PESTKA. Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Maja, maleństwo, które 2 tygodnie temu przybyło do mnie aż z przytuliska w Glinnie. Aktualnie przebywa w Krakowie i powolutku poznaje jak powinno wyglądać szczęśliwe psie życie. Jest jeszcze bardzo nieśmiała, boi praktycznie wszystkiego - ludzi, samochodów, dźwięków. Spacerki odbywamy "naramiennie", co prawda ostatnio zdarza jej się przejść kilka kroków, ale zaraz potem siada i zaczyna się trząść ze strachu. W mieszkaniu spędza czas głównie na swoim kocyku, ale uwielbia głaskanie i przytulanie, widzę, że sprawia jej to coraz większą przyjemność. Myszkuje głównie w nocy, wtedy też podchodzi do łóżka i z merdaniem ogona liże mnie po rękach, a w dzień zmienia się znów w przerażoną istotę:shake: Myślę, że minie sporo czasu, zanim się całkiem otworzy... Za to apetyt dopisuje, ślicznie zjada zarówno suchą karmę jak i gotowanego kurczaczka ryżem. Mała przyjechała do mnie już z cieczką, więc nie wiadomo, czy nie jest w ciąży. Dlatego w zeszły wtorek została odrobaczona, w tym tygodniu jedziemy na szczepienie, a 14 dni po szczepieniu trzeba będzie ją wysterylizować. Będziemy bardzo wdzięczne za jakąkolwiek pomoc finansową Finanse Majeczki: przewidywane wydatki: 50 zł - szczepienie 150 zł - sterylka wpływy: 50 zł - Akrum wydatki: 10 zł - odrobaczanie - Dolpac 2 23.12 - 40 zł - szczepienie Maja w Przytulisku: I u mnie: Majeczka odpoczywająca: Spacerek: Quote
Akrum Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 jestem jesem u mojej kochanej Majeczki :) Śliczna z niej panienka :) a to zdjęcie z kotem - bajka :) Quote
PESTKA. Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 One lubią sobie lulać razem na moim łóżko:) Co prawda Majeczkę trzeba na nie przenieść, bo sama nie wchodzi, ale jak już tam jest, to się relaksuje i tak spędza cały wieczór:) Zresztą jak się przyjrzeć, to na ostatnim zdjęciu z mojego mieszkanka widać też czarnego kocurka, zaraz za białą kotką. Więc moje kociaki nie mają jej za złe, że zabiera część łóżka:) Ale moje koty pokręcone są, oczywiście pozytywnie, więc jak im pies nic nie robi, to one też nie mają żadnych obiekcji:) Quote
PESTKA. Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Zresztą Majeczka ma bardzo "ciekawe" towarzystwo:) Oto co kotka zrobiła z gazetą:) Kupuję Majeczce podkłady higieniczne i się na nie ślicznie załatwia, bo jak pisałam, spacerki są na razie bleeee, ale obok nich zostawiałam gazety. I proszę, widać że gazeta była nie tylko do czytania i załatwiania się:) Kotka najwyraźniej chce byś supermanem:) Ograniczyłyśmy się więc tylko do podkładów. Quote
malagos Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 sliczna Majeczka :) I już wie, po co ludziom łóżka, cwaniara! Quote
Katioczka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 cześć, Akrum podpowiedziała mi o wątku Majeczki :) Liska, jej towarzyszka niedoli jest u nas (DS), zapraszamy do poczytania o przygodach małego rudzielca http://www.dogomania.pl/threads/197300-Lisia-1-5-roczna-mikrosunia-ju%C5%BC-w-super-kochaj%C4%85cym-j%C4%85-DS-%29/page6 Quote
Akrum Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Katioczka witamy na wątku Majeczki :smile: im więcej osób tym raźniej :smile: A przynajmniej w razie co będziecie się mogły wspierać dobrym słowem i porównywać postępy wypłoszków :smile: Quote
AMIGA Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 I ja tu dotarlam na zaproszenie Pestki. Mała jest cudowna. Zyczę jak najszybszego nabrania odwagi i rozsmakowania się w spacerkach :-) Quote
DoPi Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 jestem Pestko. Maja jest śliczniusia i wierzę, że dasz sobie radę z socjalizacją;) Quote
AMIGA Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Zgłoście się do akcji sterylkowej ( w moim podpisie) tam można uzyskać dofinansowanie do sterylki suni. Sterylki aborcyjne mają pierwszeństwo w kolejce Quote
Akrum Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Majeczka kochana - nie mogę się napatrzeć na jej zdjęcia :) Quote
Juldan Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Witaj PESTKA. ja myślę, że Majeczka jest po prostu cwaniara mała:);):) ona chce być noszona, na łóżko i na spacerek. jak księżniczka to księżniczka, hehehe Trzymamy kciuki za dziewczynkę, żeby jak najszybciej odzyskała wiarę w ludzi. Pozdrowienia Quote
Akrum Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 ja Majki zgłosić do sterylkowej nie mogę, bo tyle co zgłosiłam naszą Stonie - co miała aborcyjną robioną. Quote
AMIGA Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Ale nie widzę przeszkód. Niektore osoby zglaszały po kilka psów. Jak chcecie to ja mogę zgłosić. Jestem stałą "darczyńcą" tej akcji i mogę uzyskać pelny koszt sterylki. Muszę tylko wiedzieć, czy to będzie sterylka aborcyjna, no i w jakim gabinecie i za ile będzie wykonana sterylka (dla dobra innych potrzebujących suniek przydałoby się znaleźć jakiegoś weta ktory nie ma jakichś wygórowanych cen). Polecam dr Speyera - on ma zawsze wzgląd na bezdomne psiaczki Quote
PESTKA. Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 AMIGA napisał(a):Ale nie widzę przeszkód. Niektore osoby zglaszały po kilka psów. Jak chcecie to ja mogę zgłosić. Jestem stałą "darczyńcą" tej akcji i mogę uzyskać pelny koszt sterylki. Muszę tylko wiedzieć, czy to będzie sterylka aborcyjna, no i w jakim gabinecie i za ile będzie wykonana sterylka (dla dobra innych potrzebujących suniek przydałoby się znaleźć jakiegoś weta ktory nie ma jakichś wygórowanych cen). Polecam dr Speyera - on ma zawsze wzgląd na bezdomne psiaczki No kurczę, byłoby świetnie, gdyby udało się zdobyć pieniążki na sterylkę. Moja wetka powiedziała, że u niej to by było ok. 150 zł i to jest już kwota dla bezdomnej suni. Normalnie taki zabieg kosztuje u nich ok. 250 zł. Ale jak to wygląda? Znaczy z tym zgłaszaniem? Ja nieobeznana... A tak nawiasem mówiąc, to ciotka obiecała odwiedzić Majeczkę, a tu ani widu ani słychu:mad: Quote
PESTKA. Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 Juldan napisał(a):Witaj PESTKA. ja myślę, że Majeczka jest po prostu cwaniara mała:);):) ona chce być noszona, na łóżko i na spacerek. jak księżniczka to księżniczka, hehehe Trzymamy kciuki za dziewczynkę, żeby jak najszybciej odzyskała wiarę w ludzi. Pozdrowienia Tak, tak:) Majeczka wygodnicka jest, ot co:) Byłyśmy dziś na "spacerze", ale nie zrobiła nawet kroku. Chyba miała gorszy dzień. Przespała praktycznie cały dzień rozłożona na kocyku, tylko co jakiś czas przewracała się na drugi boczek... Może ciśnienie niskie, czy cuś:) Quote
AMIGA Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 PESTKA. napisał(a):No kurczę, byłoby świetnie, gdyby udało się zdobyć pieniążki na sterylkę. Moja wetka powiedziała, że u niej to by było ok. 150 zł i to jest już kwota dla bezdomnej suni. Normalnie taki zabieg kosztuje u nich ok. 250 zł. Pestko - dr Speyer za 250 zl zrobil sterylkę dobermance Ledzie. A jest naprawdę dobrym wetem Quote
AMIGA Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Majeczka już jest zgloszona w "akcji sterylkowej" Quote
PESTKA. Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Amigo, ślicznie dziękujemy:) Nie uwierzycie, co się stałooooooooo:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Właśnie wróciłam z małą z prawdziwego spaceru:multi::multi::multi: Przeszła na własnych nóżkach prawie kilometr. Obwąchiwała każdy napotkany krzaczek a na swoje imię reagowała merdaniem ogona:loveu: I tak pięknie szła obok mnie:loveu: Już w południe zauważyłam u niej zmianę - byłyśmy na "naramiennym" spacerku wraz z suczką mojej mamy, z którą czasem wychodzę. Weszłyśmy do jej mieszkania i mała zamiast siąść na przedpokoju, jak to miała w zwyczaju, weszła ze mną do kuchni, po czym merdając ogonem podążyła za mną do pokoju. Niedowierzając w to, co widzę, zapytałam "Majeczka, a co to się stało?" A ona na to cała w uśmiechach i podskokach podbiegła do mnie i dała mi całusa.:loveu: Jestem z niej taaakaaaa dumna:multi::multi::multi:. Tak ślicznie dreptała obok mnie na spacerku. Tak pięknie reagowała na swoje imię:cool3: Quote
Akrum Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 super, ślicznie Ci dziękuję :) mam nadzieję,że będą jeszcze jakieś pieniążki, żeby sfinansować zabieg Majki :) Quote
Akrum Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 PESTKA. napisał(a):Amigo, ślicznie dziękujemy:) Nie uwierzycie, co się stałooooooooo:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Właśnie wróciłam z małą z prawdziwego spaceru:multi::multi::multi: Przeszła na własnych nóżkach prawie kilometr. Obwąchiwała każdy napotkany krzaczek a na swoje imię reagowała merdaniem ogona:loveu: I tak pięknie szła obok mnie:loveu: Już w południe zauważyłam u niej zmianę - byłyśmy na "naramiennym" spacerku wraz z suczką mojej mamy, z którą czasem wychodzę. Weszłyśmy do jej mieszkania i mała zamiast siąść na przedpokoju, jak to miała w zwyczaju, weszła ze mną do kuchni, po czym merdając ogonem podążyła za mną do pokoju. Niedowierzając w to, co widzę, zapytałam "Majeczka, a co to się stało?" A ona na to cała w uśmiechach i podskokach podbiegła do mnie i dała mi całusa.:loveu: Jestem z niej taaakaaaa dumna:multi::multi::multi:. Tak ślicznie dreptała obok mnie na spacerku. Tak pięknie reagowała na swoje imię:cool3: jakie cudowne wieści :) PESTKA. nie mogłam uwierzyć, jak mi przysłałaś sms,że Majka idzie na spacerze :) jak ja się cieszę,że się mała otwiera coraz bardziej :) Quote
PESTKA. Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 A tutaj zdjęcia z południowego jeszcze niepełnoprawnego spacerku:) Quote
PESTKA. Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 "będziecie zbierać na konto prywatne czy jakiejs fundacji/stowarzyszenia? " Na to pytanie najlepiej odpowie Akrum, bo ja szczerze mówiąc nie wiem, jak to wygląda. I jeszcze ostatnie zdjęcie, z cyklu "głaszcz mnie, głaszcz":) Quote
Akrum Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 póki co kaskę na sterylkę będziemy zbierać na konto prywatne. Quote
Recommended Posts