Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Olsztyn jest tak daleko:-( , ale szczęście Małej Rudej jest najważniejsze :multi:
zobaczymy...może Nowy Rok przyniesie jej Nowy Dom...to moje jedyne sylwestrowe życzenie:oops:

Posted

dzwoniła pani z Sosnowca, dom z ogrodem, mieli pieska, który po 12 latach odszedł. Są zainteresowani Boni, dałam numer do ALMAVET, trzymamy kciukasy :thumbs:

Posted

Właśnie rozmawiałam ,mam nadzieję, z nową opiekunką Boni.Wygląda na to ,że nasza Ruda znalazła domek :)
Jutro pierwsze spotkanie...
Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc!
Dam znać ,jak nam poszło :)
Szczęśliwego Nowego Roku ;-)

Posted

Ruda ma 7 próbnych dni w Nowym Domku,;)
jeśli wszystko zakończy się pomyślną adopcją,dam znać,że tułaczka zakończona,a Ruda już w Porcie:multi:

Pozdrawiam serdecznie:loveu:

Posted

Jeśli rodzina , z którą Mała spędzi tydzień ,nie zaakceptuje pewnych jej zachowań (np. zdarza się,że załatwi się w domu,czasami niszczy rzeczy ,jeśli jest pozostawiona sama na dłużej...) to najlepszym rozwiązaniem jest rozstanie , niestety. Każdy ma prawo poznać takiego pieska po przejściach ...takie adopcje nie są łatwe.To ma być szczęśliwy związek psa z ludźmi na całe życie ,a nie niezręczna sytuacja,bo nie wypada oddać psa ,który nas rozczarował.Jest jeszcze ktoś zainteresowany Rudą,kto poczeka na decyzję tej rodziny.Ja uważam ,że umowne 7 dni próby ,to potrzebny czas dla obu stron :)

Posted

To jest świetny pomysł,bo nawet umowy adopcyjne zawierają zapis o zwrocie psa w uzasadnionej sytuacji;niewydawanie osobom trzecim.
Tak na marginesie moja sunia po traumie bardzo mi przypomina właśnie Boni.Też lubi niszczyć,sikała w domu przez pierwsze dni;potem jeszcze pół roku jej się zdarzały notoryczne wpadki (w sytuacjach nowych np.sikała w swoje legowisko;ze strachu sikała i robiła kupę np.w gościach:evil_lol:);jest bardzo czujna i jazgotliwa.Dopiero po pół roku problem sikania minął.Dla osób niedoświadczonych myślę,że byłyby to ważne powody zwrotu psa.

Posted

:multi:Mam dobre wieści, Ruda ma już stały dom,w którym jest kochana i miziana jak chyba nigdy w życiu:loveu:
Odwiedziła wczoraj przychodnię z całą swoją nową rodziną,widziałam ,że jest szczęśliwa, przywitała się,ale nie miała zamiaru zostać:shake: już o mnie zapomniała:-(

Ma teraz drugą szansę:multi:
Pozdrawiam wszystkich ,którzy pomagali w adopcji Rudej i bardzo dziękuję za pomoc jej wybawcom:loveu: