Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Atosku Kochany z całą swoja Rodzinką, składamy Wam... Ciepłe i serdeczne życzenia, aby światło choinki – symbolu radości z narodzenia Jezusa, oświetlało zawsze Wasze życie i pozwalało odnaleźć właściwą drogę...

• 2 weeks later...
Posted

dziekujemy za zyczenia i rowniez Wszystkiego Najlepszego w 2015:)

ciotki przepraszam miałam zrobic rozliczenia ale nie chce wchodzic na strone banku z nieswojego kompa. moj poszedł na serwis gwarancyjny wymienili mu chyba dysk twardy i wrócił 2 dni temu..tak samo zepsuty...jakies jaja normalnie w poniedziałek od nowa na serwis.Teraz korzystam z pozyczonego od siostrzenca ale on sciaga sobie rozne badziewia i mam strach poprostu sie logowac na stronie banku mojego.

Sam On Antony ..ja juz nie mam słów..wygląda rewelacyjnie znów odzyskał swoje kształty rzadnych kostek nie widać  normalnie znów z niego parówa gładzitka, tłusciutka, swiecąca,Wychodzi,ze co go nie zabije to go wzmocni narazie kolejnych ataków padaczki nie było .

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dziekuje Antek za życzenia.Jak nic nie pisze znaczy dobrze jest od ostatniego razu ani razu czyli ataki padaczki narazie sie nie powtórzyły ,chłopak przytył właściwie wrócił do swoich rozmiarów normalnych widac trzustka zaczeła pracować prawidłowo,sercowo super bez dolegliwosci typu kaszel.Jedynie co mi siora mowiła,ze zagubiony bywa bardziej tj. ma coraz większe problemy z orientacjią  no i te zęby jego.Dzis byłam z nim obciąc pazury i zaszczepic p.wsciekliznie bo w lipcu bodaj minął termin ale czekaliśmy z szczepieniem  az bedzie całkiem zdrówm no raczej bardziej zdrowy juz chyba nie bedzie jak teraz;)jutro pojade jeszcze do siory to moze uda mi sie jakies zdjecie zrobic .

Posted

To już się staje tradycja jak tylko napisze,że u Antka ok. coś zaraz sie stanie.Przedwczoraj w nocy musiał mieć chyba atak padaczkowy bo zesikał sie w legowisko swoje.Nad zdjeciami pracuje tj. jak nie zapomne to wezme moj aparat do siory w tym tyg.Aparat  juz nie daje rady ale ma odbicia,ze czasem odpali na pare pstyknięć choć, więc nim sprobuje zrobic. Jak nie to siora ma taki wypasiony aparat taki wypasiony,ze zupełnie nie ogarniam go i siora tez.To starszy aparat kilkuletni ale taki profesjonalny kupiony od fotografa jak ten zmieniał na nowy.

Bardzo dziękuje za wpłaty dla Antoniego jak nie trza chodzić do weta tylko leki i zarcie dajemy jakos rade;)

23.09.  250zł.taks

29.09    .20zł. danka123

6.10.     15zł. Mika31

13.10.   20zł.danka123

10.11.   20danka123

10.11.  15zł. Mika31

8.12     20zł.danka123

8.12     15zł.Mika31

19.12    80zł.muza_51

02.01    80zł. Magda222

07.01    15zł. Mika31

12.01    20zł.danka123

09.02    15zł.Mika31

10.02    20zł.danka123

razem wpłaty;605zł.

saldo z 21.09. -310zł.

wydatki ;

cardisure od pazdziernika do luty 300zł.(60zł. miesięcznie)

były 2 wizyty u weta jedna po tym duzym ataku padaczki ale nie pamietam ile za wizyte(chyba 60 zł.) i teraz  szczepienie i obciecie pazurów 35zł.wczesniej było tez odrobaczenie bo była panika jak moj kot wyrzygał gliste ;)

pozostałe leki furosemid,lotensin,hepatil,luminal to groszowe sprawy nie licze. pozatym teraz  furosemid  dostaje tylko jak brzuch robi sie wiekszy.Karma jak zjada to cały czas brit senior small raz siora chciała go podtuczyć jak tak chudł i dawała mu inną(dla juniora bo ino taka miała male kulki)  ale wet nas ochrzanił zła dla Antka była , długo jej nie jadł z 2- 3 tyg;)

reasumując, zeby minusa nie było to jako kreatywna ksiegowa licze tak;

wpłaty 605zł.- saldo z wrzenia -310zł. i -300zł. leki,

i masz wyszło -5zł.

• 2 weeks later...
Posted

byłam u Toska troche duzej i faktycznie duzo gorzej sobie radzi tj.nasypałam mu karmy i ani jej wyczuc nie mógł ,ani usłyszeć potrząsania/ stukanie miska .Poprostu jak go nie zaprowadziłam  nosem w miske to nie trafił do michy:( Moj Lord tez nie dosłyszy  i niedowidzi ,na dworze jak mnie zgubi (ja go widze on mnie nie) usłyszy i zobaczy mnie dopiero jak jestem jakies 2 mety od niego. Tak moge krzyczec, klaskac ,nic:(a Tony jeszcze gorzej choc siora mowi,ze na hasło dziadek kolacja to jakos nadal słyszy i do dziadka pokoju prosto zapiernicza wiec sama nie wiem;)

Posted

no to najważniejsze, że hasło "dziadek kolacja" działa ;)

Ukochajcie Tosia mocno i wyprzytulajcie Go ode mnie i mojej brygady :)

Atosku - zdróweczka Ci życzę, i nie przejmuj się, że czasem Cie sprawdzają (takie juz som człowieki ;) )

Posted

Och te nienajedzone zabiedzone jamniki ;). Antoś niby głuchy ale jak dają jeść to on pierwszy. A może dajecie o tej samej porze? One w tyłkach mają zegarki i to z dokładnością do 1/100 sekundy :) Dobrze, że Antoś jako takie zdrówko posiada.               

Posted

jesli chodzi o wymuszanie jedzenia mistrz jest Lodek.Suche zarcie jest fee od kiedy nie ma konkurencji do jedzenia jest stale w misce a on jęczy stęka tak obrzydliwie i do skutku,ze ja nie mam siły i kupuje puszki.Wieczorem byłam u Tonika baran owkors siedział mi na kolanach(cofanie w rozwoju do etapu szczeniaka).Zastanawia mnie czy on sie cieszy  bardziej na mnie czy na klucze  i pluszaka do nich przypiętego,ktore zawsze mam w ręku jak wchodze do nich.Druga sprawa czy chodzi mu o pluszaka czy wie ,ze klucze do auta wazna rzecz i ma coś czym moze szantazowac' mam cos na czym wam zalezy to teraz oferujcie fanty na wymiane'...i latamy z przysmakiem nie,chrupki nie,kiełbaske ok dobra oddaje klucze za kiełbaske.Sytuacja z porwanymi kluczami powtarza sie ciągle bo obojętnie gdzie nie schowam on wywęszy je i zapierniczy.

• Upvote 1