Alojzyna Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Mikołaj napisał(a):My również byliśmy również gratulujemy wszystkim lokatowcom jednakże pozstał pewien niesmak po wystawie.Wiadomo,że są sędziowie i sędziowie jednak nie mogłam za żadne skarby trafić w typy sędziny i sędziego jest to nie tylko moje zdanie ale i innych wystawców. Mnie z kolei podobało się sędziowanie pani Corns.;) Robiła to dosyć sprawnie, zwracając uwagę na każdy element budowy anatomicznej. Świadczy o tym chociażby jej dość obszerny, ale bardzo trafny opis Ayki. Poza tym, wydaje mi się, że niektóre suczki podobały się pani sędzinie również z powodu ich charakteru - te wesołe i przymilne, żywo reagujące. Z kolei pan Owen wybierał ładne psy do przerwy. Potem się trochę zdekoncentrował i w klasie otwartej wybrał psy (jak ktoś określił) "hardcorowe". :evil_lol: Oczywiście nie dotyczy to wszystkich lokatowych psów z tej grupy. Mam nadzieję, że wkrótce pojawią się zdjęcia. I chociaż nie oddają one w pełni prawdziwego wyglądu a zwłaszcza ruchu psa i zachowania na ringu akurat tego dnia, to będzie można wyrobić sobie zdanie na ten temat. Quote
tomo Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 :lol: :lol: JESTEŚJMY :lol: ! DOJECHAŁYŚMY NARESZCIE DO DOMU !!!:lol: :eviltong: :multi: [SIZE="1"]Alojzyna - zawsze zastanawiałam się , czy to Ty piszesz na forum , czy zmieniacie się z córką lub małżonkiem ? Ale teraz to już doskonale wiem ,że to TY. W kl. młodzieży suk , były jeszcze 3 polskie suczki : NOVA ERA Pullera ??? CHERRY Bullwet ??? SISTER Senator - ta napewno była obecna. ??? W klasie championów była jeszcze : TORRIDA KASKARINDA Staff-ka ??? Ja jako i wygrana i przegrana , zdecydowanie zgadzam się z opinią MIKOŁAJA, i czuję zdecydowany niedosyt . Sędziowanie jako samo w sobie podobało mi się , było szybkie i zdecydowane , jak na taką wielką ilość psów , wybór spośród niektórych stawek ( np.17 , czy 15 ) to naprawdę nie prosta sprawa. Zarówno sędzia , jak i sędzina badali każdy szczegół psa ! Psy były zmęczone staniem i wyczekiwaniem na opinie sedziego , w ringu w pozycji musiały stać i po 10 min. Jednak zdecydowanie nie mam pojęcia czym kierowała się zarówno sędzina , jak i sędzia , jak dla mnie na loktach stawały psy i suki " ni z gruchy ni z pietruchy", w każdej prawie klasie . W sumie, ze wszystkich stawek podobał mi sie tylko wybór kl. pośredniej psów. Ja przedewszystkim nie jestem zadowolona z tego ,ze w opisie nie podano uzasadnienia , ani przyczyny tego , że pies dostał niższą ocenę , opis mam doskonały , DLACZEGO ???:roll: chyba każdy byłby ciekaw . Gratuluję WSZYSTKIM pobytu na tej wystawie ! chęci i wytrwania !!! Gratuluję lokatowcom i uczestnikom !!! pozdrawiam ! i życzyłabym sobie , aby na kazdej wystawie na której będę , była taka fantastyczna atmosfera , jak na JOE MALLEN MEMORIAL 2006' !!!:multi: Jestam bardzo zadowolona , mam nadzieję , że mój wyjazd na tą wystawę zaowocuje. OTO pies, ktory stanal na II lotacie za Zwyciezca Joe Mallena 2006 a zarazem uzyskal najwyzsza lokate ze wszystkich polskich psów. " class="ipsImage" alt=""> Quote
tomo Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Mogę się mylić , lecz coś Ci się chyba Alojzyna pokiełbasiło :lol: Zwycięzcą JOE MAALEN - suki została austriacka suczka z klasy thropy: Cheerstaff QUIET QUEST - na zdjęciu. Ale FUNNY GIRL DY- napewno nie jest wyciężczynią. " class="ipsImage" alt=""> Quote
wera99 Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 GRATULACJE DLA RODAKÓW!!! A W SZCZEGÓLNOŚCI DLA AYKI :thumbs: :thumbs: ORAZ CERBERUSA :thumbs: SZKODA, ŻE TAK WIELE PSIAKÓW NIEDOCENIONYCH, ALE I DOCENIONYCH TEŻ NIEMAŁO :thumbs: :thumbs: STAWIAŁAM NA PANIĄ KROPKĘ I MISTERA!!! POZDRAWIAM Quote
Alojzyna Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Tomo - wszystkie wymienione przeze mnie polskie psy były na wystawie. Torryśka stała zaraz za Ayką wystawiana przez Mateusza (Kasia w tym czasie była ze Staffkarem a Justyna przygotowywała się do wejścia na trophy). Jedynym polskim staffikiem, który pomimo zgłoszenia nie przyjechał na wystawę była suczka z klasy championów OFF SPRING Buldożer. Jeżeli chodzi o tytuł Zwycięzcy Klubu (Clubsieger), to przypada on temu psu/suce, który wygra z porównania pomiędzy klasą pośrednią, otwartą i championów. A takie porównanie wygrała FUNNY GIRL Daffodil Yellow i ona weszła do klasy trophy razem z Najlepszą Weteranką (ICE-DROOPY OF CANTERBURY) i Najlepszą Juniorką (BUDDYSTAFF"S ALMOST HEVEN). Ten tytuł odpowiada jak gdyby polskiemu BOS. Natomiast suce z klasy tropfy (CHEERSTEFF QUIET QUEST), która wygrała ostatnie porównanie przypadł tytuł 'JOE MALLEN MEMORIAL SIEGER". Tak samo było pośród psów. Zgodnie z regulaminem tytuł ten przyznawany jest zarówno suce jak i psu. Natomiast ostatecznemu zwycięzcy (z porównania psa i suki) przypada tytuł "RASSENBESTER", czyli BOB. Wszystkie wyniki spisywałam z tablicy wyników przy ringu a nie na podstawie obserwacji, bo przy takiej ilości psów można było się pomylić. Quote
acroba Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Serdeczne gratulacje dla WSZYSTKICH UCZESTNIKóW.:loveu: Alojzyna-garatulki .Musisz być dumna!!! Swój przychówek na tak wysokiej lokacie. Wymiziaj ją ode mnie :lol:. Czy mozesz napisac co to za psiak : DENPOWER ROMEO ? Quote
wera99 Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 [quote name='acroba'] Czy mozesz napisac co to za psiak : DENPOWER ROMEO ? na pewno bardzo kontrowersyjny :lol: Pozdrawiam Pana Łukasza , hodowlę SENATOR jak i gratuluję SUKCESU - wcześniej nie gratulowałam, bo nie wiedziałam :( !! Quote
staff-ka Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 DENPOWER ROMEO ? Pies importowany z Angli przez p.Adama Czyżyckiego hod SENATOR .. Ojciec: DAYS OF THUNDER AT CROSSGUNS Matka: MOLLY DOT DASH AT DENPOWER Hodowca : P & D.Hopewell foto by Pablo foto by staff-ka foto by Filip pozdr.. Quote
ovner Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [quote name='tomo'] OTO pies, ktory stanal na II lotacie za Zwyciezca Joe Mallena 2006 a zarazem uzyskal najwyzsza lokate ze wszystkich polskich psów. " class="ipsImage" alt=""> To gratulacje taki sukces i nikt nie gratuluje , być drugim w fimałach na takiej wystawie to suuukcessssssssss!!! chyba że coś pokręciłaś????? Quote
staff-ka Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [SIZE=3]być drugim w fimałach na takiej wystawie to suuukcessssssssss!!! - tak dużo staffików polski rodem odniosły jakichś niemały sukces :multi: :multi: co bardzo,bardzo cieszy ,ale do ścisłych finałów sie nie dostały :shake: Cerberus jak i Ayka SWnŻ w klasie CHampionów wylansowali sie na II lokatach ,a że stanąl za Zwycięzcą Joe Mallen ..tak..gdyz w CH. pózniejszy Zw.Joe Mallen i Zwycięzca BOB ..stanął na I lokacie .. podobnie Ayka ,która stanęła za pozniejszą Najlepszą Suką w Rasie z tym,ze w przypadku suczek do porównania o RASĘ stanęła suczka z Trophyklass czyli zwycięzyła suczkę z klasy CH. a z kolei w przypadku psa to ten z klasy CH.zwycięzył równiez psy z klasy Trophy .. foto by Pablo Zwycięzca BOB JOE MALLEN MEMORIAL - Strong Stael Billy Banter :loveu: Quote
staff-ka Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Sorrki za to wielgachne pismo,ale za pierona nie moge zmniejszyć w "edytuj" :roll: :oops: :mad: Quote
porterin Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 tak dużo staffików polski rodem odniosły jakichś niemały sukces Zgadzam się w zupełności ;) chociaż rozumiem też tych, którzy ze swoimi importami też czują się Polakami:lol: :lol: :lol: Czy z psami importowanymi do Polski, czy wyhodowanymi w Polsce udało się nam na tej wystawie prawie wszystkim:multi: :multi: :multi: Quote
tomo Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 To gratulacje taki sukces i nikt nie gratuluje , być drugim w fimałach na takiej wystawie to suuukcessssssssss!!! chyba że coś pokręciłaś????? Coprawda staff-ka wszystko już wyjaśnila :ylsuper: , ja tylko dodam że: Gratulecje sa powyzej , na innym forum i ku mojemu zdumieniu napływają również na priv. :roll: :multi: Dziekuje rowniez i Tobie:) Wiele osób trzymało za nas kciuki i chyba dlatego tak dobrze nam poszlo. :multi: Prosze tylko, zwroc uwage na opis nad zdjeciem - niegdzie nie znajdziesz tam słowa "final". A na wystawie jak to na wystawie niestety bywa - dzisiaj ten pierwszy tamten ostatni , a jutro na odwrót .......... :shake: Pozdrawiam serdecznie LONDON :lol: Alojzyna - dzięki .;) u mnie czas w suczkach zatrzymał się na tej , i potem dopiero finały. A całej Waszej " świty " niestety zupelnie nie kojarze :shake: " class="ipsImage" alt=""> Quote
staff-ka Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [SIZE=3]chociaż rozumiem też tych, którzy ze swoimi importami też czują się Polakami - no ba !!! .. przeciez moja importka też została zauważona przez sędzinę i równie mocno cieszyłam się zniej jak i z innych ..jak nie mocniej znając jej lęki wystawowe i nie tylko ..:roll: Bardzo miło ..naprawde bardzo miło zaskoczyła mnie moja Dusieńka ,której obawiałam się ,ze nie podoła kolejnemu wyzwaniu wystawowemu,ale jednak ta konkretna wystawa nie była dla niej taka straszna ..aż jestem z niej dumna..!! foto by Justuss i super fotka dzięki uprzejmości Lukas ;) Jej pierwszy pucharek ,a czwarta wystawa w całym jej 5 -cio letnim życiu .. :cool3: :loveu: Quote
staff-ka Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Szczegółowe wyniki : http://berg.heim.at/almwiesen/411899/jomallen6.html ...widac,ze wszystkie samczyki w oczach Mr.B.Owena .. okazały się DOSKONAŁE :) Quote
tomo Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 O jak szybko wyniki ! Choć jeszcze wczoraj o 22.00 sprawdzałam i nie było. interesowało mnie właśnie w jakim stopniu Sędzina, a w jakim Sedzia szafowali bardzo dobrymi ....................... ...widac,ze wszystkie samczyki w oczach Mr.B.Owena .. okazały się DOSKONAŁE :lol: Quote
Steffano Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Muszę powiedzieć, że od paru dni obserwuję z wielkim ubawieniem całą dyskusje na forum na temat jednego zdania:multi: Jako laik, nie hodowca – osoba zupełnie obojętna i nie związana ze środowiskiem mogłam ze stoickim spokojem podziwiać Państwa woltyżerkę słowną. Nie spodziewałam się, aż tak ogromnego potencjału Szanownych Rodaków, w końcu nie na darmo słyniemy na świecie z inteligencji. Uważam za ogromne mistrzostwo „ROZPRACOWANIE TEGO ZDANIA” – może nawet doczekamy się pracy doktorskiej??:lol: :lol: Nagle hodowcy ( a ja laik np. to wiem) nie znają różnicy pomiędzy określeniem „PIES” i dopytują się czy chodziło w tym zdaniu o samca czy samicę, inne osoby pytają co znaczy polski pies – tu też był problem ze rozróżnieniem terminu polski pies a import ( zaczynam być w stresie bo ja laik to wiem). Później pojawiły się „nad interpretacje” i ktoś dodaje słowo „ FINAŁ” - to już lekka przesada, ale skoro wszystkich to bawi i taką rolę spełnia Forum to cieszę się, że udało mi się Państwa wprowadzić w takie emocje i rozruszać to hermetyczne środowisko:lol: Zawsze to lepiej wzbudzać emocje niż pozostawiać obojętnym dla innych:lol: Cieszę się ogromnie, że pozostaje laikiem i mogę z pasją zajmować się psem i tylko psem bez dodatkowych obciążeń. Myślę, ze zaistniała sytuacja najlepiej wyjaśnia dlaczego MY Polacy na wystawach nie trzymamy się razem. Ogromna szkoda, że nie było tyle głosów zainteresowanych w przypadku gdy Cerberusowi zostały źle naliczone punkty w Rankingu 2005 oraz pomylono miejsca wystaw – hmmm tu zabrakło wnikliwych i życzliwych do pomocy. Quote
porterin Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Mam ochotę zacząć tak: "p...nie kotka za pomocą młotka" O co chodzi? Bo widzę, że ktoś wmawia nam - hodowcom, a więc również mnie, że nie potrafimy docenić sukcesów innych. Jezeli chodzi o mnie, doceniam sukcesy innych, co nie zmienia faktu, że mam swoje zdanie na temat każdego psa, ale nie mam zamiaru dzielić się tym zdaniem z nikim, z wyjątkiem zaufanego grona. Nigdy nie będziemy się kochać i wpadać sobie wszyscy nawzajem w ramiona, moim zdaniem wystarczy jak będziemy się szanować. Nigdy tak nie będzie, ponieważ jest zupełnie normalne, że każdy kocha swoje, każdy widzi w swoich psach najpierw zalety, a potem wady, a w psach innych osób odwrotnie.Więc nie rozumiem po co ta wojna. Zawsze gdy ktoś pisze takie zdanie jak napisała Tomo, musi liczyć się, że znajdą się tacy, którzy inaczej interpretują to co widzą. Pies nie dostał żadnego ze znanych tytułów wystawowych - nie potrzebna byłaby cała ta dyskusja, gdyby tak było. Pies zajął drugą lokatę w klasie championów - po prostu. Czy ja się z tego nie cieszę? Cieszę się bardzo, ale bardziej cieszę się z IV lokaty mojej suki w młodzieży. Czy to znaczy, że nie widzę sukcesów innych? Quote
Alojzyna Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Dziękuję wszystkim za gratulacje, te na dogo, a zwłaszcza przesłane na priv i pocztą mailową.:buzi: jakaś dziwna atmosfera się tu zrobiła :razz: Quote
bongobongo Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 [quote name='Steffano']Muszę powiedzieć, że od paru dni obserwuję z wielkim ubawieniem całą dyskusje na forum na temat jednego zdania:multi: Jako laik, nie hodowca – osoba zupełnie obojętna i nie związana ze środowiskiem mogłam ze stoickim spokojem podziwiać Państwa woltyżerkę słowną. Nie spodziewałam się, aż tak ogromnego potencjału Szanownych Rodaków, w końcu nie na darmo słyniemy na świecie z inteligencji. Uważam za ogromne mistrzostwo „ROZPRACOWANIE TEGO ZDANIA” – może nawet doczekamy się pracy doktorskiej??:lol: :lol: Nagle hodowcy ( a ja laik np. to wiem) nie znają różnicy pomiędzy określeniem „PIES” i dopytują się czy chodziło w tym zdaniu o samca czy samicę, inne osoby pytają co znaczy polski pies – tu też był problem ze rozróżnieniem terminu polski pies a import ( zaczynam być w stresie bo ja laik to wiem). Później pojawiły się „nad interpretacje” i ktoś dodaje słowo „ FINAŁ” - to już lekka przesada, ale skoro wszystkich to bawi i taką rolę spełnia Forum to cieszę się, że udało mi się Państwa wprowadzić w takie emocje i rozruszać to hermetyczne środowisko:lol: Zawsze to lepiej wzbudzać emocje niż pozostawiać obojętnym dla innych:lol: Cieszę się ogromnie, że pozostaje laikiem i mogę z pasją zajmować się psem i tylko psem bez dodatkowych obciążeń. Myślę, ze zaistniała sytuacja najlepiej wyjaśnia dlaczego MY Polacy na wystawach nie trzymamy się razem. Ogromna szkoda, że nie było tyle głosów zainteresowanych w przypadku gdy Cerberusowi zostały źle naliczone punkty w Rankingu 2005 oraz pomylono miejsca wystaw – hmmm tu zabrakło wnikliwych i życzliwych do pomocy. Alojzyna ma rację, zrobiło się mało sympatycznie i z tego powodu miałam nie dodawać "swoich trzech groszy", ale aż mnie ściska, bo nie mogę się zgodzić z tym, co napisał/a Steffano. Nie jest prawdą, że My Polacy nie trzymamy się razem (chyba, że chodzi o wspólne "siedzenie w jednej gromadzie"). Byłam na Mallenie i miałam kontakt ze wszystkimi Polakami, których znam. Czasami " w przelocie" w drodze do toalety ( i tylko uśmiech), czasami tak, jak z właścicielami Mister Mana dłuższy, bo akurat rozłożyli się obok nas i praktycznie całą wystawę przegadaliśmy, chociaż wcześniej nie mielismy okazji właśnie bliżej sie poznać. I moim zdaniem właśnie o to chodzi, żeby wystawy były możliwością poznania inych. Więc, Steffano, pisz za siebie. Być może to Ty nie masz kontaktu! I druga sprawa - punktów Cerberusa. Byłam na Mallenie, jak i na wielu innych wystawach, więc mogę zabrac głos, na temat, jak to jest z Polakami. Natomiast nie widziałam kart ocen Cerberusa, więc nie mogę zabierać głosu, czy pomylili mu punkty, czy nie. Gdyby tak się stało z moim psem, to też chciałabym wyjaśnić sytuację, ale nie oczekiwałabym "pomocy" innych, tylko to trzeba wyjaśnić z klubem. I ostatnia sprawa, która mnie zastanowiła. Otóż nie rozumiem, po co Steffano piszesz, że jesteś nie związany/a ze środowiskiem, skoro przykład Cerberusa świadczy o czymś innym. Mniemam także, że bywasz na wystawach, skoro wiesz, jacy My - Polacy tam jesteśmy - oczywiście jest to moje stanowisko. Aha! I jeszcze sprawa nadinterpretacji. Byłam na Mallenie i wiem o co chodziło, z tym drugim psem po zwycięzcy, ale gdybym nie była, to moje skojażenie też byłoby podobne, czyli, że Cerberus został vice-zwycięzcą wystawy. Według mnie, tak wynikało z tej mało sprecyzowanej wypowiedzi. Więc nie dziw się Steffano, że zostało to tak odebrane. Przepraszam właścicieli Cerberusa, że akurat ich pies stał się "bohaterem" mojej wypowiedzi, ale inaczej nie mogłabym sie odnieść do tego, co napisał/a Steffano, a z czym się nie zgadzam. Kasia Quote
bongobongo Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 [quote name='Steffano'] Nie spodziewałam się, aż tak ogromnego potencjału Szanownych Rodaków, w końcu nie na darmo słyniemy na świecie z inteligencji. Być może należałoby do tego stwierdzenia podejść z humorem, ale ja odbieram je jako kpinę z mojej osoby, bo w końcu też jestem "Szanownym Rodakiem". Rozumiem, że można wyrazić swoje zdanie, ale według mnie, tak aby nie urazić nikogo! I Ty Steffano dziwisz się, że na wystawach cierpisz na brak osób, które "trzymałyby się z Tobą razem"? Później pojawiły się „nad interpretacje” i ktoś dodaje słowo „ FINAŁ” - to już lekka przesada, ale skoro wszystkich to bawi i taką rolę spełnia Forum to cieszę się, że udało mi się Państwa wprowadzić w takie emocje i rozruszać to hermetyczne środowisko:lol: Czy z tego należy rozumieć, że tomo i Steffano, to jedna i ta sama osoba???? Bo ja już w takim razie nie rozumiem, kto jest" laikiem, osobom nie związaną ze środowiskiem", ale widocznie nie należę do grupy "Szanownych Rodaków słynących z inteligencji". Quote
Sebastian Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 [quote name='Giovani'] STEFFANO! "my Polacy" Przypominam! Forum to miejsce na wydawanie własnych opinii, i nie wydaje mi się żeby komukolwiek potrzebny był tu adwokat. Ja zupełnie z innej bajki... ...te kpiny??? Jak Boga kocham... o mnie! o Polaku! o patriocie!!!:mad: Jeszcze słowo!:mad: Quote
Sebastian Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 I tu cytuję wspaniałą kobietę którą poznałem!!! "Trzymajmy się w kupie, kupy nikt nie rusza... bo śmierdzi" ...bez względu na wszystko. Quote
Sebastian Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 "Nie spodziewałam się, aż tak ogromnego potencjału Szanownych Rodaków" Przepraszam ale trochę nie na temat- Steffano, i bez urazy czy, Ty jesteś ten-tego?:razz: ... bo to chyba męskie imie? Quote
porterin Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Dajcie już spokój bo to bez sensu jest. Było, mineło. Taka fajna wystawa, a tu taki zonk. Jeszcze żeby było wiadomo o kogo tak naprawdę chodzi, ale jak widac nie wiadomo i wszyscy czują się urażeni, że nie siedzą razem na wystawie w jednym miejscu. I nie bedą siedzieć, bo nikt ich nie zmusi. W końcu jesteśmy Polakami i możemy sobie siedzieć gdzie nam się podoba, a nie tam gdzie wszyscy. Na wszystkich forach to samo.:angryy: :angryy: :angryy: Quote
Recommended Posts