MartynaP Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 narazie podniose ale mam jeszcze jedna foteczke wstawie pozniej ;) Quote
MartynaP Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 no i proszę foteczka jeszcze jedna ;) może jakiś domek się tu ukrywa i wstydzi się zapytać :eviltong: Quote
filomen Posted December 31, 2010 Author Posted December 31, 2010 Boni jest cudowna. na facebooku interesuje się nią domek z .....Olsztyna, ale narady trwają :-) Quote
ALMAVET Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Olsztyn jest tak daleko:-( , ale szczęście Małej Rudej jest najważniejsze :multi: zobaczymy...może Nowy Rok przyniesie jej Nowy Dom...to moje jedyne sylwestrowe życzenie:oops: Quote
MartynaP Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 ee tam co z tego ze daleko jak domek bedzie dobry? nietakie transporty dogo pokonywało ;) no chyba ze ALMAVET chcesz gdzies blisko Quote
Jasza Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Olsztyny są dwa. Jeden bliżej.;) Spokojnego Sylwestra. Quote
filomen Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 dzwoniła pani z Sosnowca, dom z ogrodem, mieli pieska, który po 12 latach odszedł. Są zainteresowani Boni, dałam numer do ALMAVET, trzymamy kciukasy :thumbs: Quote
Zuzka2 Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Super!:-) Wszystkie moje ogłoszenia Boni są na Twój tel. Quote
ALMAVET Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Właśnie rozmawiałam ,mam nadzieję, z nową opiekunką Boni.Wygląda na to ,że nasza Ruda znalazła domek :) Jutro pierwsze spotkanie... Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc! Dam znać ,jak nam poszło :) Szczęśliwego Nowego Roku ;-) Quote
Jasza Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ale się fajnie zaczął ten nowy rok dla małej! Quote
ALMAVET Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ruda ma 7 próbnych dni w Nowym Domku,;) jeśli wszystko zakończy się pomyślną adopcją,dam znać,że tułaczka zakończona,a Ruda już w Porcie:multi: Pozdrawiam serdecznie:loveu: Quote
ALMAVET Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 ale avatarek już sobie taki zostawię....na pamiątkę:-( Quote
Jasza Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Próbne dni? Troszkę nie rozumiem...:oops: Jak to ma wyglądać? Quote
ALMAVET Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Jeśli rodzina , z którą Mała spędzi tydzień ,nie zaakceptuje pewnych jej zachowań (np. zdarza się,że załatwi się w domu,czasami niszczy rzeczy ,jeśli jest pozostawiona sama na dłużej...) to najlepszym rozwiązaniem jest rozstanie , niestety. Każdy ma prawo poznać takiego pieska po przejściach ...takie adopcje nie są łatwe.To ma być szczęśliwy związek psa z ludźmi na całe życie ,a nie niezręczna sytuacja,bo nie wypada oddać psa ,który nas rozczarował.Jest jeszcze ktoś zainteresowany Rudą,kto poczeka na decyzję tej rodziny.Ja uważam ,że umowne 7 dni próby ,to potrzebny czas dla obu stron :) Quote
Zuzka2 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 To jest świetny pomysł,bo nawet umowy adopcyjne zawierają zapis o zwrocie psa w uzasadnionej sytuacji;niewydawanie osobom trzecim. Tak na marginesie moja sunia po traumie bardzo mi przypomina właśnie Boni.Też lubi niszczyć,sikała w domu przez pierwsze dni;potem jeszcze pół roku jej się zdarzały notoryczne wpadki (w sytuacjach nowych np.sikała w swoje legowisko;ze strachu sikała i robiła kupę np.w gościach:evil_lol:);jest bardzo czujna i jazgotliwa.Dopiero po pół roku problem sikania minął.Dla osób niedoświadczonych myślę,że byłyby to ważne powody zwrotu psa. Quote
ALMAVET Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 :multi:Mam dobre wieści, Ruda ma już stały dom,w którym jest kochana i miziana jak chyba nigdy w życiu:loveu: Odwiedziła wczoraj przychodnię z całą swoją nową rodziną,widziałam ,że jest szczęśliwa, przywitała się,ale nie miała zamiaru zostać:shake: już o mnie zapomniała:-( Ma teraz drugą szansę:multi: Pozdrawiam wszystkich ,którzy pomagali w adopcji Rudej i bardzo dziękuję za pomoc jej wybawcom:loveu: Quote
MartynaP Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 bardzo sie ciesze :) po takich przejsciach to dla niej raj super :) Quote
Jasza Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Cieszę się bardzo! Ruda - szczęścia w nowym domu! Quote
Recommended Posts