Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jaanna019 napisał(a):
Jak to przynajmniej na święta? a potem oddasz do schroniska?

Edit: Jak i kiedy ona trafiła do schroniska? Może właściciel jej szuka?

Zastanów się co piszesz, przecież psy w schronisku przechodzą kwarantannę i właściciel miał czas na znalezienie jej, a widać jak mu zalezało.
I nie po świętach jej nie oddam.
Nieaktualne bo mało tu pomocy a tylko naskakiwanie.

Posted

Moja droga, a ty myślałaś, że tu napiszesz i wszyscy się rzucą na pomoc? :crazyeye: Każdy z nas ma "swoje" przygarnięte psy, którym daje jeść, dba o nie, szuka im domów. Nie licz na to, że ktoś za ciebie coś zrobi, czyli będzie dłubał ogłoszenia psom, bo ty "chcesz psom pomóc". Jak chcesz pomóc to rób ogłoszenia, szukaj domu itd.
Sprawa tej suni jest dziwna i coś tu zalatuje fałszem.
Oddajesz swoje psy?
http://www.bialystokonline.pl/ed.php?do=wyslijdoznajomego&typ=ogl&id=1098151&strona=7

Guest monia3a
Posted

Spokojnie. Wzięłaś sunie ze schroniska tylko po to aby oddać dalej?? Czy wzięłaś ją dla siebie ale nie sełniła oczekiwań??
Odpowiedz proszę bo to są dwie różne sprawy.

Weźmiesz jeszcze jakiegoś psiaka na DT czy to była jednorazowa sprawa ??

Posted

blanka xd napisał(a):
Psy są przygraniane ze schroniska i wyadoptowywane. Tyle z mojej strony.
No tak nowy użytkownik i już fałszem zalatuje. Zenada.

Tak to jest jak się nie napisze wszystkiego jasno. Jak się jest nowym użytkownikiem to należy dokładnie opisać o co chodzi. Czyli jesteś wolontariuszką w schronisku, bierzesz psy do siebie na tymczasowo a potem im szukasz domu? Tak?

Posted

blanka xd napisał(a):
Psy są przygraniane ze schroniska i wyadoptowywane. Tyle z mojej strony.
No tak nowy użytkownik i już fałszem zalatuje. Zenada.

Blanka, nikt tu Ciebie o żaden fałsz nie posądza. Jeżeli pomagasz psom to super,jeżeli adoptowałaś psa to dziewczyny chcą wiedzieć co się stało ,że go oddajesz(jeżeli jest agresywny to nie nadaje się do dzieci, jeżeli gryzie się z innymi psami to rodzina adpotująca nie może takowych posiadac). I tyle. nie bierz tak wszystkiego do siebie. kaażdy tu chce pomóc w miarę możliwości . :)

Posted

Ok wybaczcie, juz jestem spokojna.
W miarę możliwości biorę psy duże ( bo uważam ze takie mają mniejsze szanse na adopcje) i wyadoptowuje dalej. Mam swoje prywatne psy, a reszte wyciągam ze schroniska.
Broń Boże to nie jest sytuacja ze psy nie spełniają moich oczekiwań, bo mam swoje schroniskowe i znajdy.
W piątek jadę po sunię bo wczoraj miała kastrację, ale mam do Was pytanie. Jest akcja w której bierze się psa za 1zł. To nie kwestia mojego skąpstwa tylko wole te 50 zł przeznaczyć na przysmaki, czy obroże dla psów które biorę. Orientujecie sie jak to wyglada? Psa mam odebrać w piątek od 10 do 12.

Guest monia3a
Posted

Myslę, że spokojnie możesz porozmawiać z kierownikiem o tym, że bierzesz sunię na Dom Tymczasowy i zależy Ci na tym aby nie płacić, ponieważ będziesz suczkę oddawać dalej do adopcji. Cieszę się, że są jeszcze takie osoby. Mam nadzieję, że będą pomyślne te rozmowy.

Cały czas mi się marzy aby nie brać psów z ulicy tylko jesli już są DT to brać psiaczki ze schronisk i te adoptować.
Wyślę Ci mój numer na PW i jeśli będziesz potrzebowała jakiejś pomocy to dzwoń, może razem coś więcej da się zadziałać :)

Posted

Mam pytanie. Sunia we wtorek była sterylizowana jutro ją odbieram, i teraz jak wygląda sprawa kąpieli, bo chce ją wykąpać ale nie wiem czy moge i nie chce jej krzywdy zrobić.
Dziękuje za odpowiedź.

Posted

Niestety musisz się przemęczyć bez kąpieli, możesz ją poprzecierać chusteczkami nawilżanymi, takim dla niemowląt, a poza tym to zmieniać jej codziennie posłanie to się "powyciera" i zapach nie będzie taki dokuczliwy.

Posted

Starsze małżeństwo z 3 dzieci, mieszkają na parterze w sporym mieszkaniu, wcześniej mieli 13 lat On - kę, ale musieli uśpić z powodu wodobrzusza. Jeżeli coś będzie nie tak to sunia wraca do mnie i zostaje na stałe, bo dalej już jej nie oddam.