Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 728
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zofija napisał(a):
Jacy ludzie potrafią być okropni. Coś strasznego. Ciekawe jak tą Panią kiedyś potraktuje rodzina. Szakira była psem domowym, czy przy budzie?

Mieszkała w domu.

Posted

itaka napisał(a):
Też trzyma kciuki. W Polsce pies powinien być luksusem. Dopóki ludzie za psy nie będą płacić dużych pieniędzy to nie będą ich szanować (nie wszyscy oczywiście)

Witam, jestem na zaproszenie Pauli95.
Itaka - psa nie powinno się traktować jak luksus, tylko jako pełnoprawnego członka rodziny z wszelkimi prawami mu przysługującymi. I wtedy taka rodzina powinna ponosić surowe konsekwencje za brak opieki, porzucenie lub złe traktowanie - dokładnie tak samo jak w stosunku do innych członków rodziny (a w szczególności - tak jak do dzieci). Zwierzęta, tak jak i dzieci, są od nas zależne i dlatego należy się im szczególna opieka. Dopóki prawo nie zmieni się, kary nie będą surowe, a przypadki niewłaściwego traktowania zwierząt będą uchodzić na sucho - możemy tylko robić to, co robimy, czyli pomagać biedom, nagłaśniać, gdzie tylko można wszelkiego rodzaju nadużycia wobec tak bezbronnych zwierzaków i... modlić się za te, które są już za TM.

Posted

Ciocie, przez najbliższy tydzień nie będzie mnie na dogo lub będę bardzo rzadko. Informujcie mnie o tym, co się tu dzieje, proszę(607350567-po 15, bo wcześniej w szkole jestem). Sprawdzajcie obecność na wątku! :smile:

Posted

Ciocie!!! Pilnie szukam transportu dla młodego, małego psa! To spory kawałek drogi. Myślę, że my ze schroniska moglibyśmy go dowieźć chociaż do Rawicza. Koszty zostaną oczywiście zwrócone.

Trasa Gostyń(lub Rawicz)---> Naprawa(ok. 60 km za Krakowem)

A oto piesek, który szuka transportu: