aganela Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 (edited) Saba - po afrykańsku znaczy Lew,Saba to moja lwica,lwie serce kochające. PIES - czy znasz jeszcze kogoś innego ,kto by by skoczył za tobą w ogień ?.... Pies to dla mnie najwierniejsza istota. Witajcie !W koncu postanowiłam założyć wątek mojej lekko już starszej(z 8 lat ) prawie ONce(w typie ) Sabie, (kitek który tu też czasem występuje to również dar losu tzn.przygarnięty dorosły kot w typie kota perskiego) zwlekałam długo, ale mam nadzieję,że bedę tu częściej zaglądać,Saba dostała swe imię z sentymentu, po once długowłosej,ktorą pamiętam,była u nas w czasie mojego dzieciństwa. Saba to pies z 'odzysku ' została znaleziona i przygarnięta przez moją rodzinę w 2003 roku temu(mimo to ,do tej pory raczej zachowuje się jak młodzieniaszek),głównie ja się nią zajmuje i pasjonuje i najbardziej się mnie słuchaSaba niezbyt toleruje inne psy,dlatego musi mieszkać w swoim kojcu. W najbliższym czasie spróbuje dodać trochę zdjęć,oprócz Saby mamy w domu 11 letnią rudą jamniczkę-zazdrośniczkęktóra ' rządzi ' wyższym od siebie kotem,pcha się pod kołderkę i obszczekuje (przez siatkę) duże większe od siebie pieski. ? wariat :) To nasze widoczki późnym latem. Zima 2009/2010 cięzko jej przykazać,żeby była spokojna do zdjęcia.. Co tam jest ? no daj już mi spokój... i lekki profilek... Saba uwiebia łapać w zimie śnieżne kulki... gleba :) Edited January 15, 2012 by aganela Quote
aganela Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 Trochę normalnej czarnulki ale patrzy trochę zła...? i oczywiście z jezorkiem coś dziś I szaleństwo z kijkiem hop ! chce dopaść kijek ! oczywiście się oblizuje Jednak nie oddam nikomu! aż się głodna zrobiłam ,bo ślinka mi leci Aniołek ,ale ma te iskierki diabelskie w oczkach I na koniec nasze gołąbki fruwające Mordeczka zdziwiona minka W ferworze zabawy- POŚLIZG ! ! ! I pańcia biegnę truchcikiem niczym konik i w całej okazałości,ogonek niczym szczotka Obgryzamy z jednej strony ... .. To tyle :)) Quote
aganela Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 Zamyślona dziewczyna. hmm.... No chodź że wreszcie ! i jeszcze takie .:) i Wilczek. No chodź !!! ,trochę takie profilkowe. pozdrawiamy. Quote
aganela Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 WESOŁYCH ŚWIĄT ,Szczęliwego Nowego Roku dla właścicieli,a dla psiaków spokoju w Sylwestra,życzę też wszystkim pieskom z psa w potrzebie,aby miały kochające domy !!! Myślę że odpowiednia jest tu TA piosenka ; Piosenka Krzysztofa Myszkowskiego pt. Rozmawiam z moim psem "rozmawiam z moim psem choć do północy jeszcze parę godzin zostało z okien płyną kolędy i całe miasto na biało a tobie można o wszystkim powiedzieć tyle w tobie niemej psiej dyskrecji nawet gdy uznasz że głupio mówię i tak młynka wnet ogonem kręcisz rozmawiam z moim psem choć do północy jeszcze trochę minut zostało z okien płyną kolędy i cała ziemia na biało a ty w oczy patrzysz i łeb przekrzywiasz jakbyś chciał zrozumieć mnie lepiej i w ogień skoczyłbyś za mną choć jestem tylko człowiekiem rozmawiam z moim psem północ właśnie wybiła czemu mówisz tak mało przecież to dzisiaj wigilia i cały świat już na biało i tak rozumiem cię mój przyjacielu szczekasz czasem na to życie pieskie lecz dobrze że nam udało się spotkać na życia naszej wspólnej ścieżce" :) Quote
aganela Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 znalazłam właśnie zdjęcia z roku 2007 i 2008 kiedy Saba była jeszcze piękna i młoda więc zaczynamy małą RETROSpekcję ZIMA : sama się ustawia. powąchamy troszkę ... :) słonko zachodzi Sabula zapatrzona , może na zajączki ? Saby rewiry,czyli pokazujemy jak ładnie jest u nas. :) tak szuka tropów ,że jej prawie nie widać.:) Jeszcze takie o... Nochalek... mordeczka ośnieżona :) i narazie koniec C.D.N (kiedyś ) pozdrawiamy Quote
łamAga Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Witamy :lol: Śliczna ta Twoja Sabunia :loveu::loveu::loveu::loveu: jest bardzo podobna do mojego Nerusia ale na pewno bardziej usłuchana :lol: pozdrawiamy i będziemy często odwiedzać :lol: Quote
sator_k_ Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/eebdf15bde585761.html Jaka beztroska :D Quote
aganela Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Dziękujemy:) Saba jest szalona i jak stwierdzili na forum owczarka,często się uśmiecha pozytywnie i ogólnie jest pozytywna ;) Quote
Spanielkaaa Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Witamy! Śliczna, pozdrawiamy. Zapraszamy do galerii Tiny ;) Quote
aganela Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 schowała i ułożyła się w śniegu niuf,niuf... CDN... czarnula ,w czarności.. Kto zauważy Sabę w tych krzaczkach ciemnych? CDN... Quote
aganela Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 dłuuugie sople z naszego dachu ; zachodzące słońce,tworzyło takie kolorki na niebie ośnieżone świerszczki : W niecierpliwym oczekiwaniu na spacer,zaraz otworzy się brama i zacznie się wolność pełna zapachów; CDN.... No więc jest tak zimowo i różowo,aż dla mnie trochę baśniowo.... trochę monotematycznie,ale już drugi raz nie powtórzył nam się taki dzień... ośnieżony pysio i już na wolności :) tyłek wygięty do skoku CDN... Quote
aganela Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Teraz fotki ,które pokazują jak mrożno i ile śniegu było wtedy na spacerku,Sabcię tak ześnieżyliśmy niuch,niuch... lubię to zdjęcie taki 'mróz' snuł się w powietrzu,było kilkanaście stopni minus conajmniej. Panna oczywiście zapatrzona ,więc profilowy bok.. To wszystko,Pozdrawiamy odwiedziających . I jeszcze na zachętę ostatni ' widoczek ' to było naprawdę Quote
Spanielkaaa Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Witamy !! http://images46.fotosik.pl/488/f15835a1db64f7dcgen.jpg Śliczne zdjęcie. Pozdrawiamy i zapraszamy do galerii Tiny Quote
aganela Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 dziękujemy,za odwiedziny,niedługo będą wrecz wiosenne zdjęcia,bo ciepło u nas,śnieg topnieje,czasem szaro,ale czasem słoneczko wychodzi :) Quote
Paula03 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Witamy się! Śliczna sunia :loveu: http://images46.fotosik.pl/488/d8c058be62d362fagen.jpg Jaka ośnieżona :D Quote
aganela Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Dziękujemy,Saba baaaarrrdzo lubi śnieg :D Quote
aganela Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Zdjęcia Saby wklejam tu,bo na owczarek.pl znowu nie mogę się zalogować.... ; Zdjęcia sprzed 2-3 lat Saba grzeje się trochę w domku,bo na dworze zimno... Co tam na górze ciekawego ? Saba miała wtedy ok.6-7 lat.:) Quote
Paula03 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 http://img190.imageshack.us/img190/5282/dsc03459nj.jpg Ale super :loveu: Quote
aganela Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 [quote name='Paula03']http://img190.imageshack.us/img190/5282/dsc03459nj.jpg Ale super :loveu: dziękujemy :) Quote
przeszlus Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Hej podkarpacianko :p :p Ja też z kochanego podkarpacia :loveu: Cudo cudo cudo :loveu: Podlinkj sobie baner tak : klikasz wklejasz adres obrazka zaznaczasz go,-> klikasz wklejasz link -> gotowe :) Quote
kalyna Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Cóż za piękna dama z tej Saby :) dodaj też fotki jamniczki :) Quote
Recommended Posts