Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

goldenku2 wysłałam email z mojego konta w onecie, napisałam w tytule wyraźnie o co chodzi, a wczoraj miałam kłopoty, żeby się zarejestrować na stronie szansa... dziś ponownie podejmę próbę, pozdrawiam:)

Posted

Mail jeszcze nie doszedł :(. Cały czas mam naszą pocztę na podglądzie.

Hehehe. Doszedł w tej chwili :):):) , dzięki. A próbuj się zalogować. Będziesz miała wieści o swojej podopiecznej wieści z pierwszej ręki :) :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Beza/Bajka na forum SZANSY jest już w dziale "Adopcje wirtualne" :)
Jeżeli ktoś jeszcze chce i może zaoferować jej stałą (choćby drobną) pomoc, serdecznie zapraszamy!

Wiadomości od Rity:
"Może na zdjęciach Bajeczka wygląda bezradnie, ale ciężko w domu robić jej fotki.
Mała wyraźnie się stresuje, gdy działa flesz w aparacie. A czasem ma takie pozy, że boki zrywać.
Pewnie kiedyś je uchwycę.
Noce są z dnia na dzień lepsze. Apetyt po paście polepszył się nieco. Miejmy nadzieję, że niebawem dziewczyna zacznie przybierać na wadze.
Wyczesana ze wszystkiego. Pozostało tylko wystrzyżenie włosów na łapach, a konkretnie między opuszkami, bo jak chodzi to często tworzą się tam bryłki śniegu i Bajka chodzi kulawa.
Na szczęście pozwala na gmeranie sobie przy łapkach, więc wielkiego problemu nie będzie.
Z Dianą nadal wielka nienawiść... czekam na telefon od Magdy (behawiorystki i trenerki).
Cwaniara się taka zrobiła, że otwiera drzwi od łazienki, podnosi deskę sedesową i chce żłopać wodę!
Dwa razy przyłapana na gorącym uczynku. Teraz drzwi od łazienki są zamykane na klucz.
Przy lodówce pierwsza. Biedny Udzio (Rita, jeżeli dobrze liczę ma teraz 7 psów), do tej pory miał fory i tylko jemu wolno było wsadzać nochala do lodówki. Bajka jednak szybko się uczy, bo go przegoniła.
Śpi waćpanna oczywiście na łóżku. Najlepiej jak się doopkę troszkę przykryje kołderką.
Jutro porobimy zdjęcia w plenerze to wrzucimy. Bajkowo pozdrawiamy ;)"

Posted

goldenku jak tylko czasu trochę znajdę to się loguję:) a Bajeczka to dowcipasek, żeby wodę z ubi popijać, oj oj oj;) i te wymagania kołderkowe, buzi ma w nochala ode mnie!

Posted

[quote name='Marycha35']goldenku jak tylko czasu trochę znajdę to się loguję:) a Bajeczka to dowcipasek, żeby wodę z ubi popijać, oj oj oj;) i te wymagania kołderkowe, buzi ma w nochala ode mnie!
Pozostaje zamykać klapę. Też tak mam że muszę zamykać.:):)

Cioteczki kochane zajrzyjcie na bazarek dla Amora
http://www.dogomania.pl/threads/199747-Cegie%C5%82ki-dla-staruszka-AMORA-do-15.01.2011-godz-20-00?p=16066523#post16066523

Posted

oki przelew na 320 zł własnie poszedł. jeszcze raz przeliczyłam,niestety brakuje dwóch wpłat (5 i 10zł), jeśli dojdą to oczywiście doślę.
nie dostałam niestety nawet potwierdzenia przeczytania moich wiadomości.
bardzo proszę, żeby osoba upowazniona do rozliczania Bezy napisała w wątku bazarkowym kiedy dojdzie przelew, to będzie mozna zamknąć bazarek.

Posted

Alice okazuje się, że potwierdzeniem, ze przekazałas pieniążki może być tylko skan Twojego przelewu na AFN, bo my z tamtego konta korzystamy gościnnie. Zamieść ten skan na bazarku i sprawa załatwiona. Dzięki.

Posted

Jola+Rani+Sari napisał(a):
Dzisiaj z Bajką byliśmy na kontroli. Leki podawane bez zmian, ale vetmedin w zwiększonej dawce 5mg raz dziennie.

Czemu raz dziennie? Vetmedin wzmacnia pracę serca, moja staruszka dostaj 5mg/doba w dwóch tabletkach co 12 h, zalecenie wet. specjalsity kardiologa. Upenijcie się co do sposobu dawkowania.
Sorry za ciągłe wpierniczanie się, ale od lat zmagam się z psem chorym na serce i wiem, ze sposób podawania leku tez ma znaczenie.
Trzymam kciuki za małą.

Posted

Ellig - ja pamiętam o tym skanie, jutro jeszcze przypomnę Ricie, jak tylko coś dostanę dam Ci znać.

Dzisiejsze wieści od Bajeczki:

"Powoli reaguje na swoje imię.Zaczęła tez regularnie jeść. Ale przyznam,że jest bardzo wybredna nasza królewna. Na spacerkach grzeczna, do psów jak ją nawiedzi. Raz przejdzie obojętnie innym razem kłapie zębami. Przedwczoraj baby wlazły na siebie u córki w pokoju. W ostatniej chwili zareagowałam bo by się dziewczyny chwyciły za głowy. Nie widzę w Bajce agresji, ale ma skłonności do dominacji. Na spacerach kiedy Diana idzie obok nie potrafi iść normalnie. Skupia się wyłącznie na niej. Szczeka przy tym niemiłosiernie.Wspólne spacery są bardzo męczące i niczego na razie nie zmieniają. Diana jest bardziej opanowana. Nie reaguje na zaczepki Bajki. Ma ją w nosie Udko już też przed Bajką ucieka .A oto fotki dla wszystkich cioteczek"

Posted

[quote name='URIA']Ellig - ja pamiętam o tym skanie, jutro jeszcze przypomnę Ricie, jak tylko coś dostanę dam Ci znać.

Dziekuje i wplaty od Ani K. szukam w 1 poscie ale nie ma rozliczen,wypada mi podziekowac jak prosze o pomoc.Pozdrawiam.

Posted

Beza mnie wzrusza gdyż goldeny bywaja bardzo podobne do blond hovawartów, a mój staruszek-blond-hovawart też cierpiał przez wodobrzusze (miał raka na przewodzie pokarmowym) kiedy był w podobnum wieku...
Bezuniu trzymaj się, jedz dużo, nie marudź i nie królewiuj za bardzo;) proszę o przekazanie głasków dla piekności!