Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, ja tylko jeszcze nie wiem kiedy dokładnie . I mam wyczajonego busa jakby coś, koszt przejazdu przy odpowiedniej obsadzie mógłby wynieść maks 450zł bo ja na tym nie zarabiam .

Posted

Darianna napisał(a):
i ile trzeba wygrać żeby championa ichniejszego zrobić? :D

jeżeli pies jest wystawiany w kl. championów i ma championat swojego kraju - 1 cac;
jeżeli jest wystawiany w pośr., otw, użytkach lub nie ma championatu swojego kraju - 2 x cac lub 2 x cacib, lub 2 x r.cacib lub mieszanka czyli np. 1 cac i 1 r.cacib
no i teoretycznie dla psów użytkowych - użytek, choć różnie bywa ;)
ranga wystawy nie ma znaczenia, mogą być tylko krajówki.

Posted

Darianna napisał(a):
A tłumy tam są w seterach irlandzkich? ;)

a to zależy od wystawy i sędziego ;)
generalnie, proporcje liczebności w seterach są zupełnie inne niż u nas. serbowie lubują się w anglikach i tych jest najwięcej, rudzielce na trzeciej lokacie. no i generalnie słabsze ekserierowo niż u nas, choć zdarzają się "niespodzianki" ;)

Posted

Dostaniesz dostaniesz, ale zapłać najpierw, bo nic za darmo nie ma :) Tam się płaci za wydanie dyplomu (wcześniej oczywiście trzeba uzyskać wszelkie cace itp) i czekać, czekać czekać - wiem coś o tym. Żeby nie Narisowa to bym czekała do tej pory a tak tylko pół roku chyba.

Posted

Dumisiowa napisał(a):
tylko pół roku ...? heheh

ano.... przyszło by szybciej, ale cofnęli w wawie na poczcie bo zły adres był. na stronach serbskich był juz wpisany, ze przyznany i ze jest, ale wersji papierowej nie miałam dlugo. Narisowa po prostu jak tam była to przywiozła i dzieki Jej za to!

Posted

wtedy nie robili tego, nie wiem jak teraz. Jak Bazyl zdobywał ch Macedonii to też przysyłali po jakims czasie a teraz na miejscu wypisują. Więc różnie to bywa i się zmienia.

Posted

Dumisiowa napisał(a):
OK...ale kochana narisowo powiedz mi, jeżeli wystartuję w użytkach i dostanę 2xCAC i mam championat własnego kraju to tez dostanę ich championat czy nie?

jak w użytkach, to 2 x cac i masz ch sr, ale tam w użytkach dzikie tłumyw VII, więc akurat tobie, to się bardziej kalkuluje startować w championach ;)

Posted

Na jedynej serbskiej wystawie na jakiej byłam , prawdą stało się to co pisze Ewa.

Wyżły kontynentalne naprawdę ładne i i chyba 90 % w rękach myśliwych. Zresztą o ile mnie pamięć nie myli w trójce Bisa był "krótki niemiec" - ekstra psiur.