Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

własnie zachowaniem nie pokazuje na swoj wiek(wet po wygladzie i stanie uzebienia go ocenił),zeby go cokolwiek bolało...chyba,ze jeszcze nie ochlonął po wyjsciu z schronu .On sie tak strasznie cieszył jak wszedł do domu z ihabe i magda jakby wrócił do SWOJEGO domu,biegał po pomieszczniech podrzcał wszystko, ogonem machał itd.Jedyne co to duzo pije i chrapie w nocy ale to u psa w tym wieku raczej norma.Zobaczymy co dzis powie wet. skoro osłuchowo zle to mimo,ze objawów niewydolnosci serca jeszcze nie widac koniecznie trzeba działac.Watroba jak widać sie regeneruje, uszkodzone serce raczej sie nie poprawi tylko pogorszy.Dziewczyny pisały,ze w schronie stw. problemy z cisnieniem chodziło o cisnienie krwi czy w gałkach ocznych?

Posted

Och Atosku kochany, to Ty masz tak jak mój tymczas Stefan, serce słabe ale kaszlu nie ma, dostał więc od dr Mazur z Tychów Karsivan. To cudowna pani dr, a zwłaszcza dla staruszków, uwielbiam ja:-)

Posted

kaja555 napisał(a):
ja zrozumiałam że ciśnienie krwi

a jak dużo pije, to jak wyszły w badaniach nerki?

pije ok.litra dziennie i wet stw.ze na jego wage to ok.narazie nie odebrala wynikow tylko tel.rozmawiala wiec dokladnie wyniki odam dzis wieczorem ale przez tel.mówil,ze wszystkie wyniki łacznie w watroba w normie wiec pewnie i nerki ok.

Posted

Przed chwilą poszedł przelew dla Atoska za m-c kwiecień. Pozdrowienia od mojej menażerii tj. Betti - jamniczki oraz od kotów Róża i Bandika / nie mogłam ich pominąć/ no i oczywiście ja się przyłączam.

Posted

biochemia
ALT 92,10
AST 41,40
BIAŁKO CAŁ. 7,0
GLUKOZA 102,O
KREARYNINA 58,20
MOCZNIK 6,30
morfologia
WBC 6,0
RBC 8,20
HGB 21,5
TLT 295
MCV 72
MCH 26,3
MCHC 36,7
GDW 12,8
MPV 7,5

Wet.na wątrobe dał epato(10 tab. na 10 dni)W bad. z schronu wynik ALT 130 teraz 92 całkiem dobrze bedzie jak uzyska wynik ok.40 dieta- specjalistyczna karma nie jest konieczna moze byc rano suche(normalne)w południe gotowne ryz i chude mięso.
stawy te pimpongi to złogi majabyc to nie stan zapalny,stawy go nie bolą .oczy tears naturale narazie ,serce ' leczymy pacjeta nie chorobe czuje sie bardzo dobrze wiec bez leków wnikliwie obserwowac go i na kontrole za 2 tyg'.

koszty badan i weta.60zł.
krople 22zł.
epato 15zł.

siostra zaprasza,ktora ciotka z Tychów ma czas niech wpada i sama zobaczy jaki zdrowy;)Zachowanie coz rozpieszcza sie niestety ...zabawki,legowiska sa jego( jak Lodek)dotykanie za pozwoleniem ale tylko burczy nie klapie,piluje domu głos ma potezny jak dog,na spacerach zaczyna ciagnac bo teraz nie pilnuje sie nogi pana ale Meli bo juz sa w najlepszej komitywie( ona zawsze 2 dni udaje obrazona i niedostepna ,ze niby nie jest taka łatwa) .zaczyna marudzic na zakraplanie bo moze krople nie te;)Zdjecia podobno siotra zrobiła dobre powiedziała,ze cudny na nich i sie zakocham itd. ale ona juz chyba przez rozowe okulary na niego patrzy bo coraz bardziej jej sie podoba;)zobaczymy czy taki sliczny jutro powinnam zdjecia miec bo ona sama nie umie wysłac:roll:

Posted

Wpłynęły następne wpłaty:

20 zł pajda67 (kwiecień)
20 zł muza_51 (kwiecień)
:crazyeye: 500 zł p.Justyna B. z Warszawy (w tytule pisze tylko "dla Atosa"-przyznać się od kogo i na co ;) )

Przelewam siostrze rytki 97 zł za weta.

Posted

Pani Justyna B jest szalenie miłą osobą.Chciała zaadoptować Amika starszego basetojamnika który był u mnie na dt,Ale jak przyszło do adopcji Amik nieładnie się zachował i krótko mówiąc olał panią .Postanowiłyśmy ,że zostanie z naszymi jamnikami z powodu swojego wieku.Bardzo bardzo dziękujemy Pani Justynie za tak chojny datek na Atoska.:loveu:

Posted

Siostra kazała przekazac ,ze pieniądze na DT juz wpłynely na konto-dziekuje.Zamawiam Karme dla Atosa bo royal cocer od Meli za duze chrupki dla niego i chyba nieodpowiednia to dieta dla staruszka co powiecie na taka;http://www.telekarma.pl/p6683/regal.adult.lean.termin.przydatnosci.do.20.maja.2011.1515.kg.gra.htm oczywiscie poszukam z normalnym term.przdatnosci bo 2 worków w 2 miesiace Atos nie wciagnie(worek tak ;))Lodkowi smakuje bardzo,chrupki sa małe.chyba,ze macie inne propozycje,chce dzis lub jutro zamowic.

Posted

PODSUMOWANIE:

20 zł yunona (wpłata jednorazowa)
15 zł case (?)
20 zł muza_51 (wpłata jednorazowa)
10 zł ihabe (wpłata jednorazowa)
20 zł JamniczaRodzina (?)
50 zł Hanna K. (wpłata jednorazowa)
15 zł Mika31 (wpłata jednorazowa)
20 zł pajda67 (kwiecień)
20 zł muza_51 (kwiecień)
500 zł p.Justyna B. z Warszawy (wpłata jednorazowa)

- 97 zł wizyta u weta+leki

RAZEM: 593 ZŁ

Dziękuję wszystkim :)

Posted

magda222 napisał(a):
Nie znam tej karmy, więc się nie wypowiadam.

Nasz Atos to prawdziwy bogacz :)

szukam wsród karm dla staruszkow i z sklonnoscia do tycia,osobiscie(tz.moj pies)wypróbował brita senior&light i josere balance senior&light i regal wydaje sie byc lepsza od tamtych pozatym josera chrupki duze.pytam bo moze macie swoje wyprobowane inne i odpowiedniejsze dla Antoska;) ja innych nie znam i nie chce w ciemno zamawiac .

Posted

Może jamnikowe ciotki się wypowiedzą na temat karmy? :)

Słuchajcie jak Atos taki bogacz to może zamówić mu już pakiet ogłoszeń na bazarku?
50 ogłoszeń za 10 zł Ziutka robi expresem :)
Co Wy na to?

Posted

magda222 napisał(a):
Może jamnikowe ciotki się wypowiedzą na temat karmy? :)

Słuchajcie jak Atos taki bogacz to może zamówić mu już pakiet ogłoszeń na bazarku?
50 ogłoszeń za 10 zł Ziutka robi expresem :)
Co Wy na to?

Wg mnie zamawiaj.

Posted

jak nie bedzie innych propozycji czy objekcji co do karmy to zamowie regal;)naprawde smakuje nawet najwybredniejszym psom taki jeden psiak tu do mnie przychodzi i w domu u siebie mu nic nie smakuje a u mnie tak;)i jakosciowo tez niczego sobie.

Co do ogłoszen to zdjecia napykane,na nich sliczny, lsniacy jamol (tylko musi poprosic synowa o zrzucenie jak bedzie na kom i mi wysle). piekny,piekny...mądry ,posłuszny,piescioch tak o nim mowi siora .Na Pania swoja NIE warczy na panów troche tak ale tak bez agresji tak tylko ..zeby pokazac ,ze on rzadzi;)z samcem jeszcze nie miał spotkania wiec nie wiemy z sunia Love.

Posted

przepraszam zdjęcia będa dziś. starszy syn siostry,ktory przyjechał na weekend wsio mi wysle obiecał.wczoraj Atos tatusiował szczeniaczkowi(ktory przyszedl z goscmi) był dobrym ojcem delikatnym opiekunczym a siostrze sie w pore przypomniało ,ze Mela ma miec cieczke na przełomie kwietnia /maja i w tyg.pedzi z nia na zastrzyk (bo by sie Atos niepotrzebnie denerwował a serce słabe)i dojrzewa do mysli o sterylizacji suni.