Jump to content
Dogomania

PONka Delma po 2 latach w schronisku,ma swoj dom.Jak cudowniie!!! :)

Recommended Posts

• Replies 775
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ślicznota z Delmuchy, prawda? Musze nakręcić filmik z mordzia kochaną - tylko mamy starą kamerę i trzeba to jakos obrobić (żeby wrzucić na serwer), a mój TZ okrutnie zajęty; postaram się jednak zrobić Wam prezent na Nowy Rok:-)

• 2 weeks later...
Posted

No nie wiem...Brazowa dzis omyłkowo zadzwoniła do mnie i nawet o Delme nie zapytała:diabloti:
Więc pewnie będzie musiała za karę :diabloti: poczekać, aż kupie kamere cyfrową - bo z kaset diablo ciezko sie przegrywa i montuje...czlowiek coraz bardziej do małpy jest podobny...jak nie ma 2 guzikow do obslugi to sie rozleniwia;)
A Misio w nowym domku!!:multi:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9163454#post9163454

Posted

Przepraszam!!!!!!! ale Magda,ja nie moglam dlugo gadac-raz,ze sprawa w ktorej dzwonilam byla szalenie pilna (oczywiscie chodzilo o pieski), a dwa mialam limit minut do wygadania w tej sprawie i po prostu nie moglam!!!! :placz::placz::placz:

Posted

;) wybaczam:lol: (to "slowa" Delmuchy)
a ja całkowicie Brazowa Cie rozumiem, że nie masz szans rozmawiać z każdym domkiem (ale smiesznie to dzis wyszło :lol:) - jesteś cudowna, że znajdujesz tylu psiakom dom
Ja mam tylko 2 psie adopcje na sumieniu - "leszczu" jestem..:-)
A filmik nakręcę jak bedzie cyfrowa kamera - z lenistwa..a nie za karę!

Posted

Podziekuj Delmie za wybaczenie-ona zawsze byla wielkoduszna.

To nie ja znajduje domy-ja tylko przedstawiam psy jakie sa w schronie,cala najwieksza robote robia Dogomaniaczki z Mafii Nadmorskiej,nasze psy maja szczescie majac takie ciotki.Skromne,a wydajne,ze ho-ho-ho-ho!

• 2 weeks later...
Posted

Delmucha mi sie dziś pochorowała...wymiotuje i widać, że brzusio boli.
Trafił do mnie kolejny psiak na tymczas (biały Misio znalazł cudny domek) :
http://foranimals.czest.pl/www/category/adopcja/oczekuja-na-adopcje/psy/
Pies z łańcucha - nie porafi jeść suchej karmy tylko takie byle co sprzedawane w sklepie miesnym jako karma dla zwierzat po 2.90 zl za kg.....
Delmucha sie na to skusiła i teraz cierpi..wrrrr
A Jerry też nienajlepiej te karme przyjmuje bo ma rozwolnienie - nie wiem czym byl karmiony "w domu"....co moge mu podawac? (Delmucha ma suchego Royala - a on w ogole tego nie chce ruszyc)
oczywiśie Jerry już jest wykastrowany (wczoraj)

Posted

brrrr,biedna Delma.
Magdziaku,a nie daloby rady go na cos innego przerzucic? juz lepiej jakas pucha lub gotowane?Jak zglodnieje,to zje.Ja bym go przeglodzila.Lepsze kilka dni postu niz biegunka.
Ucaluj Delmuche,a ja ide obejrzec nowy nabytek :)

Posted

Ja Figulę przestawiałam pomału gotując ryż z marchewką i dodatkiem mięsnym. Płucka, drób, pucha co było. Zaczynając od większej ilości mięska. Gotowałam więcej i zamrażałam porcje "na raz". Nie trzeba było stać przy garach. Potem zmieniałam proporcje.
Niektóre psy "do budy" dostają chleb moczony, lub kaszę gotowaną polaną jakimś tłuszczem.
Również bym przegłodziła i zaczęła od ryżu. Jest lekkostrawny i Delmie nie zaszkodzi jak się poczęstuje.

• 1 month later...
Posted

Dzięki za rady - wprowadziłam w życie i jest dobrze:lol:. Tylko ryż gotuję na bieżąco bo po zamrożeniu jest jakiś taki dziwny... Delmucha jest zachwycona tymi gotowanymi płucami, ozorami i sercami wołowymi - i jest mistrzynią w wybieraniu mięska z ryżu - pół przedpokoju uwalane wyplutym ryzem :cool3:
Wątek mojego tymczasu Jerrego:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104089

Podnoście prosze czasem, bo trzeba mu znaleźć najwspanialszy domek. A i Delmucha ma go już dosyć....jednak zaczyna być widoczny wiek Delmusi......na spacerach chowa się za moje nogi, nie chce się z nim bawić. I nie chce na spacery wychodzić beze mnie - siooo i kupal i wraca do domu..

Posted

Brazowa - oczka już były takie przymglnone, jak do nas trafiła, uszka- mimo, że zdrowe też juz nie chcą dobrze słyszeć (ja tak mam po ostatnim koncercie The Cure:diabloti: i też młoda nie jestem)
Delucha jest taka delikatna - w życiu nie pomyślałabym, że mogę spotkać na swojej drodze taką cudowną istotę!:loveu::loveu: Jest wyjątkowa pod każdym względem:loveu:
Ale też nie ma siły, żeby się bawić z Głupkiem Jerrym - on cały czas świruje i chce się bawić - gówniarz jeden...kochany...
Musze szybko znaleźć najlepszy dom dla Głupka Jerrego - bo Delmucha super sie dogaduje ze starszymi tymczasami :-) - patrz biały Misiek

• 4 weeks later...
Posted

Dzieki za porady - na forum klikerów sie pojawie jak dostane ksiazke i płyte i czegokolwiek sie sama dowiem; póki co czytam w necie.
Jutro jade z naszym słoneczkiem do weta - od rana wymioty, osowiała... w koszyczku stekała i nie mogła sobie znaleźć miejsca. Po tel. konsultacji z wetem dałam jej nospe - jest spokojniejsza, ale cały czas strasznie smutna. Jezeli do rana sie nie zmieni to na 8 rano jedziemy do weta

Posted

Jesteśmy po wizycie u weta - malutka miała ponad 40 stopni :-(. Dostała przeciwgorączkowe i przeciwbakteryjne - za pare godzin powinna się poczuć lepiej. Wymioty ustały a biegunki w ogóle nie miała - nie wiem czym się tak struła :shake:. Przy okazji uszka dogłębnie sprawdzone - jest OK, wagę cały czas trzyma: 14 kg.
Teraz śpi, nie wierci się nie stęka tak jak wcześniej, więc na pewno poczuła ulgę. Mam nadzieję, że szybciutko sie jej poprawi..