Jump to content
Dogomania

Donka z Nowodworu k/Lublina.Oko nie widzi, dysplazja, mimo tego ma DS !!!

Recommended Posts

• Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
Pewnie ta rehabilitacja będzie potrzebna, nawet chyba lepiej, zeby miała tylko koszty i logistyka cięzka sprawa...

A allegro cegiełkowe w końcu ma?

nie ma allegro nawet cegielkowego.
Kasa pusta i nie ma widokow na jkis doplyw kasy,chocby na zwrot za operacje :(

Posted

Hej! ja wiem, że piątek ale nikogo tu nie ma u Diunki???
Podnieście chociaż...
A od poniedziałku musimy się zająć zbieraniem pieniążków - tylko musicie mnie nauczyć jak to się robi, bo ja tu u Was nowa...

Posted

Jest coraz lepiej, Diunka przełamała sie i chodzi za mną po domu krok w krok w kołnierzu, taranując wszystko po drodze :evil_lol:.
Mam nadzieję, że jutro uda nam się wyjść na krótki spacer po ulicy.

Posted

Tekst do allegro , piszcie co zmienić ....

Diuna to młodziutka sunia , owczarek niemiecki długowłosy, która w grudniu 2010 roku przyjechała z zapomnianego schroniska w Nowodworze kolo Lublina do domu tymczasowego

w schronisku zauważyła ją wolontariuszka,
na pierwszy rzut oka, wydawało się, że jest starszym, zobojętniałym na wszystko psem,
ze skołtunioną sierścią.
Okazało się jednak, że to młoda, około roczna, ufna, szukająca kontaktu z człowiekiem sunia
Dzięki pomocy kierownictwa schroniska Diunka znalazła się u tymczasowej opiekunki
Poza schroniskiem miała większą szansę na dojście do pełnej równowagi psychicznej a tym samym znalezienie domu stałego
Już w schronisku uwagę opiekunów zwróciło prawe oko Diunki,
jest całe białe i dodatkowo wyglada jakby trzecia powieka była przerosnieta czy chorobowo zmieniona
po wizycie u okulisty , dr Garncarza okazało się, że prawe oko Diunki jest po potężnym urazie,
sunia na nie nie widzi i widzieć nie będzie, drugie, lewe oko jest na szczęście w stu procentach zdrowe

Okazało się również, że sunia ma problemy z poruszaniem się często przysiada, kładzie się szybko męczą ją spacery czy zabawy z innymi psami
to, jak na tak młodego psa było na tyle niepokojące że została przeprowadzona konsultacja ortopedyczna
diagnoza nie była optymistyczna, opis badania i zdjęcia poniżej :

" W badaniu klinicznym kulawizna kończyny mp III stopnia. W badaniu poszczególnych odcinków niewielka przeczulica podczas badania okolicy rzepki oraz badania zakresu ruchomości stawu biodrowego.
W badaniu w sedacjii zmniejszenie ruchomości stawu biodrowego lewego w stopniu większym oraz prawego . Test Ortolaniego obustronnie ujemny. W badaniu stawu kolanowego prawego staw stabilny test szufladkowy i kompresyjny ujemne.

W badaniu RTG stawów biodrowych obustronne cechy dysplazji stawów biodrowych, radiologiczne cechy zwyrodnienia stawu biodrowego prawego. Brak uchwytnych zmian na terenie stawu kolanowego prawego."

zapadła decyzja o operacji usunięcia główki kości udowej

Diunka jest już po operacji, czeka ją długa rehabilitacja umożliwiająca psu dojście do prawie pełnej sprawności fizycznej , to młody pies , trzeba zrobić wszystko , żeby jej życie nie stało się udręką

i tu prośba do Państwa o pomoc finansową na spłacenie długu za operację i pokrycie kosztów rehabilitacji
przedmiotem aukcji są dyplomy z podziękowaniem od Diunki i jej opiekunek
cena dyplomu 5 zł

wpłaty prosimy kierować na
Konto fundacyjne Vivy
koniecznie z dopiskiem " dla Diuny "
86 1370 1109 0000 1706 4838 7316
FUNDACJA VIVA- AKCJA DLA ZWIERZĄT
UL. KOPERNIKA 6/8
00-367 WARSZAWA
Tym z Państwa, którzy wyrażą chęć pomocy
składamy wielkie podziękowania i ogromne wyrazy szacunku.

dyplomy będą rozsyłane po zakończeniu aukcji

* ze sprzedaży dyplomów odliczona zostanie prowizja allegro
* jeżeli dyplom ma zostać wysłany pocztą polską prosimy o dopłatę za list (5 zł) i dopisek "poczta"

grafikę mam , dyplom zrobiłam , jak tekst ok to tylko poskładać
ustalcie ilość cegiełek i ruszamy ... i jeszcze czy i kto zapłaci za wyróznienie :)

Posted

dzień dobry :) Dziewczyny jesteście super! ja poczytam zaraz o tych bazarkach, bo nie wiem na czym to polega... a i mogę wkleić informację o Diunce na owczarek i może na owczarek w potrzebie, tylko czy mogę tam wkleić z tym nr konta fundacji? Chyba tak... I jeszcze mam jedną prośbę... czy może mnie ktoś oświecić jak, i czy oczywiście mogę, zamieścić u siebie taki (chyba to się nazywa banerek?) z Diunką? bo ja to "zielona" jeszcze jestem...

Posted

beka napisał(a):
lilk_a super,
milka dziękuje za wyróżnienie.
A ile się roni cegiełek standardowo? nigdy nie robiłam

wystawię 300 szt
najwyżej się później powtórzy , napiszę na wątku ile za wystawienie , bo to od ilości szt zależy

Posted

lilk_a napisał(a):
wystawię 300 szt
najwyżej się później powtórzy , napiszę na wątku ile za wystawienie , bo to od ilości szt zależy

Kaskę za Allegro do Ciebie, czy na konto Diuny?

Posted

swagnieszka napisał(a):
dzień dobry :) Dziewczyny jesteście super! ja poczytam zaraz o tych bazarkach, bo nie wiem na czym to polega... a i mogę wkleić informację o Diunce na owczarek i może na owczarek w potrzebie, tylko czy mogę tam wkleić z tym nr konta fundacji? Chyba tak... I jeszcze mam jedną prośbę... czy może mnie ktoś oświecić jak, i czy oczywiście mogę, zamieścić u siebie taki (chyba to się nazywa banerek?) z Diunką? bo ja to "zielona" jeszcze jestem...

w zakladce ustawienia ,po lewej stronie ekranu bedzie zakladka edytuj sygnature.
Wiec ja edytuj, i w stosownym miejscu wklej ten link
http://www.dogomania.pl/threads/198737-M%C5%82odziutka-Donka-z-Nowodworu-k-Lublina.-Czy-uda-si%C4%99-uratowac-oko-Prosimy-o-wsparcie
i zapisz sygnature

Posted

milka74 napisał(a):
Kaskę za Allegro do Ciebie, czy na konto Diuny?

do mnie , muszę jakoś zapłacić za to allegro :)
już ma wszystko gotowe , ale muszę się przespać bo nie śpię od wczoraj ... no chyba że jeszcze teraz .... no dobrze , za chwilę będzie ;)

napiszę Ci później dane do przelewu z kwotą jest sobota , i tak dojdzie w poniedziałek :)

Posted

lilk_a napisał(a):
do mnie , muszę jakoś zapłacić za to allegro :)
już ma wszystko gotowe , ale muszę się przespać bo nie śpię od wczoraj ... no chyba że jeszcze teraz .... no dobrze , za chwilę będzie ;)

napiszę Ci później dane do przelewu z kwotą jest sobota , i tak dojdzie w poniedziałek :)

To czekam w takim razie:lol: