Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jola+Rani+Sari napisał(a):
Beza/Bajka waży 34 kg.
Czy było robione EKG? Rita nic nie pisała o EKG, zapytam...

Dziewczyny, naprawdę skonsultujcie jeszcze z kims (innym vetem) dawkę vetmedinu, a jak zbierze się jakaś kasa zróbcie ekg. Jesli Piesek wazy 34kg i ma poważna chorobę serca to te 2,5mg ...mało się wydaje, a naprawdę szkoda kasy żeby szła w powietrze.
Wszystkiego dobrego w kazdym razie życze, bo sunia cudna jest strasznie.

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za radę. Na pewno skonsultujemy chorobę Bezy z innym jeszcze wetem. Rita, nasz DT, kocha staruszki i bardzo o nie dba. To nie pierwszy starszy pies pod Jej opieką. Problemem jest tylko kasa... jak prawie zawsze, ale chodzimy na żebry i jakoś leci.... :). Cioteczki mają dobre serduszka i dzięki temu psiaki jakoś sobie radzą :).

Posted

zapytam jeszcze tylko czy Beza potrzebuje tej specjalnej karmy? Mam w Łodzi zaprzyjaźnionego Pana, u którego kupuje jedzonko dla mej suni, takie normalne, ale Pan prowadzący sklep bardzo kocha zwierzaki i może gdybym opisała sytuację Bezy troszkę taniej sprzedałby karmę, nie obiecuję, ale pogadać mogę. Jak coś proszę o info:)

Posted

Nowe wiadomości - autor: Rita.
Witamy po Świętach. Spędziliśmy je w domu psiejsko czarodziejsko. Dzisiaj z Bajką byliśmy na kontroli. Leki podawane bez zmian, ale vetmedin w zwiększonej dawce 5mg raz dziennie.
W tej chwili mamy 10 tabletek przy dziewiątej do kontroli. Wody w brzuszku ubyło, ale nadal nie ma ochoty na jedzenie. Sucha karma sprawdzona...każda be . Najlepsze na świecie parówki są przecież, ale tego jej nie wolno, bo słone!
Jutro jeszcze spróbujemy z surowym mięsem. Wyraźnie poprawiło się Bajeczki samopoczucie. Już nie tupta tak po nocy.
Kaszel prawie ustał. Pakuje się do łóżka i myśli, że jest mała jak york. Ugniata nas jak chce .
Trąca rano nochalem i sapie do ucha . Sika jak zaczarowana. W ciągu dnia wychodzimy ile się da. Ale w nocy... koszmar. Coś mi się zdaje, że i podłogi przy tym remoncie będę musiała powymieniać, bo lala zalewa je co jakiś czas, a sika całkiem sporo.
Z Dianą nie doszły jeszcze do konsensusu, bo każda chce rządzić. Dobrze, że Udko chłopak ugodowy. Nawet Bajce poleżeć w swoim koszyku pozwala.
Pierwsza jest przy lodówce i na łóżku . No zapomniałam wspomnieć,że chciała nam pożreć fretkę. Na koty nie reaguje wcale. Na działce mamy takie przybłędy i je dokarmiamy, to jak idę do psiaków z żarełkiem to zabieram ją ze sobą.
Kocha wcinać śnieg. Pewnie dlatego, że ilości wody są dla niej deficytowe. Kalesoniara drze się jak najęta jak znikam z pola widzenia.
W aucie najlepsze miejsce to kierowcy lub pasażera. Z tyłu kijowe widoki. Jest pocieszna. Nie odstępowała mnie na krok , jak szykowałam wiktuały na święta.
Sprawdza co jest w siatkach , sięga prawie wszędzie bo jest większa od Diany. Trochę podziubała ryby ale i to kropla w morzu.
Ta jej utrata łaknienia bardzo mnie martwi. Podam jej jeszcze pastę, może po niej zacznie lepiej wcinać.
Przecież ona qoopy robi wielkości małego psa. Nawet mój Udzio za jednym podejściem wydala więcej niż Bajka w ciągu 2 dni. Mamy trochę fotek. Jak zrzucimy to ciotki zapraszamy do galerii. :)