowy adopcyjnej tj. …................................................. wraz z książeczką zdrowia psa.
W chwili przekazania, pies znajduje się w dobrej kondycji fizycznej i psychicznej, nie wykazuje agresji do ludzi, reaguje na podstawowe komendy co zostało okazane w obecności Pana Marka …................... Pies nie wykazuje objawów chorobowych.

….............................................................
data i podpis opiekuna stałego

W imieniu Pani Karoliny …................ umowa zostaje podpisana przez P. Marka …........................

EDIT: coś się tało z numeracją zobowiązań jednak na umowie punkty są od 1-11

Posted

Rozmawiałam z Panem Markiem, państwo mają pojawić się dziś w okolicach godziny 18 i będzie mnie informował czy wszystko jest ok i zabrali Boryska do siebie.
Więc pozostaję czekać na informacje od Pana Marka. Na pewno napiszę na forum.

Dzięki za pomoc.

Posted

Ale to jak :cool3: , państwo wogóle jeszcze tam nie byli u psiaka , z panem Markiem wcześniej nie rozmawiali , nie znają psa , nie mieli z nim kontaktu i tak całkiem w ciemno ???

Posted

Alicja napisał(a):
Ale to jak :cool3: , państwo wogóle jeszcze tam nie byli u psiaka , z panem Markiem wcześniej nie rozmawiali , nie znają psa , nie mieli z nim kontaktu i tak całkiem w ciemno ???

Niestety nie. Bo nie mają za bardzo jak do Boryska dojeżdżać. Nie mają auta. Mam nadzieję, że Pan Marek ich dobrze popilotuje. Jeśli Pan Marek stwierdzi, że pies nie jest dla nich no to podważać tego nikt nie będzie.

Posted

Jeśli któraś z ciotek ze chce przenieść swoją deklaracje to proszę miejcie na uwadzę tego psiaka, przed nim są jeszcze trzy psiaki więc sprawa do przemyślenia:

http://www.dogomania.pl/threads/198877-Czeka-w-kolejce-do-hotelu-w-Bogatynii.-Brakuje-305-zł-stałych-deklracji.-Pomocy-!

Zostało 30 zł na koncie Boryska od carycy26 - 10 zł i Leny2009 - 20 zł. Co z nimi ? Może mogą przejść na konto Krawca ?

Posted

Żeby tylko się udało:modla::modla::modla:
Karolcia, poczekaj jeszcze może z tydzień z dzieleniem deklaracji. Żeby nie zapeszyć.
A co mówił pan Marek. Jakie wrażenie zrobiła na nim nowa rodzina Boryska? Będzie mieszkał w domu czy w bloku? Z dziećmi? Wiadomo coś???

Posted

winter7 napisał(a):
Żeby tylko się udało:modla::modla::modla:
Karolcia, poczekaj jeszcze może z tydzień z dzieleniem deklaracji. Żeby nie zapeszyć.
A co mówił pan Marek. Jakie wrażenie zrobiła na nim nowa rodzina Boryska? Będzie mieszkał w domu czy w bloku? Z dziećmi? Wiadomo coś???

Napisałam sprawa z deklaracjami do przemyślenia. Bo przed Krawcem są psiaki, które czekają...
Dzieci są, ale 11 i 16 lat. Mieszkanie w bloku.

Posted

Karolcia_ko5 napisał(a):
Napisałam sprawa z deklaracjami do przemyślenia. Bo przed Krawcem są psiaki, które czekają...
Dzieci są, ale 11 i 16 lat. Mieszkanie w bloku.

Kochana, dawaj wiadomości, jak tylko się czegoś dowiesz. :) Borys, obyś grzał zimą doopkę w swoim domku

Posted

winter7 napisał(a):
Kochana, dawaj wiadomości, jak tylko się czegoś dowiesz. :) Borys, obyś grzał zimą doopkę w swoim domku

No pewnie ;) Dam znać jak tylko coś do mnie dojdzie. Za jakiś czas zadzwonię.