Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w tym tyg.pójdzie tej pani weteynarz;)dzis wysyłam siostrze moj aparat,moj Lodek obfocony dostatecznie( a tylko jeden telefon przez pół roku na dt a pies z niego niesamowity).Atosik jest ładniejszy i łagodniejszy i młodszy niz Lodziu mam nadzieje,ze większe zainteresowaniem będzie sie cieszył.

edit.ponieważ brakło kropli i tabl.siora poszła juz dzis do weta na Młodziezową(chocby po same krople)lekarz Atosa obejzał i stwierdził; serce' w rozsypce ' napewno beda leki na serducho dołaczone,kompletnie ślepy .jutro maja przyjsc rano na czczo i zrobia kompleksowe badania,przepiszą leki...dzis wizyta 0zł..Jutro przewidywany koszt to ok.60zł.koszt wizyty i badan za leki nie wiadomo bo nie wiadomo czy nie przepiesze czegos innego.Ja uwazam ,ze lepiej chyba jednak zostac przy tej lecznicy jest blisko w razie problemów i naprawde dobry lekarz tam przyjmuje dał do zrozumienia,ze dla starucha slepego z schronu beda znizki;).

Posted

Myślę, że skoro Atosek i tak będzie miał zrobione badania to nie ma potrzeby jeździć z nim do Bierunia.
Rytka, Twoja siostra mówiła że w razie czego może wyłożyć pieniądze za wizytę.
Jeśli to aktualne to przeleję kasę jak będzie już znany pełny koszt, OK?

Edit.
A propos finansów ;) wpłynęło:
20 zł yunona
15 zł case
20 zł muza_51 (wpłata jednorazowa)
10 zł ihabe

Dziękuję :)

Pierwszy miesiąc sponsoruje Atoskowi Jamnicza Skarpeta. Muza_51 zleciła potraktowanie jej marcowej wpłaty jako jednorazową. Jak mam potraktować pozostałe wpłaty? Jako kwietniowe czy jednorazowe?

Posted

oczywiscie,ze aktualne siora zapłaci za swoje a przelejesz jak bedzie kasa:)ja sama byłam z moim tymczasowiczem w wakacje u tego weta jest naprawde dobry jako jedyny postawił dobra dizgnoze.Dobrze,ze sie zgadzasz jak to przemyslałam to wizyta w Bieruniu wiele by nie dała(chba,ze stale by tam jezdzili)bo potem i tak nowy wet chciałby leczyc po swojemu;)

Posted

W Tychach też są dobrzy weci. Szkoda kasy i czasu na dojazdy ;) Napisałam o tym Bieruniu, bo tak poleciła kobitka ze schronu. Nawet musiałam podpisać oświadczenie, że zdaję sobie sprawę z dolegliwości Atoska i zobowiązuję się go dalej leczyć :)

Posted

ja sama jestem b.ciekawa jutrzejszych badań(szczególnie stanu watroby bo serce jest podobno bardzo ale to bardzo kiepskie) wet okreslił go jako starszego niz w ksiązeczce a on taki zwawy szok.Jeszcze sprawa szelek wraca-Atos warczy nie daje sobie zakładac obroza tak szelki nie...jamniki tak mają lubia,zeby liczyc sie z ich zdaniem.

Posted

Pierwszy miesiąc sponsoruje Atoskowi Jamnicza Skarpeta. Muza_51 zleciła potraktowanie jej marcowej wpłaty jako jednorazową. Jak mam potraktować pozostałe wpłaty? Jako kwietniowe czy jednorazowe?

Moją można jako jednorazową a za kwiecień wpłacę.

Posted

[quote name='JamniczaRodzina.']Przelew wysłany , ale zapomnieliśmy w tytule wpisać , że to dla Atosa

Jak będę mieć problem z identyfikacją to zapytam na PW ;)

[quote name='danka1234']za 1 miesiąc z Jamniczej Skarpety poszło dzisiaj.
Moja deklaracja bedzie wysyłane 10 kazdego miesiaca,czyli pierwsza 10 kwietnia na drugi miesiac pobytu.

Musimy dozbierać jeszcze 15 zł stałej deklaracji. Niby niedużo, ale jak się nawarstwi to urośnie spory dług...

Posted

moje 15 zł powinny być jutro na koncie potraktować jako jednorazowy datek w kwietniu wpłace za kwiecień sorry masło maślane będe wpłacać do 10 każdego miesiąca

Posted

Mika31 napisał(a):
moje 15 zł powinny być jutro na koncie potraktować jako jednorazowy datek w kwietniu wpłace za kwiecień sorry masło maślane będe wpłacać do 10 każdego miesiąca

Mika31 dziękuję!!! :)
To za drugi miesiąc mamy komplet :)

Posted

[quote name='JamniczaRodzina.']Wysłany przelew 50zł jednorazowo od HannyK.

Wpłata już jest na koncie Atoska :)
Dziękujemy :)

20 zł yunona (wpłata jednorazowa)
15 zł case (?)
10 zł ihabe (wpłata jednorazowa)
20 zł JamniczaRodzina (?)
50 zł Hanna K. (wpłata jednorazowa)
15 zł Mika31 (wpłata jednorazowa)

RAZEM: 150 ZŁ :)

Dziękuję wszystkim :)

Posted

[quote name='magda222']Wpłata już jest na koncie Atoska :)
Dziękujemy :)

20 zł yunona (wpłata jednorazowa)
15 zł case (?)
10 zł ihabe (wpłata jednorazowa)
20 zł JamniczaRodzina (?)
50 zł Hanna K. (wpłata jednorazowa)
15 zł Mika31 (wpłata jednorazowa)

RAZEM: 150 ZŁ :)

Dziękuję wszystkim :)
Hanna K to JamniczaRodzina:evil_lol:

Posted

pajda67 napisał(a):
Pieniążki dla Atoska za IV już wysłałam,
Neoś pozdrawia cieplutko kolegę!!!!

Dziękujemy i pozdrawiamy :)

Coś rytki nie widać...
Ciekawe co u weta... Bo chyba dzisiaj wizyta była?

Posted

magda222 napisał(a):
Dziękujemy i pozdrawiamy :)

Coś rytki nie widać...
Ciekawe co u weta... Bo chyba dzisiaj wizyta była?

juz jestem;)
porobione badania z rana po wyniki miała siora isc na 13- tą ale wet zadzwonił,ze zaprasza jutro bo dzis musi wyjsc juz...ale tel.przekazał,ze,wyniki watrobowe w normie!znaczna poprawa w porownaniu wynikami z pazdziernika (tymi z schronu)sa w tej chwili w dolnej granicy normy.pozostałe wyniki, morfologia, cukier ok. w czasie porannej wizyty serce osłuchowo bardzo zle duza arytmia, duze szmery(zastawki) ale wet troche skonfudowany bo objawow wg. opiekunow z DTw postaci kaszlu,zadyszki zmęczenia brak. stawy te pimpongi to podobno jamniki tak mają..Wy ciocie jamnicze chyba wiecie lepiej .wet nie stwierdził,ze to chorobowe (te pimpongi) a skolei znow wg.DT nie widac bolesnosci stawów(porownanie DT ma z moim Lodziem ,który gorzej chodzi)wiec narazie moze tylko jakis suplement np.Glukozamine-ja mu kupie taka jak Lodkowi kosztowała 13zł .Oczy zacma(nic nie widzi) i zapalenie(rogowki)poprzednie krople z schronu miał na jaskre a wpisane w ksiazeczce,ze zapalenie rogowki ,narazie ten wet.stwierdził,zeby dawac mu 5 razy dziennie tears naturale .
Teraz tak; wet kazał przyjsc jutro na rozmowe i po leki zastanawia sie co z tym sercem bo zle(osłuchowo) a dobrze(brak objawów)czy juz dac lek czy poczekac. Wg. mnie juz bo to głupota czekac na objawy czyli pogorszenie w sumie,ew.mozna zrobic echo i byc pewnym stanu seducha .
Co Wy na to?o co jutro dopytac weta podpowiedzcie ;)

ps.Dzis do lecznicy szedł pieszo to bedzie ok.kilometr i spowrotem(zero zadyszki, kaszlu), bawił sie zawziecie z Melą ona pierwsza wysiadła, nie spi duzo w dzien prawie wcale ..chyba jedzie jeszcze na jakis dopalaczach czy co?
aaaa jeszcze wazy 14 kilo i ocenia go wet na 14 lat;)

Posted

Echo serca koniecznie , zeby ustawić leki. Pompka ważna szczególnie po takich traumatycznych przeżyciach. Ale 14 lat? Z waszych opisów tak nie wynikałoby.