Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 225
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

o tak,owczarkowy pysiu najpiękniejszy.Życzymy roku lepszego od Tego obecnego.

Po zaciemnionym niebie biegnie smuga kolorowa, z ogonem rozpryskującym się po królestwie nocy. Po chwili znika w blasku księżyca, tak jak rok miniony. Lecz coś po nim pozostanie- wspomnienia i marzenia. Szczęście i te dni gorsze, słowa raniące i te kojące. Uśmiech igrający ze łzami. A ja życzę , aby te wspomnienia, które pozostaną w pamięci w Nowym Roku były inne. Z marzeniami, masą dobrych dni, słowami płynącymi z serca, które uszczęśliwią, wspomnienia z masą miłości i przyjaźni.

• 2 weeks later...
Posted

to były zdjęcia z listopada.Trudno mi o tym pisać ale...
Saba 31 grudnia przed godziną 17. odeszła..... miała już ponad 10 lub 11lat..
................................................................................................................................................
Na wiosnę bardzo prawdopodobnie przygarniamy kolejną onkę,chyba ze schronisk w naszym
województwie.

Posted

Aganela serdecznie wspólczuje...do tego masz specyficzna date.....mój wczesniejszy najukochanszy Dafi odszedł w dniu imienin córki. ...i tez taka data której nigdy nie zapomne.Trzymaj sie.

Posted

tak,wierności się nie zapomina,to był pies ideał zważając na to,że musiał coś przejść w swoim życiu,bo była to sunia przygarnięta..
jedyną jej wadą była prawie nienawiść do drugiej suni(tej w domu jamniczki),nie mogły razem mieszkać bo by się zagryzły,tak się nie lubiały..
Dlatego pytałam i pytam o tą onkę młodą w mielcu i marzę o tym ,żeby ta wilczasta do mnie trafiła,musi być młoda,żebyśmy razem
jeszcze z 8 lat przeżyły...jeśli miałabym ją brać w tej chwili,to się trochę boje,bo u mnie na wsi ostatnio dużo psów chorowało na nosówkę..ale czytałam ,że psy w schronisku były na nią szczepione?..boje się,że jeśli jeszcze jest nikt jej nie zabrał,bo jest na tablicy dużo ogłoszeń psów z tego schroniska,że muszą zmniejszyć stan o 100psów,inaczej zamkną schronisko...żeby nie wziął jej nikt zły,u mnie myślę,że miałaby dobre warunki..

Posted

niestety mam już pewną sunię ''zarezerwowaną''dla mnie,jeśli się uda niedługo ją powitam u siebie,
poza tym mam u siebie starszego małego i zadziornego psa i kota,a Maks nie toleruje zwierząt,

• 2 months later...
Posted

Oj trudna w kontakcie,narazie nie boi się tylko mnie....jak będę mieć więcej czasu postaram się zrobić jej wątek,narazie jest ''mało fotogeniczna'',skubana gdy w nocy chodzi sobie po całym ogródku,pokazuje swą prawdziwą naturę,bo nie ma ludzi,szczeka,gryzie buty,leży na sofie na tarasie,ostatnio przegryzła kawałek siatki od sąsiada i wyszła sobie do psów sąsiada,dobrze,że nie przeskakuje płotów, także jest z nią trochę strachu,ale jak mnie zobaczy to kręci się do okoła,kręci młynki ogonem,cieszy się,ale nie chce się podejść,narazie nie ma natury onka,bardziej widzę w niej husky jest niezależna,mam problem ze zmęczeniem jej psychicznie,bo ciężko jej nauczyć komend,wołam 15 razy,żeby do mnie podeszła bo chcę zapiąć smycz,w końcu sama do niej z reguły podchodzę,bo raczej się boi,trzyma na dystans.

Posted

no to dużo pracy przed Tobą...szkoda, że tak została skrzywdzona przez ludzi :(

a swoją drogą to jestem strasznie ciekawa jej wyglądu, więc będę grzecznie czekać na fotki :)

Posted

aganela napisał(a):
jest jedna Vikka wilczasta na owczarku łatwo ją znaleźć;)

aaaaa ona jest piękna :loveu:
nie dziwię się, że się w niej zakochałaś, bo bardzo mi sie podoba :loveu:

ale tutaj tez możesz jej fotki wstawić :)
i typowy użytek z niej jest, bo tam domieszki Haski nie widzę.... :roll:

Posted

z bliska ma trochę mocną budowę-grubę łapska,wilczy pazur,sierść sto razy gęstszą od Saby,no i ten jej sposób bycia 'taki mało onkowy'więc zagadka kim ona jest:roll: