Niuni&Pupi Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Jola+Rani+Sari napisał(a):Beza/Bajka waży 34 kg. Czy było robione EKG? Rita nic nie pisała o EKG, zapytam... Dziewczyny, naprawdę skonsultujcie jeszcze z kims (innym vetem) dawkę vetmedinu, a jak zbierze się jakaś kasa zróbcie ekg. Jesli Piesek wazy 34kg i ma poważna chorobę serca to te 2,5mg ...mało się wydaje, a naprawdę szkoda kasy żeby szła w powietrze. Wszystkiego dobrego w kazdym razie życze, bo sunia cudna jest strasznie. Quote
_Goldenek2 Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Dzięki za radę. Na pewno skonsultujemy chorobę Bezy z innym jeszcze wetem. Rita, nasz DT, kocha staruszki i bardzo o nie dba. To nie pierwszy starszy pies pod Jej opieką. Problemem jest tylko kasa... jak prawie zawsze, ale chodzimy na żebry i jakoś leci.... :). Cioteczki mają dobre serduszka i dzięki temu psiaki jakoś sobie radzą :). Quote
Jola i Czterołapy Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Po Świętach planujemy konsultację u weta we Wrocławiu. Wtedy też będzie robione EKG :) Quote
Marycha35 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 mam nadzieję, że Bezula spokojnie święta spędziła i że się dobrze czuje:) Quote
_Goldenek2 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Rita, opiekunka Bezy nic nie pisała przez Święta więc myślę, że jest spokój. Damy znać jak będziemy mieli jakieś wieści :). Quote
Marycha35 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 zapytam jeszcze tylko czy Beza potrzebuje tej specjalnej karmy? Mam w Łodzi zaprzyjaźnionego Pana, u którego kupuje jedzonko dla mej suni, takie normalne, ale Pan prowadzący sklep bardzo kocha zwierzaki i może gdybym opisała sytuację Bezy troszkę taniej sprzedałby karmę, nie obiecuję, ale pogadać mogę. Jak coś proszę o info:) Quote
Ellig Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Tak musi jest specjalistyczna karme weterynaryjna [FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]Royal Canin Early Cardiac.[/FONT][/FONT] Quote
Marycha35 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 ok, to zapytam o tę karmę, sprawdzałam w necie, cholera, tania nie jest! Quote
Ellig Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Marycha35 napisał(a):ok, to zapytam o tę karmę, sprawdzałam w necie, cholera, tania nie jest! Dostepna tylko u wet. lub hurtowniach wet. Quote
Marycha35 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 fuj, same "podgóry", czyli trzeba kasę kołować, ok Quote
Jola i Czterołapy Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Nowe wiadomości - autor: Rita. Witamy po Świętach. Spędziliśmy je w domu psiejsko czarodziejsko. Dzisiaj z Bajką byliśmy na kontroli. Leki podawane bez zmian, ale vetmedin w zwiększonej dawce 5mg raz dziennie. W tej chwili mamy 10 tabletek przy dziewiątej do kontroli. Wody w brzuszku ubyło, ale nadal nie ma ochoty na jedzenie. Sucha karma sprawdzona...każda be . Najlepsze na świecie parówki są przecież, ale tego jej nie wolno, bo słone! Jutro jeszcze spróbujemy z surowym mięsem. Wyraźnie poprawiło się Bajeczki samopoczucie. Już nie tupta tak po nocy. Kaszel prawie ustał. Pakuje się do łóżka i myśli, że jest mała jak york. Ugniata nas jak chce . Trąca rano nochalem i sapie do ucha . Sika jak zaczarowana. W ciągu dnia wychodzimy ile się da. Ale w nocy... koszmar. Coś mi się zdaje, że i podłogi przy tym remoncie będę musiała powymieniać, bo lala zalewa je co jakiś czas, a sika całkiem sporo. Z Dianą nie doszły jeszcze do konsensusu, bo każda chce rządzić. Dobrze, że Udko chłopak ugodowy. Nawet Bajce poleżeć w swoim koszyku pozwala. Pierwsza jest przy lodówce i na łóżku . No zapomniałam wspomnieć,że chciała nam pożreć fretkę. Na koty nie reaguje wcale. Na działce mamy takie przybłędy i je dokarmiamy, to jak idę do psiaków z żarełkiem to zabieram ją ze sobą. Kocha wcinać śnieg. Pewnie dlatego, że ilości wody są dla niej deficytowe. Kalesoniara drze się jak najęta jak znikam z pola widzenia. W aucie najlepsze miejsce to kierowcy lub pasażera. Z tyłu kijowe widoki. Jest pocieszna. Nie odstępowała mnie na krok , jak szykowałam wiktuały na święta. Sprawdza co jest w siatkach , sięga prawie wszędzie bo jest większa od Diany. Trochę podziubała ryby ale i to kropla w morzu. Ta jej utrata łaknienia bardzo mnie martwi. Podam jej jeszcze pastę, może po niej zacznie lepiej wcinać. Przecież ona qoopy robi wielkości małego psa. Nawet mój Udzio za jednym podejściem wydala więcej niż Bajka w ciągu 2 dni. Mamy trochę fotek. Jak zrzucimy to ciotki zapraszamy do galerii. :) Quote
Marycha35 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 jak dobrze czytać takie info, to się Małej raj trafił:) szkoda tylko, że tak mało wcina, ale może i to się poprawi z czasem, na fotki się już szykuję, ona jest taka ładna! Quote
_Goldenek2 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Wszyscy wierzymy głęboko, że przy dobrej opiece wetów i naszej wolontariuszki Beza jeszcze będzie długo szczęśliwa. Widać jej olbrzymi apetyt na życie, a to przecież podstawa :). Quote
URIA Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Wrzucam Ritowe najnowsze foteczki babci Bezy/Bajki: efekty czesania: Quote
Ellig Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 To jest skan przelewu bankowego, poprosilam aby pieniadze z licytacji notesow na FB, przeznaczyc na Beze i sie udalo:) Quote
_Goldenek2 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Ela.... nie wiem jak Ci dziękować:loveu::loveu::loveu::Rose::Rose::Rose: Quote
Jola i Czterołapy Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Wspaniale :) Elu, dziękujemy pięknie! Osobiście: gratuluję Ci, Elu - siły przebicia (i zazdroszczę) :oops: Quote
wojtuś Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Ellig jak miło... :loveu: Goldenku zakupie 3 gwiazdki :loveu: Quote
Ellig Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Nie ma za co dziekowac, poszlo 50 Euro:) Witaj Wojtus, mnie rowniez jest milo, pozdrawiam:) Quote
Jola i Czterołapy Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Dobre wiadomości od Rity :) "Mała zasmakowała w surowym mięsie już nie grozi jej śmierć głodowa oto dowody :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us" Quote
Marycha35 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 supero!!! jakem wegetarianka supero raz jeszcze ;) Quote
wojtuś Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Miło popatrzeć na zdjęcia Bezy, będzie dobrze:) Quote
_Goldenek2 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Musi być dobrze :):):). Czy tak zachowuje się psiak, który nie chce żyć? NIE, NIE, NIE !!!! I tego będę się trzymać :). Dzięki Wojtusiu za pomoc i za to, że zajrzałeś do Bezy/Bajki :) Quote
Recommended Posts